Китайські пельмені – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Китайські Баоцзи

Китайські Баоцзи – це азіатська альтернатива манта, начинка яких може бути який завгодно, а от теплова обробка проводиться виключно в пароварці. Тісто готується з використанням дріжджів і після підйому дивує своєю еластичністю і м’якістю, відповідно, працювати з таким продуктом дуже легко.

Час готування – 2 ч. 20 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 7.

Склад:

Для тіста:

  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Борошно – 15 ст. л.
  • Вода – 230 мл
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло соняшникове – 40 мл

Для начинки:

  • Філе качине – 400 гр.
  • Капуста – 200 гр.
  • Соус соєвий – 10 мл
  • Цибуля – 250 гр.
  • Паприка солодка копчена – 1 ч. л.
  • Червоний мелений перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілку з високими бортами наливаємо підігріту воду і вводимо дріжджі. Як тільки дріжджі розійшлися, підсипаємо цукровий пісок і сіль – розмішуємо до розчинення кристалів.

Крок 2. Вливаємо олію.

Крок 3. Вводимо борошно.

Крок 4. Столовою ложкою змішуємо всі складові.

Крок 5. Робочу поверхню присипаємо борошном і переходимо на ручний заміс.

Крок 6. Прикриваємо тісто кришкою або рушником і ставимо в тепле приміщення до збільшення в об’ємі.

Крок 7. Білокачанну капусту тонко шаткуємо і висипаємо в миску, розминаємо руками.

Крок 8. Лук «звільняємо» від лушпиння і подрібнюємо.

Крок 9. Подмороженную птицю ріжемо на кубики невеликого розміру.

Крок 10. Змішуємо качку з капустою, цибулею, сіллю, соєвим соусом та приправами.

Крок 11. Піднялося тісто розділяємо на сегменти.

Крок 12. Кожен сегмент ріжемо ще на декілька частин, щоб кожен шматочок був приблизно з куряче яйце – розкачуємо в коржик.

Крок 13. Викладаємо начинку і, піднімаючи краю, скріплюємо їх, роблячи пальцями безліч складочок (див. фото).

Крок 14. У центрі обов’язково залишаємо отвір для виходу пари.

Крок 15. Пароварку присмачую рослинним маслом і переміщаємо напівфабрикати.

Крок 16. Залишаємо для вистоювання на 15-25 хвилин і після готуємо близько 45-50 хвилин.

Крок 17. Гарячі парові «пиріжки» доповнюємо улюбленим соусом і приступаємо до трапези. Готуйте і отримуйте задоволення!