Китайські Баоцзи
Китайські Баоцзи – це азіатська альтернатива манта, начинка яких може бути який завгодно, а от теплова обробка проводиться виключно в пароварці. Тісто готується з використанням дріжджів і після підйому дивує своєю еластичністю і м’якістю, відповідно, працювати з таким продуктом дуже легко.
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 7.
Склад:
Для тіста:
- Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
- Борошно – 15 ст. л.
- Вода – 230 мл
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло соняшникове – 40 мл
Для начинки:
- Філе качине – 400 гр.
- Капуста – 200 гр.
- Соус соєвий – 10 мл
- Цибуля – 250 гр.
- Паприка солодка копчена – 1 ч. л.
- Червоний мелений перець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортами наливаємо підігріту воду і вводимо дріжджі. Як тільки дріжджі розійшлися, підсипаємо цукровий пісок і сіль – розмішуємо до розчинення кристалів.
Крок 2. Вливаємо олію.
Крок 3. Вводимо борошно.
Крок 4. Столовою ложкою змішуємо всі складові.
Крок 5. Робочу поверхню присипаємо борошном і переходимо на ручний заміс.
Крок 6. Прикриваємо тісто кришкою або рушником і ставимо в тепле приміщення до збільшення в об’ємі.
Крок 7. Білокачанну капусту тонко шаткуємо і висипаємо в миску, розминаємо руками.
Крок 8. Лук «звільняємо» від лушпиння і подрібнюємо.
Крок 9. Подмороженную птицю ріжемо на кубики невеликого розміру.
Крок 10. Змішуємо качку з капустою, цибулею, сіллю, соєвим соусом та приправами.
Крок 11. Піднялося тісто розділяємо на сегменти.
Крок 12. Кожен сегмент ріжемо ще на декілька частин, щоб кожен шматочок був приблизно з куряче яйце – розкачуємо в коржик.
Крок 13. Викладаємо начинку і, піднімаючи краю, скріплюємо їх, роблячи пальцями безліч складочок (див. фото).
Крок 14. У центрі обов’язково залишаємо отвір для виходу пари.
Крок 15. Пароварку присмачую рослинним маслом і переміщаємо напівфабрикати.
Крок 16. Залишаємо для вистоювання на 15-25 хвилин і після готуємо близько 45-50 хвилин.
Крок 17. Гарячі парові «пиріжки» доповнюємо улюбленим соусом і приступаємо до трапези. Готуйте і отримуйте задоволення!