Пельмені з рисового борошна
Пельмені з рисового борошна з начинкою з перекрученого філе тріски – це вишукана страва, що готується в пароварці. У даному рецепті ви знайдете докладний опис, як надати пельмешкам незвичайну трикутну форму. А завдяки використанню рисового борошна, працювати з тонким тестом – суцільне задоволення!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 4.
Склад:
Для тіста:
- Борошно рисова – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Крохмаль – ½ склянки
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Окріп – 225 мл
Для начинки:
- Філе тріски – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Корінь імбиру – 10-20 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Листя салату – 4-6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з тіста: в широкій мисці об’єднуємо крохмаль з двома видами борошна. Відокремлюємо третину і до малої частини додаємо окріп – перемішуємо і вливаємо олію.
Крок 2. Невеликими жменями підсипаємо борошняну суміш і замішуємо руками еластичне тісто. Робочу поверхню рекомендується присипати крохмалем.
Крок 3. Загорнути тісто в пакет і кладемо на полицю холодильної камери приблизно на півгодини, а в цей час готуємо складові начинки.
Крок 4. Цибулю і рибне філе дрібно рубаємо ножем і з’єднуємо з подрібненим кропом і коренем імбиру, солимо і перчимо – перемішуємо.
Крок 5. Поділяємо основу на шматки і кожен розгортаємо в тонкий пласт. За допомогою горлечка склянки вирізаємо гуртки.
Крок 6. Кожен гурток ще злегка розкачуємо, і всі краї підгинаємо до центру, утворюючи трикутник.
Крок 7. Заготівлю акуратно перевертаємо і викладаємо начинку, скручений в кульку.
Крок 8. Піднімаємо кути догори і защипливаем, формуючи правильну пірамідку.
Крок 9. Підігнуті краєчки вивертаємо назовні, як показано на фото.
Крок 10. Пароварку устеляємо листям зеленого салату і викладаємо напівфабрикати на відстані один від одного. Готуємо при середньому кипінні води (12-15 хвилин).
Крок 11. Викладаємо на тарілку і знімаємо пробу. Приємного апетиту!