Китайські пельмені – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Пельмені з рисового борошна

Пельмені з рисового борошна з начинкою з перекрученого філе тріски – це вишукана страва, що готується в пароварці. У даному рецепті ви знайдете докладний опис, як надати пельмешкам незвичайну трикутну форму. А завдяки використанню рисового борошна, працювати з тонким тестом – суцільне задоволення!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно рисова – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Крохмаль – ½ склянки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Окріп – 225 мл

Для начинки:

  • Філе тріски – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Корінь імбиру – 10-20 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Листя салату – 4-6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з тіста: в широкій мисці об’єднуємо крохмаль з двома видами борошна. Відокремлюємо третину і до малої частини додаємо окріп – перемішуємо і вливаємо олію.

Крок 2. Невеликими жменями підсипаємо борошняну суміш і замішуємо руками еластичне тісто. Робочу поверхню рекомендується присипати крохмалем.

Крок 3. Загорнути тісто в пакет і кладемо на полицю холодильної камери приблизно на півгодини, а в цей час готуємо складові начинки.

Крок 4. Цибулю і рибне філе дрібно рубаємо ножем і з’єднуємо з подрібненим кропом і коренем імбиру, солимо і перчимо – перемішуємо.

Крок 5. Поділяємо основу на шматки і кожен розгортаємо в тонкий пласт. За допомогою горлечка склянки вирізаємо гуртки.

Крок 6. Кожен гурток ще злегка розкачуємо, і всі краї підгинаємо до центру, утворюючи трикутник.

Крок 7. Заготівлю акуратно перевертаємо і викладаємо начинку, скручений в кульку.

Крок 8. Піднімаємо кути догори і защипливаем, формуючи правильну пірамідку.

Крок 9. Підігнуті краєчки вивертаємо назовні, як показано на фото.

Крок 10. Пароварку устеляємо листям зеленого салату і викладаємо напівфабрикати на відстані один від одного. Готуємо при середньому кипінні води (12-15 хвилин).

Крок 11. Викладаємо на тарілку і знімаємо пробу. Приємного апетиту!