Хоровац – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Хоровац – це чудова страва вірменської кухні, яке перекладається на російську як «шашлик». Тим не менш, вона готується не тільки м’яса, але й з овочів разом зі спеціями, створюючи дуже смачний салат. Тому пропонуємо вам 4 рецепти цієї страви.

Вірменський хоровац на мангалі

Помідори з баклажанами печуться на мангалі, після чого очищаються, дрібно нарізати і перекладаються у відповідну ємність. Далі до овочів додається зелень, цибулю, сіль, чорний мелений перець, все перемішується і подається до столу з м’ясом.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Баклажан 2 кг
  • Помідори 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кінза 1 пучок

Процес приготування:

  1. Як приготувати вірменський хоровац? Помідори з баклажанами добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нанизуємо їх на шампури. Відправляємо овочі на мангал і залишаємо їх там приблизно на 10-15 хвилин.
  2. Далі знімаємо з баклажанів та помідорів шкірку і нарізаємо їх невеликими шматочками.
  3. Тепер перекладаємо овочі в підходящу ємність і перемішуємо.
  4. Кінзу добре промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо ножем. Відправляємо її до баклажанів з помідорами.
  5. Ріпчаста цибулю очищаємо, нарізаємо тонкими півкільцями і промиваємо під проточною водою. Потім відправляємо до овочів із зеленню.
  6. Нарешті, додаємо сіль, чорний мелений перець і добре все перемішуємо. Хоровац готовий.
  7. Подаємо до столу в якості доповнення до шашлику або м’яса. Приємного апетиту!