Хоровац – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Хоровац – це чудова страва вірменської кухні, яке перекладається на російську як «шашлик». Тим не менш, вона готується не тільки м’яса, але й з овочів разом зі спеціями, створюючи дуже смачний салат. Тому пропонуємо вам 4 рецепти цієї страви.

Вірменський хоровац на мангалі

Помідори з баклажанами печуться на мангалі, після чого очищаються, дрібно нарізати і перекладаються у відповідну ємність. Далі до овочів додається зелень, цибулю, сіль, чорний мелений перець, все перемішується і подається до столу з м’ясом.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Баклажан 2 кг
  • Помідори 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кінза 1 пучок

Процес приготування:

  1. Як приготувати вірменський хоровац? Помідори з баклажанами добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нанизуємо їх на шампури. Відправляємо овочі на мангал і залишаємо їх там приблизно на 10-15 хвилин.
  2. Далі знімаємо з баклажанів та помідорів шкірку і нарізаємо їх невеликими шматочками.
  3. Тепер перекладаємо овочі в підходящу ємність і перемішуємо.
  4. Кінзу добре промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо ножем. Відправляємо її до баклажанів з помідорами.
  5. Ріпчаста цибулю очищаємо, нарізаємо тонкими півкільцями і промиваємо під проточною водою. Потім відправляємо до овочів із зеленню.
  6. Нарешті, додаємо сіль, чорний мелений перець і добре все перемішуємо. Хоровац готовий.
  7. Подаємо до столу в якості доповнення до шашлику або м’яса. Приємного апетиту!

Хоровац в духовці в домашніх умовах

Промиті помідори, болгарський перець і кабачок запікаються в духовці протягом півтора годин. Далі з овочів знімається шкірка, вони нарізати невеликими шматочками і перекладаються в окрему ємність. Потім туди додається сіль, зелений лук і все перемішується.

Час готування: 1 год 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Баклажани – 1 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль – 2 гр.
  • Цибуля зелена – 5 гр.

Процес приготування:

1. Для початку промиваємо під проточною водою помідори, баклажани і болгарський перець. Потім обсушуємо їх за допомогою паперового рушника.

2. Перекладаємо овочі на решітку, яку перед цим застеляємо пергаментним папером і запікаємо їх у попередньо розігрітій до 180оС духовці протягом півтора годин. За цей час вони повинні добре запектися, а шкірка зменшиться.

3. Далі перекладаємо готові овочі в поліетиленовий пакет на 5-7 хвилин, щоб було легше зняти шкірку. Через це час знімаємо шкірку з баклажанів, помідорів і перцю, після чого нарізаємо їх невеликими кубиками.

4. Тепер відправляємо всі овочі в підходящу салатницю і добре перемішуємо.

5. В кінці додаємо сіль за смаком, дрібно нарізану зелену цибулю і ще раз перемішуємо. При бажанні можна додати будь-яку іншу зелень, наприклад, кріп або базилік. Подаємо готовий хоровац до столу разом з улюбленими м’ясними стравами. Приємного апетиту!

Як заготовити хоровац на зиму в банках?

Овочі запікаються на мангалі, після чого з них знімається шкірка і все нарізається кубиками. Далі все відправляється в казан з олією і доводиться до кипіння. Потім туди додається зелень, часник, перець, сіль, цукор, оцет, все вариться 5 хвилин і розкладається по банкам.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Баклажани – 5-6 шт.
  • Помідори – 7-8 шт.
  • Перець болгарський – 4-5 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Райхон – 1 пучок.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Оцет 9% – 3 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Перець гострий – 1 шт.

Для змащування овочів:

  • Масло рослинне – 5-6 ст. л.
  • Спеції за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку ретельно промиваємо овочі під проточною водою, після чого обсушуємо їх на паперовому рушнику. У баклажанів відрізаємо верхівку і розрізаємо навпіл, а у помідорів видаляємо плодоніжки. Відправляємо всі овочі на мангал, змащуємо їх сумішшю олії зі спеціями за допомогою пензлика і робимо так кілька разів, коли перевертаємо овочі.

2. Запікаємо все приблизно 15-20 хвилин, після чого знімаємо овочі з мангалу і даємо їм трохи охолонути.

3. У цей час добре промиваємо під прохолодною водою зелень і дрібно рубаємо її ножем. Часник очищаємо і також дрібно нарізаємо. У гострого перцю видаляємо плодоніжки з насінням і нарізаємо його тонкими кільцями.

4. У охололих овочів знімаємо шкірку і нарізаємо їх невеликим кубиком. У болгарського перцю не забуваємо видалити плодоніжку з насінням. Залишився на обробній дошці сік не зливаємо, а відправляємо до загальної нарізці овочів.

5. Тепер в казані розігріваємо потрібну кількість масла, відправляємо туди овочі і доводимо все до кипіння. Потім додаємо до них часник, зелень, гострий перець, сіль, цукровий пісок і оцет. Все перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин.

6. Перекладаємо гарячий хоровац в попередньо простерилізовані банки, закочує їх стерильними кришками, після чого перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження. Потім відправляємо на зберігання в льох або інше сухе прохолодне місце. Готовий салат відкриваємо взимку і подаємо до столу з м’ясними стравами. Приємного апетиту!

Вірменський хоровац з свинини

Нарізана свинина маринується в паприці, кмин, чорному молотом перці, солі, кориандре, ріпчастій цибулі, петрушці та рослинному маслі протягом двох годин. Потім м’ясо обсмажується на мангалі по 10 хвилин з кожного боку і подається до столу з гарніром.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Паприка мелена – 2 ст. л.
  • Кмин мелений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка свіжа – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

1. Починаємо з приготування маринаду. У глибоку емальовану ємність відправляємо мелену паприку, кмин, чорний мелений перець, сіль і насіння коріандру.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками, соломкою або півкільцями, в залежності від уподобань.

3. Петрушку добре промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо ножем. Відправляємо її в ємність зі спеціями разом з ріпчастою цибулею, заливаємо все нерафінованою олією і ретельно перемішуємо.

4. Далі готуємо м’ясо. Для такого шашлику краще всього вибрати свинячу шию або корейку. Добре промиваємо м’ясо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником, після чого зрізаємо прошарку жиру, жилки, плівки та свинину нарізаємо шматочками розміром з куряче яйце.

5. Тепер відправляємо нарізане м’ясо в миску з маринадом і добре перемішуємо, щоб кожен шматок був покритий. Тепер залишаємо свинину маринуватися мінімум на 2 години при кімнатній температурі або ж відправляємо в холодильник на ніч.

6. Замариновані шматочки нанизуємо на шампури і обсмажуємо їх на мангалі по 10 хвилин з кожного боку. Шашлик повинен бути соковитим. Для цього важливо добре разжарить вугілля, щоб з них почав сипатися попіл.

7. Готове м’ясо знімаємо з шампурів і подаємо до столу зі свіжими овочами, зеленню або будь-яким іншим гарніром. Приємного апетиту!