Печенковий торт класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Печінковий торт – це цікава та апетитна страва для вашого домашнього або святкового столу. Таке частування можна приготувати різними способами. Найкращі кулінарні варіанти шукайте у нашій перевіреній добірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Класичний печінковий торт з курячої печінки

Класичний печінковий торт з курячої печінки порадує вас не лише яскравим смаком, а й дивовижними поживними властивостями. Після такого блюда точно ніхто не залишиться голодним. Обов’язково спробуйте приготувати частування за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Куряча печінка – 600 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Манна крупа – 2 ст.
  • Молоко коров’яче – 50 мл.
  • Олія – ​​для смаження
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Майонез – за смаком
  • Петрушка – 5 гр.

Процес приготування:

Класичний печінковий торт можна легко приготувати в домашніх умовах. Промиваємо та очищаємо курячу печінку, потім прокручуємо її через м’ясорубку.

В отриману масу викладаємо манну крупу і добре перемішуємо.

Сюди ж розбиваємо курячі яйця, вливаємо молоко, додаємо сіль та суміш перців.

Знову все добре перемішуємо залишаємо на 15 хвилин для розбухання манки.

Очищену цибулю дрібно рубаємо ножем.

Морквину натираємо на тертці із великими зубчиками.

Обсмажуємо овочі в сковороді з олією до м’якості. Солимо і перчимо на смак.

Далі необхідно посмажити печінкові млинці. Розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо сюди печінкове тісто.

Обсмажуємо млинці з обох боків до рум’янцю.

Тепер починаємо формувати торт. Кожен млинець обмазуємо обсмаженими овочами та поливаємо майонезом.

Повторюємо шари торта і прикрашаємо зверху майонезною сіточкою та зеленню. Ставимо в холодильник для просочення.

Класичний печінковий торт з курячої печінки готовий. Нарізайте та пригощайтеся!

Печінковий торт із яловичої печінки на сковороді

Печінковий торт з яловичої печінки на сковороді стане ідеальною кулінарною ідеєю для вашого домашнього або святкового столу. Така страва вийде смачною, ситною та апетитною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Молоко коров’яче – 30 мл.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Зелень – 30 гр.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі потрібні продукти для нашого торта.

Крок 2. Промиваємо та обсушуємо зелень, потім дрібно рубаємо її ножем.

Крок 3. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю, морквину натираємо на великій тертці.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній овочі до м’якості близько 5 хвилин.

Крок 5. Очищаємо та промиваємо печінку, далі перемелюємо її до однорідного стану. Додаємо сюди яйця, борошно, молоко, соду та сіль. Вимішуємо тісто.

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо сюди печінкове тісто.

Крок 7. Обсмажуємо печінкові млинці до рум’янцю з одного боку, перевертаємо та готуємо до скоринки з іншого боку.

Крок 8. Таким чином смажимо всі млинці.

Крок 9. Починаємо формувати торт. На кожен млинець викладаємо начинку з цибулі та моркви, поливаємо майонезом.

Крок 10. Повторимо таким чином усі шари. Верхній корж обмазуємо вершковим маслом.

Крок 11. Посипаємо поверхню торта подрібненою зеленню.

Крок 12. Зверху прикрашаємо павутинкою з майонезу та прибираємо в холодильник для просочення.

Крок 13. Печінковий торт із яловичої печінки на сковороді готовий. Подавайте до столу та спробуйте!

Торт зі свинячої печінки в домашніх умовах

Торт зі свинячої печінки в домашніх умовах виходить цікавим за смаком, живильним та яскравим. Таке частування точно нікого не залишить байдужим, а приготувати його зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Печінка свиняча – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 300 мл.
  • Мука – 6 ст.л.
  • Олія – ​​1 ст.л. + для смаження.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо свинячу печінку до повної готовності, далі перекручуємо її через м’ясорубку.

Крок 2. До отриманої маси відправляємо молоко, курячі яйця та сіль. Ретельно все перемішуємо.

Крок 3. Також всипаємо сюди вказану кількість борошна, що просіює.

Крок 4. Вимішуємо тісто до однорідності та вливаємо в нього столову ложку олії. Знову перемішуємо.

Крок 5. З отриманого тіста смажимо тонкі рум’яні млинці на сковороді. Потім їх викладаємо один на одного, добре обмазуємо майонезом.

Крок 6. Поверхню торта також обмазуємо майонезом. Забираємо заготовку в холодильник для просочення.

Крок 7. Торт із свинячої печінки в домашніх умовах готовий. Ділите на порції та пригощайтеся!

Печінковий торт з морквою та цибулею

Печінковий торт з морквою та цибулею – це дуже смачна та ситна кулінарна ідея для вашого столу. Крім того, таке частування нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 600 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Мука – 4 ст.л.
  • Майонез – 6 ст.л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Соль – 0,75 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Зелень – 6 гілок.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Цибулю дрібно рубаємо ножем, морквину натираємо на тертці. Печінка добре промиваємо і очищаємо.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній до м’якості цибулю з морквою.

Крок 3. Шматочки підготовленої печінки перемелюємо у блендері або м’ясорубці. До отриманої маси відправляємо борошно, що просіює, яйця, сіль і перець.

Крок 4. Ретельно все перемішуємо. Отримуємо однорідне печінкове тісто.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо сюди тісто.

Крок 6. Обсмажуємо рум’яні млинці з обох боків.

Крок 7. Продовжуємо смажити, доки не закінчиться все тісто.

Крок 8. У глибокій мисці з’єднуємо майонез із подрібненим часником, перемішуємо.

Крок 9. Починаємо збирати печінковий торт. На плоску тарілку викладаємо корж і обмазуємо його майонезом із часником.

Крок 10. На цей шар викладаємо обсмажені овочі. Таким чином повторюємо усі шари. Поверхню торта обмазуємо майонезом та посипаємо подрібненою зеленню. Забираємо в холодильник для просочення.

Крок 11. Печінковий торт з морквою та цибулею готовий. Можна подавати до столу!

Печінковий торт із часником та майонезом

Печінковий торт із часником та майонезом відрізняється насиченим смаком, поживними властивостями та привабливим виглядом. Така закуска підійде як для домашнього, так і для святкового столу. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 1 кг.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста середня – 6 шт.
  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Мука – 160 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Морква – 4 шт.
  • Гриби печериці – 500 гр.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Майонез – 150 гр.
  • Зелень – 50 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо, очищаємо курячу печінку, далі прокручуємо її через м’ясорубку або подрібнюємо в блендері.

Крок 2. В отриману масу додаємо сіль, перець, молоко та курячі яйця. Вимішуємо тісто до однорідності.

Крок 3. Далі з цього тіста обсмажуємо тонкі рум’яні млинці на сковороді.

Крок 4. Для начинки подрібнюємо цибулю та натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.

Крок 5. Дрібно рубаємо гриби та обсмажуємо їх в окремій сковороді до готовності. Потім перемішуємо з цибулею та морквою.

Крок 6. У глибокій тарілці перемішуємо майонез із часником. Також дрібно рубаємо ножем зелень.

Крок 7. Починаємо формувати торт. Кожен млинець обмазуємо часниковим майонезом та начинкою з овочів та грибів, трохи посипаємо зеленню. Таким чином складаємо весь торт і зверху прикрашаємо зеленню та шматочками грибів. Забираємо в холодильник для просочення.

Крок 8. Печінковий торт із часником та майонезом готовий. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!

Торт з курячої печінки з молоком

Торт з курячої печінки з молоком виходить цікавим до смаку, поживним та апетитним. Таке частування точно нікого не залишить байдужим, а приготувати його не складе особливих труднощів. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 700 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Майонез – 250 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо та очищаємо курячу печінку, після прокручуємо її через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.

Крок 2. В отриману масу розбиваємо курячі яйця і вливаємо молоко, добре все перемішуємо.

Крок 3. Сюди ж відправляємо просіяне борошно, знову вимішуємо і на якийсь час залишаємо. Потім із цього тесту обсмажуємо тонкі рум’яні млинці.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі на олії до м’якого стану.

Крок 5. До овочів викладаємо майонез і добре все перемішуємо.

Крок 6. Складаємо печінкові млинці одна на одну, рясно обмазуємо їх овочами з майонезом. Забираємо в холодильник для просочення.

Крок 7. Торт із курячої печінки з молоком готовий. Подавайте до столу!

Печінковий торт з грибами

Печінковий торт із грибами порадує яскравим смаком, поживними властивостями та привабливим виглядом. Така закуска підійде як для домашнього, так і для святкового столу. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 600 гр.
  • Гриби печериці – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 130 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Мука – 3 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для прикрас:

  • Сир твердий – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо картоплю та цибулю (одну цибулину). Овочі обробляємо на частини.

Крок 3. Промиваємо та очищаємо печінку, обробляємо її на невеликі шматочки.

Крок 4. Шматки печінки викладаємо в чашу блендера разом із цибулею та картоплею. Перемелюємо до однорідності.

Крок 5. В отриману масу всипаємо борошно, що просіює, розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і перець. Ретельно вимішуємо до однорідності.

Крок 6. З отриманого тіста обсмажуємо тонкі рум’яні млинці.

Крок 7. Складаємо готові млинці один на одного. У цей час займемося приготуванням начинки.

Крок 8. Очищаємо цибулю, що залишилася, і дрібно рубаємо її ножем.

Крок 9. Промиваємо гриби і також дрібно їх нарізаємо.

Крок 10. Розігріваємо сковорідку з олією і смажимо на ній гриби близько 5 хвилин до випаровування вологи.

Крок 11. До грибів відправляємо цибулю і смажимо разом ще 5 хвилин на помірному вогні.

Крок 12. Доповнюємо гриби з цибулею сіллю та перцем. Потім їх охолоджуємо.

Крок 13. У глибокій мисці обсмажені продукти з’єднуємо з майонезом та подрібненим часником.

Крок 14. Починаємо формувати торт. Печінковий млинець обмазуємо нашою грибною начинкою.

Крок 15. У такий спосіб повторюємо всі шари. Забираємо торт для просочення в холодильник, далі прикрашаємо його тертим сиром, відвареними яйцями і зеленню.

Крок 16. Печінковий торт із грибами готовий. Нарізайте та подавайте до столу!

Печінковий торт у духовці

Печінковий торт у духовці – це оригінальна кулінарна ідея для вашого свята чи домашнього столу. Страва точно нікого не залишить байдужим. Щоб приготувати його в духовці, використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої збірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Манна крупа – 100 гр.
  • Молоко коров’яче/кефір – 100 мл.
  • Вершки – 300 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо та очищаємо печінку, потім подрібнюємо її в м’ясорубці або блендері.

Крок 2. В отриману масу відправляємо манну крупу та вливаємо молоко.

Крок 3. Добре все перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин для розбухання.

Крок 4. Очищену цибулю нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 5. Морквину пропускаємо через тертку із великими зубчиками.

Крок 6. Цибулю з морквою обсмажуємо на олії до м’якого стану.

Крок 7. Підготовлену печінкову масу доповнюємо сіллю, перцем, перемішуємо. Половину тіста переливаємо в змащену олією форму для випікання.

Крок 8. На шар із печінкового тіста викладаємо обсмажені овочі.

Крок 9. Заливаємо це все тестом, що залишився, і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 20 хвилин.

Крок 10. У цей час приготуємо заливку. Для цього сметану з’єднуємо з майонезом, яйцем та спеціями. Добре вимішуємо.

Крок 11. За 20 хвилин верхівка нашого торта схопиться.

Крок 12. Вливаємо на заготовку заливку та відправляємо блюдо в духовку ще на 30 хвилин.

Крок 13. Печінковий торт у духовці готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Печінковий торт з манкою

Печінковий торт із манкою – це цікава кулінарна ідея для вашого домашнього чи святкового столу. Така страва вийде неймовірно смачною, поживною та привабливою. Приготувати його легко. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Манна крупа – 1 ст.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Майонез – до смаку.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену промиту печінку прокручуємо через м’ясорубку і з’єднуємо її з подрібненою цибулею та часником. Цибулю можна також прокрутити через м’ясорубку.

Крок 2. Перемішуємо масу і доповнюємо яйцем, сіллю, перцем та манною крупою. Знову все перемішуємо.

Крок 3. У цю ж масу втручаємо просіяне пшеничне борошно.

Крок 4. Залишаємо тісто на 15 хвилин для набухання манної крупи.

Крок 5. В окремій глибокі мисці з’єднуємо майонез і часник. Перемішуємо.

Крок 6 Для другої начинки натираємо на тертці моркву, також перемішуємо її з часником і майонезом.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо печінкове тісто. Обсмажуємо тонкі млинці до рум’янцю з обох боків.

Крок 8. Починаємо формувати торт. На плоску тарілку викладаємо перший млинець та обмазуємо його часниковим майонезом.

Крок 9. Далі обмазуємо млинець заготовкою з моркви.

Крок 10. Таким чином повторюємо всі шари та обмазуємо весь торт майонезом із часником.

Крок 11. Зверху наше частування посипаємо тертим відвареним яйцем. Забираємо заготовку в холодильник для просочення.

Крок 12. Печінковий торт із манкою готовий. Нарізайте порційними шматочками та спробуйте!

Печінковий торт із сирним сиром

Печінковий торт із сирним сиром – це дуже смачна та оригінальна кулінарна ідея для вашого столу. Крім того, така страва підійде для святкового меню. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Кабачок середній – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Часник сушений – до смаку.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо печінку, очищаємо її та викладаємо у високу ємність.

Крок 2. Далі печінку перемелюємо за допомогою занурювального блендера.

Крок 3. Необхідно одержати однорідну гладку масу.

Крок 4. Сюди ж розбиваємо курячі яйця і продовжуємо збивати.

Крок 5. Підготуємо сіль та спеції за списком.

Крок 6. Всипаємо всі спеції у нашу масу.

Крок 7. Вливаємо молоко і знову перемішуємо.

Крок 8. Додаємо вказану кількість борошна, що просіює.

Крок 9. Ще раз все збиваємо за допомогою занурювального блендера.

Крок 10. Підготуємо трохи рослинної олії та пензлик. Це стане в нагоді для змащування сковороди.

Крок 11. Розігріваємо сковороду і змащуємо її олією. Порційно вливаємо сюди печінкове тісто.

Крок 12. Смажимо рум’яний млинець з обох боків.

Крок 13. Таким чином обсмажуємо решту млинців.

Крок 14. Складаємо один на одного і на якийсь час відставляємо убік.

Крок 15. Невеликі кабачки промиваємо та очищаємо.

Крок 16. Далі натираємо їх на тертці та віджимаємо від зайвої вологи.

Крок 17. До кабачків викладаємо подрібнену цибулю та терту моркву. Морквину можна використовувати у замороженому чи свіжому вигляді.

Крок 18. Далі овочі обсмажуємо на олії мультиварці або на сковороді 15 хвилин.

Крок 19. Додаємо сіль до смаку.

Крок 20. Сюди ж занурюємо шматочок вершкового масла|мастила|, перемішуємо.

Крок 21. Промиваємо та обсушуємо зелень, дрібно рубаємо його ножем.

Крок 22. Приступимо до збирання торта. Перший шар обмазуємо сирним сиром.

Крок 23. Далі на нього викладаємо обсмажені овочі тонким рівним шаром.

Крок 24. Таким чином, повторюємо всі шари і весь торт обмазуємо сиром. Прикрашаємо подрібненою зеленню. Забираємо заготовку в холодильник для просочення.

Крок 25. Печінковий торт з сиром готовий. Подавайте до столу!