Печенковий торт класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Печінковий торт – це цікава та апетитна страва для вашого домашнього або святкового столу. Таке частування можна приготувати різними способами. Найкращі кулінарні варіанти шукайте у нашій перевіреній добірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Класичний печінковий торт з курячої печінки

Класичний печінковий торт з курячої печінки порадує вас не лише яскравим смаком, а й дивовижними поживними властивостями. Після такого блюда точно ніхто не залишиться голодним. Обов’язково спробуйте приготувати частування за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Куряча печінка – 600 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Манна крупа – 2 ст.
  • Молоко коров’яче – 50 мл.
  • Олія – ​​для смаження
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Морква – 400 гр.
  • Сіль за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Майонез – за смаком
  • Петрушка – 5 гр.

Процес приготування:

Класичний печінковий торт можна легко приготувати в домашніх умовах. Промиваємо та очищаємо курячу печінку, потім прокручуємо її через м’ясорубку.

В отриману масу викладаємо манну крупу і добре перемішуємо.

Сюди ж розбиваємо курячі яйця, вливаємо молоко, додаємо сіль та суміш перців.

Знову все добре перемішуємо залишаємо на 15 хвилин для розбухання манки.

Очищену цибулю дрібно рубаємо ножем.

Морквину натираємо на тертці із великими зубчиками.

Обсмажуємо овочі в сковороді з олією до м’якості. Солимо і перчимо на смак.

Далі необхідно посмажити печінкові млинці. Розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо сюди печінкове тісто.

Обсмажуємо млинці з обох боків до рум’янцю.

Тепер починаємо формувати торт. Кожен млинець обмазуємо обсмаженими овочами та поливаємо майонезом.

Повторюємо шари торта і прикрашаємо зверху майонезною сіточкою та зеленню. Ставимо в холодильник для просочення.

Класичний печінковий торт з курячої печінки готовий. Нарізайте та пригощайтеся!