При сучасному ритмі життя, часто не вистачає часу на повноцінний прийом їжі, в цьому випадку на допомогу приходять сендвічі – швидкий і ситний перекус, на приготування якого потрібно мінімум вільного часу. Для готування такого роду закусок можна використовувати найрізноманітніші продукти, які у вас є: починаючи від курячого філе і закінчуючи рибними консервами.
Класичний сендвіч з шинкою і сиром
Бутерброди бувають різними та найбільш безпрограшним і класичних варіантів, звичайно ж, є начинка з шинки і сиру, поекспериментуємо з двома видами хліба. Такий перекус чудово підходить для того, щоб взяти на роботу або навчання, без страху, що щось протече або швидко зіпсується.
Інгредієнти на
2 порц.
- Білий хліб-2 скибочки тостового
- Чорний житній хліб-2 скибочки тостового
- Сир 4 скибочки
- Шинка 4 скибочки
- Помідор 2 шт.
- Масло вершкове 20 гр.
- Листовий салат 4 аркуша
Процес приготування:
- Класичний бутерброд в домашніх умовах приготувати дуже легко. Для приготування соковитого сендвіча нам знадобиться мультипекарь: вставляємо в пристосування насадки для приготування сендвічів і розігріваємо до того моменту поки не спалахне зелена лампочка.
- На робочу поверхню кладемо по одному скибочці житнього і білого хліба, кладемо по дві скибочки шинки і сиру, а вгору тонкі кружечки помідора і листи зеленого салату – закриваємо залишилися шматочками хліба.
- Викладаємо сендвічі в мультипекарь, а поверх кожного бутерброда кладемо по невеликому шматочку вершкового масла для смаку.
- Закриваємо кришку, сильно притискаємо і готуємо протягом 6 хвилин.
- Гарячі бутерброди акуратно перекладаємо на тарілку і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Сендвіч з куркою в домашніх умовах
У багатьох закладах за типом ресторанів і барів подають відомі бутерброди – клубні сендвічі, однак, приготувати їх можна і на власній кухні маючи під рукою найпростіші інгредієнти, такі як: куряче філе, свіжі овочі і тостовий хліб.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 1 шт.
- Бекон сирокопчений – 8 смужок.
- Помідори – 1 шт.
- Сир (у пластинах) – 8 шт.
- Хліб тостовий – 6 скибочок.
- Салат – 4 листи.
- Майонез – 2 ст. л.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти: філе розморожуємо, а для соусу в глибокій піалі з’єднуємо майонез і негостру гірчицю.
2. Птицю приправляємо сіллю, чорним меленим перцем за смаком і старанно розтираємо руками з двох сторін.
3. Тостовий хліб підсушуємо за допомогою тостера або духової шафи. М’ясо обсмажуємо на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку і після, доводимо до готовності в духовці при температурі 180 градусів протягом 7-8 хвилин.
4. Скибочка хліба промазуємо соусом і кладемо лист свіжого салату (можна використовувати будь-зелений салат, ідеально підходить хрусткий айсберг).
5. Поверх зеленого листочка викладаємо нарізане шматочками філе.
6. Закриваємо птицю двома пластинками сиру.
7. На сир викладаємо другий шматок хліба, промазанный гірчично-майонезним соусом з листом салату.
8. Наступним шаром додаємо смужки бекону і ще одну пластинку сиру.
9. І закриваємо начинку третім скибочкою тостового хліба, також змащеного соусом.
10. Отриманий сендвіч розрізаємо на дві частини гострим ножем.
11. Складаємо дві половинки один на одного і викладаємо на подушку з листя салату. Приємного апетиту!
Простий і швидкий бутерброд з ковбасою і сиром
Коли класичні холодні бутерброди набридли – готуємо теплі печені сендвічі з апетитною начинкою з ковбаси і сиру. Таке блюдо готується дуже просто і швидко, а продукти використовуються максимально бюджетні, але результат все одно залишається чудовим!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Хліб тостовий – 16 скибочок.
- Ковбаса варена – 8 скибочок.
- Сир (у пластинах) – 8 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – ½ склянки
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
Процес приготування:
1. Варену ковбасу ріжемо нетовстими кружечками.
2. Для складання бутерброда на один шматок хліба кладемо ковбасу, зверху сир і закриваємо другим скибочкою. Проробляємо цю процедуру з усіма продуктами.
3. У глибокій тарілці замішуємо «кляр»: з’єднуємо молоко, яйце і сіль – ретельно перемішуємо і вмочаємо всі заготовки.
4. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо сендвічі з двох сторін до утворення рум’яної скоринки.
5. Кожен бутерброд розрізаємо навскоси, викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування сендвіча з тунцем
Лише раз, приготувавши такий смачний і ситний бутерброд, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Апетитна начинка з консервованого тунця, яйця і сир чеддер – нікого не залишить байдужим. Така закуска ідеально підходить для вечірок і свят.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Хліб для сендвічів – 8 скибочок.
- Тунець консервований – 300 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Сир чеддер – 4 скибочки.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Салат – 4 листи.
- Майонез – 80 гр.
- Каперси – 1 ст. л.
- Анчоуси – 2 шт.
- Оцет – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – ½ ст. л.
Процес приготування:
1. 4 яйця відварюємо круто, охолодити, очищаємо і ріжемо товстими кружечками.
2. Червону цибулину нарізаємо півкільцями і маринуємо в суміші оцту і цукрового піску.
3. Томати також ріжемо кільцями.
4. Розкриваємо рибні консерви, зливаємо сік, а м’якоть перетираємо виделкою до однорідності.
5. У маленькій глибокій тарілці готуємо соус: змішуємо майонез і подрібнені анчоуси з каперсами.
6. Деко вистилаємо листом пергаментного паперу для запікання викладаємо скибочки хліба, 4 з яких намазуємо соусом.
7. Поверх соусу розкладаємо тунець, в пропорції ¼ на кожен бутерброд.
8. Наступним шаром кладемо помідори, яйця, маринований лук і листок свіжого салату.
9. Закриваємо начинку другим шматком хліба для тостів і відправляємо під розігрітий гриль приблизно на 3-4 хвилини.
10. Кожен бутерброд з тунцем розрізаємо навпіл навскіс і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Ніжний і дуже смачний сендвіч із лососем
Ніжний сендвіч готуємо в домашніх умовах з таких апетитних продуктів, як слабосоленої лосось і вершкового сиру. Блюдо виходить ситним і поживним, так як містить корисні жири, але, незважаючи на це, є дуже легким.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Хліб тостовий – 4 скибочки.
- Лосось слабосоленої – 100 гр.
- Сир вершковий/сирний – 150 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Всі скибочки хліба необхідно присушить: для цього обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки на сухій сковороді.
2. Для заправки з половинки лимона вичавлюємо сік.
3. У глибоку тарілку викладаємо вершковий сир і до нього додаємо дрібно порізану зелену цибулю, лимонний сік, також додаємо трохи солі і чорного меленого перцю – гарненько перемішуємо.
4. 50 грам твердого сиру ріжемо на тонкі слайсы.
5. Приступимо до складання. Два шматочки хліба рясно змащуємо соусом, наверх викладаємо кілька скибочок рибки і слайсы твердого сиру.
6. Закриваємо начинку залишилися хлібом і отримані сендвічі прогріваємо вдруге на розігрітій сухій сковороді буквально 1-2 хвилини. Перед подачею ріжемо навскоси і насолоджуємося. Приємного апетиту!
ПП сендвічі на сніданок
Навіть дотримуючись правильного харчування іноді можна себе порадувати улюблених перекусом – сендвічем, але не простим, а низькокалорійним, що складається з скибочок цільнозернового хліба і начинки з огірка і легкого кисломолочного сиру.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2.
Склад:
- цільнозерновий Хліб – 4 скибочки.
- Огірок – 50 гр.
- Сир сирний – 40 гр.
Процес приготування:
1. Свіжий огірок нарізаємо тонкими кільцями.
2. Скибочки хліба підсушуємо на сухій сковороді з двох сторін, або вдаємося до допомоги тостера.
3. На теплі шматочки хліба тонким шаром намазуємо сирний сир.
4. На дві скибочки викладаємо нарізаний огірок.
5. Закриваємо начинку залишилися хлібом і злегка притискаємо до поверхні, як би утрамбовуючи начинку.
6. Гострим ножем розрізаємо сендвічі таким чином, щоб вийшли трикутники. У теплому вигляді подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати смачний сендвіч в мультипекаре?
Мало хто знає, що в мультипекаре можна готувати не тільки вафлі і смажені яйця, а ще хрусткі та апетитні сандвічі. Начинку кладемо абсолютно будь-яку, яка вам подобається, але сьогодні рецепт пропонує зробити з таких компонентів, як листя свіжого шпинату, курячого філе і сиру.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Хліб тостовий – 4 скибочки.
- Яйця – 2 шт.
- Шпинат свіжий – 2-4 листки.
- Філе куряче (обсмажене) – 40 гр.
- Сир – 40 гр.
- Зелень – за смаком.
- Помідори – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти: нарізаємо скибочками сир, томати, куряче філе (попередньо обсмажене).
2. У глибокій тарілці змішуємо яйце, сіль, улюблені спеції і дрібно нарубану зелень – ретельно збиваємо.
3. На дві скибочки хліба викладаємо начинку – птиця, сир, помідор і листочки шпинату – закриваємо залишилися хлібом.
4. Отримані бутерброди щедро промазуємо яєчною сумішшю і перекладаємо в мультипекарь – готуємо 5 хвилин.
5. Обережно виймаємо гарячі і хрусткі сендвічі і перекладаємо на плоске блюдо. Приємного апетиту!
Сендвічі на електричному грилі в домашніх умовах
Якщо у вас є електрогриль – обов’язково приготуйте класичні, хрусткі і ситні сандвічі з начинкою, яка сподобається всім – сиром, шинкою і шматочками соковитого томату.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Хліб тостовий – 4 скибочки.
- Шинка – 100 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Сир (у пластинах) – 2 шт.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Гірчиця – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо основу наших бутербродів – хліб. Дві скибочки змащуємо вершковим маслом, і два – гірчицею.
2. На шматочки, промазані маслом, викладаємо платівки сиру (можна використовувати сир будь-яких сортів, але краще всього підходить моцарела).
3. Шинку поріжемо тонкими скибочками і викладемо поверх сиру.
4. Томат обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, нарізаємо кільцями і викладаємо на м’ясний компонент сендвіча.
5. Апетитну начинку закриваємо хлібом, промазанным гірчицею.
6. Електрогриль добре розігріваємо і промазуємо невеликою кількістю масла – викладаємо наші бутерброди і запікаємо 2-3 хвилини до утворення рум’яної скоринки.
7. Перед подачею розрізаємо сендвічі навскоси, прикрашаємо листочками свіжої зелені і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний сендвіч з беконом і яйцем
Хрусткий хліб, скибочки сиру і соковитого томату, жирний бекон і свіжої зелений салат – можете уявити, наскільки це все смачно? Готуємо бутерброд з апетитною начинкою, який нікого не залишить байдужим. Сендвічі з яйцем і беконом чудово підходять для щільного і ситного сніданку.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Хліб тостовий – 4 скибочки.
- Бекон – 4-6 смужок.
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Помідори – 1-2 шт.
- Салат зелений – 50-70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. В сухій сковороді без додавання масла обсмажуємо смужки бекону з одного боку до рум’яності.
2. Перевертаємо і смажимо з іншого боку 1-2 хвилини.
3. Смужки дістаємо і в цій же сковороді смажимо яйця (по одному).
4. Яйця приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
5. Томати промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими кільцями.
6. Скибочки хліба обсмажуємо в тостері або на сухій сковороді до утворення золотистої скоринки.
7. Дві скибочки промазуємо майонезом.
8. Наступним шаром викладаємо подрібнений салат.
9. Поверх кладемо кружечки з помідорів.
10. На помідори – яйця.
11. Далі викладаємо смужки обсмаженого бекону.
12. Соковиту начинку зарываем двома шматочками хліба.
13. Готові сендвічі розрізаємо навскоси і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Класичний бутерброд з огірком по-англійськи
Класика англійської кухні – це просто. Хрусткі і легкі сендвічі з начинкою з кружечків свіжого огірка, лимонного соку і масла – прекрасний варіант для перекусу, який дуже зручно брати з собою на роботу або навчання.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Хліб – 6 скибочок.
- Огірки – 2-3 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сік лимона – 20 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти: свіжий хліб нарізаємо нетовстими скибочками, масло попередньо дістаємо з холодильної камери для того, щоб воно добре размазывалось.
2. Огірки обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і овочечисткою знімаємо шкірку. Нарізаємо м’якоть тонкими кружечками і скроплюємо соком лимона – залишаємо на 10 хвилин.
3. Хліб змащуємо невеликою кількістю масла і підсолюємо.
4. Наступним шаром кладемо шматочки огірка і присмачую чорним меленим перцем.
5. Начинку закриваємо іншим скибочкою таким чином, щоб шар вершкового масла прилягав до огірків.
6. З готових сендвічів обрізаємо скоринки, ріжемо навпіл і подаємо, смачний перекус готовий. Приємного апетиту!