Макарони з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з грибами – це дуже смачне і просте у виконанні кулінарне рішення для вашого ситного обіду або вечері. Є багато варіантів приготування такого блюдо. Найцікавіші ми зібрали для вас у нашій перевіреної збірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Макарони з грибами у вершковому соусі

Макарони з грибами у вершковому соусі – це дуже ніжне і смачне блюдо, яке нікого не залишить байдужим. Поживне частування яскраво різноманітить ваше меню і порадує простим кулінарним процесом. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Макарони 200 гр.
  • Печериці свіжі 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Вершки 120 мл
  • Сіль за смаком
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Добре промиваємо і очищаємо печериці, після нарізаємо тонкими пластинками.
  2. Очищаємо цибулю і розбираємо його тонкими півкільцями.
  3. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Кладемо сюди зубчики часнику, смажимо їх пару хвилин до появи аромату. Після зубчики можна прибирати зі сковороди.
  4. У ароматне масло опускаємо півкільця цибулі. Обсмажуємо до м’якого стану.
  5. Доповнюємо обсмажену цибулю пластинками грибів. Обсмажуємо все разом близько 10 хвилин. Після вливаємо сюди вершки. Доводимо до кипіння й тушкуємо дві-три хвилини.
  6. відварюємо макарони До готовності в підсоленій воді. Відкидаємо на друшляк.
  7. Опускаємо готові макарони в заготовку на сковороді. Якщо соус з вершків вийшов дуже густим, додайте трохи кип’яченої води.
  8. Перемішуємо вміст і знімаємо сковороду з плити.
  9. Макарони з грибами у вершковому соусі готові. Подавайте апетитне блюдо до столу і пригощайтеся!