Макарони з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з грибами – це дуже смачне і просте у виконанні кулінарне рішення для вашого ситного обіду або вечері. Є багато варіантів приготування такого блюдо. Найцікавіші ми зібрали для вас у нашій перевіреної збірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Макарони з грибами у вершковому соусі

Макарони з грибами у вершковому соусі – це дуже ніжне і смачне блюдо, яке нікого не залишить байдужим. Поживне частування яскраво різноманітить ваше меню і порадує простим кулінарним процесом. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Макарони 200 гр.
  • Печериці свіжі 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Вершки 120 мл
  • Сіль за смаком
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Вода 1 л

Процес приготування:

  1. Добре промиваємо і очищаємо печериці, після нарізаємо тонкими пластинками.
  2. Очищаємо цибулю і розбираємо його тонкими півкільцями.
  3. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Кладемо сюди зубчики часнику, смажимо їх пару хвилин до появи аромату. Після зубчики можна прибирати зі сковороди.
  4. У ароматне масло опускаємо півкільця цибулі. Обсмажуємо до м’якого стану.
  5. Доповнюємо обсмажену цибулю пластинками грибів. Обсмажуємо все разом близько 10 хвилин. Після вливаємо сюди вершки. Доводимо до кипіння й тушкуємо дві-три хвилини.
  6. відварюємо макарони До готовності в підсоленій воді. Відкидаємо на друшляк.
  7. Опускаємо готові макарони в заготовку на сковороді. Якщо соус з вершків вийшов дуже густим, додайте трохи кип’яченої води.
  8. Перемішуємо вміст і знімаємо сковороду з плити.
  9. Макарони з грибами у вершковому соусі готові. Подавайте апетитне блюдо до столу і пригощайтеся!

Макарони з куркою і грибами

Макарони з куркою і грибами порадують вас яскравим смаком, поживними властивостями і нескладним кулінарним процесом. Якщо хочете побалувати себе смачним і швидким частуванням, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Гриби печериці – 400 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Спагетті – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 500 мл
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Орегано сушений – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Відварюємо макарони і нагріваємо сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю, після доповнюємо його невеликими шматочками курячого філе.

Крок 3. Добре промиваємо печериці і дрібно нарізаємо їх.

Крок 4. Коли курка підрум’яниться, доповнюємо подрібненими грибами. Перемішуємо і смажимо все разом ще 5-7 хвилин.

Крок 5. Солимо продукти, посипаємо їх сушеним орегано і чорним меленим перцем. Сюди ж додаємо подрібнений часник. Перемішуємо і смажимо ще одну хвилину.

Крок 6. Вливаємо в заготовку вершки. Доводимо вміст до кипіння.

Крок 7. Опускаємо сюди відварені макарони. Перемішуємо, тримаємо на плиті ще 30 секунд і прибираємо з вогню.

Крок 8. Макарони з куркою і грибами готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Макарони з грибами і сиром

Макарони з грибами і сиром – це неймовірно ніжне, апетитне і смачне блюдо, яке нікого не залишить байдужим. Поживне частування різноманітить ваше звичне меню і не утруднить кулінарним процесом. Обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Макарони – 120 гр.
  • Гриби шампіньйони – 100 гр.
  • Вершки 20% – 150 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Трави прованські – 1 щіпка.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 2. Добре промиваємо печериці, після нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 3. Цибулю обсмажуємо на рослинному маслі близько 7 хвилин до золотистого відтінку.

Крок 4. Викладаємо до цибулі гриби і подрібнений часник. Продовжуємо смажити все разом до готовності.

Крок 5. Паралельно відварюємо макарони до готовності. Для цього кидаємо їх в киплячу підсолену воду.

Крок 6. До грибів додаємо сіль, прованські трави, мускатний горіх і чорний мелений перець. Вливаємо сюди ж вершки.

Крок 7. Тушкуємо вміст близько двох-трьох хвилин, після знімаємо з плити.

Крок 8. Макарони розкладаємо по порційних тарілках. Доповнюємо їх грибами в вершках і посипаємо тертим сиром.

Крок 9. Макарони з грибами і сиром готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Макарони з грибами, запечені в духовці

Макарони з грибами, запечені в духовці, порадують вас цікавим смаком, поживними властивостями і простим кулінарним процесом. Якщо хочете побалувати себе смачним і швидким обідом, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Макарони – 250 гр.
  • Гриби гливи – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Гливи промиваємо і розрізаємо на невеликі частини. За бажанням, гливи можна замінити іншими грибами.

Крок 2. Підготовлені гриби обсмажуємо на рослинному маслі.

Крок 3. Очищаємо цибулю й ріжемо його півкільцями.

Крок 4. Відправляємо цибулю в сковороду з рослинним маслом.

Крок 5. Обсмажуємо до появи приємного рум’янцю.

Крок 6. У підсоленій воді відварюємо макарони так, щоб вони залишалися трохи твердими.

Крок 7. Відправляємо макарони до грибів.

Крок 8. Сюди ж викладаємо обсмажені цибулю. Солимо продукти, перчимо й перемішуємо.

Крок 9. Доповнюємо заготівлю сметаною. Знову перемішуємо.

Крок 10. Викладаємо масу у форму для запікання.

Крок 11. Посипаємо частування тертим сиром і відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин. Необхідно, щоб сир розплавився.

Крок 12. Макарони з грибами, запечені в духовці, готові. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!

Макаронні гнізда з грибами

Макаронні гнізда з грибами – це оригінальна кулінарна ідея для вашого обіду, вечері або святкового столу. Таке блюдо нікого не залишить байдужим. Воно вийде дуже смачним, апетитним і цікавим. Для приготування в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Макарони тальятелле – 7 шт.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сметана – 7 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 700 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гнізда макаронів акуратно викладаємо в глибоку сковороду без ручки або жароміцну форму. Далі цю посуд будемо ставити в духовку.

Крок 2. Заливаємо продукт киплячою водою. Ставимо страву на вогонь, солимо за смаком і готуємо на повільному вогні близько 7 хвилин.

Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю і гриби. Обсмажуємо продукти на оливковій олії. Солимо і доповнюємо чорним меленим перцем за смаком.

Крок 4. З макаронів зливаємо більшу частину води. Всередину гнізд кладемо гриби з цибулею. Обмазуємо начинку сметаною.

Крок 5. Посипаємо заготовки тертим сиром.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Крок 7. Макаронні гнізда з грибами готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Макарони з грибами в сметанному соусі

Макарони з грибами в сметанному соусі – це дивно ніжне і смачне блюдо, яке нікого не залишить байдужим. Поживне частування яскраво різноманітить ваше меню і порадує простим кулінарним процесом. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Для сметанного соусу:

  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир бринза – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Макарони відварюємо до готовності в підсоленій воді, після відкидаємо на друшляк.

Крок 2. Очищену цибулину ріжемо дрібними кубиками.

Крок 3. Промиваємо, очищаємо печериці і нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 4. Обсмажуємо цибулю з грибами на вершковому маслі до готовності.

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо куряче яйце, сметану, вершкове масло, подрібнену бринзу, часник і сіль. Добре все вимішуємо.

Крок 6. Отриманим соусом заливаємо гриби. Кип’ятимо пару хвилин, доповнюємо подрібненою зеленню і знімаємо з плити. Зелень можна використовувати як свіжу, так i сушену.

Крок 7. Макарони розкладаємо по порційних тарілках і доповнюємо їх грибами з соусом. Пригощайтеся, макарони з грибами в сметанному соусі готові!

Макарони з м’ясом та грибами на сковорідці

Макарони з м’ясом та грибами на сковорідці порадує вас яскравим смаком, поживними властивостями і простим кулінарним процесом. Якщо хочете побалувати себе смачним і швидким обідом, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Макарони – 400 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Приправа грибна – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину попередньо розморожуємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 2. Обсмажуємо м’ясні шматочки на олії до рум’янцю, але не пересушиваем. Солимо за смаком.

Крок 3. Дрібно розбираємо гриби. Обсмажуємо їх в окремій сковороді на вершковому маслі. Солимо і посипаємо приправою за смаком.

Крок 4. З’єднуємо свинину з грибами і ставимо на невеликий вогонь.

Крок 5. Доповнюємо вміст сметаною, майонезом і трьома столовими ложками води.

Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо вміст близько 20 хвилин.

Крок 7. Макарони відварюємо до готовності в підсоленій воді. Після відкидаємо на друшляк і перемішуємо з шматочком вершкового масла. Подаємо до столу, доповнивши м’ясом і грибами.

Крок 8. Макарони з м’ясом та грибами на сковорідці готові. Пригощайтеся!

Макарони з беконом і грибами

Макарони з беконом і грибами – це апетитне і дуже смачне блюдо, перед якою важко встояти. Ситне частування цікаво доповнить ваш домашній стіл і порадує простим кулінарним процесом. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Макарони – 500 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Бекон – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 2. Добре промиваємо, очищаємо печериці, а після нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 3. Тонкою соломкою розбираємо бекон.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом. Кладемо сюди цибулю з грибами, обсмажуємо продукти до готовності.

Крок 5. Доповнюємо обжарку соломкою шинки. Смажимо все разом ще пару хвилин. Після викладаємо сюди сметану, солимо і перчимо за смаком. Тушкуємо ще пару хвилин і прибираємо з вогню.

Крок 6. Макарони відварюємо до готовності в підсоленій воді. Після відкидаємо на друшляк і перемішуємо з шматочком вершкового масла. Подаємо до столу, доповнивши м’ясом і грибами.

Крок 7. Макарони з беконом і грибами готові. Пригощайтеся!

Макарони з цибулею і грибами

Макарони з цибулею і грибами – це апетитне частування для вашого швидкого обіду або вечері. Таке блюдо можна приготувати на швидку руку. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з нашої підбірки з покроковими фотографіями. Порадуйте себе смачними і поживними макаронами.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Макарони – 250 гр.
  • Гриби печериці консервовані – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 мл

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо до рум’янцю на рослинному маслі.

Крок 2. Доповнюємо цибулю подрібненими консервованими грибами. Також ви можете використовувати і свіжі гриби.

Крок 3. Обсмажуємо пару хвилин і солимо за смаком. Після знімаємо з плити.

Крок 4. Відварюємо макарони в киплячій підсоленій воді до повної готовності. Після воду зливаємо з допомогою сита.

Крок 5. Викладаємо до макаронів гриби з цибулею.

Крок 6. Перемішуємо вміст до рівномірного розподілу всіх продуктів.

Крок 7. Макарони з цибулею і грибами готові. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Макарони з сушеними грибами

Макарони з сушеними грибами – це дуже смачне і цікаве блюдо, яке нікого не залишить байдужим. Поживне кулінарне рішення яскраво різноманітить ваше меню і порадує простим процесом приготування. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Макарони – 180 гр.
  • Гриби сушені – 40 гр.
  • Горіхи волоські – 70 гр.
  • Шпинат – 100 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Заливаємо сушені гриби гарячою водою і залишаємо їх до розм’якшення.

Крок 2. Промиваємо шпинат і обсушуємо його.

Крок 3. У каструлі кип’ятимо воду на макарони, солимо її за смаком.

Крок 4. Опускаємо макарони у киплячу воду. Відварюємо до готовності і після відкидаємо на друшляк.

Крок 5. Очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх.

Крок 6. Підготовлені гриби віджимаємо від рідини. Якщо вони занадто великі, то розрізаємо їх.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Викладаємо сюди гриби і горіхи. Обсмажуємо протягом декількох хвилин.

Крок 8. Занурюємо сюди шпинат. Посипаємо продукти чорним меленим перцем.

Крок 9. Виливаємо вершки, кип’ятимо вміст.

Крок 10. Після тушкуємо на помірному вогні до загусання вершків, постійно помішуючи.

Крок 11. Викладаємо до грибів відварені макарони. Акуратно все перемішуємо і знімаємо з плити.

Крок 12. Макарони з сушеними грибами готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!