Макарони з грибами в сметанному соусі
Макарони з грибами в сметанному соусі – це дивно ніжне і смачне блюдо, яке нікого не залишить байдужим. Поживне частування яскраво різноманітить ваше меню і порадує простим кулінарним процесом. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Склад:
- Макарони – 300 гр.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Сіль – за смаком.
- Гриби печериці – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Для сметанного соусу:
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сир бринза – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Макарони відварюємо до готовності в підсоленій воді, після відкидаємо на друшляк.
Крок 2. Очищену цибулину ріжемо дрібними кубиками.
Крок 3. Промиваємо, очищаємо печериці і нарізаємо тонкими пластинками.
Крок 4. Обсмажуємо цибулю з грибами на вершковому маслі до готовності.
Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо куряче яйце, сметану, вершкове масло, подрібнену бринзу, часник і сіль. Добре все вимішуємо.
Крок 6. Отриманим соусом заливаємо гриби. Кип’ятимо пару хвилин, доповнюємо подрібненою зеленню і знімаємо з плити. Зелень можна використовувати як свіжу, так i сушену.
Крок 7. Макарони розкладаємо по порційних тарілках і доповнюємо їх грибами з соусом. Пригощайтеся, макарони з грибами в сметанному соусі готові!