Макарони з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з грибами в сметанному соусі

Макарони з грибами в сметанному соусі – це дивно ніжне і смачне блюдо, яке нікого не залишить байдужим. Поживне частування яскраво різноманітить ваше меню і порадує простим кулінарним процесом. Обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Для сметанного соусу:

  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир бринза – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Макарони відварюємо до готовності в підсоленій воді, після відкидаємо на друшляк.

Крок 2. Очищену цибулину ріжемо дрібними кубиками.

Крок 3. Промиваємо, очищаємо печериці і нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 4. Обсмажуємо цибулю з грибами на вершковому маслі до готовності.

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо куряче яйце, сметану, вершкове масло, подрібнену бринзу, часник і сіль. Добре все вимішуємо.

Крок 6. Отриманим соусом заливаємо гриби. Кип’ятимо пару хвилин, доповнюємо подрібненою зеленню і знімаємо з плити. Зелень можна використовувати як свіжу, так i сушену.

Крок 7. Макарони розкладаємо по порційних тарілках і доповнюємо їх грибами з соусом. Пригощайтеся, макарони з грибами в сметанному соусі готові!