Макарони з грибами – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з грибами, запечені в духовці

Макарони з грибами, запечені в духовці, порадують вас цікавим смаком, поживними властивостями і простим кулінарним процесом. Якщо хочете побалувати себе смачним і швидким обідом, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Макарони – 250 гр.
  • Гриби гливи – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Гливи промиваємо і розрізаємо на невеликі частини. За бажанням, гливи можна замінити іншими грибами.

Крок 2. Підготовлені гриби обсмажуємо на рослинному маслі.

Крок 3. Очищаємо цибулю й ріжемо його півкільцями.

Крок 4. Відправляємо цибулю в сковороду з рослинним маслом.

Крок 5. Обсмажуємо до появи приємного рум’янцю.

Крок 6. У підсоленій воді відварюємо макарони так, щоб вони залишалися трохи твердими.

Крок 7. Відправляємо макарони до грибів.

Крок 8. Сюди ж викладаємо обсмажені цибулю. Солимо продукти, перчимо й перемішуємо.

Крок 9. Доповнюємо заготівлю сметаною. Знову перемішуємо.

Крок 10. Викладаємо масу у форму для запікання.

Крок 11. Посипаємо частування тертим сиром і відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин. Необхідно, щоб сир розплавився.

Крок 12. Макарони з грибами, запечені в духовці, готові. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!