Макарони з грибами, запечені в духовці
Макарони з грибами, запечені в духовці, порадують вас цікавим смаком, поживними властивостями і простим кулінарним процесом. Якщо хочете побалувати себе смачним і швидким обідом, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Макарони – 250 гр.
- Гриби гливи – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердий – 120 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Гливи промиваємо і розрізаємо на невеликі частини. За бажанням, гливи можна замінити іншими грибами.
Крок 2. Підготовлені гриби обсмажуємо на рослинному маслі.
Крок 3. Очищаємо цибулю й ріжемо його півкільцями.
Крок 4. Відправляємо цибулю в сковороду з рослинним маслом.
Крок 5. Обсмажуємо до появи приємного рум’янцю.
Крок 6. У підсоленій воді відварюємо макарони так, щоб вони залишалися трохи твердими.
Крок 7. Відправляємо макарони до грибів.
Крок 8. Сюди ж викладаємо обсмажені цибулю. Солимо продукти, перчимо й перемішуємо.
Крок 9. Доповнюємо заготівлю сметаною. Знову перемішуємо.
Крок 10. Викладаємо масу у форму для запікання.
Крок 11. Посипаємо частування тертим сиром і відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин. Необхідно, щоб сир розплавився.
Крок 12. Макарони з грибами, запечені в духовці, готові. Подавайте до столу і швидше пригощайтеся!