Тефтелі в вершковому соусі – 10 рецептів з покроковими фото

Тефтелі і вершковий соус створюють ідеальне поєднання. Завдяки ніжною підливі смак м’ясних кульок виходить дуже соковитим і насиченим. Плюсом тюфтельок є те, що ви спокійно можете експериментувати з різними видами м’яса. Ви також можете використовувати різні соуси, додаючи до них спеції. Таке блюдо можна швидко приготувати на звичайній сковороді або скористатися духовкою.

Соковиті тефтелі в вершковому соусі на сковороді

Якщо ви ніяк не можете підібрати блюдо, яке оцінять самі маленькі члени вашої родини, цей рецепт стане справжнім порятунком. Соус зможе сподобатися абсолютно кожному. Страва готується максимально швидко і просто, а результат вражає своїм ніжним смаком.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Куряче філе 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Каррі за смаком
  • Для соусу:
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Молоко коров’яче 300 мл
  • Вода 100 мл
  • Борошно 2 ст. л.
  • Куркума ½ ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати тефтелі в вершковому соусі? Перед приготуванням куряче філе необхідно обробити. Вимиваємо м’ясо і прибираємо з його поверхні зайву вологу з допомогою паперових рушників. Курку нарізаємо на шматочки однакового розміру. Кладемо м’ясо в блендер. Ви можете замінити курку на свинину чи яловичину. Для тефтелькою підійде практично будь-яке м’ясо.
  2. Цибулину вимиваємо під проточною водою. Очищаємо її від лушпиння. Нарізаємо цибулю в довільній формі. Розмір шматочків не грає великої ролі, так як ми все одно будемо його подрібнювати. 3 зубчики часнику вичавлюємо з допомогою преса або подрібнюємо ножем. Кладемо цибулю і часник в блендер. Ви також можете скористатися м’ясорубкою. Подрібнюємо всі інгредієнти в фарш.
  3. Перекладаємо фарш в глибоку миску. Додаємо до нього сіль, чорний мелений перець і каррі. Ви також можете використовувати червоний перець. Добре перемішуємо фарш. Бажано робити це руками, щоб спеції розподілилися рівномірно.
  4. Починаємо ліпити з фаршу тюфтельки. Змочіть руки в холодній воді, щоб фарш не дуже сильно прилипав до рук. Формуємо невеличкі кульки, згладжуючи їх з усіх боків.
  5. ставимо Сковороду на плиту. Додаємо на неї олію і розподіляємо його з допомогою силіконової лопатки або пензлика. Викладаємо тефтелі на сковороду на невеликій відстані один від одного. Вони повинні рівномірно просмажиться. Готуємо тефтелі на протязі 10 хвилин. Постійно перевертайте їх, щоб вони просмажаться з усіх боків. Коли м’ясні кульки будуть готові, зніміть сковороду з плити.
  6. Тепер приступаємо до приготування вершкового соусу. У каструлю кладемо 50 грам вершкового масла. Розтоплюємо його на невеликому вогні. Не забувайте постійно помішувати масло.
  7. До розтопленого олії додаємо 2 столові ложки борошна. Бажано використовувати пшеничне борошно. Продовжуємо розмішувати суміш з допомогою віночка. В результаті вона повинна загуснути.
  8. Настав час додавати молоко. Робити це потрібно поступово, невеликими порціями. Варимо соус на невеликому вогні, щоб він не встиг підгоріти. Постійно помішуйте соус. Тоді він не вийде занадто густим. Під час приготування додаємо до соусу сіль. Також у хід може піти куркума. Вона додасть соусу колір. Її використання в приготуванні не є обов’язковим. Коли соус загусне, додайте до нього 100 мілілітрів води, яку необхідно заздалегідь закип’ятити. Добре перемішуємо соус і продовжуємо варити протягом 5 хвилин.
  9. Готовим соусом заливаємо м’ясні кульки. Знову ставимо сковороду на середній вогонь. Тушкуємо тефтелі протягом 20 хвилин. Обов’язково накрийте сковороду кришкою. За бажанням ви можете додати до тефтелі нарізану зелень. Наприклад, петрушку або кріп. Ви також можете посипати м’ясні кульки натертим на дрібній тертці сиром. Обов’язково дочекайтеся, щоб сир розплавився і почав тягнутися.
  10. Плюс цієї страви полягає в тому, що його можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Тефтелі зберігають свої смакові якості, які доповнює ніжний вершковий соус. В якості гарніру ви можете приготувати картопляне пюре, зварити рис або звичайну гречку. Прикрасити страву можна подрібненою зеленню. Аромат і ніжний смак цієї страви точно різноманітить ваше звичне меню. Воно стане відмінним обідом для усієї сім’ї.

Приємного апетиту.