Тефтелі в вершковому соусі – 10 рецептів з покроковими фото

Тефтелі і вершковий соус створюють ідеальне поєднання. Завдяки ніжною підливі смак м’ясних кульок виходить дуже соковитим і насиченим. Плюсом тюфтельок є те, що ви спокійно можете експериментувати з різними видами м’яса. Ви також можете використовувати різні соуси, додаючи до них спеції. Таке блюдо можна швидко приготувати на звичайній сковороді або скористатися духовкою.

Соковиті тефтелі в вершковому соусі на сковороді

Якщо ви ніяк не можете підібрати блюдо, яке оцінять самі маленькі члени вашої родини, цей рецепт стане справжнім порятунком. Соус зможе сподобатися абсолютно кожному. Страва готується максимально швидко і просто, а результат вражає своїм ніжним смаком.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Куряче філе 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Каррі за смаком
  • Для соусу:
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Молоко коров’яче 300 мл
  • Вода 100 мл
  • Борошно 2 ст. л.
  • Куркума ½ ч. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати тефтелі в вершковому соусі? Перед приготуванням куряче філе необхідно обробити. Вимиваємо м’ясо і прибираємо з його поверхні зайву вологу з допомогою паперових рушників. Курку нарізаємо на шматочки однакового розміру. Кладемо м’ясо в блендер. Ви можете замінити курку на свинину чи яловичину. Для тефтелькою підійде практично будь-яке м’ясо.
  2. Цибулину вимиваємо під проточною водою. Очищаємо її від лушпиння. Нарізаємо цибулю в довільній формі. Розмір шматочків не грає великої ролі, так як ми все одно будемо його подрібнювати. 3 зубчики часнику вичавлюємо з допомогою преса або подрібнюємо ножем. Кладемо цибулю і часник в блендер. Ви також можете скористатися м’ясорубкою. Подрібнюємо всі інгредієнти в фарш.
  3. Перекладаємо фарш в глибоку миску. Додаємо до нього сіль, чорний мелений перець і каррі. Ви також можете використовувати червоний перець. Добре перемішуємо фарш. Бажано робити це руками, щоб спеції розподілилися рівномірно.
  4. Починаємо ліпити з фаршу тюфтельки. Змочіть руки в холодній воді, щоб фарш не дуже сильно прилипав до рук. Формуємо невеличкі кульки, згладжуючи їх з усіх боків.
  5. ставимо Сковороду на плиту. Додаємо на неї олію і розподіляємо його з допомогою силіконової лопатки або пензлика. Викладаємо тефтелі на сковороду на невеликій відстані один від одного. Вони повинні рівномірно просмажиться. Готуємо тефтелі на протязі 10 хвилин. Постійно перевертайте їх, щоб вони просмажаться з усіх боків. Коли м’ясні кульки будуть готові, зніміть сковороду з плити.
  6. Тепер приступаємо до приготування вершкового соусу. У каструлю кладемо 50 грам вершкового масла. Розтоплюємо його на невеликому вогні. Не забувайте постійно помішувати масло.
  7. До розтопленого олії додаємо 2 столові ложки борошна. Бажано використовувати пшеничне борошно. Продовжуємо розмішувати суміш з допомогою віночка. В результаті вона повинна загуснути.
  8. Настав час додавати молоко. Робити це потрібно поступово, невеликими порціями. Варимо соус на невеликому вогні, щоб він не встиг підгоріти. Постійно помішуйте соус. Тоді він не вийде занадто густим. Під час приготування додаємо до соусу сіль. Також у хід може піти куркума. Вона додасть соусу колір. Її використання в приготуванні не є обов’язковим. Коли соус загусне, додайте до нього 100 мілілітрів води, яку необхідно заздалегідь закип’ятити. Добре перемішуємо соус і продовжуємо варити протягом 5 хвилин.
  9. Готовим соусом заливаємо м’ясні кульки. Знову ставимо сковороду на середній вогонь. Тушкуємо тефтелі протягом 20 хвилин. Обов’язково накрийте сковороду кришкою. За бажанням ви можете додати до тефтелі нарізану зелень. Наприклад, петрушку або кріп. Ви також можете посипати м’ясні кульки натертим на дрібній тертці сиром. Обов’язково дочекайтеся, щоб сир розплавився і почав тягнутися.
  10. Плюс цієї страви полягає в тому, що його можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Тефтелі зберігають свої смакові якості, які доповнює ніжний вершковий соус. В якості гарніру ви можете приготувати картопляне пюре, зварити рис або звичайну гречку. Прикрасити страву можна подрібненою зеленню. Аромат і ніжний смак цієї страви точно різноманітить ваше звичне меню. Воно стане відмінним обідом для усієї сім’ї.

Приємного апетиту.

Курячі тефтелі в вершковому соусі в духовці

Якщо ви любите страви виключно з курячого м’яса, то вам варто звернути свою увагу на цей рецепт. Він готується максимально швидко. Необхідні для нього інгредієнти ви точно зможете знайти в своєму холодильнику. Це відмінний варіант для обіду на швидку руку.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 30 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Приготування тефтелькою починаємо з фаршу. Куряче філе промиваємо в холодно воді. Викладаємо паперові рушники на стіл. Кладемо на них м’ясо. Таким чином ми приберемо зайву вологу. Вибирати м’ясо необхідно дуже відповідально. Звертайте увагу на колір філе. Якщо у вас є можливість, попросити понюхати шматочок курки. Купувати філе коштує у перевірених м’ясників. Курку нарізаємо на невеликі кубики. Неважливо, чи будуть вони однакового розміру, так як ми все одно будемо подрібнювати м’ясо.

2. Цибуля нам необхідно вимити від піску і іншого бруду. Зніміть з нього лушпиння. Наріжте цибулю на довільні шматочки. Очистіть часник і подрібніть його. Морква промийте. Почистіть її, а після натріть на крупній тертці. Додаємо цибулю, часником і моркву до нарізання філе. М’ясо солимо, перчимо його і додаємо паприку. Добре все перемішуємо. Кладемо філе в блендер. Замість нього можна використовувати звичайну м’ясорубку. Подрібнюємо м’ясо до стану фаршу.

3. Приступаємо до ліплення тефтелькою. Змочіть руки в воду. Так фарш не буде сильно прилипати. Зліпіть невеликий м’ясної кульку. Обов’язково потрібно вирівняти його з усіх сторін. Після цього м’ясні кульки потрібно вмочити в борошно.

4. Готуємо форму, в якій ми будемо запікати тюфтельки. Змащуємо її маслом або звичайними вершками. Викладаємо тефтелі на відстані один від одного. Розігріваємо духовку до 180°. Ставимо в неї форму з тюфтельками на 15 хвилин.

5. Приступаємо до приготування вершкового соусу. Почистіть часник. Пропустіть його через прес або натріть на дрібній тертці. Додайте натертий сир. Добре перемішайте отриману суміш. Додаємо до сиру з часником вершки. Перемішуємо соус. Переливаємо його в каструлю. Ставимо на невеликий вогонь. Варіть соус буквально протягом 5-7 хвилин. Нам необхідно дочекатися, коли сир повністю не розплавиться.

6. Дістаємо тефтелі з духовки. Заливаємо їх вже готовим соусом. Знову ставимо деко в духовку. Готуємо їх ще протягом 5 хвилин. Тефтелі і соус повинні підрум’янитися і покритися золотистою скоринкою.

7. Подавайте тефтелі в гарячому вигляді. В якості гарніру до них приготуйте рис або свіжий картопля. Для прикраси можна використовувати подрібнену свіжу зелень. Поєднання сири і вершків робить смак страви набагато ніжніше і насиченішим. Ви точно не залишитеся байдужими і вирішите приготувати його ще раз. Швидше пробуйте, що у вас вийшло.

Як приготувати смачні тюфтельки у вершково-томатному соусі?

Цей рецепт створений для любителів соковитого і ніжного м’яса. Всі інгредієнти у цій страві чудово гармоніюють і створюють насичений смак. Соус надає страві невелику кислинку, яка чудово поєднується зі смаком м’яса. Всього година вільного часу і обід для всієї родини готовий.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 6.

Інгредієнти для тефтелькою:

  • Свинина – 750 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Рис – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Панірувальні сухарі – за смаком.

Інгредієнти для соусу:

  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Сметана – 200 мл
  • Вода 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку приступаємо до приготування фаршу для м’ясних кульок. Цибуля промиваємо в холодній воді. Знімаємо з нього лушпиння. Нарізаємо його на дрібні шматочки. Моркву очищаємо. Ви можете її нарізати, але краще використовувати дрібну тертку. Знімаємо з лушпиння 2 зубчики часнику. Видавлюємо через прес. Змішуємо овочі між собою. Ставимо сковороду на плиту і чекаємо, коли вона розігріється. Змащуємо її рослинним маслом. Обсмажуємо моркву, цибулю і часник протягом 5 хвилин.

2. Каструлю наповнюємо холодною водою. Ставимо її на середній вогонь і чекаємо, коли вода почне кипіти. В цей час промиваємо рис. Робити це необхідно кілька разів, щоб вода стала абсолютно прозорою. Засипаємо рис в каструлю. Варимо його протягом 15-20 хвилин. Точний час приготування буде написано на упаковці. Постійно помішуйте рис, щоб він не злипнувся. Коли крупа буде готова, дозвольте їй трохи постояти і охолонути.

3. Свинину промити в холодній воді. Очистіть її від зайвого жиру. Наріжте м’ясо на шматочки довільної форми. Змішайте в блендері обсмажені цибулю, часник, моркву, зварений рис і м’ясо. Додаємо сіль, перець і паприку. Подрібніть все до фаршу.

4. Починаємо формувати тефтелі. Змочіть руки в холодній воді. Зліпіть невеликий м’ясної кульку. Вирівняйте його з усіх сторін. В кінці обваляйте тефтелі в панірувальних сухарях.

5. Ставимо сковороду на вогонь. Додаємо на неї рослинне масло. Викладаємо тефтелі на відстані один від одного. Обсмажуємо їх протягом 5-7 хвилин з усіх боків. Коли тефтелі підрум’яняться, зніміть сковороду з плити і накрийте її кришкою.

6. Приступаємо до приготування соусу. Додаємо в невелику глибоку миску 3 столові ложки томатної пасти. Змішуємо зі сметаною і водою. Добре перемішуємо соус. Додаємо до нього сіль і чорний мелений перець. Ще раз розмішуємо соус.

7. До готовим тефтелі додаємо решту цибулю і моркву. Заливаємо м’ясні кульки готовим соусом. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо тефтелі протягом 20 хвилин.

8. В якості гарніру до тефтелі можна приготувати картопляне пюре або зварити спагетті, які можна полити соусом. Якщо ви хочете приготувати тефтелі виключно в томатному соусі, не додавайте під час приготування сметану. В якості прикраси можете використовувати подрібнену зелень. Готові тефтелі. Настав час спробувати, що у нас вийшло.

Ніжні тефтелі в вершковому соусі зі сметаною

Плюс цієї страви полягає в тому, що ви без особливих побоювань можете експериментувати з різними видами соусів. Вони надають м’ясу пікантний смак. Цей рецепт дуже просто приготувати, а необхідні для нього інгредієнти ви точної знайдете у своєму холодильнику.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 5.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Рис – 1 склянка
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Твердий сир – 70 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Сушений базилік – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Для приготування тефтелькою ви можете використовувати вже готовий фарш або зробити його самостійно. Вибір м’яса залежить тільки від вас. З свинини виходять соковиті і ніжні тефтелі. При виборі м’яса звертайте увагу на його колір. Якщо є можливість, попросіть у продавця понюхати шматочок свинини. Вона не повинна мати неприємного запаху. Перед приготуванням обробіть свинину. Промийте його в холодній воді. Розкладіть на столі паперові рушники. Зверху покладіть свинину. Рушники вбере в себе зайву вологу. Розрізаємо свинину на невеликі шматочки довільної форми. Не варто прибирати з поверхні м’яса жир. Він робить тефтелі більш ніжними і соковитими.

2. Для того, щоб перекрутити фарш, ви можете використовувати м’ясорубку. Якщо її не виявилося на вашій кухні, замініть цей прилад блендером. Перепустками м’ясо через м’ясорубку. Перекладаємо готовий фарш в глибоку миску.

3. Вимиваємо цибулю. Знімаємо з нього лушпиння. Нарізаємо цибулю на невеликі кубики. Очищаємо часник і витягуємо його з допомогою преса. Ви також можете натерти його на дрібній тертці. Додаємо цибулю і часник до фаршу. Перемішуємо його. Краще всього зробити це руками. Тоді інгредієнти рівномірно розподілятися.

4. Приступаємо до підготовки рису. Кладемо крупу в глибоку ємність і починаємо промивати. Повторюємо цю дію кілька разів. В результаті вода повинна стати прозорою. Ставимо каструлю на плиту і наповнюємо її водою. Перекладаємо в неї рис. Варимо його протягом 15-20 хвилин. Точний час ви зможете знайти на упаковці. Коли рис буде готовий, приберіть його з плити і дайте охолонути. Тільки після цього можна буде додати до фаршу.

5. У фарш розбиваємо одне куряче яйце. Починаємо вимішувати його руками. Завдяки яйцю фарш буде добре ліпитися, і тефтелі не будуть розсипатися під час приготування. Додаємо до фаршу сіль, чорний перець і паприку. Ви також можете додати будь-які інші спеції на свій смак. В кінці додаємо сушений базилік. Ще раз розмішуємо фарш руками.

6. Починаємо формувати тефтелі. Змочіть руки в холодній воді. Тоді фарш не буде прилипати. Робимо невеликі м’ясні кульки і вирівнюємо їх з усіх сторін. Насипаємо в тарілку борошно. Обвалюємо тефтелі в борошні. Ставимо сковороду розігріватися. Змащуємо її рослинним маслом. Ви також можете використовувати оливкову олію. Викладаємо тефтелі на невеликій відстані один від одного. Обсмажуємо їх з усіх сторін протягом 7 хвилин. Після цього вимикаємо вогонь і знімаємо сковороду з плити.

7. Приступаємо до приготування вершкового соусу. Змішуємо 4 столові ложки сметани. Додаємо до неї натертий твердий сир і куряче яйце. Добре розмішуємо соус. Останнім інгредієнтом стане вершкове масло, яке необхідно заздалегідь розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Ще раз розмішайте соус і залийте їм тефтелі. Поставте сковороду на розігріту плиту і тушкуйте тефтелі протягом 15 хвилин. Обов’язково накрийте сковороду кришкою.

8. Подавайте блюдо в гарячому вигляді. Доповніть його свіжою зеленню і молодою картоплею. Вершковий соус зі сметаною робить смак страви більш ніжним і надає йому незвичайну кислинку. Тефтелі готуються дуже швидко і не вимагають від вас великої кількості часу. Швидше спробуйте приготувати такий корисний рецепт.

Покроковий рецепт приготування тефтелькою з вершками в мультиварці

Цей рецепт є дієтичною версією страви. Він чудово підійде для вашого раціону. Перевага цієї страви полягає в тому, що воно містить в собі невелику кількість калорій, що дозволяє приготувати його в будь-який час доби.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порцій – 7.

Склад:

  • Свинина – 620 гр.
  • Гречана крупа – 100 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Вершки – 200 гр.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Починаємо приготування з гречки. Кладемо крупу в тарілку і заливаємо її водою. Залишаємо гречку на кілька годин, щоб вона набухла.

2. Свинину промити і очистити від плівки. Вибирайте м’ясо дуже уважно і відповідально. У свіжого продукту поверхня буде злегка липким і вологим. Зверніть увагу на колір м’яса, так як свинина, яка почала псуватися, буде темнішою, а жир набуває сіруватий відтінок. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматки довільного розміру і форми. Кладемо в миску і залишаємо в бік.

3. Промиваємо в холодній воді цибулю і моркву. Чистимо овочі. Ріжемо цибулю на невеликі кубики. Моркву натираємо на крупній тертці. Часник очищаємо від лушпиння. Ви можете подрібнити ножем або натерти на дрібній тертці. Ставимо сковороду на плиту. Коли вона нагріється, додайте до неї трохи рослинного масла і розподіліть за допомогою силіконової пензлика. Викладаємо цибулю, моркву і часник. Обсмажуємо їх буквально протягом 5 хвилин.

4. Додаємо до м’яса обсмажені овочі. Потім насипаємо трохи солі і паприки. Добре перемішуємо м’ясо. Перекручуємо через м’ясорубку. Ви також можете скористатися блендером. Фарш перекладаємо в глибоку миску. Додаємо до нього набряклу гречку і добре перемішуємо. Найкраще робити це руками.

5. Починаємо ліпити тефтелі. Робимо з фаршу невеликі м’ясні кульки. Обов’язково заздалегідь намочіть руки у воді. Покладіть 2 столові ложки борошна на тарілку. Умочіть в ній все тефтелі. Поставте сковороду на вогонь і змастіть її рослинним маслом. Викладаємо тефтелі на відстані один від одного. Обсмажуємо їх буквально 2-3 хвилини з усіх боків.

6. Виливаємо вершки в глибоку ємність. Додаємо до них чорний молоти перець, сушений базилік. Добре перемішуємо.

7. Чашу мультиварки змащуємо 2 столовими ложками вершкового масла. Викладаємо в неї наші тефтелі і додаємо до них борошно. Заливаємо м’ясні кульки вершками. Зверху ви можете посипати тефтелі невеликою кількістю сиру. Вибираємо на панелі мультиварки режим «Пар». Кришка повинна бути щільно закрита. Коли будуть готові тефтелі, наповнить вашу кухню приємний і насичений аромат.

8. Подавайте тефтелі гарячими. Зверху ви можете додатково полити їх вершковим соусом, а також посипати подрібненою зеленню. До них добре підійде кріп або петрушка. Відмінним гарніром для тефтелькою, приготованих в мультиварці, стане гречка. Таке блюдо сміливо можна їсти після 6 вечора і не боятися появи зайвих кілограмів. Насолоджуйтесь!

Соковиті і ніжні тефтелі з індички у вершковому соусі

Таке блюдо відмінно підійде для сімейного обіду. Завдяки йому ви точно зможете догодити кожному члену сім’ї, дотримуючись їх переваги. Головне, що вам не доведеться кілька годин стояти біля плити, щоб з’їсти страву всього за пару хвилин.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Хліб – 30 гр.
  • Вершки – 300 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Індичка – 450 гр.
  • Тальятелле – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сухі прованські трави – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 100 г
  • Сир – 50 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. Відокремлюємо м’якуш хліба від скоринки. Кладемо її в глибоку миску і заливаємо вершками. Відставляємо хліб в бік і дозволяємо йому настоятися.

2. Цибуля промиваємо в холодній воді. Знімаємо з нього лушпиння. Нарізаємо цибулю на маленькі кубики. Часник очищаємо від лушпиння і вичавлюємо з допомогою преса. Ставимо сковороду на вогонь і додаємо на неї оливкова олія. Викладаємо цибулю з часником і обсмажуємо до появи золотистого кольору.

3. Ви можете придбати готовий фарш або зробити його на своїй кухні. Індичку вибирайте уважно. Колір м’яса має складатися з декількох відтінків червоного. Якщо на шкірі індички є подряпини і темні плями, не купуйте такий продукт. М’ясо добре вимиваємо. Кладемо його на паперові рушники, які вбере зайву вологу. Нарізаємо індичку на невеликі шматочки. Перекручуємо м’ясо за допомогою м’ясорубки. Кладемо фарш в глибоку миску.

4. Хліб віджимаємо від зайвої вологи. Додаємо до фаршу і перемішуємо руками. Насипаємо до фаршу трохи солі, прованських трав, чорного меленого переца. Ще раз все розмішуємо. Останнім інгредієнтом стануть обсмажені цибулю і часник. Фарш готовий.

5. Тепер нам необхідно зліпити тефтелі. Обов’язково змочити руки у воді. З фаршу робимо м’ясні кульки. Опускаємо їх у борошні і викладаємо на дерев’яній дошці. Борошно використовується для панірування. Її можна замінити на сухарі або повністю відмовитися від панірування. Це ніяк не вплине на смак страви. Ставимо сковороду на плиту. Додаємо оливкову олію і рівномірно розподіляємо його. Викладаємо тефтелі на сковороду. Обсмажуємо їх з кожної сторони протягом 10 хвилин. Коли будуть готові тефтелі, зніміть сковороду з плити.

6. Готуємо соус. Вершки наливаємо в каструлю. Переносимо її на вогонь і підігріваємо. Сир натираємо на дрібній тертці. Додаємо його до вершків. Постійно перемішуйте соус. Наступними інгредієнтами стануть сіль і перець. Ви також можете додати будь-які інші спеції.

7. Налийте до тефтелі готовий соус. Перемішайте тефтелі. Додайте подрібнену петрушку. Ви також можете замінити її базиліком. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо тефтелі протягом 15-20 хвилин.

8. Для гарніру нам необхідно приготувати тальятелле. Наливаємо в каструлю холодну воду і ставимо її на вогонь. Коли вода закипить, додайте сіль і покладіть пасту. Варити необхідно протягом того часу, який буде вказано на упаковці. Коли макарони будуть готові, злийте воду і залиште їх в друшляку.

9. Оформляємо блюдо для подачі. Спочатку кладемо на тарілку тальятелле. Зверху на них викладаємо готові тефтелі. Полийте блюдо вершковим соусом. Прикрасьте його січеною зеленню і оливковою олією. Подавати страву стоїмо гарячим. Тефтелі оцінять всі члени вашої родини. Вони відмінно підійдуть для ситного сімейного обіду. Кличте всіх до столу!

Покроковий рецепт приготування тефтелькою в вершково-сирному соусі

Навіть найпростіші рецепти можна приготувати абсолютно по-різному, надаючи звичайним продуктам особливі смакові якості. Жодна людина не зможе відмовитися від такого ніжного страви. Ви можете приготувати його як для звичайної вечері, так і для святкового столу.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 5.

Інгредієнти для тефтелькою:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Молоко – 100 мл
  • Горіхи кедрові – 50 гр.
  • Хліб білий – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Інгредієнти для соусу:

  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Вершки – 2 склянки
  • Сир – 75 гр.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Вибираючи яловичину, звертайте увагу на те, лежить м’ясо в калюжі води. Таким способом продавці змушують м’ясо виглядати краще. Свіжа яловичина буде трохи підсушеної. Готуємо м’ясо. Вимиваємо яловичину і знімаємо з її поверхні зайву вологу з допомогою паперових рушників. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматочки і кладемо в блендер. Подрібнюємо яловичину, перетворюючи її у фарш.

2. Відокремлюємо м’якоть білого хліба від кірочок. Кладемо її на тарілку і заливаємо молоком. Залишаємо хліб набухати.

3. Цибуля промиваємо від бруду і піску. Знімаємо з нього лушпиння. Дрібно нарізаємо цибулю. Часник очищаємо. Натираємо його на дрібній тертці. Змішуємо цибулю і часник. Ставимо сковороду на вогонь. Змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо на неї цибулю і часник. Обсмажуємо протягом 5 хвилин до появи золотистого відтінку.

4. Викладаємо горіхи на суху сковороду. Обсмажуємо їх протягом 2-3 хвилин. Постійно перемішуйте горіхи. Коли кухню наповнить насичений горіховий запах, перекладіть їх на тарілку. Тепер нам необхідно горіхи подрібнити до стану крихти. Для цього найпростіше використовувати блендер.

5. Перекладаємо фарш в миску. Додаємо до нього обсмажений часник і цибулю. Добре розмішуємо. Висипаємо подрібнені горіхи. Додаємо сіль і чорний мелений перець. Руками перемішуємо фарш. Останнім інгредієнтом додаємо куряче яйце. Завдяки йому фарш буде добре ліпитися, а під час приготування тефтелі не будуть розвалюватися.

6. Починаємо ліпити тефтелі. Занурюємо руки в холодну воду. Починаємо катати м’ясні кульки. Вони повинні виходити приблизно однакового розміру. У тарілку висипаємо 2 столові ложки борошна. У ній нам необхідно обваляти кожен м’ясної кульку. Замість борошна ви можете використовувати панірувальні сухарі. Знову розігріваємо сковороду і змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо тефтелі на відстані один від одного. Обсмажуйте їх з кожної сторони протягом 5-7 хвилин. Коли будуть готові тефтелі, накрийте сковороду кришкою і приберіть її з плити.

7. Вимиваємо кріп і петрушку. Прибираємо з них зайву вологу паперовим рушником. Сир натираємо на крупній тертці. Кладемо зелень і сир в блендер. Подрібнюємо їх до однорідності.

8. Наливаємо вершки в каструлю. Ставимо її на плиту. Нам необхідно прогріти вершки. Слідкуйте за тим, щоб вони не закипіли. До теплих вершків додаємо суміш з сиру і зелені і трохи червоного перцю. Збиваємо соус з допомогою блендера.

9. Наливаємо соус на сковороду. Акуратно перемішуємо тефтелі, щоб кожен м’ясної кулька досить просочився соусом. Знову накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо тефтелі протягом 15 хвилин. Ви також можете додатково посипати їх залишилися сиром та зеленню.

10. Викладаємо тефтелі на тарілку. Не варто шкодувати соусу, так як він робить смак страви більш ніжним і пікантним. Зверху ви можете додати трохи подрібненого кропу. Як гарнір можна приготувати картопляне пюре або відварити якусь крупу. Ця страва є одночасно дуже корисним і неймовірно смачним. Приступайте до дегустації.

Швидкий і простий рецепт тюфтельок у вершках з грибами

Вільного часу не завжди вистачає на те, щоб приготувати масштабне гаряче блюдо. Якщо до вас через годину прийдуть гості, а на стіл нічого поставити, цей рецепт стане вашим порятунком.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Порцій – 7.

Інгредієнти для тефтелькою:

  • Свинина – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Інгредієнти для соусу:

  • Вершки – 300 мл
  • Гриби – 200 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 300 мл
  • Борошно – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Приготування страви починаємо з соусу. Цибуля промиваємо в холодній воді. Очищаємо його від лушпиння. Нарізаємо цибулю на невеликі кубики. Знімаємо з лушпиння часнику і видавлюємо через прес. Сковороду ставимо розігріватися на плиту. Змащуємо її рослинним маслом. Обсмажуємо цибулю і часник до появи золотистої скоринки.

2. Гриби промиваємо в холодній воді. Каструлю наповнюємо водою і ставимо її на плиту. Гриби варимо протягом 5-7 хвилин. Дістаємо їх з води і нарізаємо. Розміри шматочків можуть змінюватись в залежності від вашого бажання.

3. Кладемо гриби на сковороду до часнику з цибулею. Смажимо їх буквально 2-3 хвилини. Додаємо до них 20 грам борошна. Перемішуємо інгредієнти і продовжуємо смажити протягом 1-2 хвилин.

4. Вершки наливаємо в каструлю. Ставимо її на плиту і нагріваємо вміст. До вершків додаємо воду і перемішуємо. Висипаємо трохи чорний перець. Ще раз все перемішуємо.

5. Наливаємо теплі вершки до грибів, цибулі і часнику. Добре перемішуємо соус. Висипаємо до нього сіль і спеції. Сир натираємо на дрібній тертці. Кладемо його на сковороду. Розмішуємо соус і чекаємо, коли він закипить. Тушкуйте протягом 5 хвилин. Постійно перемішуйте соус, щоб він не став дуже густим.

6. Вимиваємо другу цибулину. Очищаємо її. Нарізаємо цибулю на шматочки довільного розміру. Кладемо їх в блендер і подрібнюємо.

7. Свинину промиваємо в холодній воді. Знімаємо з її поверхні зайву вологу. Нарізаємо свинину на невеликі шматочки. Ви можете пропустити м’ясо через м’ясорубку або скористатися блендером. Перекладіть фарш в тарілку. Додайте подрібнену цибулю, чорний мелений перець, сіль і спеції для м’яса. Руками перемішайте фарш, рівномірно розподіляючи спеції.

8. Занурте руки в холодну воду. Візьміть трохи фаршу і починайте ліпити тефтелі. Ви можете обваляти їх у борошні або панірувальних сухарях. Однак даний крок не є обов’язковим. Ставимо сковороду на плиту розігріватися. Змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо тефтелі на сковороду, дотримуючись між ними невелика відстань. Обсмажуємо їх протягом 5-7 хвилин.

9. Виливаємо соус на тефтелі. Перемішуємо їх, рівномірно розподіляючи соус. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо тефтелі протягом 20 хвилин.

10. Викладаємо готові тефтелі на тарілку. Поки вони гарячі, посипте їх невеликою кількістю тертого сиру. Прикрасити страву можна свіжою зеленню або подрібненими горіхами. Як гарнір рекомендується подавати картопляне пюре. Приємного апетиту!

Ароматні рибні тефтелі в вершковому соусі

Мета даного рецепта полягає в тому, щоб ви могли їсти і худнути одночасно. Таке блюдо чудово підходить для низькокалорійного раціону. Ви зможете приготувати його собі як на обід, так і на вечерю. Незважаючи на те, що страва дуже соковите, воно залишається легким і дуже корисним.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 45 хвилин.

Порцій – 7.

Інгредієнти для тефтелькою:

  • Філе риби – 650 гр.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Хліб – 70 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цедра лимона – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Перець – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Інгредієнти для вершкового соусу:

  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Вершки – 200 мл
  • Жовток – 2 шт.
  • Сік лимона – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Відокремлюємо м’якуш хліба від кірок. Покладіть її в тарілку і залийте молоком. Відставте тарілку вбік. В цей час хліб буде набухати.

2. Цибуля промиваємо і очищаємо від лушпиння. Нарізаємо його на дрібні кубики. Знімаємо з лушпиння часнику. Натираємо його на дрібній тертці або виживаємо пресом. Змішуємо часник з цибулею.

3. Якщо ви придбали цілу рибу, вам доведеться її почистити і випатрати. Для зручності варто купувати готове філе. Нам необхідно нарізати на невеликі шматочки і покласти в чашу блендера. Додаємо до риби подрібнену цибулю і натертий часник. Потім кладемо цедру лимона, куряче яйце і хліб, який нам необхідно заздалегідь віджати. Сіль і перець додаємо на свій смак. Подрібнюємо всі інгредієнти в фарш.

4. Тепер нам необхідно сформувати з фаршу тефтелі. Руки варто заздалегідь змочити в холодній воді, тоді вам буде легше формувати рибні кульки. Ліпимо з фаршу тефтелі, а після занурюємо їх у борошно. Готові кульки кладемо на тарілку.

5. Приступаємо до приготування соусу. Ставимо сковороду на плиту і чекаємо, коли вона розігріється. Кладемо на неї шматочок вершкового масла. Висипаємо борошно і обсмажуємо інгредієнти, постійно перемішуючи їх. На сковороду наливаємо 200 мілілітрів вершків. Варимо соус на повільному вогні. Поступово додаємо до нього два яєчних жовтки і лимонний сік. Ще раз перемішуємо соус і залишаємо його тушкуватися на протязі 5 хвилин.

6. Нам необхідно обсмажити тефтелі на іншій сковороді. Ставимо її на вогонь і змащуємо олією. Викладаємо тефтелі на сковороду і обсмажуємо з кожної сторони. На це у вас піде приблизно 7 хвилин. Коли тефтелі підрум’яняться, зніміть сковороду з вогню і накрийте її кришкою. Дайте їм постояти протягом декількох хвилин.

7. Коли соус почне кипіти, викладаємо до нього практично готові тефтелі. Слідкуйте, щоб між ними зберігалося хоча б невелику відстань. За допомогою звичайної ложки поливаємо тефтелі соусом. Накриваємо сковороду кришкою. Страва буде гаситися ще протягом 15 хвилин. Коли будуть готові тефтелі, зніміть сковороду з плити і дайте їм постояти ще протягом 5 хвилин.

8. Як гарнір рекомендується приготувати рис зі шпинатом. Варіть крупу впродовж того часу, який зазначено на упаковці. У середньому рис вариться близько 15 хвилин. Обов’язково заздалегідь промийте його. Шпинат необхідно обшпарити, щоб він став м’якшим. Наріжте його на дрібні шматочки і змішайте зі звареним рисом. Гарнір готовий.

9. Подавати страву необхідно в гарячому вигляді. Кладемо тефтелі на рис зі шпинатом. Зверху додаємо вершковий соус. Прикрасити страву можна свіжою зеленню. Швидше накривайте на стіл і подавайте це ніжне блюдо.

Дуже смачні тюфтельки в вершково-часниковому соусі

З м’ясного фаршу можна приготувати багато різноманітних страв. Однак саме цей рецепт чудово підійде для тихого сімейного вечері. Незвичайний соус робить страву набагато пахучіше і ніжніше. Ще одне важливе достоїнство полягає в тому, що воно готувати дуже швидко і легко.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Час приготування: 50 хвилин.

Порцій – 4.

Інгредієнти для тефтелькою:

  • Свинина – 400 гр.
  • Хліб – 50 гр.
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вершки – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Інгредієнти для соусу:

  • Вода – 1 склянка
  • Вершки – 50 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Борошно пшеничне – 1 ч. л.
  • Сіль – 3 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для фаршу ви можете використовувати як чорний, так і білий хліб. Відокремлюємо м’якоть від скоринки і кладемо її в невелику миску. Заливаємо молоком хліб. Залишаємо його набухати протягом 2-3 хвилин.

2. Ви можете використовувати для приготування вже готовий фарш. У цьому рецепті ми будемо робити його самостійно. Свинину необхідно добре промити і викласти на паперові рушники. Вони вберуть в себе зайву вологу. Нарізаємо м’ясо на довільні шматочки. Не рекомендується очищати поверхню свинини від жиру. Завдяки йому тефтелі вийдуть більш ніжними. Далі ви можете скористатися м’ясорубкою або замінити її блендером. Пропускаємо свинину через м’ясорубку. Готовий фарш викладаємо в тарілку.

3. Цибуля промиваємо і очищаємо від лушпиння. Нарізаємо його на невеликі шматочки або натираємо на терці. Знімаємо з лушпиння часнику. Натираємо його на дрібній тертці і змішуємо з цибулею.

4. Додаємо до фаршу суміш цибулі і часнику. Добре розмішуємо м’ясо. Насипаємо до нього хмелі-сунелі і трохи чорного меленого перцю. Ще раз розмішуємо фарш.

5. Вичавлюємо з хліба зайве молоко. Додаємо до фаршу і розмішуємо до однорідності. Наступним елементом стає яйце. Завдяки йому фарш буде добре ліпитися, а тефтелі не розваляться під час приготування. Починаємо вимішувати фарш руками. Додаємо 1 столову ложку вершків і ще раз все перемішуємо. Ви можете замінити вершки на сметану. Тепер нам необхідно відбити фарш. Зберіть його руками, а після киньте назад в миску. Робіть це протягом 1-2 хвилин. Дана процедура зробить фарш однорідним. З нього будуть добре ліпитися кульки.

6. Приступаємо до ліплення тефтелькою. Заздалегідь змочіть руки в воду. Візьміть невелику кількість фаршу і сформуйте м’ясної кульку. В невелику тарілку насипаємо 3 столові ложки пшеничного борошна. Обвалюємо в ній все тефтелі. Борошно використовується для панірування. Ви можете замінити її на панірувальні сухарі.

7. Ставимо сковороду на плиту. Додаємо на неї рослинне масло. Викладаємо тефтелі на невеликій відстані один від одного. Обсмажуємо їх з кожної сторони. На це у вас піде приблизно 5-7 хвилин.

8. Приступаємо до підготовки соусу. В окрему ємність наливаємо вершки і додаємо до ними воду. Насипати чайну ложку борошна і розмішуємо соус до повної однорідності. Знімаємо з лушпиння часнику. Ви можете натерти його на дрібній тертці або видавити з допомогою преса. Додаємо його до соусу. Насипаємо хмелі-сунелі і чорний мелений перець. Ще раз перемішуємо соус.

9. Заливаємо тефтелі готовим вершково-часниковому соусі. Кілька разів перевертаємо м’ясні кульки, щоб вони добре просочилися. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо тефтелі протягом 25 хвилин. Якщо ви хочете, щоб соус залишився рідким, збільште кількість води, яке ви використовуєте під час його приготування.

10. Коли час вийде, зніміть сковороду з плити і залиште тефтелі під кришкою ще на 10 хвилин. Готове блюдо викладаємо на тарілку. Прикрасити його можна подрібненою зеленню. Наприклад, петрушкою або зеленою цибулею. В якості гарніру приготуйте рис або картопляне пюре. Якщо ви готуєте страву для своїх дітей, зменшіть кількість використовуваного часнику. Готові тефтелі. Залишилося тільки їх спробувати.