Макарони з беконом – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Макарони з беконом – це не відома паста «Карбонара», рецепти якої досить суворі, а ситний і вишуканий домашній вечеря в італійському стилі з будь-яких макаронів з обсмаженим беконом або з ковбасними виробами, доповненими соусом. З інгредієнтами можна експериментувати. Готується блюдо швидко і просто.

Паста карбонара з беконом — класичний рецепт

Класичний рецепт пасти «Карбонара» передбачає використання виключно спагеті або рігатоні, грудинку (панчетту), соус з яєць з пармезаном і спеції. У домашніх умовах це блюдо готується просто і досить швидко, а інгредієнти доступні.

Інгредієнти на
2 шт.

  • Грудинка Панчетта 1000 гр.
  • Спагетті 180 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Вода 1.5 л
  • Петрушка 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Інгредієнти для страви відразу підготуйте, згідно пропорції рецепта. Грудинку краще вибрати нарізану слайсами.
  2. На дрібній тертці твердий сир подрібніть. Петрушку промийте, обсушіть і нарубаєте ножем.
  3. У каструлі закип’ятити 1,5 літра чистої води і відваріть спагеті до стану «аль-денте», адже важливо їх не переварити.
  4. Слайсы грудинки наріжте маленькими шматочками.
  5. У сковорідці розігрійте оливкову олію і обсмажте на ньому нарізку грудинки. Ступінь її «хрускоту» вибирайте на свій смак.
  6. У піалі вінчиком або виделкою перемішайте два курячих яйця.
  7. До яєць перекладіть подрібнений сир з петрушкою.
  8. Ці інгредієнти добре перемішайте.
  9. Відлийте 50 мл макаронного відвару. Спагетті відкиньте на друшляк і відразу перекладіть назад в каструлю, адже важливо залишити їх гарячими.
  10. Залийте спагетті, приготованим яєчно-сирним соусом і відразу ж активно перемішайте, щоб сир розплавився. Можете долити макаронний відвар.
  11. Перекладіть в каструлю, обсмажену гарячу грудинку і перемішайте ще раз.
  12. Приготовлену за класичним рецептом пасту карбонара з беконом розкладіть по порційних тарілках, посипте свіжомеленим перцем і сервіруйте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!