Минтай з цибулею та морквою на сковороді – 7 рецептів з покроковими фото

Минтай з овочами – цибулею і морквою – є простим, бюджетним стравою, а значить, доступним для багатьох сімей. М’ясо минтая досить сухе, тому його готують з соусом, тоді риба стане більш соковитою і ніжною. За смаком минтай нагадує консервовану рибу в томаті.

Минтай з цибулею і морквою, тушкований у сметані на сковороді

Щоб блюдо вийшло більш смачним, ніжним і соковитим, треба додати в нього сметану більшої жирності – не менше 20%. Таку заправку можна використовувати для приготування іншого виду сухої риби, наприклад такий, як хек.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Минтай 1.5 кг
  • Сметана 20% 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком
  • Вода-1 склянка

Процес приготування:

  1. Мінтай з цибулею та морквою на сковороді готується швидко і легко. Очищаємо і потрошимо рибу. Обрізаємо плавці. Вимиваємо тушки проточною водою і нарізаємо шматочками. Солимо минтай і посипаємо приправами. Залишаємо рибу на 20-30 хвилин.
  2. Очищаємо овочі. Цибулину ріжемо навпіл, а потім нарізаємо півкільцями. Півкільця подрібнюємо навпіл. Натираємо вимиту моркву на тертці.
  3. Вливаємо олію в столову ложку. Потім в сковороду. Підігріваємо інгредієнт, потім обсмажуємо на ньому цибулю і моркву. Овочі будуть готові, коли розм’якшиться і придбають золотий відтінок.
  4. Вливаємо до овочів склянку води. Посипаємо масу невеликий дрібкою солі і викладаємо минтай. Поливаємо блюдо необхідною кількістю сметани.
  5. Накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо минтай з овочами в сметані 15-20 хвилин.
  6. Готову страву розподіляємо по тарілках і пригощаємо сім’ю.

Приємного апетиту!