Минтай з цибулею та морквою на сковороді – 7 рецептів з покроковими фото

Минтай з овочами – цибулею і морквою – є простим, бюджетним стравою, а значить, доступним для багатьох сімей. М’ясо минтая досить сухе, тому його готують з соусом, тоді риба стане більш соковитою і ніжною. За смаком минтай нагадує консервовану рибу в томаті.

Минтай з цибулею і морквою, тушкований у сметані на сковороді

Щоб блюдо вийшло більш смачним, ніжним і соковитим, треба додати в нього сметану більшої жирності – не менше 20%. Таку заправку можна використовувати для приготування іншого виду сухої риби, наприклад такий, як хек.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Минтай 1.5 кг
  • Сметана 20% 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком
  • Вода-1 склянка

Процес приготування:

  1. Мінтай з цибулею та морквою на сковороді готується швидко і легко. Очищаємо і потрошимо рибу. Обрізаємо плавці. Вимиваємо тушки проточною водою і нарізаємо шматочками. Солимо минтай і посипаємо приправами. Залишаємо рибу на 20-30 хвилин.
  2. Очищаємо овочі. Цибулину ріжемо навпіл, а потім нарізаємо півкільцями. Півкільця подрібнюємо навпіл. Натираємо вимиту моркву на тертці.
  3. Вливаємо олію в столову ложку. Потім в сковороду. Підігріваємо інгредієнт, потім обсмажуємо на ньому цибулю і моркву. Овочі будуть готові, коли розм’якшиться і придбають золотий відтінок.
  4. Вливаємо до овочів склянку води. Посипаємо масу невеликий дрібкою солі і викладаємо минтай. Поливаємо блюдо необхідною кількістю сметани.
  5. Накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо минтай з овочами в сметані 15-20 хвилин.
  6. Готову страву розподіляємо по тарілках і пригощаємо сім’ю.

Приємного апетиту!

Минтай з цибулею і морквою в майонезі

Страва готується досить просто. Спочатку на сковороді овочі обсмажують, а потім додають до них рибу. Тушкують блюдо в сметані і майонезі. В якості гарніру до минтаю зазвичай подають пюре зі свіжими овочами та каші.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Минтай – 3 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Сметана – 1 ст.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень сушена – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо овочі – нам потрібні цибулю і моркву – і промиваємо їх водою. Моркву крупно натираємо на тертці, а цибулю дрібно шаткуємо. Розкладаємо овочі з різних тарілках.

Крок 2. Рибу промиваємо теплою проточною водою. Розрізаємо черевце минтая і потрошимо його, позбавляючи від нутрощів. Відрізаємо від тушок хвіст і плавники. Знову промиваємо м’ясо риби, а потім нарізаємо шматочками, які кладемо в тарілку. Солимо і перчимо рибу. Перемішуємо інгредієнти руками і залишаємо на годину.

Крок 3. У тарілку з плоским дном всипаємо борошно. У сковороду, розігріту на плиті з рослинним маслом, викладаємо шматочки минтая, обвалені в борошні. Обсмажуємо рибу до золотистої скоринки з обох сторін.

Крок 4. Знову розжарюємо сковороду з маслом на плиті і обсмажуємо овочі – цибулю та моркву. Вони мають розм’якнути і придбати золотий відтінок. Маємо шматочки минтая поверх шару овочів.

Крок 5. Акуратно змащуємо страву сметаною і майонезом, використовуючи ложку. Заливаємо вміст сковороди водою і приправляємо сушеної зеленню. Тушкуємо страву спочатку до кипіння на середньому вогні. Потім тушкуємо ще 15-20 хвилин під кришкою.

Приємного апетиту!

Минтай з цибулею, морквою і томатною пастою на сковороді

М’ясо риби досить сухе, тому його треба готувати з соусами. В такому випадку страва вийде більш соковитим, смачним і м’яким. По даному рецепту риба готується швидко і просто.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Минтай – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Лист лавровий – 2-4 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • томатний Сік – 1 склянка
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо минтай від дрібної луски з допомогою гострого ножа. Потім промиваємо рибу проточною водою. Якщо минтай вже позбавлений від нутрощів і голови, то залишиться відрізати тільки плавці. У зворотному випадку тушки розрізають в районі черевця і акуратно виймають нутрощі. Після оброблення, рибу слід гарненько промити і обтерти паперовими рушниками.

Крок 2. З допомогою спеціального пристосування, перемелюємо горошини чорного перцю. Рибу нарізаємо великими шматочками. Перекладаємо минтай у велику миску і присмачую меленим перцем з сіллю. Даємо постояти рибі в спеціях 15 хвилин.

Крок 3. Для приготування нам знадобиться 2 цибулини, які попередньо потрібно очистити. Їх нарізаємо так, як більше подобається: або крупно або дрібно, кільцями, півкільцями.

Крок 4. Позбавляємо від шкірки моркву. Нарізаємо її соломкою, натираємо на крупній тертці – залежить від побажань. Також можна нарізати моркву кружечками або вирізати з коренеплоду квіточки.

Крок 5. Після підігріву на плиті сковороду з рослинним маслом, викладаємо цибулю і моркву. Не потрібно обсмажувати до золотистого кольору, досить простий пасерування.

Крок 6. Заливаємо в чисту сковороду масло. Гарненько підігріваємо його, щоб шматки минтая не прилипали до дна ємності. В окрему тарілку висипаємо борошно і обвалюємо в ній рибу. Обсмажуємо на сковороді з обох боків до появи скоринки.

Крок 7. Викладаємо частину овочів на дно сковороди. Зверху укладаємо шматочки минтая та покриваємо їх рештою овочів. Вливаємо в окрему ємність томатний сік і додаємо в нього томатну пасту. Перемішуємо добавку і поливаємо нею страву.

Крок 8. Додаємо в блюдо лавровий лист і запашний перець. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо рибу з овочами 40 хвилин. Потім вимикаємо плиту і даємо страві настоятися 15 хвилин.

Приємного апетиту!

Філе минтая під маринадом з цибулею і морквою

Маринад необхідний в процесі приготування риби для того, щоб блюдо вийшло більш соковитим і ніжним. У поєднанні з овочами і спеціями, шматочки минтая виходять дуже смачними і ароматними.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Минтай – 1 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Часник – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 2 гр.
  • Горіх мускатний – 1 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Оцет 6% – 1 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 гр.
  • томатна Паста – 100 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Гвоздика – 2 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Борошно для обвалювання риби.
  • Вода кип’ячена – 2-3 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готові тушки минтая нарізаємо великими шматками. Якщо у вас свіжа риба, спочатку її потрібно обробити: прибрати нутрощі, відрізати голову і плавники. Потім рибу потрібно вимити і просушити (можна з допомогою паперових рушників). Зручніше промивати рибу в друшляку.

Крок 2. Викладаємо кілька жмень борошна на тарілку з плоским дном. В борошняної маси обвалюємо шматочки минтая один за іншим. Одночасно підігріваємо на плиті сковороду з олією. Викладаємо шматочки минтая в олію і обсмажуємо. Попередньо рибу потрібно приправити чорним перцем і сіллю.

Крок 3. Готуємо будь-яку каструлю. Коли минтай буде готовий (з обох сторін з’явиться рум’яна кірочка), перекладаємо його з сковороди в каструлю.

Крок 4. Моркву, очищену від шкірки, вимиваємо проточною водою. Потім нарізаємо коренеплід соломкою або натираємо на тертці з боку великих отворів. Цибулю також очищаємо і нарізаємо тонкими часточками. Викладаємо нарізку з овочів в прогріту сковороду з олією і обсмажуємо.

Крок 5. Готуємо спеції і прянощі для посилення аромату і смаку страви: чорний перець, мускатний горіх, корицю, очищені зубки часнику, лавровий лист, гвоздику. Додаємо до практично готовим овочів томатну пасту. Обсмажуємо овочі, періодично помішуючи їх лопаткою.

Крок 6. Вливаємо в сковороду кип’ячену воду. Додаємо часник, спеції і оцет. Засипаємо сіль, цукор і доводимо маринад до кипіння. Коли це станеться, заливаємо маринадом шматочки риби. Готуємо страву на плиті близько п’яти хвилин. Припиняємо подачу вогню і даємо страві охолонути.

Приємного апетиту!

Як приготувати смажену минтай з цибулею і морквою?

Страва з минтая прийнято готувати з додаванням томатної пасти, сметани, майонезу, суміші оцту і води, спецій і тому подібних інгредієнтів. Необов’язково винаходити такі складні рецепти. Риба вийде смачною і ароматною з простим набором овочів.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Минтай – 1 кг
  • Цибуля – 800 гр.
  • Моркву – 700 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Паприка – 1/2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода кип’ячена – 1/2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Перевіряємо наявність всіх інгредієнтів для приготування минтая з овочами. Потім беремо тушки риби і вспарываем їм черевця з допомогою довгого гострого ножа. Видаляємо всі нутрощі минтая і тушки риби нарізаємо великими шматками. З отриманих шматочків риби, вирізаємо хребетную кісточку.Крок 2. Перед обсмаженням, шматочки філе минтая потрібно замаринувати у спеціях. Для цієї мети вибираємо глибоку ємність і поміщаємо в неї рибу. Посипаємо її сіллю і чорним перцем (краще, якщо він буде свіжомеленим). Для любителів страв погостріше, радимо додати червоний пекучий перець.

Крок 3. Поливаємо рибу в спеціях рослинною олією і залишаємо на 20 хвилин. Тепер беремо велику ємність з високими боковинами. Найкраще підійде скляна форма для випічки. Всипаємо в неї склянку борошна і розподіляємо по всьому дну. Доповнюємо борошно невеликою кількістю солі, паприки і чорного перцю.

Крок 4. У розігріте на сковороді масло викладаємо шматочки рибного філе, обвалянного в борошні і спеціях. Обсмажуємо рибу з обох сторін: повинна з’явитися красива золота скоринка.

Крок 5. Нарізаємо цибулю без лушпиння невеликими шматочками. Морква – очищену і вимиту – натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі в підігрітому маслі на плиті: спочатку цибулю до прозорості, а потім овочі разом близько семи хвилин.

Крок 6. Заливаємо овочі окропом. Додаємо сіль. Тушкуємо цибулю, і моркву 7 хвилин під кришкою. Підсовуємо овочі ложкою так, щоб звільнити половину сковороди. На іншу сторону викладаємо рибу. Розподіляємо овочі так, щоб вони опинилися під рибою і над нею, утворюючи шари. Тушкуємо страву ще 7 хвилин до повної готовності.

Приємного апетиту!

Ніжний минтай в молоці з морквою і цибулею

Готувати даний вид риби в духовці або обсмажувати без додавання овочів або соусу не варто. Філе минтая досить сухе, що при термообробці може призвести до більшого висушування риби і безвкусию.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Минтай – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Молоко – 350 мл
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Займемося підготовкою риби. Спочатку тушки необхідно почистити і випатрати, а потім обрізати плавники і хвіст. Розрізаємо рибні тушки на 4 частини. Вимиваємо кожен шматочок риби проточною водою дуже ретельно, і так само ретельно обтираем паперовим рушником. В окремій піалі змішуємо спеції чорний перець і сіль. Промазуємо сумішшю кожен шматок риби, втираючи її пальцями.

Крок 2. Поки шматочки минтая маринуються (близько десяти хвилин), підготуємо овочі: почистимо і подрібнити їх. Цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці.

Крок 3. Висипаємо в окрему ємність борошно. За бажанням, її можна змішати з невеликою кількістю спецій. Обвалюємо мариновані шматочки в борошні з усіх сторін.

Крок 4. В розпечену сковороду з олією викладаємо шматочки риби і обсмажуємо їх з одного боку 3 хвилини. Перевертаємо рибу і укладаємо поверх неї овочі: спочатку цибулю, потім моркву. Обсмажуємо 3 хвилини.

Крок 5. Додаємо столову ложку борошна в окрему миску і розбавляємо її з невеликою кількістю молока з допомогою віночка. Основну частину молока розбавляємо з невеликою кількістю спецій і вливаємо до молока з борошном.

Крок 6. Вливаємо соус до риби і овочів. Доповнюємо блюдо горошинами перцю і лавровими листами. Тушкуємо страву на великому вогні до кипіння рідини, а потім зменшуємо вогонь до середнього і тушкуємо блюдо 5 хвилин. Перевертаємо філе і продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин.

Приємного апетиту!

Минтай з цибулею і морквою в томатно-сметанному соусі

Зверніть увагу на простий рецепт приготування минтая з овочами в сметано-томатному соусі. Смачне і ситне блюдо з насиченим яскравим ароматом стане одним з улюблених у вашому домі.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Минтай – 1 шт.
  • Борошно – 1-2 ст. л
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – для обжарювання.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Вода – 2/3 склянки
  • Спеції для риби – на смак.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 1-2 ст. л

Процес приготування:

Крок 1. Тушку минтая очищаємо гострим ножем від луски. Відрізаємо голову, плавники, хвіст і потрошимо рибу: розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Особливу увагу приділяємо чорної плівці. Її не можна залишати, інакше готову страву буде гірчити. Нарізаємо рибу шматочками.Крок 2. Змішуємо в окремій піалі спеції для риби сіль. Натираємо сумішшю кожен шматочок риби. Потім всипаємо в тарілку з плоским дном борошно і обвалюємо в ній шматочки риби в спеціях.

Крок 3. Обсмажуємо минтай в сковороді з рослинним маслом, заздалегідь розігрітою на плиті. З обох сторін повинна з’явитися рум’яна кірочка. Перекладаємо рибу на тарілку.

Крок 4. У чистій сковороді знову розігріваємо олію. Очищену цибулину дрібно шаткуємо кубиками або нарізаємо півкільцями. Викладаємо цибулю в сковороду і обсмажуємо. Слідом відправляємо очищену, вимиту і нарізану соломкою чи кружальцями моркву. Овочі повинні стати м’якими.

Крок 5. Доповнюємо овочі лавровим листом, перцем горошком, томатною пастою і сметаною. Вливаємо в масу воду і перемішуємо. Солимо підливу для риби за смаком. Даємо їй побулькать після закипання кілька хвилин.Крок 6. Викладаємо овочі в соусі шматочки минтая. Тушкуємо страву під кришкою 15-20 хвилин.

Приємного апетиту!