Морський язик – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Морський язик – це риба з загону камбалових, яка точно різноманітить ваш домашній стіл. Такий продукт – справжній делікатес, встояти перед яким неможливо. Для того щоб смачно приготувати морський язик, використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Смажений морський язик на сковороді

Смажений морський язик на сковороді – це апетитне і вишукане частування для вашого домашнього вечері. Якщо хочете порадувати себе і близьких цікавим рибним блюдом, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Урізноманітніть своє меню!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Морський язик 1 кг (філе)
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сік лимонний 2 ч. л.
  • Сухарі панірувальні ½ склянки
  • Сіль за смаком
  • Спеції для риби за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Філе морського мови попередньо розморожуємо.
  2. Кожне філе розрізаємо на половинки. При бажанні, можна розрізати на менші частини.
  3. курячі яйця Розбиваємо в глибоку миску. Збиваємо їх віночком до однорідної суміші.
  4. Кожен шматочок морського мови натираємо сіллю, спеціями, поливаємо лимонним соком.
  5. Просочуємо рибні заготовки яєчною сумішшю, після гарненько обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
  6. Перекладаємо шматки морського мови в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох сторін.
  7. Смажений морський язик на сковороді готовий. Викладайте частування на тарілку і подавайте до столу!

Філе морського мови в клярі на сковороді

Філе морського мови в клярі на сковороді виходить дуже ніжним всередині і хрустким зовні. Таке частування яскраво різноманітить ваше звичне меню. Порадуйте себе і близьких цікавою стравою. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе морського мови – 800-900 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця збиваємо вінчиком і доповнюємо їх майонезом. Перемішуємо.

Крок 2. Просіваємо в отриману суміш борошно.

Крок 3. Вимішуємо вміст до зникнення грудочок.

Крок 4. Філе морського мови промиваємо й обсушуємо.

Крок 5. Підготовлене філе ріжемо невеликими шматочками. Солимо їх за смаком і посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 6. Занурюємо кожен шматочок у замішаний кляр.

Крок 7. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди рибні шматочки в клярі.

Крок 8. Обсмажуємо частування з обох боків до золотистої скоринки.

Крок 9. Філе морського мови в клярі на сковороді готово. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Морський язик, запечена в духовці з картоплею

Морський язик, запечена в духовці з картоплею – це смачне і поживне частування для вашого домашнього обіду або вечері. Якщо хочете порадувати себе і близьких цікавою стравою і урізноманітнити звичне меню, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе морського мови – 1,2 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сир тертий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Форму для випікання змащуємо рослинним маслом. Викладаємо сюди попередньо очищену і нарізану кружальцями картоплю.

Крок 2. Закриваємо картопляний шар шматочками філе морського мови.

Крок 3. Посипаємо рибний шар сіллю і спеціями, доповнюємо тонкими півкільцями цибулі.

Крок 4. Далі викладаємо кружечки помідорів.

Крок 5. Змащуємо шари заготовки майонезом.

Крок 6. Запікаємо страву 30 хвилин при температурі 180 градусів. Далі поверхню посипаємо тертим сиром, відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.

Крок 7. Морський язик, запечена в духовці з картоплею готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

Морський язик з сиром в духовці

Морський язик з картоплею в духовці – це дуже смачне і цікаве блюдо, яке точно урізноманітнює звичне меню. Порадуйте себе і близьких цікавим частуванням з вишуканою морської риби. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе морського мови – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ч. л.

Для сирної панірування:

  • Сир пармезан – 200 гр.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Насіння коріандру – 1 щіпка.
  • Перець запашний мелений – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо і промиваємо рибу.

Крок 2. Далі очищаємо її від луски. Робимо це ножем, тримаючи рибу за хвіст.

Крок 3. Надрізаємо продукт навколо зябер, акуратно знімаємо шкірку.

Крок 4. Знімаємо шкірку і з другої сторони тушки.

Крок 5. Надрізаємо черево і рибу очищаємо від нутрощів.

Крок 6. Зрізаємо голову, плавники і хвіст. Необхідно отримати акуратне рибне філе.

Крок 7. Кожне філе натираємо сіллю, чорним меленим перцем і паприкою, поливаємо рослинним маслом. Залишаємо заготовки маринуватися на 10 хвилин.

Крок 8. В окремому посуді змішуємо тертий сир, панірувальні сухарі, лимонний сік і спеції. Перемішуємо.

Крок 9. Викладаємо рибне філе на лист із фольгою. Кожен шматочок закриваємо сирною масою. Відправляємо частування в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Крок 10. Морський язик з сиром в духовці готовий. Подавайте апетитне блюдо до столу!

Морський язик, запечений з овочами

Морський язик, запечений з овочами – це неймовірно смачне і апетитне блюдо для вашого домашнього обіду або вечері. Якщо хочете приємно здивувати близьких і урізноманітнити ваше меню, використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе морського мови – 350 гр.
  • Брокколі – 250 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень для подачі.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку. Філе морського мови попередньо розморожуємо.

Крок 2. Картоплю очищаємо і ріжемо соломкою. Обсмажуємо інгредієнт на оливковій олії близько 2-3 хвилин.

Крок 3. Доповнюємо картоплю тертою морквою і півкільця цибулі. Перемішуємо і смажимо ще 2-3 хвилини.

Крок 4. Броколі розбираємо на суцвіття і викладаємо їх до інших овочів в сковороді. Готуємо ще пару хвилин, солимо, перчимо і знімаємо з плити.

Крок 5. Викладаємо овочі в форму для запікання.

Крок 6. На овочі викладаємо філе морського мови, яке попередньо посипаємо сіллю і перцем з обох сторін.

Крок 7. Запікаємо частування 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Морський язик, запечений з овочами, готовий. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Морський язик у фользі в духовці

Морський язик у фользі в духовці виходить неймовірно ніжним, соковитим і апетитним. Поживне частування послужить ідеальним обідом або вечерею для всієї родини. Щоб смачно приготувати вишуканий морський продукт, беріть на замітку перевірений рецепт з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе морського мови – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 50 гр.
  • Базилік – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожуємо філе морського мови.

Крок 2. Далі кожен рибний шматок потрібно добре натерти сіллю і меленою паприкою, приправити пряними травами.

Крок 3. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю й ріжемо його тонкими кільцями.

Крок 4. Дрібно нарізаємо зелень, яку вибираємо за смаком.

Крок 5. На фольгу кладемо кільця цибулі. Сюди викладаємо філе морського мови. Посипаємо його зеленню і обмазуємо майонезом. Загортаємо заготовку у фольгу і відправляємо в духовку.

Крок 6. Запікаємо близько 25 хвилин при температурі 220 градусів. В кінці можна відкрити фольгу, щоб рибна скоринка підрум’янилася.

Крок 7. Морський язик у фользі в духовці готовий. Подавайте до столу, доповнивши вашими улюбленими гарнірами!

Котлети з морського мови

Котлети з морського мови – це ситне і смачне блюдо для сімейного обіду, вечері або перекусу. Порадуйте себе і близьких цікавим частуванням з вишуканою морської риби. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе морського язика 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Філе морського мови попередньо розморожуємо, промиваємо під водою і обсушуємо.

Крок 2. Далі інгредієнт дрібно рубаємо ножем.

Крок 3. Дрібно розбираємо ріпчасту цибулю.

Крок 4. З’єднуємо в глибокій мисці рибні шматочки і цибулю. Посипаємо їх сіллю і меленим перцем, перемішуємо.

Крок 5. Розбиваємо сюди курячі яйця. Добре перемішуємо.

Крок 6. Висипаємо вказану кількість борошна.

Крок 7. Вимішуємо рибний фарш до однорідності.

Крок 8. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладаємо сюди рибний фарш у вигляді котлеток.

Крок 9. Обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 10. Котлети з морського язика готові. Можна подавати до столу!

Пиріг з морським мовою

Пиріг з морським мовою – це апетитне і оригінальне частування для вашого домашнього столу. Якщо хочете порадувати себе, близьких або гостей цікавою випічкою, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Урізноманітніть своє меню!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 4-5 ст.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Молоко – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Насіння кунжуту – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Мова морський – 1,3 кг
  • Капуста квашена – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо тісто. В теплому молоці і невеликій кількості теплої води розмішуємо дріжджі і цукор. Через 10 хвилин просіваємо борошно сюди, доливаємо воду, додаємо сіль і рослинне масло. Замішуємо щільний ком і прибираємо його в тепле місце на одну годину. Також ви можете використовувати хлібопічку.

Крок 2. Відокремлюємо філе морського мови. Добре солимо його і посипаємо спеціями. Залишаємо маринуватися.

Крок 3. Тісто розгортаємо в тонкий пласт. Посередині викладаємо пюре з відварної картоплі.

Крок 4. На рослинній олії смажимо подрібнену цибулю, після з’єднуємо його з квашеною капустою. Викладаємо овочі на картопляне пюре.

Крок 5. Викладаємо маринований морський язик. У вільних краях тіста робимо косі надрізи.

Крок 6. Смужками тіста щільно і акуратно закриваємо начинку. Робимо це хрест-навхрест, щоб утворилося плетіння.

Крок 7. Обмазуємо поверхню тіста збитим яйцем і посипаємо кунжутним насінням. Прикриваємо пиріг рушником і даємо йому постояти 20 хвилин.

Крок 8. Далі заготівлю ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-55 хвилин.

Крок 9. Пиріг з морським мовою готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Суп з морського мови

Суп з морського мови – оригінальна кулінарна ідея для вашого обіднього меню. Готове гаряче блюдо вийде дуже ситним і апетитним. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Мова морський – 0,5 кг
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2 л
  • Часник – 2 зубчик.
  • Масло вершкове – 20 грл.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Морський язик розморожуємо і поділяємо на філе.

Крок 2. Рибне філе нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. Очищаємо картоплю і розбираємо його кубиками.

Крок 4. Полукружками розбираємо моркву.

Крок 5. Очищаємо цибулю і розрізаємо на четвертинки.

Крок 6. Картопля заливаємо водою, доводимо його до кипіння і після варимо близько 10 хвилин.

Крок 7. Відправляємо до картоплі моркву, цибулю і лавровий лист. Варимо ще 5 хвилин.

Крок 8. Додаємо підготовлену рибу і варимо суп близько 30 хвилин на помірному вогні.

Крок 9. За 5 хвилин до готовності солимо блюдо і доповнюємо спеціями. Сюди ж опускаємо шматочок вершкового масла.

Крок 10. Вимикаємо суп і даємо йому настоятися під кришкою.

Крок 11. Суп з морського мови готів. Розливайте його по тарілках і подавайте до столу!

Хе з морського язика по-корейськи

Хе з морського язика по-корейськи – це апетитне і яскраве за смаком частування для вашого обіду або вечері. Порадуйте себе і близьких цікавою стравою з вишуканою морської риби. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе морського мови – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Оцтова есенція 70% – 3 ст. л.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 150 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа китайська кристали – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Філе морського мови промиваємо, обсушуємо і ріжемо тонкою соломкою.

Крок 2. Викладаємо рибні шматочки в глибоку миску. Поливаємо інгредієнт оцтовою есенцією, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 3. Висипаємо в заготовку столову ложку цукру.

Крок 4. Далі додаємо сіль.

Крок 5. Також додаємо трохи китайських кристалів.

Крок 6. Посипаємо рибу невеликою кількістю меленої паприки для кольору.

Крок 7. Вливаємо соєвий соус.

Крок 8. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими четвертинками.

Крок 9. Подрібнюємо зубчики часнику. Обидва овоча відправляємо рибі.

Крок 10. У сковороді нагріваємо оливкову олію і після переливаємо його в заготовку. Добре все перемішуємо і залишаємо маринуватися на півтора-дві години.

Крок 11. Хе з морського язика по-корейськи готово. Можна пробувати!