Тушкована картопля з реберцями – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована картопля з реберцями – це дуже ситна і смачна їжа, яка чудово підійде для обіднього меню. Ласощі можна приготувати з грибами, овочами та спеціями.

Тушкована картопля з копченими свинячими реберцями в каструлі

Досить просте у приготуванні ласощі дуже ситне, смачне й ароматне. Це відмінний варіант для сімейного або святкового обіду – страва точно сподобається вашим близьким і гостям.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 1.5 кг
  • Ребра свинячі копчені 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Паприка 2 ч. л.
  • Перець кайенский мелений 1 щіпка
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Петрушка ½ пучка
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати тушковану картоплю з реберцями? Вливаємо олію в каструлю. Підігріваємо його на плиті. Відокремлюємо свинячі реберця один від одного за допомогою ножа. Викладаємо їх у каструлю з олією і обсмажуємо до моменту появи золотистої скоринки.
  2. Викладаємо готові реберця з каструлі на тарілку. Вимиваємо болгарський перець і видаляємо його плодоніжку ножем. Потім розрізаємо плід навпіл, щоб позбутися від серцевини. Нарізаємо перець і заздалегідь очищену цибулю невеликими кубиками. Викладаємо овочі в каструлю до залишків масла і свинячого жиру. Пасеруємо їх 10 хвилин до м’якості.
  3. Вимикаємо плиту, додаємо до перцю і цибулі лавровий лист, чорний і кайенский перець, паприку. Перемішуємо масу. Викладаємо до овочів ребра і заливаємо інгредієнти водою. Знову включаємо плиту. Доводимо масу до кипіння на середньому вогні. Накриваємо ємність кришкою і продовжуємо варити масу близько години, поки м’ясо не стане м’якше і буде легко відділятися від кістки.
  4. Вимиваємо картопля проточною водою і зрізаємо ножем шкірку. Знову споліскують коренеплоди і нарізаємо великими шматочками. Викладаємо картоплю в каструлю з реберцями і овочами. Якщо в ємності не вистачає рідини, вливаємо ще трохи води.
  5. Знову доводимо масу до кипіння й тушкуємо близько півгодини. Якщо картоплю не встиг зваритися і стати м’яким, продовжуємо варіння. Потім вимикаємо плиту і додаємо в блюдо петрушку, заздалегідь вимитий і нарізаний. Прикриваємо каструлю кришкою, даємо масі загуснути і настоятися.

Приємного апетиту!

Смачна тушкована картопля з реберцями в мультиварці

Кожен інгредієнт цієї страви при гасінні в мультиварці, набуває свій особливий смак і аромат. У сукупності – це неймовірне насичене і особливе ласощі з хрусткою скоринкою і пікантною часниковою ноткою.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 1,5 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кмин сушений – 1 щіпка.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Вода – 0,5 л.
  • Масло олію – для смаження.

Процес приготування:

1. Вимиваємо реберця проточною водою, а потім видаляємо всі зайві жилки ножем і розрізаємо по розділенню кісточок на шматочки.

2. У невелику окрему ємність наливаємо соєвий соус і 100 грамів води. Перемішуємо інгредієнти і занурюємо в суміш кожен шматочок м’яса на кісточці. Залишаємо реберця маринуватися.

3. Підключаємо мультиварку і виставляємо режим «Випічка». Якщо такого режиму немає, виставляємо «Смаження». Коли техніка нагріється, вливаємо в чашу трохи соняшникової олії.

4. Викладаємо в чашу мультиварки реберця і поливаємо їх соєвим соусом, в якому вони маринувалися. Обсмажуємо їх 20 хвилин. Не забуваємо постійно перевертати реберця в процесі обсмажування. Нарізаємо овочі – заздалегідь очищену і вимиту моркву, очищену цибулю і перець, позбавлений від насіння – як можна дрібніше. Моркву можна натерти на крупній тертці.

5. До готовим ребрышкам додаємо нарізані овочі і готуємо страву близько трьох хвилин, постійно помішуючи. Промиваємо і очищаємо картоплю, а потім споліскують його і нарізаємо великими кубиками, щоб в результаті не вийшло пюре. Викладаємо картоплю до м’яса і овочів. Перемішуємо масу і заливаємо теплою водою (400 грамів). Приправляємо страву сіллю і чорним перцем. Перемішуємо і залишаємо в тому ж режимі на 40 хвилин.

6. За 10 хвилин до кінця гасіння страви міняємо режим і виставляємо «Розігрівання їжі». Посипаємо реберця з картоплею кмином і базиліком. Викладаємо очищені зубки часнику.

Приємного апетиту!

Соковита тушкована картопля з реберцями в духовці

Пропонуємо вам приготувати реберця з картоплею в духовці. Блюдо виходить дуже соковитим і ніжним, апетитно виглядає і смачно пахне. Візьміть цей рецепт на озброєння – результат вас порадує.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Ребра свинячі – 800 гр.
  • Картопля – 7-9 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Гірчиця – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимиті реберця спочатку промиваємо, а потім нарізаємо порційними шматочками. Посипаємо їх сіллю і чорним перцем. В окремій ємності змішуємо майонез і невелика кількість гірчиці, щоб маринад вийшов не надто гострим. Перемішуємо продукти і обмазуємо сумішшю кожен шматочок. Залишаємо реберця маринуватися на 30 хвилин. Порада: за бажанням майонез можна замінити сметаною або кефіром, а гірчицю – соєвим соусом.

2. Ретельно вимиваємо картоплини і зрізаємо ножем шкірку. Подрібнюємо коренеплоди великими шматочками. Викладаємо їх в будь-яку глибоку ємність.

3. Цибулину (або цибулини), очищену від лушпиння, подрібнюємо як можна дрібніше і додаємо до картоплі. Солимо овочеву масу і перемішуємо.

4. Викладаємо на дно ємності з товстими стінками мариновані реберця. Покриваємо їх шаром з картоплі і цибулі (якщо рідини для гасіння недостатньо, додаємо трохи води). Накриваємо ємність кришкою.

5. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Ставимо всередину духової шафи ємність з картоплею і реберцями. Готуємо страву близько години.

Приємного апетиту!

Як приготувати тушковану картоплю з реберцями в казані?

Якщо ви ніколи не пробували готувати картоплю з реберцями в казані, обов’язково спробуйте – це того варто. Блюдо виходить дуже смачним, ароматним, соковитим і неймовірно смачним.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • свинячі Реберця – 1 кг
  • Картопля (молодий) – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Приправи – за смаком.
  • Паста томатна – 2-3 ст. л.
  • Вода – 1,5-2 склянки
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Готуємо інгредієнти. Свинячі реберця промиваємо і відокремлюємо один від одного ножем. Перекладаємо їх в окрему ємність. Очищаємо моркву і картоплю. Ретельно вимиваємо коренеплоди проточною водою і нарізаємо: картопля – навпіл, моркву – тонкими кружечками. Очищаємо зубки часнику та цибулі. Нарізаємо їх дрібними шматочками.

2. У великій глибокій ємності обсмажуємо цибулю і моркву (в заздалегідь розігрітій рослинній олії до м’якості. Викладаємо їх на тарілку. У тому ж маслі обсмажуємо реберця.

3. Викладаємо в казан моркву і цибулю. Слідом відправляємо реберця. Обсмажуємо в маслі картопля.

4. Перекладаємо картоплю в казан. Солимо масу і приправляємо спеціями за смаком. В окремій ємності змішати томатну пасту з невеликою кількістю води. Вимиваємо і подрібнюємо кріп (залишаємо трохи для прикраси), додаємо його в суміш разом з рубаним часником. Перемішуємо і виливаємо на блюдо. Додаємо решту воду (1 склянка). Накриваємо казан кришкою і тушкуємо блюдо півгодини.

5. Гаряче блюдо розкладаємо по тарілках і прикрашаємо кропом. Можна також доповнити блюдо з овочевим салатом.

Приємного апетиту!

Дуже смачна тушкована картопля з говяжьими реберцями

Яловичина – м’ясо, яке необхідно готувати досить довгий час до м’якості. Але це того варто, адже в результаті вийде дуже смачне, ситне і смачне блюдо.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 1 ч. 5 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Реберця яловичі – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 500-600 гр.
  • соєвий Соус – 3-4 ст. л.
  • Трави прованські – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Зелень (свіжа або сушена) – за смаком.
  • Вода – для гасіння.

Процес приготування:

1. Перед приготуванням, яловичі реберця добре промиваємо. Потім викладаємо їх у чистий сухий контейнер (або будь-яку іншу глибоку ємність) і заливаємо соєвим соусом, намагаючись робити це рівномірно. Приправляємо м’ясо прованськими травами і перевертаємо його кілька разів, щоб просочити сумішшю. Залишаємо реберця маринуватися на 30 хвилин або більше.

2. Ретельно вимиваємо моркву і очищаємо її за допомогою ножа. Знову споліскують коренеплід і нарізаємо тонкими кружечками або часточками, як вам більше подобається. Очищену від лушпиння цибулину нарізаємо півкільцями. Вливаємо в каструлю з товстими стінками трохи рослинного масла. Підігріваємо його на включеній плиті і викладаємо цибулю. Обсмажуємо його пару хвилин. Додаємо до цибулі моркву і, постійно помішуючи, обсмажуємо овочі ще 2 хвилини.

3. Викладаємо до цибулі і моркви яловичі реберця. Тушкуємо їх 3-4 хвилини, постійно перевертаючи, щоб продукти рівномірно подрумянивались. Заливаємо реберця кип’яченою водою і тушкуємо на слабкому вогні до м’якості не менше години під кришкою.

4. Очищені від шкірки картоплини ретельно вимиваємо проточною водою. Крупно нарізаємо їх і додаємо в каструлю (або казан). Солимо блюдо, перемішуємо і тушкуємо близько 20-25 хвилин до м’якості картоплі.

5. Якщо ви будете додавати в блюдо свіжу зелень, промийте і наріжте її заздалегідь. Відправляємо продукт в ємність і вимикаємо плиту. Наполягаємо страву під кришкою 7-10 хвилин і подаємо до столу.

Приємного апетиту!