Тушкована картопля з реберцями – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована картопля з реберцями – це дуже ситна і смачна їжа, яка чудово підійде для обіднього меню. Ласощі можна приготувати з грибами, овочами та спеціями.

Тушкована картопля з копченими свинячими реберцями в каструлі

Досить просте у приготуванні ласощі дуже ситне, смачне й ароматне. Це відмінний варіант для сімейного або святкового обіду – страва точно сподобається вашим близьким і гостям.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 1.5 кг
  • Ребра свинячі копчені 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Паприка 2 ч. л.
  • Перець кайенский мелений 1 щіпка
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Петрушка ½ пучка
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати тушковану картоплю з реберцями? Вливаємо олію в каструлю. Підігріваємо його на плиті. Відокремлюємо свинячі реберця один від одного за допомогою ножа. Викладаємо їх у каструлю з олією і обсмажуємо до моменту появи золотистої скоринки.
  2. Викладаємо готові реберця з каструлі на тарілку. Вимиваємо болгарський перець і видаляємо його плодоніжку ножем. Потім розрізаємо плід навпіл, щоб позбутися від серцевини. Нарізаємо перець і заздалегідь очищену цибулю невеликими кубиками. Викладаємо овочі в каструлю до залишків масла і свинячого жиру. Пасеруємо їх 10 хвилин до м’якості.
  3. Вимикаємо плиту, додаємо до перцю і цибулі лавровий лист, чорний і кайенский перець, паприку. Перемішуємо масу. Викладаємо до овочів ребра і заливаємо інгредієнти водою. Знову включаємо плиту. Доводимо масу до кипіння на середньому вогні. Накриваємо ємність кришкою і продовжуємо варити масу близько години, поки м’ясо не стане м’якше і буде легко відділятися від кістки.
  4. Вимиваємо картопля проточною водою і зрізаємо ножем шкірку. Знову споліскують коренеплоди і нарізаємо великими шматочками. Викладаємо картоплю в каструлю з реберцями і овочами. Якщо в ємності не вистачає рідини, вливаємо ще трохи води.
  5. Знову доводимо масу до кипіння й тушкуємо близько півгодини. Якщо картоплю не встиг зваритися і стати м’яким, продовжуємо варіння. Потім вимикаємо плиту і додаємо в блюдо петрушку, заздалегідь вимитий і нарізаний. Прикриваємо каструлю кришкою, даємо масі загуснути і настоятися.

Приємного апетиту!