Тушкована картопля з реберцями – це дуже ситна і смачна їжа, яка чудово підійде для обіднього меню. Ласощі можна приготувати з грибами, овочами та спеціями.
Тушкована картопля з копченими свинячими реберцями в каструлі
Досить просте у приготуванні ласощі дуже ситне, смачне й ароматне. Це відмінний варіант для сімейного або святкового обіду – страва точно сподобається вашим близьким і гостям.
Інгредієнти на
4 порц.
- Картопля 1.5 кг
- Ребра свинячі копчені 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Паприка 2 ч. л.
- Перець кайенский мелений 1 щіпка
- Лавровий лист 3 шт.
- Петрушка ½ пучка
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода 1.5 л
Процес приготування:
- Як приготувати тушковану картоплю з реберцями? Вливаємо олію в каструлю. Підігріваємо його на плиті. Відокремлюємо свинячі реберця один від одного за допомогою ножа. Викладаємо їх у каструлю з олією і обсмажуємо до моменту появи золотистої скоринки.
- Викладаємо готові реберця з каструлі на тарілку. Вимиваємо болгарський перець і видаляємо його плодоніжку ножем. Потім розрізаємо плід навпіл, щоб позбутися від серцевини. Нарізаємо перець і заздалегідь очищену цибулю невеликими кубиками. Викладаємо овочі в каструлю до залишків масла і свинячого жиру. Пасеруємо їх 10 хвилин до м’якості.
- Вимикаємо плиту, додаємо до перцю і цибулі лавровий лист, чорний і кайенский перець, паприку. Перемішуємо масу. Викладаємо до овочів ребра і заливаємо інгредієнти водою. Знову включаємо плиту. Доводимо масу до кипіння на середньому вогні. Накриваємо ємність кришкою і продовжуємо варити масу близько години, поки м’ясо не стане м’якше і буде легко відділятися від кістки.
- Вимиваємо картопля проточною водою і зрізаємо ножем шкірку. Знову споліскують коренеплоди і нарізаємо великими шматочками. Викладаємо картоплю в каструлю з реберцями і овочами. Якщо в ємності не вистачає рідини, вливаємо ще трохи води.
- Знову доводимо масу до кипіння й тушкуємо близько півгодини. Якщо картоплю не встиг зваритися і стати м’яким, продовжуємо варіння. Потім вимикаємо плиту і додаємо в блюдо петрушку, заздалегідь вимитий і нарізаний. Прикриваємо каструлю кришкою, даємо масі загуснути і настоятися.
Приємного апетиту!
Смачна тушкована картопля з реберцями в мультиварці
Кожен інгредієнт цієї страви при гасінні в мультиварці, набуває свій особливий смак і аромат. У сукупності – це неймовірне насичене і особливе ласощі з хрусткою скоринкою і пікантною часниковою ноткою.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 1,5 кг
- Картопля – 1 кг
- Морква – 3 шт.
- Перець болгарський солодкий – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кмин сушений – 1 щіпка.
- Базилік сушений – 1 щіпка.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Вода – 0,5 л.
- Масло олію – для смаження.
Процес приготування:
1. Вимиваємо реберця проточною водою, а потім видаляємо всі зайві жилки ножем і розрізаємо по розділенню кісточок на шматочки.
2. У невелику окрему ємність наливаємо соєвий соус і 100 грамів води. Перемішуємо інгредієнти і занурюємо в суміш кожен шматочок м’яса на кісточці. Залишаємо реберця маринуватися.
3. Підключаємо мультиварку і виставляємо режим «Випічка». Якщо такого режиму немає, виставляємо «Смаження». Коли техніка нагріється, вливаємо в чашу трохи соняшникової олії.
4. Викладаємо в чашу мультиварки реберця і поливаємо їх соєвим соусом, в якому вони маринувалися. Обсмажуємо їх 20 хвилин. Не забуваємо постійно перевертати реберця в процесі обсмажування. Нарізаємо овочі – заздалегідь очищену і вимиту моркву, очищену цибулю і перець, позбавлений від насіння – як можна дрібніше. Моркву можна натерти на крупній тертці.
5. До готовим ребрышкам додаємо нарізані овочі і готуємо страву близько трьох хвилин, постійно помішуючи. Промиваємо і очищаємо картоплю, а потім споліскують його і нарізаємо великими кубиками, щоб в результаті не вийшло пюре. Викладаємо картоплю до м’яса і овочів. Перемішуємо масу і заливаємо теплою водою (400 грамів). Приправляємо страву сіллю і чорним перцем. Перемішуємо і залишаємо в тому ж режимі на 40 хвилин.
6. За 10 хвилин до кінця гасіння страви міняємо режим і виставляємо «Розігрівання їжі». Посипаємо реберця з картоплею кмином і базиліком. Викладаємо очищені зубки часнику.
Приємного апетиту!
Соковита тушкована картопля з реберцями в духовці
Пропонуємо вам приготувати реберця з картоплею в духовці. Блюдо виходить дуже соковитим і ніжним, апетитно виглядає і смачно пахне. Візьміть цей рецепт на озброєння – результат вас порадує.
Час готування – 1 ч. 55 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Ребра свинячі – 800 гр.
- Картопля – 7-9 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Майонез – за смаком.
- Гірчиця – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимиті реберця спочатку промиваємо, а потім нарізаємо порційними шматочками. Посипаємо їх сіллю і чорним перцем. В окремій ємності змішуємо майонез і невелика кількість гірчиці, щоб маринад вийшов не надто гострим. Перемішуємо продукти і обмазуємо сумішшю кожен шматочок. Залишаємо реберця маринуватися на 30 хвилин. Порада: за бажанням майонез можна замінити сметаною або кефіром, а гірчицю – соєвим соусом.
2. Ретельно вимиваємо картоплини і зрізаємо ножем шкірку. Подрібнюємо коренеплоди великими шматочками. Викладаємо їх в будь-яку глибоку ємність.
3. Цибулину (або цибулини), очищену від лушпиння, подрібнюємо як можна дрібніше і додаємо до картоплі. Солимо овочеву масу і перемішуємо.
4. Викладаємо на дно ємності з товстими стінками мариновані реберця. Покриваємо їх шаром з картоплі і цибулі (якщо рідини для гасіння недостатньо, додаємо трохи води). Накриваємо ємність кришкою.
5. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Ставимо всередину духової шафи ємність з картоплею і реберцями. Готуємо страву близько години.
Приємного апетиту!
Як приготувати тушковану картоплю з реберцями в казані?
Якщо ви ніколи не пробували готувати картоплю з реберцями в казані, обов’язково спробуйте – це того варто. Блюдо виходить дуже смачним, ароматним, соковитим і неймовірно смачним.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- свинячі Реберця – 1 кг
- Картопля (молодий) – 1 кг
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
- Приправи – за смаком.
- Паста томатна – 2-3 ст. л.
- Вода – 1,5-2 склянки
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Готуємо інгредієнти. Свинячі реберця промиваємо і відокремлюємо один від одного ножем. Перекладаємо їх в окрему ємність. Очищаємо моркву і картоплю. Ретельно вимиваємо коренеплоди проточною водою і нарізаємо: картопля – навпіл, моркву – тонкими кружечками. Очищаємо зубки часнику та цибулі. Нарізаємо їх дрібними шматочками.
2. У великій глибокій ємності обсмажуємо цибулю і моркву (в заздалегідь розігрітій рослинній олії до м’якості. Викладаємо їх на тарілку. У тому ж маслі обсмажуємо реберця.
3. Викладаємо в казан моркву і цибулю. Слідом відправляємо реберця. Обсмажуємо в маслі картопля.
4. Перекладаємо картоплю в казан. Солимо масу і приправляємо спеціями за смаком. В окремій ємності змішати томатну пасту з невеликою кількістю води. Вимиваємо і подрібнюємо кріп (залишаємо трохи для прикраси), додаємо його в суміш разом з рубаним часником. Перемішуємо і виливаємо на блюдо. Додаємо решту воду (1 склянка). Накриваємо казан кришкою і тушкуємо блюдо півгодини.
5. Гаряче блюдо розкладаємо по тарілках і прикрашаємо кропом. Можна також доповнити блюдо з овочевим салатом.
Приємного апетиту!
Дуже смачна тушкована картопля з говяжьими реберцями
Яловичина – м’ясо, яке необхідно готувати досить довгий час до м’якості. Але це того варто, адже в результаті вийде дуже смачне, ситне і смачне блюдо.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 1 ч. 5 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Реберця яловичі – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 500-600 гр.
- соєвий Соус – 3-4 ст. л.
- Трави прованські – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Зелень (свіжа або сушена) – за смаком.
- Вода – для гасіння.
Процес приготування:
1. Перед приготуванням, яловичі реберця добре промиваємо. Потім викладаємо їх у чистий сухий контейнер (або будь-яку іншу глибоку ємність) і заливаємо соєвим соусом, намагаючись робити це рівномірно. Приправляємо м’ясо прованськими травами і перевертаємо його кілька разів, щоб просочити сумішшю. Залишаємо реберця маринуватися на 30 хвилин або більше.
2. Ретельно вимиваємо моркву і очищаємо її за допомогою ножа. Знову споліскують коренеплід і нарізаємо тонкими кружечками або часточками, як вам більше подобається. Очищену від лушпиння цибулину нарізаємо півкільцями. Вливаємо в каструлю з товстими стінками трохи рослинного масла. Підігріваємо його на включеній плиті і викладаємо цибулю. Обсмажуємо його пару хвилин. Додаємо до цибулі моркву і, постійно помішуючи, обсмажуємо овочі ще 2 хвилини.
3. Викладаємо до цибулі і моркви яловичі реберця. Тушкуємо їх 3-4 хвилини, постійно перевертаючи, щоб продукти рівномірно подрумянивались. Заливаємо реберця кип’яченою водою і тушкуємо на слабкому вогні до м’якості не менше години під кришкою.
4. Очищені від шкірки картоплини ретельно вимиваємо проточною водою. Крупно нарізаємо їх і додаємо в каструлю (або казан). Солимо блюдо, перемішуємо і тушкуємо близько 20-25 хвилин до м’якості картоплі.
5. Якщо ви будете додавати в блюдо свіжу зелень, промийте і наріжте її заздалегідь. Відправляємо продукт в ємність і вимикаємо плиту. Наполягаємо страву під кришкою 7-10 хвилин і подаємо до столу.
Приємного апетиту!