Лазанья – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Лазанья — це традиційне італійське блюдо, яке представляє собою листкову запіканку. Листи тесту чергуються з соусом болоньєзе і бешамель. Блюдо виходить соковитим і незвичайно апетитним. Подають в гарячому вигляді. Сирна скоринка приносить особливе задоволення. Приготування хоч і тривалий, але досить просте.

Класична лазанья з фаршем в духовці

Класична лазанья з фаршем в духовці – ситне і смачне блюдо, яке може бути хорошим варіантом для святкового вечері або сімейного обіду. Приготування лазаньї освоїть навіть новачок, якщо слідувати зазначеної інструкції. Лазанья гарна, як в тільки що приготованому вигляді, так і розігрітому стані.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Листи лазаньї готові 10 шт.
  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Томатний соус 150 гр.
  • Базилік свіжий за бажанням
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 500 гр.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок ½ ст. л.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Борошно 2.5 ст. л.
  • Молоко коров’яче 750 мл
  • Вода ½ склянки

Процес приготування:

  1. Лазанья дуже просто готується в домашніх умовах. Готуємо інгредієнти. Натираємо сир, використовуючи дрібну або велику тертку з розсуд. Включаємо розігрів духової шафи на 200°С. Очищаємо часник і раздавливаем часточки ножем.
  2. В розпечену сковорідку з рослинним маслом закидаємо часник і смажимо буквально хвилину. Коли масло просочиться часниковим смаком, вивантажуємо фарш. Обсмаживши 5 хвилин, присипаємо спеціями.
  3. До напівготового фаршу виливаємо томатний соус і півсклянки очищеної води. Перемішавши і довівши до кипіння, тушкуємо соус півгодини. Соус болоньєзе готовий.
  4. У сотейник вивантажуємо вершкове масло і розпускаємо його.
  5. Висипаємо борошно і гарненько перемішуємо до повного з’єднання.
  6. Поступово вливаємо молоко і вимішуємо, поки не залишиться грудочок. Солимо і перчимо. Уварюємо не більше 7-ми хвилин до загустіння. Знявши з плити, даємо охолонути. Соус бешамель готовий.
  7. Ємність для запікання щедро змащуємо рослинним або вершковим маслом. По дну розподіляємо невелику кількість соусу бешамель.
  8. Зверху застеляємо листами лазаньї. Листи кладемо сухі або попередньо замочуємо в теплій воді на 15 хвилин, щоб в подальшому скоротити час приготування.
  9. Просочуємо тонким шаром болоньєзе.
  10. Присипаємо натертим сиром.
  11. Просочуємо соусом бешамель і проробляємо ті ж маніпуляції.
  12. Коли всі шари зберемо, зверху кладемо листи лазаньї, поливаємо соусом бешамель і посипаємо рештою сиру.
  13. Переміщаємо в гарячий духовий шафа на 40 хвилин.
  14. Після чого акуратно дістаємо і ділимо на порції. Подаємо відразу ж. Приємного апетиту!