Лазанья – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Лазанья — це традиційне італійське блюдо, яке представляє собою листкову запіканку. Листи тесту чергуються з соусом болоньєзе і бешамель. Блюдо виходить соковитим і незвичайно апетитним. Подають в гарячому вигляді. Сирна скоринка приносить особливе задоволення. Приготування хоч і тривалий, але досить просте.

Класична лазанья з фаршем в духовці

Класична лазанья з фаршем в духовці – ситне і смачне блюдо, яке може бути хорошим варіантом для святкового вечері або сімейного обіду. Приготування лазаньї освоїть навіть новачок, якщо слідувати зазначеної інструкції. Лазанья гарна, як в тільки що приготованому вигляді, так і розігрітому стані.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Листи лазаньї готові 10 шт.
  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Томатний соус 150 гр.
  • Базилік свіжий за бажанням
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 500 гр.
  • Олія оливкова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок ½ ст. л.
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Борошно 2.5 ст. л.
  • Молоко коров’яче 750 мл
  • Вода ½ склянки

Процес приготування:

  1. Лазанья дуже просто готується в домашніх умовах. Готуємо інгредієнти. Натираємо сир, використовуючи дрібну або велику тертку з розсуд. Включаємо розігрів духової шафи на 200°С. Очищаємо часник і раздавливаем часточки ножем.
  2. В розпечену сковорідку з рослинним маслом закидаємо часник і смажимо буквально хвилину. Коли масло просочиться часниковим смаком, вивантажуємо фарш. Обсмаживши 5 хвилин, присипаємо спеціями.
  3. До напівготового фаршу виливаємо томатний соус і півсклянки очищеної води. Перемішавши і довівши до кипіння, тушкуємо соус півгодини. Соус болоньєзе готовий.
  4. У сотейник вивантажуємо вершкове масло і розпускаємо його.
  5. Висипаємо борошно і гарненько перемішуємо до повного з’єднання.
  6. Поступово вливаємо молоко і вимішуємо, поки не залишиться грудочок. Солимо і перчимо. Уварюємо не більше 7-ми хвилин до загустіння. Знявши з плити, даємо охолонути. Соус бешамель готовий.
  7. Ємність для запікання щедро змащуємо рослинним або вершковим маслом. По дну розподіляємо невелику кількість соусу бешамель.
  8. Зверху застеляємо листами лазаньї. Листи кладемо сухі або попередньо замочуємо в теплій воді на 15 хвилин, щоб в подальшому скоротити час приготування.
  9. Просочуємо тонким шаром болоньєзе.
  10. Присипаємо натертим сиром.
  11. Просочуємо соусом бешамель і проробляємо ті ж маніпуляції.
  12. Коли всі шари зберемо, зверху кладемо листи лазаньї, поливаємо соусом бешамель і посипаємо рештою сиру.
  13. Переміщаємо в гарячий духовий шафа на 40 хвилин.
  14. Після чого акуратно дістаємо і ділимо на порції. Подаємо відразу ж. Приємного апетиту!

Лазанья з соусом бешамель в домашніх умовах

Лазанья з соусом бешамель в домашніх умовах виглядає чудово. Ніжне соковите блюдо збере за столом велику компанію і доставить незабутнє задоволення. Приготування страви просте, але вимагає певних тимчасових витрат. З рецептом впорається навіть новачок.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 10-12 шт.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень (петрушка, кріп, стебло селери) – 0,5 пучка.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Помідори – 4 шт.
  • Пармезан – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сухі ароматні трави – за смаком.
  • Мускатний горіх – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Вершки 20%-33% – 100 мл
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Молоко – 500 мл
  • Біле вино – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для дивовижного страви.

Крок 2. Промивши яловичину, обсушуємо і ріжемо на шматки. Прокручуємо через м’ясорубку. Розігріваємо оливкову олію в глибокому сотейнику. Вивантажуємо фарш і смажимо близько п’яти хвилин.

Крок 3. Очищаємо цибулю і часник. З морквини знімаємо шкірку. Часник дрібно натираємо, а цибулю – рубаємо. Відправляємо до фаршу і обсмажуємо далі. Черешкова селера промиваємо і подрібнюємо. Вивантажуємо до м’ясного соусу.

Крок 4. Моркву крупно натираємо на тертці, перекладаємо до решти інгредієнтів. Добре перемішавши, смажимо 10 хвилин. Промиту петрушку дрібно рубаємо і кладемо в соус. Солимо і перчимо. Врівноважуємо цукровим піском. Вливаємо вино. Довівши до кипіння і прикривши, підсмажуємо на мінімальному вогні.

Крок 5. Вимиті помідори обдаємо окропом і знімаємо шкірочку. Дістаємо насіння і вирізаємо плодоніжку. М’якоть пробиваємо блендером. виливаємо до фаршу і доливаємо не більше ніж півсклянки гарячої води. Вскипятив, приправляємо запашними травами.

Крок 6. Вливаємо вершки. Тушкуємо близько 2-х годин, щоб соус перетворився на однорідну масу. Балансуємо смак спеціями.

Крок 7. Знімаємо з плити.

Крок 8. Готуємо продукти для соусу бешамель.

Крок 9. На сковорідці розпускаємо вершкове масло. Після чого кладемо 1,5 столових ложки борошна і інтенсивно розмішуємо.

Крок 10. До густої маси потроху вводимо молоко і ретельно вимішуємо, не залишаючи грудочок. Варимо не більше 12-ти хвилин до загустіння.

Крок 11. Приправляємо мускатним горіхом, перцем і солимо.

Крок 12. Беремо жаростійку форму прийнятного розміру і листи лазаньї.

Крок 13. Змащуємо форму маслом. Виливаємо пару ложок соусу бешамель і розмазуємо по всій площі. Накриваємо листами лазаньї.

Крок 14. Знову промазуємо соусом бешамель.

Крок 15. Поливають м’ясним соусом. Укладаємо листи лазаньї, просочуємо соусом бешамель і м’ясним соусом. Кладемо листи.

Крок 16. Таким чином збираємо все блюдо.

Крок 17. Завершальний шар просочуємо соусом бешамель і присипаємо подрібненим сиром. Поміщаємо блюдо в прогріту до 220°С духовку. Запікаємо 40 хвилин.

Крок 18. Акуратно дістаємо, притримуючи гарячу ємність прихватками. Розрізаємо на порції. Подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Лазанья з куркою

Лазанья з куркою володіє незвичайним смаком. Блюдо виходить надзвичайно ароматним з насиченим смаком. Ніжне частування стане для вас фаворитом. Незважаючи на те, що для начинки використовується куряче філе, начинка виходить досить соковитою. Лазанья виглядає дуже апетитно і підійде в якості частування для святкового заходу.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Листи лазаньї – 250 гр.
  • Куряче філе – 700 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Помідори – 500 гр.
  • Твердий сир – 300 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу бешамель:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Молоко – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Очищену цибулю обполіскуємо і подрібнюємо.

Крок 3. Промивши куряче філе і обсушивши, нарізаємо дрібним кубиком.

Крок 4. Промивши і почистивши гриби, нарізаємо кубиками.

Крок 5. Добре прогріваємо сковорідку з рослинним маслом і вивантажуємо подрібнену цибулю. Пасеруємо до прозорого стану.

Крок 6. До припущенному луку викладаємо нарізане м’ясо.

Крок 7. Обсмаживши 5 хвилин, вивантажуємо грибну нарізку.

Крок 8. Перемішавши, присмачую спеціями.

Крок 9. Продовжуємо готувати протягом чверті години.

Крок 10. Промивши і просушивши зелень, дрібно шаткуємо.

Крок 11. Промиті помідори обдаємо окропом, вирізаємо плодоніжки і знімаємо шкірку. Розрізавши на сегменти, вивантажуємо в чашу подрібнювача.

Крок 12. Пробиваємо томати до однорідності.

Крок 13. Засипаємо подрібнену зелень.

Крок 14. З допомогою подрібнювача прокручуємо пару секунд, щоб компоненти з’єдналися.

Крок 15. Готуємо соус бешамель. В товстостінну посуд вивантажуємо вершкове масло. Розпускаємо на помірній температурі.

Крок 16. Засипаємо борошно.

Крок 17. Перемішуємо лопаткою і злегка обсмажуємо.

Крок 18. Поступово додаємо молоко і розмішуємо, щоб розбити грудки.

Крок 19. Посипаємо сіллю і перцем. Уварюємо соус, постійно помішуючи, до густини.

Крок 20. На дно вогнетривкої форми кладемо листи лазаньї.

Крок 21. Розподіляємо половину начинки з грибів та курки.

Крок 22. Розподіляємо половину соусу бешамель.

Крок 23. Накриваємо другим шаром з листів лазаньї.

Крок 24. Розподіляємо іншу начинку з грибів і птиці.

Крок 25. Просочуємо залишками білого соусу.

Крок 26. Накриваємо листами лазаньї.

27 Крок. Розподіляємо томатний соус із зеленню. Переміщаємо заготовку в нагріту до 180° духовку. Запікаємо страву 20 хвилин.

Крок 28. Тремо сир, використовуючи тертці з великими отворами.

Крок 29. Через деякий час обережно виймаємо ємність з духовки і щедро посипаємо тертим сиром. Прибираємо доготавливаться ще на 25 хвилин.

Крок 30. Ароматне блюдо ділимо на порції і подаємо в гарячому стані. Приємного апетиту!

Лазанья з грибами

Лазанья з грибами готується елементарно. Страва підходить для тих, хто не вживає м’ясо. Соковита лазанья – відмінний варіант для смачного і ситного обіду. Замість печериць можна використовувати і інші гриби. Смачно виходить із заготовками з лісових примірників. Вони надають незабутній аромат страви.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 0,5 ст. л.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Молоко – 200 мл
  • Моцарелла – 150 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Мускатний горіх – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулю промиваємо і подрібнюємо. Печериці обполіскуємо, обсушуємо і тонко нарізаємо. Вскипятив воду, підсолюємо і опускаємо листи лазаньї. Варимо близько 3-х хвилин. Натираємо на тертці сир. Ставимо розігрівається духовку до 180°С.

Крок 2. Розміщуємо сотейник на вогні, кладемо вершкове масло і розпускаємо його. Засипаємо борошно і розмішуємо, розбиваючи грудочки. Невеликими порціями вливаємо молоко, інтенсивно вимішуючи після кожного прийому. Варимо до загустіння. Приправляємо сіллю, мускатним горіхом і перчимо. Добре розмішавши, прибираємо з конфорки. Соус бешамель готовий.

Крок 3. На сковорідці прогріваємо рослинне масло. Кладемо цибулю і пасеруємо 5 хвилин. Викладаємо гриби, солимо і перчимо. Перемішавши, обсмажуємо 10 хвилин.

Крок 4. У відповідну форму кладемо соус бешамель і розподіляємо по всій поверхні. Викладаємо листи лазаньї. Розподіляємо грибну начинку. Присипаємо сирної стружкою і поливаємо соусом. Повторюємо всі дії, поки не закінчаться інгредієнти. Прибираємо запікатися на 40 хвилин.

Крок 5. Ніжну лазанью з запашним ароматом дбайливо виймаємо з духовки, надівши прихватки-рукавички. Розміщуємо на досці, злегка даємо охолонути й нарізаємо на порції.

Крок 6. Розкладаємо по тарілках і презентуємо гостям блюдо з ідеальною сирною скоринкою. Лазанья хороша і в розігрітому вигляді. Приємного апетиту!

Лазанья з кабачків з фаршем в духовці

Лазанья з кабачків з фаршем в духовці являє собою збалансоване блюдо. Частування можна адаптувати в низькокалорійне, якщо використовувати курячий або фарш з індички, а також сир і сметану зі зниженою жирністю. Незважаючи на велику кількість компонентів, рецепт досить елементарний і виконаємо навіть для новачка.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Фарш – 500 гр.
  • Помідори у власному соку – 400-500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Італійські трави – 2-3 ч.л.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сметана – 400 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Сир – 300 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Можна взяти кабачки або цукіні.

Крок 2. Обмиті плоди кабачків протираємо від крапель і тонко ріжемо скибочками. Для зручності використовуємо овощечистку або слайсер.

Крок 3. Складаємо нарізку в миску і посипаємо сіллю. Даємо постояти 1 годину.

Крок 4. Очистивши цибулю і часник, дрібно рубаємо. Нагріваємо сковорідку з олією і закидаємо нарізку. Обсмажуємо до прозорості.

Крок 5. До прозорих овочів відправляємо фарш. Розминаємо на дрібніші шматочки лопаткою. Тушкуємо, поки фарш не зблідне.

Крок 6. Приправляємо обжарку і готуємо, поки не випарується сік.

Крок 7. Виливаємо консервовані томати, кладемо лаврушки і ретельно перемішуємо. Даємо соусу закипіти, не забуваючи зрідка помішувати. Можна використовувати перекручені свіжі томати або пасту, розведену окропом.

Крок 8. Мінімізуємо нагрівання і тушкуємо півгодини під кришкою.

Крок 9. Кабачки віджимаємо від вологи або промаківающімі серветками.

Крок 10. Сполоснувши кабачки, просушуємо їх серветками.

Крок 11. Натираємо сир. Половину сирної стружки поєднуємо з яйцем, сметаною і рубаною петрушкою. Приправляємо спеціями і вимішуємо до однорідності.

Крок 12. Беремо керамічну форму, на дно кладемо соус болоньєзе і розподіляємо по поверхні. Зверху викладаємо шар кабачків.

Крок 13. Знову укладаємо м’ясний соус, розрівнюючи лопаткою.

Шок 14. Просочуємо білим соусом і повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Кількість шарів залежить від розміру і висоти форми.

Крок 15. В укладенні збірки засипаємо верхівку сирної стружкою і поміщаємо готуватися в нагріту духовку на 50 хвилин при 180°С. В залежності від техніки час готування може скоротитися. В кінці приготування, якщо духовка підтримує функцію “Гриль”, перемикаємо режим і підрум’янюємо 5 хвилин.

Крок 16. Акуратно дістаємо блюдо з золотистою сирною скоринкою, для безпеки використовуємо прихватки. Даємо трохи остудитися, розмістивши на дерев’яній дошці.

Крок 17. Нарізаємо лазанью на порції. Дегустуємо ситне частування. Приємного апетиту!

Лінива лазанья з фаршем

Лінива лазанья з фаршем виходить апетитною і ситної. Соковите блюдо підходить, як для обіду, так і для вечері. Лазанья з лавашем готується значно швидше, ніж при використанні листів для страви. Фарш використовуємо який завгодно – м’ясний, змішаний або курячий, в залежності від бажаної калорійності страви.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Лаваш – 220 гр.
  • М’ясний фарш – 500 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Суміш трав – за смаком.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Моцарелла – 100 гр.
  • Молоко – 400 мл
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Томатний соус – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.
  • Мускатний горіх – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулину подрібнюємо і пасеруємо на сковорідці з олією.

Крок 2. Промиті помідори ріжемо кубиками, видаливши плодоніжку. Закидаємо до размягченному цибулі і готуємо разом. Можна використовувати томатну пасту.

Крок 3. До розм’якшеним овочів викладаємо фарш і часто перемішуємо лопаткою, розбиваючи на дрібніші шматочки. Приправляємо і обсмажуємо 5 хвилин.

Крок 4. Вливаємо томатний соус і розмішуємо. При необхідності доливаємо трохи води і тушкуємо м’ясну заготівлю 5 хвилин.

Крок 5. У другій сковорідці розпускаємо вершкове масло і засипаємо борошно. Добре перемішавши, частинами виливаємо підігріте молоко і інтенсивно розмішуємо до зникнення грудок і загустіння. При необхідності використовуємо віночок. Солимо і присмачую мускатним горіхом.

Крок 6. Лаваш ріжемо смужками або квадратами в залежності від використовуваної форми і викладаємо в змащену рослинним маслом керамічну форму.

Крок 7. Кладемо м’ясну суміш і розподіляємо по поверхні.

Крок 8. Зверху поливаємо соусом бешамель. Вирівнюємо лопаткою, щоб соус проник в усі місця.

Крок 9. Трьом обидва види сиру на тертці і посипаємо зверху. Сир вибираємо легкоплавкий, який при охолодженні залишається еластичним.

Крок 10. Накриваємо лавашем і просочуємо його соусом бешамель, гарненько розмазавши.

Крок 11. Розподіляємо м’ясну суміш і повторюємо всі верстви спочатку.

Крок 12. У висновку накриваємо лавашем, просочуємо соусом і поміщаємо в прогрітий до 180° духовку на третину години.

Крок 13. Через деякий час посипаємо подрібненим сиром і повертаємо доготавливаться.

Крок 14. Запікаємо ще 10 хвилин і акуратно дістаємо духмяне страву за допомогою силіконових або ганчіркових прихваток. Ставимо на дерев’яну підставку, щоб не обпектися.

Шик 15. Порізавши лазанью на шматки, сервіруємо і дегустуємо. Приємного апетиту!

Лазанья з фаршем на сковороді

Лазанья з фаршем на сковороді – бездоганний спосіб приготування для тих, у кого немає духовки. Страва готується досить просто. Трохи терпіння і на вашому столі розкішне частування. Овочі добре поєднуються з будь-яким фаршем. Лазанья виходить соковитою і чудово апетитною.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Листи лазаньї – 5-6 шт.
  • Фарш – 300 гр.
  • Селера – 2 стебла.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Російський сир/сулугуні – 100 гр.
  • Томатний соус – 300 гр.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Ополоснувши і обробивши овочі, починаємо основний процес.

Крок 2. Нарізаємо овочі кубиками. Якщо є кухонний комбайн, це спростить справу і заощадить час.

Крок 3. Листи лазаньї довільно розламуємо. Дрібнити не потрібно, шматочки повинні бути значного розміру.

Крок 4. Обсмажуємо нарізку на розпеченій сковорідці з олією.

Крок 5. Коли овочі стануть м’якими, вивантажуємо до них фарш і приправи.

Крок 6. При постійному перемішуванні обсмажуємо до посветления фаршу.

Крок 7. Коли фарш змінить колір, зверху укладаємо розламані листи лазаньї.

Крок 8. Поливаємо томатним соусом або розводимо томат-пасту окропом, не забуваючи збалансувати смак цукром, якщо паста кислить. Можна замінити протертими консервованими або свіжими помідорами. Присипавши спеціями, прикриваємо і готуємо півгодини на самому маленькому полум’я.

Крок 9. Натираємо сир (беремо сорт, який добре плавиться і при застиганні залишається еластичним) і доводимо до готовності, повинна утворитися тягнеться сирна скоринка.

Крок 10. Чудове частування знімаємо з плити і ділимо на порції.

Крок 11. Розподіляємо по тарілках. Приємного апетиту!

Лазанья з лаваша з фаршем

Лазанья з лаваша з фаршем стане чудовим варіантом для будь-якого заходу або повсякденного раціону. Страва виглядає презентабельно і апетитно, виділяє неймовірні аромати, від яких паморочиться голова і хочеться швидше скуштувати шматочок. Якщо ви любите макарони по-флотськи, лазанья стане вашим фаворитом.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Лаваш – 120 гр.
  • М’ясний фарш – 450 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Томатна паста – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу Бешамель:

  • Молоко – 500 мл
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На промасленим гарячій сковороді припускаємо подрібнену цибулю до прозорості.

Крок 2. Закидаємо фарш і готуємо при помішуванні до зміни кольору м’яса і випаровування виділився соку.

Крок 3. Томати обполіскуємо, робимо надрізи і ошпарюємо окропом. Після чого промиваємо холодною водою і видаляємо шкірку.

Крок 4. Вирізати плодоніжки, пробиваємо помідори в пюре блендером.

Крок 5. Заливаємо томат до м’яса, присмачую томатною пастою. Розмішавши, тушкуємо до випаровування вологи. Соус повинен залишатися соковитою, але не водянистою. Приправляємо спеціями і подрібненим часником. На розсуд присмачую прянощами.

Крок 6. У каструльці з подвійним дном розпускаємо вершкове масло.

Крок 7. Підсмажуємо борошно в розтопленому маслі.

Крок 8. Поступово вливаємо підігріте молоко, інтенсивно перемішуємо вінчиком. Проварюємо соус бешамель до загустіння. У завершенні присмачую сіллю і перцем.

Крок 9. Беремо квадратну вогнетривку форму і лаваш ріжемо на квадрати. Дно промазуємо соусом бешамель, намагаючись захопити всі куточки і кладемо лист лаваша.

Крок 10. Знову просочуємо білим соусом, розмазуючи по всім кусочкам.

Крок 11. Розподіляємо м’ясну начинку і повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти.

Крок 12. М’ясну начинку накриваємо листом лаваша і просочуємо білим соусом так, щоб він проник у всі місця.

Крок 13. Засипаємо дрібної сирної стружкою по всій верхівці рівним шаром.

Крок 14. Розігріваємо духовку до 180°С. Запікаємо лазанью 20 хвилин. За допомогою прихваток виймаємо блюдо.

Крок 15. Гаряче блюдо ділимо на порційні шматки і пригощаємо домочадців. Приємного апетиту!

Як приготувати лазанью з фаршем в мультиварці

Як приготувати лазанью з фаршем в мультиварці – питання, яке спершу може застати зненацька. Однак він вирішується елементарно. Якщо немає плити, це відмінний спосіб порадувати близьких улюбленою стравою. Є деякі нюанси, але все можна вирішити. Докласти зусиль доведеться, але це того варто.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 45 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Листи для лазаньї – 125 гр.
  • М’ясний фарш – 400 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • мускатний Горіх – щіпка.
  • Твердий сир – 120 гр.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очистивши цибулину і подрібнивши, відправляємо в чашу приладу і смажимо на олії, включивши функцію “Смаження”.

Крок 2. До прозорого луку вивантажуємо фарш і розбиваємо грудочки лопаткою. Коли фарш побіліє, присмачую томатною пастою. Перемішавши, тушкуємо 15 хвилин. Присмачую приправами. Розмішавши, перекладаємо м’ясну начинку в миску.

Крок 3. Протерши або обмивши чашу, розпускаємо вершкове масло. Всипаємо борошно і смажимо помішуючи. Потроху вливаємо молоко і розмішуємо до однорідності. Доливаємо все молоко, постійно помішуючи.

Крок 4. Приправляємо мускатним горіхом і тиском часником. Даємо загуснути. Відключаємо прилад і виливаємо бешамель в холодну миску, щоб припинити загустіння.

Крок 5. У чашу наливаємо фільтровану воду. Активуємо програму “Пар”. Даємо воді закипіти й варимо листи лазаньї порціями. переміщаємо на тарілку. Важливо не переварити вироби. Коли всі листи зваряться, виливаємо воду. Застеляємо чашу фольгою, промазуємо білим соусом. Кладемо лист лазаньї.

Крок 6. Укладаємо м’ясну начинку рівним шаром.

Крок 7. Присипавши тертим сиром, повторюємо черговість інгредієнтів. Просочуємо заключний лист лазаньї білим соусом. Засипаємо сиром.

Крок 8. Вільні краї фольги загортаємо так, щоб вони не торкалися сиру, закриваємо прилад. Перемикаємо прилад в режим “Випічка”, активуємо таймер на 45 хвилин.

Крок 9. Готову страву акуратно дістаємо і ріжемо порційно. Сервіруємо і прикрашаємо на свій розсуд. Приємного апетиту!

ПП лазанья в домашніх умовах

ПП лазанья в домашніх умовах – рецепт, який без праці зможе втілити в життя кожен. Низькокалорійна страва виходить не менш апетитним ніж оригінал. Лазанья добре насичує і доставляє масу незабутніх вражень та емоцій. Ароматне соковите блюдо стане фаворитом для тих, хто береже фігуру.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вірменський лаваш – 100 гр.
  • Курячий фарш – 200 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Морква – 120 гр.
  • Вершки 10% – 200 мл
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Промиваємо печериці і ріжемо скибочками. Очищаємо цибулю і моркву ріжемо, як подобається. Використовуємо охолоджений фарш або дістаємо з морозилки і даємо відтанути. Дрібно натираємо на тертці сир. Розігріваємо духовку до 180°С.

Крок 2. Розжаривши сковорідку, обсмажуємо гриби, поки не випарується сік. Закидаємо овочеву нарізку. Готуємо 10 хвилин до м’якості. Приправляємо і добре перемішуємо. Знімаємо з вогню і перекладаємо в миску.

Крок 3. Повертаємо сковороду на конфорку. Смажимо фарш до посветления. Перекладаємо до нього овочі. Присмачую томатом і тушкуємо, прикривши кришкою, пару хвилин.

Крок 4. Листи лаваша ріжемо на частини, що відповідають розміру форми. Кладемо лаваш, розподіляємо начинку. Присипаємо сиром. Таким чином збираємо лазанью. У завершенні поливаємо вершками і посипаємо сиром. Запікаємо 40 хвилин в прогрітій духовці.

Крок 5. Через годину дістаємо блюдо, використовуючи прихватки для безпеки. Нарізаємо лазанью порційно.

Крок 6. Подаємо блюдо, прикрасивши листком базиліка. Приємного апетиту!