Жульєн в тарталетках з куркою і грибами в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

Жульєн в тарталетках з куркою і грибами в духовці – це класика французької кухні, яка давно набрала популярність і в країнах пострадянського простору. Це не дивно, адже приготувати це блюдо може кожен, навіть початківець кулінар, бо як інгредієнти для готування можна знайти на полицях будь-якого продуктового магазину, на відміну від равликів і жаб’ячих лапок. Курка, гриби і вершки – запорука смачного обіду або вечері!

Жульєн в тарталетках з куркою і грибами з вершками

Приготуємо класичну варіацію французького жульєна з ніжним курячим м’ясом, грибами та вершками в пісочних тарталетках, які чудово тримають свою форму після термічної обробки. Така закуска миттєво відлітає зі столу, тому рекомендується готувати з запасом!

Інгредієнти на
6 шт.

  • Печериці свіжі 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Куряча грудка 1 шт. відварна
  • Грудинка подкопченная 150 гр. (можна копченої)
  • Вершки 500 мл 20%
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 2 ст. л.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Жульєн в тарталетках з куркою і грибами в духовці приготувати дуже просто. Готуємо компоненти для начинки: сир натираємо на тертці, злегка обсмажуємо грудинку, філе нарізаємо кубиком або розбираємо по волокнах, а з грибів зливаємо надлишки рідини.
  2. Приготуємо соус: у сотейнику розтоплюємо вершкове масло з додаванням слайсів часнику, тушкуємо кілька хвилин виймаємо зубки.
  3. В вершкову масу підливаємо вершки і доводимо до кипіння, засипаємо пармезан і приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком, доводимо до загустіння – знімаємо з вогню.
  4. Замішуємо круте тісто з пшеничного борошна, розм’якшеного вершкового масла, солі і мінеральної води – формуємо кулю і прибираємо в холодильну камеру під плівкою на 10-15 хвилин.
  5. Охолоджене тісто ділимо на рівні частини, розкачуємо в коржики і устеляємо ними форми для кексів. Підсушуємо в духовці близько 5 хвилин при температурі 180 градусів.
  6. В пісочні тарталетки викладаємо начинку в рівних пропорціях, поливаємо соусом і зверху щедро присипаємо сиром.
  7. Запікаємо до готовності тіста і розплавлення сиру в духовій шафі близько півгодини. Приємного апетиту!