Жульєн в тарталетках з куркою і грибами в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

Жульєн в тарталетках з куркою і грибами в духовці – це класика французької кухні, яка давно набрала популярність і в країнах пострадянського простору. Це не дивно, адже приготувати це блюдо може кожен, навіть початківець кулінар, бо як інгредієнти для готування можна знайти на полицях будь-якого продуктового магазину, на відміну від равликів і жаб’ячих лапок. Курка, гриби і вершки – запорука смачного обіду або вечері!

Жульєн в тарталетках з куркою і грибами з вершками

Приготуємо класичну варіацію французького жульєна з ніжним курячим м’ясом, грибами та вершками в пісочних тарталетках, які чудово тримають свою форму після термічної обробки. Така закуска миттєво відлітає зі столу, тому рекомендується готувати з запасом!

Інгредієнти на
6 шт.

  • Печериці свіжі 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Куряча грудка 1 шт. відварна
  • Грудинка подкопченная 150 гр. (можна копченої)
  • Вершки 500 мл 20%
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 2 ст. л.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Жульєн в тарталетках з куркою і грибами в духовці приготувати дуже просто. Готуємо компоненти для начинки: сир натираємо на тертці, злегка обсмажуємо грудинку, філе нарізаємо кубиком або розбираємо по волокнах, а з грибів зливаємо надлишки рідини.
  2. Приготуємо соус: у сотейнику розтоплюємо вершкове масло з додаванням слайсів часнику, тушкуємо кілька хвилин виймаємо зубки.
  3. В вершкову масу підливаємо вершки і доводимо до кипіння, засипаємо пармезан і приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком, доводимо до загустіння – знімаємо з вогню.
  4. Замішуємо круте тісто з пшеничного борошна, розм’якшеного вершкового масла, солі і мінеральної води – формуємо кулю і прибираємо в холодильну камеру під плівкою на 10-15 хвилин.
  5. Охолоджене тісто ділимо на рівні частини, розкачуємо в коржики і устеляємо ними форми для кексів. Підсушуємо в духовці близько 5 хвилин при температурі 180 градусів.
  6. В пісочні тарталетки викладаємо начинку в рівних пропорціях, поливаємо соусом і зверху щедро присипаємо сиром.
  7. Запікаємо до готовності тіста і розплавлення сиру в духовій шафі близько півгодини. Приємного апетиту!

Жульєн в тарталетках з куркою, грибами і сметаною

Проста і дуже смачна закуска, яка напевно сподобається всім вашим гостям і різноманітить святковий стіл – жульєн, приготований з курки та грибів у сметані, який подається в пісочних тарталетках.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Грудка куряча (відварна) – 300 гр.
  • Гриби білі – 250 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Тарталетки – 6 шт.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для начинки: цибуля, курку та гриби нарізаємо невеликими шматочками, подрібнюємо сир за допомогою терки.

Крок 2. У сковороді розігріваємо масло і підрум’янюємо м’ясо з цибулею.

Крок 3. Коли філе придбає золотистий колір, засипаємо в сковороду гриби, додаємо сметану, сіль і чорний перець – перемішуємо і тушкуємо 5-7 хвилин.

Крок 4. Деко або форму для запікання устеляємо пергаментним папером і виставляємо тарталетки на відстані один від одного, наповнюємо пісочні кошики начинкою. Верхівки посипаємо сиром.

Крок 5. Випікаємо 10-15 хвилин при температурі 160 градусів і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Жульєн в тарталетках з курячою грудкою, грибами і сиром

Оригінальна закуска в пісочних тарталетках з начинкою з курячого філе і печериць – апетитно, чи не правда? А завдяки сметанному соусу, всі інгредієнти набувають вершковий смак і неповторну соковитість і ніжність.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7-9.

Склад:

  • Грудка куряча (відварна) – 300 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло олію – 2-3 ст. л.
  • Тарталетки – 15-20 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Сметана – 250 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо тонкими слайсами – обсмажуємо на рослинній олії до легкої рум’яності.

Крок 2. До моменту, коли зайва волога випарується – прибираємо сковорідку з вогню і змішуємо печериці з вареним курячим філе, розібраним по волокнах. Посипаємо компоненти сіллю і чорним перцем – гарненько перемішуємо.

Крок 3. Займемося соусом. У сотейнику або каструлі з товстим дном розтоплюємо масло і при постійному помішуванні з’єднуємо з борошном.

Крок 4. Даємо вершковою масі закипіти і вливаємо 250 мл охолодженого молока, не припиняючи заважати масу. Знімаємо соус з вогню і даємо трохи часу охолонути.

Крок 5. В останню чергу додаємо до майже готового соусу сметану і розмішуємо до однорідної консистенції.

Крок 6. Приступаємо до збірки закуски. Начиняємо тарталетки грибами і куркою.

Крок 7. Зверху щедро поливаємо начинку білим соусом.

Крок 8. Сир натираємо на тертці з дрібними отворами і посипаємо заготовки. Відправляємо в духовку на 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Ароматні тарталетки подаємо до столу в гарячому вигляді, зі свіжими овочами. Приємного апетиту!

Жульєн в тарталетках з пісочного тіста з грибами і куркою

Жульєн – досить просте блюдо, яке можна подавати до столу в якості основної страви або в якості гарячої закуски, все залежить від подачі, і сьогодні ми зупинимося на останньому варіанті. Обсмажені гриби з куркою, запечені в тарталетках з тонкого листового тіста – швидко і дуже смачно!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8 шт.

Склад:

  • Філе куряче (відварне) – 2 шт.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вино біле – 1/3 склянки
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир – 70-80 гр.
  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з начинки: дрібно нашатковану цибулю обсмажуємо на олії до прозорості, потім засипаємо в сковороду слайсы або чверті промитих і обсушену грибів, вливаємо вино і повністю выпариваем його. В останню чергу додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин. Після, грибну суміш з’єднуємо з кубиками курки і посипаємо сіллю і перцем за смаком.

Крок 2. Для приготування тарталеток, попередньо тісто розморожуємо при кімнатній температурі і після розгортаємо в тонкий пласт, розрізаємо на квадрати однакового розміру.Крок 3. Викладаємо порційні шматки тіста у формочки для кексів.

Крок 4. Відтягуємо краю і гострим ножем зрізаємо надлишки.

Крок 5. Наповнюємо борошняні формочки начинкою і зверху рясно посипаємо подрібненим сиром. Запікаємо протягом 25 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!

Жульєн в тарталетках з лаваша з куркою і грибами

Приготуємо жульєн в оригінальних тарталетках з лаваша, при такій подачі, страва виглядає дуже ефектно і прекрасно тримає свою форму. Такий виріб прекрасно підходить для святкового столу, різноманітності звичного раціону або цупкого перекусу, що зручно брати з собою на роботу або навчання.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче (відварне) – 100 гр.
  • Печериці – 100 гр.
  • Лаваш – 1 пласт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю і шампіньйони дрібно кришимо і обсмажуємо до рум’яності на невеликій кількості рослинного масла.Крок 2. Відварну грудку ріжемо невеликими шматочками.

Крок 3. Змішуємо м’ясо з пересмаженими грибами і цибулею.

Крок 4. Для приготування заливки, в окремій піалі з’єднуємо курячі яйця, сметану, сіль і чорний мелений перець.

Крок 5. Лист лаваша розрізаємо на квадрати однакового розміру і укладаємо у форму для кексів таким чином, щоб краї залишалися зовні. Вільну порожнину заповнюємо курино-грибною начинкою.Крок 6. У кожну заготовку наливаємо по кілька столових ложок заливки.

Крок 7. Присипаємо кожну тарталетку натертим сиром і випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Жульєн подаємо до столу в гарячому вигляді, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню. Приємного апетиту!