Паста з куркою і грибами у вершковому соусі – 5 рецептів з фото покроково

Неймовірно смачне, ситне і поживне – це блюдо стане відмінним завершенням дня: ніжності пасті з куркою і грибами додасть універсальна заправка – вершковий соус. Вам так сподобається паста по цьому рецепту, що час приготування здасться скороминущої хвилиною, витраченої на шедевр.

Паста з куркою і грибами у вершковому соусі на сковороді

Якщо не хочеться витрачати багато часу на приготування і розпалювати духовку, але смачну вечерю в планах ніхто не відміняв, то на допомогу прийде рецепт приготування пасти з куркою і грибами у вершковому соусі, але на сковороді. Це заощадить час, але результат залишиться незмінно хороші: паста буде приголомшливою.

Час приготування: 40 ч.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Макарони 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Куряча грудка 300 гр.
  • Печериці свіжі 400 гр.
  • Вершки 100 мл 20 % жирності
  • Олія оливкова 10 мл
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Масло рослинне 10 гр.
  • Сіль 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пасту з куркою і грибами у вершковому соусі? Нарізати куряче філе на кубики і обсмажити на сковороді з маслом до появи рум’яної скоринки. Потім тимчасово відставити в сторону.
  2. На ту сковороду, де смажили грудку, вилити трохи оливкової олії і викласти шматок вершкового: нехай воно тане. У цей час очистити і дрібно порізати або подрібнити цибулю і часник: можна використовувати спеціальну часникодавку. Обсмажити цибулю і часник на сковороді на малому вогні: на це піде близько 5 хв.
  3. Помити і нарізати гриби, додати їх на сковороду і обсмажувати протягом 10 хв. Повинна випаруватися вода.
  4. Поставити чайник. У каструлю налити олію, засипати сіль і залити окропом з чайника. Помістити туди пасту і варити на пару хвилин довше того часу, який зазначено на упаковці. Потім злити воду і додати ще шматок вершкового масла. Накрити кришкою і чекати, поки масло розтане.
  5. Зменшити вогонь для грибів і залити їх вершками. Викласти до них нарізану курячу грудку і прогріти протягом 5 хв. Додати сіль, щоб не згорнулися вершки, а кришкою не накривати. Приємного апетиту!