Неймовірно смачне, ситне і поживне – це блюдо стане відмінним завершенням дня: ніжності пасті з куркою і грибами додасть універсальна заправка – вершковий соус. Вам так сподобається паста по цьому рецепту, що час приготування здасться скороминущої хвилиною, витраченої на шедевр.
Паста з куркою і грибами у вершковому соусі на сковороді
Якщо не хочеться витрачати багато часу на приготування і розпалювати духовку, але смачну вечерю в планах ніхто не відміняв, то на допомогу прийде рецепт приготування пасти з куркою і грибами у вершковому соусі, але на сковороді. Це заощадить час, але результат залишиться незмінно хороші: паста буде приголомшливою.
Час приготування: 40 ч.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти на
6 порц.
- Макарони 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Куряча грудка 300 гр.
- Печериці свіжі 400 гр.
- Вершки 100 мл 20 % жирності
- Олія оливкова 10 мл
- Масло вершкове 30 гр.
- Масло рослинне 10 гр.
- Сіль 20 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати пасту з куркою і грибами у вершковому соусі? Нарізати куряче філе на кубики і обсмажити на сковороді з маслом до появи рум’яної скоринки. Потім тимчасово відставити в сторону.
- На ту сковороду, де смажили грудку, вилити трохи оливкової олії і викласти шматок вершкового: нехай воно тане. У цей час очистити і дрібно порізати або подрібнити цибулю і часник: можна використовувати спеціальну часникодавку. Обсмажити цибулю і часник на сковороді на малому вогні: на це піде близько 5 хв.
- Помити і нарізати гриби, додати їх на сковороду і обсмажувати протягом 10 хв. Повинна випаруватися вода.
- Поставити чайник. У каструлю налити олію, засипати сіль і залити окропом з чайника. Помістити туди пасту і варити на пару хвилин довше того часу, який зазначено на упаковці. Потім злити воду і додати ще шматок вершкового масла. Накрити кришкою і чекати, поки масло розтане.
- Зменшити вогонь для грибів і залити їх вершками. Викласти до них нарізану курячу грудку і прогріти протягом 5 хв. Додати сіль, щоб не згорнулися вершки, а кришкою не накривати. Приємного апетиту!
Ніжна паста з куркою, грибами і сиром у вершковому соусі
Якщо ви ще ніколи не пробували пасту з куркою, грибами і сиром під вершковим соусом, то вам можна позаздрити, тому що вам ще належить насолодитися вперше цим надзвичайно ніжним смаком, який забезпечують сир і соус. Приготуйте цю страву, і всі будуть в щирому захваті від нього.
Склад:
- Спагетті – 500 гр.
- М’ясо куряче – 400 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Сир – 150 гр.
- Вершки 20% жирності – 200 мл
- Вода – 3 л
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Зелень – за смаком.
- Овочі –за смаком.
Процес приготування:
1. Вимити і просушити на паперовому рушник або серветки м’ясо курки. Нарізати на невеликі шматки.
2. Помити і почистити цибулю, нарізати вузькими півкільцями або довгастими слайсами. Щоб уникнути потрапляння соку в очі, змочуйте ніж холодною водою як можна частіше.
3. Вимити і нарізати гриби на невеликі тонкі полупластины прозорого кольору.
4. Розігріти сковороду. Вилити в неї рослинне масло, викласти гриби. Обсмажувати 5 хвилин, а потім додати нарізану цибулю, як слід перемішати і потримати на вогні ще 5 хв. Після цього викласти в сковороду шматочки м’яса і обсмажувати його до моменту, поки не утвориться рум’яна кірочка. Додати вершки, всипати сіль і спеції, обсмажувати на малому вогні протягом 20 хв.
5. Закип’ятити воду, додати в неї спагетті і сіль. У процесі варіння також вливаємо олію. Варити спагетті приблизно 8-10 хв. Натерти сир, використовуючи тертку побільше або нарізати на маленькі шматки. Додати до м’яса.
6. Як слід перемішати блюдо і готувати ще пару хвилин. Злити воду з макаронів з допомогою друшляка і помістити пасту на сковороду, ще раз перемішати і потримати на вогні буквально 1-2 хв. Після цього страву можна розкладати по тарілках і подавати. В якості прикраси підійде зелень або овочі. Приємного апетиту!
Фетучіні з куркою і грибами у вершковому соусі
Фетучіні традиційно цінується в Італії, однак і на пострадянському просторі це блюдо швидко знайшла своїх поціновувачів. У класичному рецепті для його приготування використовуються білі гриби, але в сучасності вони все частіше замінюються печерицями: у будь-якому випадку результат буде приголомшливим.
Склад:
- Фетучіні – 200 гр.
- куряче М’ясо – 300 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Вершки 30% жирності – 200 мл
- Сир – 40 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Зелень – 20 гр.
Процес приготування:
1. Вимиваємо і нарізаємо гриби на невеликі тонкі полупластины прозорого кольору. Ніжки можна зрізати.
2. Моєму і просушуємо на паперовому рушник або серветки м’ясо курки. Найкраще підійде грудка, хоча можна використовувати будь-яку частину курки. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматки.
3. Ставимо каструлю на плиту, наповнюємо її водою і включаємо газ. Одночасно розігріваємо сковороду. Виливаємо в неї рослинне масло, викладаємо частину вершкового і додаємо нарізану курку. Обсмажуємо 2 хв. до появи золотистої скоринки. Довше обсмажувати не треба, інакше курку можна пересушити.
4. Потім додаємо до курки гриби і обсмажуємо ще 5-7 хв. на сильному вогні Печериці також повинні підрум’янитися. Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, інакше волога від печериць не буде йти.
5. Приблизно в цей час вже повинна закипіти вода в каструлі, тому можна закладати в неї макарони, також додаємо сіль. Варимо близько 7 хвилин, щоб вони були трохи недовареними, тобто на стадії альденте. Зливаємо воду з макаронів, використовуючи друшляк, і поки прибираємо їх у бік.
6. На сковороду викладаємо шматочок масла і розтоплюємо його. Моєму і дрібно нарізаємо цибулю і часник або подрібнюємо їх з допомогою спеціального приладу. Викладаємо на сковороду і обсмажуємо до м’якості, після чого додаємо вершки і готуємо буквально хвилину. Потім викладаємо курку з грибами, натираємо сир і додаємо його теж. Останніми відправляємо на сковороду фетучіні і як слід перемішуємо.
7. Додаємо спеції і подрібнену зелень в сковороду або кожному окремо в тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати карбонару з куркою і грибами у вершковому соусі?
Пасту карбонару у ресторанах прийнято подавати з морепродуктами або овочами, але в цілому вона може вважати повноцінним самостійним блюдом, тому як паста виходить дуже насиченим і ситної. Багато в чому це відбувається за рахунок курки та грибів. Поліпшить смак страви ніжний вершковий соус.
Склад:
- Спагетті – 200 гр.
- куряче М’ясо – 300 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Вершки 20% жирності – 200 мл
- Сир – 60 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимиваємо і нарізаємо гриби на невеликі тонкі шматки. Ніжки можна зрізати.
2. Моєму і просушуємо на паперовому рушник або серветки м’ясо курки. Найкраще підійде грудка, хоча можна використовувати будь-яку частину курки. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматки.
3. Ставимо каструлю на плиту, наповнюємо її водою і включаємо газ. Паралельно розігріваємо сковороду. Виливаємо в неї рослинне масло, викладаємо частину вершкового і додаємо нарізану курку. Обсмажуємо 2 хв. до появи золотистої скоринки. Довше обсмажувати не треба, інакше курку можна пересушити.
4. Потім додаємо до курки гриби і обсмажуємо ще 5-7 хв. на сильному вогні Печериці також повинні підрум’янитися. Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, інакше волога від печериць не буде йти.
5. Приблизно в цей час вже повинна закипіти вода в каструлі, тому можна закладати в неї спагетті, додаємо сіль. Варимо макарони близько 7 хвилин, щоб вони були трохи недовареними, тобто на стадії альденте. Зливаємо воду, використовуючи друшляк, і поки прибираємо зварені спагетті в бік.
6. На сковороду викладаємо шматочок масла і розтоплюємо його. Миємо, очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю і часник або подрібнюємо їх з допомогою спеціального приладу. Викладаємо на сковороду і обсмажуємо до м’якості, після чого додаємо вершки і готуємо буквально хвилину. Потім викладаємо курку з грибами, перемішуємо, натираємо сир і додаємо його теж. Останніми відправляємо на сковороду спагетті і як слід перемішуємо. Додаємо спеції. Якщо хочете, прикрасити страву можна зеленню. Приємного апетиту!
Макарони з куркою, грибами і помідорами в вершках
Якщо вас часто мучить питання, що ж приготувати таке смачне, швидко, корисне, то радимо звернутися до цього рецепту. Паста з куркою і грибами – корисне і поживне блюдо, помідори додадуть їй додаткової соковитості, а вершковий соус зробить блюдо ніжним, і все це займе не так багато часу.
Склад:
- Макарони – 150 гр.
- Філе куряче – 100 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Сир – 50 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершки 10% жирності – 100 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 10 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Зелень – 10 гр.
- Спеції – 20 гр.
Процес приготування:
1. Закип’ятіть воду, додайте в неї макарони і сіль. Варіть макарони приблизно 8-10 хв. Потім злийте воду і поки залиште макарони.
2. Куряче філе помийте і зніміть з нього плівку. Наріжте на невеликі шматки.
3. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте, щоб він не так сильно відчувався в готовому блюді. Помідори також помийте і наріжте, але на великі шматки.
4. Вимийте і наріжте гриби на невеликі тонкі полупластины прозорого кольору. Ніжки можна зрізати.
5. Розігрійте сковороду з маслом і викладіть нарізане куряче філе. Обсмажуйте його протягом 3 хв. Потім додайте до нього цибулю і гриби Перемішайте інгредієнти і залийте їх вершками. Додайте сіль, спеції, подрібнену зелень і мелений чорний перець. Домішайте до цієї маси помідори і продовжуйте обсмажувати. Останнім інгредієнтом стануть макарони: викладіть їх на сковороду до попередніх інгредієнтів і як слід перемішайте. Тушкуйте 3 хв.
6. Готову пасту посипте тертим сиром. Приємного апетиту!