Паста з куркою і грибами у вершковому соусі – 5 рецептів з фото покроково

Неймовірно смачне, ситне і поживне – це блюдо стане відмінним завершенням дня: ніжності пасті з куркою і грибами додасть універсальна заправка – вершковий соус. Вам так сподобається паста по цьому рецепту, що час приготування здасться скороминущої хвилиною, витраченої на шедевр.

Паста з куркою і грибами у вершковому соусі на сковороді

Якщо не хочеться витрачати багато часу на приготування і розпалювати духовку, але смачну вечерю в планах ніхто не відміняв, то на допомогу прийде рецепт приготування пасти з куркою і грибами у вершковому соусі, але на сковороді. Це заощадить час, але результат залишиться незмінно хороші: паста буде приголомшливою.

Час приготування: 40 ч.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Макарони 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Куряча грудка 300 гр.
  • Печериці свіжі 400 гр.
  • Вершки 100 мл 20 % жирності
  • Олія оливкова 10 мл
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Масло рослинне 10 гр.
  • Сіль 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати пасту з куркою і грибами у вершковому соусі? Нарізати куряче філе на кубики і обсмажити на сковороді з маслом до появи рум’яної скоринки. Потім тимчасово відставити в сторону.
  2. На ту сковороду, де смажили грудку, вилити трохи оливкової олії і викласти шматок вершкового: нехай воно тане. У цей час очистити і дрібно порізати або подрібнити цибулю і часник: можна використовувати спеціальну часникодавку. Обсмажити цибулю і часник на сковороді на малому вогні: на це піде близько 5 хв.
  3. Помити і нарізати гриби, додати їх на сковороду і обсмажувати протягом 10 хв. Повинна випаруватися вода.
  4. Поставити чайник. У каструлю налити олію, засипати сіль і залити окропом з чайника. Помістити туди пасту і варити на пару хвилин довше того часу, який зазначено на упаковці. Потім злити воду і додати ще шматок вершкового масла. Накрити кришкою і чекати, поки масло розтане.
  5. Зменшити вогонь для грибів і залити їх вершками. Викласти до них нарізану курячу грудку і прогріти протягом 5 хв. Додати сіль, щоб не згорнулися вершки, а кришкою не накривати. Приємного апетиту!

Ніжна паста з куркою, грибами і сиром у вершковому соусі

Якщо ви ще ніколи не пробували пасту з куркою, грибами і сиром під вершковим соусом, то вам можна позаздрити, тому що вам ще належить насолодитися вперше цим надзвичайно ніжним смаком, який забезпечують сир і соус. Приготуйте цю страву, і всі будуть в щирому захваті від нього.

Склад:

  • Спагетті – 500 гр.
  • М’ясо куряче – 400 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Вершки 20% жирності – 200 мл
  • Вода – 3 л
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – 20 гр.
  • Спеції – 20 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Овочі –за смаком.

Процес приготування:

1. Вимити і просушити на паперовому рушник або серветки м’ясо курки. Нарізати на невеликі шматки.

2. Помити і почистити цибулю, нарізати вузькими півкільцями або довгастими слайсами. Щоб уникнути потрапляння соку в очі, змочуйте ніж холодною водою як можна частіше.

3. Вимити і нарізати гриби на невеликі тонкі полупластины прозорого кольору.

4. Розігріти сковороду. Вилити в неї рослинне масло, викласти гриби. Обсмажувати 5 хвилин, а потім додати нарізану цибулю, як слід перемішати і потримати на вогні ще 5 хв. Після цього викласти в сковороду шматочки м’яса і обсмажувати його до моменту, поки не утвориться рум’яна кірочка. Додати вершки, всипати сіль і спеції, обсмажувати на малому вогні протягом 20 хв.

5. Закип’ятити воду, додати в неї спагетті і сіль. У процесі варіння також вливаємо олію. Варити спагетті приблизно 8-10 хв. Натерти сир, використовуючи тертку побільше або нарізати на маленькі шматки. Додати до м’яса.

6. Як слід перемішати блюдо і готувати ще пару хвилин. Злити воду з макаронів з допомогою друшляка і помістити пасту на сковороду, ще раз перемішати і потримати на вогні буквально 1-2 хв. Після цього страву можна розкладати по тарілках і подавати. В якості прикраси підійде зелень або овочі. Приємного апетиту!

Фетучіні з куркою і грибами у вершковому соусі

Фетучіні традиційно цінується в Італії, однак і на пострадянському просторі це блюдо швидко знайшла своїх поціновувачів. У класичному рецепті для його приготування використовуються білі гриби, але в сучасності вони все частіше замінюються печерицями: у будь-якому випадку результат буде приголомшливим.

Склад:

  • Фетучіні – 200 гр.
  • куряче М’ясо – 300 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Вершки 30% жирності – 200 мл
  • Сир – 40 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 20 гр.
  • Спеції – 20 гр.
  • Зелень – 20 гр.

Процес приготування:

1. Вимиваємо і нарізаємо гриби на невеликі тонкі полупластины прозорого кольору. Ніжки можна зрізати.

2. Моєму і просушуємо на паперовому рушник або серветки м’ясо курки. Найкраще підійде грудка, хоча можна використовувати будь-яку частину курки. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматки.

3. Ставимо каструлю на плиту, наповнюємо її водою і включаємо газ. Одночасно розігріваємо сковороду. Виливаємо в неї рослинне масло, викладаємо частину вершкового і додаємо нарізану курку. Обсмажуємо 2 хв. до появи золотистої скоринки. Довше обсмажувати не треба, інакше курку можна пересушити.

4. Потім додаємо до курки гриби і обсмажуємо ще 5-7 хв. на сильному вогні Печериці також повинні підрум’янитися. Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, інакше волога від печериць не буде йти.

5. Приблизно в цей час вже повинна закипіти вода в каструлі, тому можна закладати в неї макарони, також додаємо сіль. Варимо близько 7 хвилин, щоб вони були трохи недовареними, тобто на стадії альденте. Зливаємо воду з макаронів, використовуючи друшляк, і поки прибираємо їх у бік.

6. На сковороду викладаємо шматочок масла і розтоплюємо його. Моєму і дрібно нарізаємо цибулю і часник або подрібнюємо їх з допомогою спеціального приладу. Викладаємо на сковороду і обсмажуємо до м’якості, після чого додаємо вершки і готуємо буквально хвилину. Потім викладаємо курку з грибами, натираємо сир і додаємо його теж. Останніми відправляємо на сковороду фетучіні і як слід перемішуємо.

7. Додаємо спеції і подрібнену зелень в сковороду або кожному окремо в тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати карбонару з куркою і грибами у вершковому соусі?

Пасту карбонару у ресторанах прийнято подавати з морепродуктами або овочами, але в цілому вона може вважати повноцінним самостійним блюдом, тому як паста виходить дуже насиченим і ситної. Багато в чому це відбувається за рахунок курки та грибів. Поліпшить смак страви ніжний вершковий соус.

Склад:

  • Спагетті – 200 гр.
  • куряче М’ясо – 300 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Вершки 20% жирності – 200 мл
  • Сир – 60 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 20 гр.
  • Спеції – 20 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимиваємо і нарізаємо гриби на невеликі тонкі шматки. Ніжки можна зрізати.

2. Моєму і просушуємо на паперовому рушник або серветки м’ясо курки. Найкраще підійде грудка, хоча можна використовувати будь-яку частину курки. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматки.

3. Ставимо каструлю на плиту, наповнюємо її водою і включаємо газ. Паралельно розігріваємо сковороду. Виливаємо в неї рослинне масло, викладаємо частину вершкового і додаємо нарізану курку. Обсмажуємо 2 хв. до появи золотистої скоринки. Довше обсмажувати не треба, інакше курку можна пересушити.

4. Потім додаємо до курки гриби і обсмажуємо ще 5-7 хв. на сильному вогні Печериці також повинні підрум’янитися. Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, інакше волога від печериць не буде йти.

5. Приблизно в цей час вже повинна закипіти вода в каструлі, тому можна закладати в неї спагетті, додаємо сіль. Варимо макарони близько 7 хвилин, щоб вони були трохи недовареними, тобто на стадії альденте. Зливаємо воду, використовуючи друшляк, і поки прибираємо зварені спагетті в бік.

6. На сковороду викладаємо шматочок масла і розтоплюємо його. Миємо, очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю і часник або подрібнюємо їх з допомогою спеціального приладу. Викладаємо на сковороду і обсмажуємо до м’якості, після чого додаємо вершки і готуємо буквально хвилину. Потім викладаємо курку з грибами, перемішуємо, натираємо сир і додаємо його теж. Останніми відправляємо на сковороду спагетті і як слід перемішуємо. Додаємо спеції. Якщо хочете, прикрасити страву можна зеленню. Приємного апетиту!

Макарони з куркою, грибами і помідорами в вершках

Якщо вас часто мучить питання, що ж приготувати таке смачне, швидко, корисне, то радимо звернутися до цього рецепту. Паста з куркою і грибами – корисне і поживне блюдо, помідори додадуть їй додаткової соковитості, а вершковий соус зробить блюдо ніжним, і все це займе не так багато часу.

Склад:

  • Макарони – 150 гр.
  • Філе куряче – 100 гр.
  • Печериці – 150 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершки 10% жирності – 100 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 10 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Зелень – 10 гр.
  • Спеції – 20 гр.

Процес приготування:

1. Закип’ятіть воду, додайте в неї макарони і сіль. Варіть макарони приблизно 8-10 хв. Потім злийте воду і поки залиште макарони.

2. Куряче філе помийте і зніміть з нього плівку. Наріжте на невеликі шматки.

3. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте, щоб він не так сильно відчувався в готовому блюді. Помідори також помийте і наріжте, але на великі шматки.

4. Вимийте і наріжте гриби на невеликі тонкі полупластины прозорого кольору. Ніжки можна зрізати.

5. Розігрійте сковороду з маслом і викладіть нарізане куряче філе. Обсмажуйте його протягом 3 хв. Потім додайте до нього цибулю і гриби Перемішайте інгредієнти і залийте їх вершками. Додайте сіль, спеції, подрібнену зелень і мелений чорний перець. Домішайте до цієї маси помідори і продовжуйте обсмажувати. Останнім інгредієнтом стануть макарони: викладіть їх на сковороду до попередніх інгредієнтів і як слід перемішайте. Тушкуйте 3 хв.

6. Готову пасту посипте тертим сиром. Приємного апетиту!