Страви з горбуші – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Страви з горбуші — це розкішне частування, яким можна смачно, ситно і без особливих зусиль нагодувати близьких. Існує велика кількість різноманітних рецептів. Рибу солять, смажать і запікають у духовці. Рибка, приготована за рецептами з цієї збірки, завжди виходить божественної. Все максимально просто, а результат шикарний. Закуски подають на свято або готують у звичайні будні. Улюблені люди завжди виходять з-за столу з захопленням і вдячністю.

Соковита горбуша, запечена у фользі в духовці

Соковита горбуша, запечена у фользі в духовці – ласощі, яке піднімає настрій. Горбуша виходить соковитою і ніжною. Страва з рибки доповнюють картопляними гарнірами або подають самостійно. Користуйтеся рецептом з задоволенням.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Горбуша 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Кріп 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець білий мелений за смаком
  • Масло рослинне для змащування

Процес приготування:

  1. На столі зберіть необхідні інгредієнти для дивовижною рибки. Тушку горбуші промийте під краном і просушіть серветками. З цибулини видалити лушпиння. Кріп сполосніть і просушіть. Лимон обдайте окропом.
  2. Горбушу викладіть на робочу поверхню, щедро промажте маслом без запаху – соняшниковою або оливковою.
  3. Сіль та білий мелений перець змішайте. Ароматними спеціями натріть рибку всередині і зовні. Залиште хвилин на 15 промаринуватися. При бажанні, використовуйте свої улюблені прянощі.
  4. Деко застеліть фольгою для запікання, склавши її в декілька шарів. З 2/3 лимона наріжте 4 тонких скибочки, і кілька часточок. Лимонні кружечки розкладіть на деку, це буде подушка для риби.
  5. На лимони викладіть замариновану тушку горбуші.
  6. Очищену цибулину наріжте півкільцями.
  7. Всередину тушки складіть гілочки кропу, часточки лимона і півкільця цибулі.
  8. Добре запечатайте рибу у фольгу. Нагрійте духовку, встановивши на перемикачі 180 градусів. Запікайте 30 хвилин.
  9. За півгодини зніміть фольгу. Запікайте горбушу ще 15-20 хвилин.
  10. Приготовану золотисту рибку перекладіть на загальне блюдо, задекоріруйте залишилися лимоном і зеленню. Пригощайте близьких. Приємного апетиту!