Тушкована капуста з картоплею – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована капуста з картоплею — дуже смачна страва, яке часто зустрічається у слов’янській кухні. Частування подають гарячим самостійно або в поєднанні з м’ясними продуктами. Також кулінарне рішення можна відразу доповнити сосисками, куркою або свининою. Оцініть 10 простих і різноманітних покрокових варіантів приготування.

Тушкована капуста з картоплею на сковороді

Шукайте ідею ситного страви для обіднього столу? Приготуйте тушковану капусту з картоплею. Таке частування можна подавати самостійно або разом з м’ясом. Оцініть простий рецепт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Капуста білокачанна ½ кг
  • Картопля 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне 1.5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Тушковану капусту з картоплею приготувати дуже просто. Промиваємо білокачанну капусту дрібно шаткуємо її.
  2. Очищаємо моркву натираємо на тертку.
  3. Очищений і промитий картоплю ріжемо невеликими кубиками.
  4. Тонкими півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю.
  5. В сковороді з олією спочатку смажимо цибулю.
  6. Пасеруємо продукт до легкого золотистого відтінку.
  7. До цибулі викладаємо капусту і моркву. Додаємо томатну пасту і пару столових ложок води. Вимішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.
  8. Доповнюємо заготівлю картоплею.
  9. Солимо частування, посипаємо спеціями за своїм розсудом і тушкуємо до готовності страви ще 15 хвилин.
  10. Соковита тушкована капуста з картоплею готова. Діліть на порції і пригощайтеся!

Тушкована капуста з картоплею і м’ясом

Просте і поживне блюдо, яке можна приготувати на домашній обід – тушкована капуста з м’ясом і картоплею. Гаряче частування дуже швидкий і нескладний у виконанні, спробуйте.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Свинина – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Заздалегідь розморожену і промиту свинину ріжемо невеликими кубиками і кладемо в сковороду з рослинним маслом. Солимо продукт і посипаємо спеціями за смаком.

2. Капусту промиваємо і дрібно шаткуємо її.

3. Далі продукт старанно тиснемо руками. Так вона пустить сік і зменшиться в розмірі.

4. Очищаємо картоплю і ріжемо його шматочками середнього розміру.

5. Коли свинина в сковороді поміняє колір, доповніть її подрібненим ріпчастою цибулею.

6. Через три хвилини продавіть в піджарку зубчики часнику.

7. Слідом викладаємо капусту і акуратно перемішуємо.

8. Кладемо сюди картопляні шматочки. За смаком додаємо спеції.

9. Перемішуємо вміст і вливаємо в нього трохи води.

10. Тушкуємо частування на слабкому вогні близько 45 хвилин.

11. Яскраве блюдо для вашого столу готово. Діліть його на порції і подавайте до столу!

Простий і швидкий рецепт тушкованої капусти з картоплею і сосисками

Швидке рішення для ситного обіду або перекусу – тушкована капуста з сосисками і картоплею. Смачне і апетитне частування порадує вас своїм яскравим смаком і простим кулінарним процесом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сосиска – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Подрібнену ріпчасту цибулю, відправляємо в сковороду з олією.

2. Сюди ж викладаємо невеликі кубики моркви.

3. Після пасерування овочів доповнюємо їх дрібно нашаткованої білокачанної капустою.

4. Слідом кладемо кубики очищеної картоплі.

. Солимо і посипаємо спеціями заготовку. Вливаємо трохи води і тушкуємо на слабкому вогні близько 25 хвилин.

6. Тонкими колами розбираємо сосиски і доповнюємо ними загальне блюдо.

7. Тримаємо частування на вогні ще 5 хвилин і знімаємо з плити.

8. Апетитне рішення для вашого столу. Пробуйте соковиту капусту з картоплею і сосисками!

Як приготувати тушковану капусту з картоплею і куркою?

Апетитне блюдо для сімейного обіду або вечері – тушкована капуста з куркою та картоплею. Самостійне частування порадує своїм смаком, ароматом і неймовірною поживністю.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Гомілка куряча – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томат консервований – 5 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо всі інгредієнти за списком.

2. Курячу гомілку промиваємо під водою і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.

3. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними шматочками.

4. Цибулю пасеруємо на рослинній олії і доповнюємо його консервованими помідорами.

5. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту і занурюємо її в сковороду з томатною заготівлею.

6. Очищену картоплю ріжемо невеликими кубиками.

7. Перекладаємо продукт в загальну масу. Сюди ж кладемо подрібнену зелень. Солимо масу і посипаємо спеціями. Тушкуємо близько 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності доповнюємо страву шматочками відвареної курки.

8. Ситна тушкована капуста з картоплею і куркою готова!

Як смачно загасити капусту з картоплею в каструлі?

Смачно і швидко загасити білокачанну капусту з картоплею можна в каструлі. Гаряче блюдо вийде соковитим і яскравим смаком. Використовуйте його в якості гарніру або подавайте до обіду як самостійне частування.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Капуста білокачанна – 600 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Вода -400 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту, перекладаємо її в каструлю, заливаємо водою, солимо і ставимо на помірний вогонь.

2. В цей час займемося картоплею. Очищаємо його і ріжемо невеликими кубиками.

3. Кладемо овоч в сковороду з рослинним маслом. Готуємо, помішуючи, до напівготовності. Сіль додаємо за смаком.

4. Перекладаємо обсмажену картоплю в каструлю з капустою. Заливаємо томатною пастою, доповнюємо лавровим листком, акуратно перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.

5. Насичене страва з капусти і картоплі готово. Діліть на порції і пригощайтеся.

Смачна тушкована капуста з картоплею в казані

Ситний і смачний гарнір з картоплі і капусти можна приготувати в казані. Овочеве частування доповнить м’ясні або рибні страви. Беріть кулінарну ідею на замітку і зробіть ваше домашнє меню!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода -200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Подрібнюємо цибулю з морквою будь-яким підходящим чином. Пасеруємо окремо в сковороді.

2. У казан вливаємо олію і кладемо кубики очищеної картоплі.

3. Сюди ж опускаємо дрібно нашатковану капусту.

4. Солимо, перемішуємо і заливаємо водою. Ставимо на плиту.

5. У загальну масу викладаємо овочеву піджарку.

6. Посипаємо блюдо спеціями і тушкуємо близько 1 години. Також можна поставити заготовку на такий же час в духову шафу.

7. Готове частування можна пробувати, розкладайте по тарілках!

Як смачно загасити капусту з картоплею в мультиварці?

Простий спосіб смачно загасити капусту з картоплею – в мультиварці. На кулінарний процес ви не витратите багато часу. Використовуйте ідею для вашого обіднього столу або в якості перекусу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сосиска – 3 шт.
  • Соус томатний – 60 мл
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 120 мл

Процес приготування:

1. Подрібнюємо цибулю, а морква пропускаємо через тертку.

2. Промиваємо білокачанну капусту дрібно шаткуємо її.

3. Картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру.

4. У чашу мультиварки вливаємо олію, кладемо сюди овочі, посипаємо їх сіллю і спеціями. Доповнюємо шматочками сосисок.

5. Вливаємо в вміст воду і томатну пасту. Готуємо в режимі для гасіння близько 45 хвилин.

6. Смачне і апетитне частування для вашого столу готово!

Тушкована капуста з картоплею в духовці

Цікавий спосіб гасіння картоплі з капустою – в духовці. Беріть на замітку яскравий рецепт приготування смачної страви. Частування можна подавати окремо до обіднього столу або як гарнір.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Картопля – 10 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сік томатний – 4 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Цибулю з морквою необхідно подрібнити будь-яким зручним способом.

2. Далі овочі пасеруємо близько 5 хвилин в сковороді з маслом.

3. Заливаємо піджарку необхідною кількістю томатного соку. Солимо підливу, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

4. Промиваємо картоплю і ріжемо його невеликими кубиками.[adsp-pro76]

5. Білокачанну капусту шаткуємо.

6. Картоплю з капустою солимо і викладаємо у форму для випікання, заливаємо томатною підливою і готуємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Апетитне частування для вашого столу готово!

Ароматна тушкована капуста з картоплею і кабачками

Ніжна і поживна ідея для вашого столу – капуста з кабачками і картоплею. Тушкуйте овочі для вашого сімейного обіду. Здивуйте себе і своїх близьких простим і смачним частуванням.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Паста томатна -1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Дрібно нарізаємо моркву пасеруємо її в олії.

2. Далі шаткуємо капусту і опускаємо її в піджарку.

3. Кубиками розбираємо картоплю і перекладаємо в сковороду.

4. Також чинимо і з заздалегідь очищених кабачків.

5. Доповнюємо масу подрібненими помідорами, часником, сіллю і спеціями. Вливаємо воду з томатною пастою, перемішуємо і тушкуємо близько 25-30 хвилин.

6. Перед подачею посипте подрібненою зеленню.

7. Соковите гаряче частування для вашого обіду готово!

Соковита капуста, тушкована з картоплею і фаршем

Відмінна ідея для вашого сімейного обіду – тушкована капуста з фаршем і картоплею. Страва дуже проста у виконанні. Оцініть його яскравий смак і поживні властивості. Беріть на замітку!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Капуста білокачанна – 600 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сік томатний – 130 мл
  • Вода – 130 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Подрібнюємо цибулю з морквою і тушкуємо їх в олії на сковороді, близько 3 хвилин.

2. Сюди ж викладаємо м’ясний фарш. Смажимо до напівготовності і постійно помішуємо.

3. До фаршу і овочів опускаємо дрібно нашатковану білокачанну капусту.

4. Невеликими шматочками розбираємо очищену картоплю.

5. Опускаємо картоплю в загальну масу, вливаємо воду і томатний сік. Солимо частування і посипаємо спеціями. Тушкуємо близько 25 хвилин на слабкому вогні.

6. Поживна страва з капусти, фаршу і картоплі готово!