Тушкована капуста з картоплею — дуже смачна страва, яке часто зустрічається у слов’янській кухні. Частування подають гарячим самостійно або в поєднанні з м’ясними продуктами. Також кулінарне рішення можна відразу доповнити сосисками, куркою або свининою. Оцініть 10 простих і різноманітних покрокових варіантів приготування.
Тушкована капуста з картоплею на сковороді
Шукайте ідею ситного страви для обіднього столу? Приготуйте тушковану капусту з картоплею. Таке частування можна подавати самостійно або разом з м’ясом. Оцініть простий рецепт.
Інгредієнти на
4 порц.
- Капуста білокачанна ½ кг
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Масло рослинне 1.5 ст. л.
Процес приготування:
- Тушковану капусту з картоплею приготувати дуже просто. Промиваємо білокачанну капусту дрібно шаткуємо її.
- Очищаємо моркву натираємо на тертку.
- Очищений і промитий картоплю ріжемо невеликими кубиками.
- Тонкими півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю.
- В сковороді з олією спочатку смажимо цибулю.
- Пасеруємо продукт до легкого золотистого відтінку.
- До цибулі викладаємо капусту і моркву. Додаємо томатну пасту і пару столових ложок води. Вимішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.
- Доповнюємо заготівлю картоплею.
- Солимо частування, посипаємо спеціями за своїм розсудом і тушкуємо до готовності страви ще 15 хвилин.
- Соковита тушкована капуста з картоплею готова. Діліть на порції і пригощайтеся!

Тушкована капуста з картоплею і м’ясом
Просте і поживне блюдо, яке можна приготувати на домашній обід – тушкована капуста з м’ясом і картоплею. Гаряче частування дуже швидкий і нескладний у виконанні, спробуйте.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Свинина – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Заздалегідь розморожену і промиту свинину ріжемо невеликими кубиками і кладемо в сковороду з рослинним маслом. Солимо продукт і посипаємо спеціями за смаком.
2. Капусту промиваємо і дрібно шаткуємо її.
3. Далі продукт старанно тиснемо руками. Так вона пустить сік і зменшиться в розмірі.
4. Очищаємо картоплю і ріжемо його шматочками середнього розміру.
5. Коли свинина в сковороді поміняє колір, доповніть її подрібненим ріпчастою цибулею.
6. Через три хвилини продавіть в піджарку зубчики часнику.
7. Слідом викладаємо капусту і акуратно перемішуємо.
8. Кладемо сюди картопляні шматочки. За смаком додаємо спеції.
9. Перемішуємо вміст і вливаємо в нього трохи води.
10. Тушкуємо частування на слабкому вогні близько 45 хвилин.
11. Яскраве блюдо для вашого столу готово. Діліть його на порції і подавайте до столу!
Простий і швидкий рецепт тушкованої капусти з картоплею і сосисками
Швидке рішення для ситного обіду або перекусу – тушкована капуста з сосисками і картоплею. Смачне і апетитне частування порадує вас своїм яскравим смаком і простим кулінарним процесом.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Сосиска – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Подрібнену ріпчасту цибулю, відправляємо в сковороду з олією.
2. Сюди ж викладаємо невеликі кубики моркви.
3. Після пасерування овочів доповнюємо їх дрібно нашаткованої білокачанної капустою.
4. Слідом кладемо кубики очищеної картоплі.
. Солимо і посипаємо спеціями заготовку. Вливаємо трохи води і тушкуємо на слабкому вогні близько 25 хвилин.
6. Тонкими колами розбираємо сосиски і доповнюємо ними загальне блюдо.
7. Тримаємо частування на вогні ще 5 хвилин і знімаємо з плити.
8. Апетитне рішення для вашого столу. Пробуйте соковиту капусту з картоплею і сосисками!
Як приготувати тушковану капусту з картоплею і куркою?
Апетитне блюдо для сімейного обіду або вечері – тушкована капуста з куркою та картоплею. Самостійне частування порадує своїм смаком, ароматом і неймовірною поживністю.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Гомілка куряча – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Томат консервований – 5 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі інгредієнти за списком.
2. Курячу гомілку промиваємо під водою і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.
3. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними шматочками.
4. Цибулю пасеруємо на рослинній олії і доповнюємо його консервованими помідорами.
5. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту і занурюємо її в сковороду з томатною заготівлею.
6. Очищену картоплю ріжемо невеликими кубиками.
7. Перекладаємо продукт в загальну масу. Сюди ж кладемо подрібнену зелень. Солимо масу і посипаємо спеціями. Тушкуємо близько 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності доповнюємо страву шматочками відвареної курки.
8. Ситна тушкована капуста з картоплею і куркою готова!
Як смачно загасити капусту з картоплею в каструлі?
Смачно і швидко загасити білокачанну капусту з картоплею можна в каструлі. Гаряче блюдо вийде соковитим і яскравим смаком. Використовуйте його в якості гарніру або подавайте до обіду як самостійне частування.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Капуста білокачанна – 600 гр.
- Картопля – 6 шт.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Вода -400 мл
- Сіль – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту, перекладаємо її в каструлю, заливаємо водою, солимо і ставимо на помірний вогонь.
2. В цей час займемося картоплею. Очищаємо його і ріжемо невеликими кубиками.
3. Кладемо овоч в сковороду з рослинним маслом. Готуємо, помішуючи, до напівготовності. Сіль додаємо за смаком.
4. Перекладаємо обсмажену картоплю в каструлю з капустою. Заливаємо томатною пастою, доповнюємо лавровим листком, акуратно перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.
5. Насичене страва з капусти і картоплі готово. Діліть на порції і пригощайтеся.
Смачна тушкована капуста з картоплею в казані
Ситний і смачний гарнір з картоплі і капусти можна приготувати в казані. Овочеве частування доповнить м’ясні або рибні страви. Беріть кулінарну ідею на замітку і зробіть ваше домашнє меню!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вода -200 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Подрібнюємо цибулю з морквою будь-яким підходящим чином. Пасеруємо окремо в сковороді.
2. У казан вливаємо олію і кладемо кубики очищеної картоплі.
3. Сюди ж опускаємо дрібно нашатковану капусту.
4. Солимо, перемішуємо і заливаємо водою. Ставимо на плиту.
5. У загальну масу викладаємо овочеву піджарку.
6. Посипаємо блюдо спеціями і тушкуємо близько 1 години. Також можна поставити заготовку на такий же час в духову шафу.
7. Готове частування можна пробувати, розкладайте по тарілках!
Як смачно загасити капусту з картоплею в мультиварці?
Простий спосіб смачно загасити капусту з картоплею – в мультиварці. На кулінарний процес ви не витратите багато часу. Використовуйте ідею для вашого обіднього столу або в якості перекусу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сосиска – 3 шт.
- Соус томатний – 60 мл
- Вода – 300 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 120 мл
Процес приготування:
1. Подрібнюємо цибулю, а морква пропускаємо через тертку.
2. Промиваємо білокачанну капусту дрібно шаткуємо її.
3. Картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру.
4. У чашу мультиварки вливаємо олію, кладемо сюди овочі, посипаємо їх сіллю і спеціями. Доповнюємо шматочками сосисок.
5. Вливаємо в вміст воду і томатну пасту. Готуємо в режимі для гасіння близько 45 хвилин.
6. Смачне і апетитне частування для вашого столу готово!
Тушкована капуста з картоплею в духовці
Цікавий спосіб гасіння картоплі з капустою – в духовці. Беріть на замітку яскравий рецепт приготування смачної страви. Частування можна подавати окремо до обіднього столу або як гарнір.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Картопля – 10 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сік томатний – 4 склянки
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Цибулю з морквою необхідно подрібнити будь-яким зручним способом.
2. Далі овочі пасеруємо близько 5 хвилин в сковороді з маслом.
3. Заливаємо піджарку необхідною кількістю томатного соку. Солимо підливу, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
4. Промиваємо картоплю і ріжемо його невеликими кубиками.[adsp-pro76]
5. Білокачанну капусту шаткуємо.
6. Картоплю з капустою солимо і викладаємо у форму для випікання, заливаємо томатною підливою і готуємо близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Апетитне частування для вашого столу готово!
Ароматна тушкована капуста з картоплею і кабачками
Ніжна і поживна ідея для вашого столу – капуста з кабачками і картоплею. Тушкуйте овочі для вашого сімейного обіду. Здивуйте себе і своїх близьких простим і смачним частуванням.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Паста томатна -1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Дрібно нарізаємо моркву пасеруємо її в олії.
2. Далі шаткуємо капусту і опускаємо її в піджарку.
3. Кубиками розбираємо картоплю і перекладаємо в сковороду.
4. Також чинимо і з заздалегідь очищених кабачків.
5. Доповнюємо масу подрібненими помідорами, часником, сіллю і спеціями. Вливаємо воду з томатною пастою, перемішуємо і тушкуємо близько 25-30 хвилин.
6. Перед подачею посипте подрібненою зеленню.
7. Соковите гаряче частування для вашого обіду готово!
Соковита капуста, тушкована з картоплею і фаршем
Відмінна ідея для вашого сімейного обіду – тушкована капуста з фаршем і картоплею. Страва дуже проста у виконанні. Оцініть його яскравий смак і поживні властивості. Беріть на замітку!
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Капуста білокачанна – 600 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сік томатний – 130 мл
- Вода – 130 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо цибулю з морквою і тушкуємо їх в олії на сковороді, близько 3 хвилин.
2. Сюди ж викладаємо м’ясний фарш. Смажимо до напівготовності і постійно помішуємо.
3. До фаршу і овочів опускаємо дрібно нашатковану білокачанну капусту.
4. Невеликими шматочками розбираємо очищену картоплю.
5. Опускаємо картоплю в загальну масу, вливаємо воду і томатний сік. Солимо частування і посипаємо спеціями. Тушкуємо близько 25 хвилин на слабкому вогні.
6. Поживна страва з капусти, фаршу і картоплі готово!