Короп, запечений в духовці – 10 смачних і простих рецептів з фото покроково

Короп, запечений в духовці — просте і смачне блюдо, яке запросто може стати як звичайним вечерею, так і найдостойнішим прикрасою будь-якого святкового столу, наприклад новорічного. Прийнято вважати, що запечена риба на столі є символом сімейного щастя і благополуччя в кухнях різних народів світу.

Дуже смачний короп, запечений у фользі

В даному рецепті вам пропонується приготувати апетитну і смачне блюдо з коропа, запеченого у фользі цілою тушкою. Запікати будемо в сметанному соусі, на цибулевої подушці і з смачною начинкою. Продукти для цього блюда доступні і прості, і готується короп швидко.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Короп 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 т.
  • Часник 1 зубчик
  • Сметана-6 ст. л.
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

    Що смачно запекти коропа в духовці, очистіть тушку від луски. Щоб це було зробити легше, натріть рибу сіллю або на 2 хвилини опустіть в окріп. Гострим ножем розріжте черевце і ретельно, разом з плівкою, видаліть нутрощі. З голови видалити зябра. Потім рибу добре промити. В області спинки надріжте тушку з обох сторін косими надрізами через кожні 2-3 див. Полийте рибу зовні і всередині свіжим лимонним соком. Потім по своєму смаку натріть її сіллю і перцем. Можете додати спеції для риби. Карпа залиште на деякий час, щоб промариновался.

  1. Що смачно запекти коропа в духовці, очистіть тушку від луски. Щоб це було зробити легше, натріть рибу сіллю або на 2 хвилини опустіть в окріп. Гострим ножем розріжте черевце і ретельно, разом з плівкою, видаліть нутрощі. З голови видалити зябра. Потім рибу добре промити. В області спинки надріжте тушку з обох сторін косими надрізами через кожні 2-3 див. Полийте рибу зовні і всередині свіжим лимонним соком. Потім по своєму смаку натріть її сіллю і перцем. Можете додати спеції для риби. Карпа залиште на деякий час, щоб промариновался.
  2. Почистіть цибулини і моркву. Одну цибулину наріжте на тонкі чверть колечка. Морква подрібніть на крупну тертку. Петрушку промийте і дрібно наріжте. Половину нарізаної цибулі, моркву і петрушку складіть в окремий посуд.
  3. Змішайте в чашці сметану з подрібненим зубком часнику, сіллю і перцем. Половину цього соусу покладіть до нарізаних овочів і розмішайте. Це буде начинка.
  4. Приготовлену начинку покладіть в черевце риби. На великий аркуш фольги, змащене рослинним маслом, покладіть нарізану на колечка другу цибулину. На цибулю укладіть підготовленого коропа і намажте його іншим сметанним соусом.
  5. Тушку карпа щільно загорніть іншим шматочком фольги і закріпіть краю, щоб не витікав сік. Запікайте коропа в духовці при 190°С протягом 1 години. За 20 хвилин до закінчення запікання верхній лист фольги зніміть, щоб запечений короп золотистою скоринкою покрився.

Приємного апетиту!