Сьомга на сковороді – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Сьомга на сковороді – це самий простий і швидкий спосіб приготування жирною червоною риби, насиченою безліччю корисних макро – і мікроелементів. Рибка готується за лічені хвилини, а після термічної обробки в буквальному сенсі розпадається по волокнах при мінімальному тиску приладів. Подавати сьомгу до столу рекомендується з печеними або відварними овочами, такий гарнір не буде перебивати ніжний і насичений смак риби, а навпаки-доповнить і підкреслить його.

Стейк із сьомги на сковороді

Стейк із сьомги на сковороді – це не тільки дуже корисне і поживне блюдо, але ще й ефектне. Тому подати таку страву можна не тільки до сімейного вечері, але і до святкового столу. Можете не сумніватися, всі гості будуть в захваті. А весь секрет у швидкій тепловій обробці.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Стейк сьомги 2 шт.
  • Масло оливкове 80 мл
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Приправи за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Шматки червоної риби викладаємо на тарілку, збризкуємо соком кислого цитрусового фрукта.
  2. Приправляємо сьомгу невеликою кількістю солі і улюбленими приправами, намагаємося не переборщити.
  3. З усіх сторін промазуємо стейки якісним оливковою олією і залишаємо для просочення на 3-5 хвилин.
  4. У чавунній сковороді розжарюємо оливкову олію і кладемо рибу, смажимо 1-2 хвилини на сильному полум’я до рум’яності.
  5. За закінчення часу, шматочки обережно перевертаємо.
  6. Підсмажуємо сьомгу з другої сторони і зменшуємо полум’я до мінімуму, прикриваємо жароміцний посуд кришкою і витримуємо страву на конфорці ще 3-5 хвилин.
  7. Кладемо золотисту рибку на тарілку, доповнюємо лимоном і свіжим огірком – насолоджуємося!