Форель – риба мало того, що корисна, але ще і неймовірно смачна. Однак мало хто знає, що порадувати себе цим делікатесом можна не тільки вдома, запікаючи або засмажуючи форель, але і на пікніку, готуючи її на мангалі. У цій статті ми розповімо 5 цікавих рецептів приготування форелі на мангалі.
Соковиті стейки форель на мангалі на решітці
Щоб форель на мангалі вийшла соковитою, її краще всього готувати стейками по 3-4 сантиметра завтовшки. У такому випадку вона не висохне і буде радувати вас своїм ніжним і яскравим смаком.
Інгредієнти на
6 порц.
- Форель 1 кг стейків
- Апельсин 1 шт.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
Процес приготування:
- Як смачно приготувати форель на мангалі на решітці? Готуємо всі необхідні продукти.
- Промиваємо стейки під холодною водою і просушуємо за допомогою паперових рушників. Натираємо їх спеціями і сіллю.
- Вичавлюємо на форель сік апельсина і додаємо в маринад масло.
- Ретельно перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілити по поверхні стейків. Рибу ставимо маринуватися в прохолодному місці протягом години.
- Замариновану рибу викладаємо на решітку і обсмажуємо приблизно по 10 хвилин з кожного боку.
- Готову рибу подаємо з часточками лимона і зеленню. Приємного апетиту!
Як смачно запекти форель у фользі на мангалі?
Швидкий і доступний рецепт приготування філе форелі на мангалі. Завдяки фользі всі соки зберігаються всередині риби, і вона виходить дуже соковитою і ніжною.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Філе форелі – 1 кг
- Часник – 6 зубчиків
- Лимон – 1,5 шт.
- Масло рослинне – 1,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Рибу очищаємо, промиваємо її й обсушуємо. Помытое філе солимо і приправляємо перцем.
2. Подрібнюємо зелень і дрібно нарубаем часник. Перемішуємо.
3. Змащуємо лист фольги малою кількістю рослинного масла і складаємо на неї рибу шкірою вниз. Поверх неї викладаємо часник з зеленню і накриваємо зверху другою половинкою філе.
4. Загортаємо рибу у фольгу, притискаючи її максимально щільно, і викладаємо на решітку.
5. Запікаємо форель на мангалі близько 10 хвилин з одного боку і ще 10 з іншого.
6. Готове філе знімаємо з вогню і залишаємо у фользі ще приблизно протягом 5 хвилин, а потім збризкуємо лимонним соком і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати соковиту райдужну форель на решітці?
Простий, але від того не менш смачний рецепт приготування райдужної форелі. У фользі риба виходить ароматною і соковитою, а овочі і два сорти сиру приємно доповнюють і відтіняють смак делікатесу.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Форель райдужна – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Сир твердий пармезан – 150 гр.
- Сир твердий каприно – 300 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Лимон – 1/3 шт.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Потрошимо тушку риби, залишаючи на місці голову і плавники. Зчищають луску, виймаємо зябра і ретельно промиваємо форель, після обсушивая паперовим рушником.
2. Нарізаємо кружечками помідори.
3. Також нарізаємо тонкими пластинами обидва сиру.
4. Рибу викладаємо на великий аркуш фольги.
5. Перчимо і солимо райдужну форель зовні, а також внутрішню частину її черева. Ретельно натираємо рибу лимонним соком.
6. Зверху накладаємо на форель помідори і посипаємо їх сіллю.
7. Дрібно рубаємо свіжу зелень і посипаємо нею помідори.
8. На зелень накладаємо платівки сиру.
9. Заливаємо сир зверху майонезом.
10. Чистимо моркву і нарізаємо її брусочками.
11. Викладаємо моркву поверх майонезу і злегка солимо.
12. Щільно загортаємо у фольгу рибу, не залишаючи зазорів.
13. Викладаємо форель на решітку мангалу так, щоб пліч з овочами опинився над вогнем.
14. Запікаємо рибу приблизно 20 хвилин з одного боку, потім перевертаємо і пропекаем ще стільки ж другу сторону. Приємного апетиту!
Стейки форель на мангалі з соєвим соусом
Нехитрий рецепт форелі на решітці, який, незважаючи на свою простоту, нікого не залишить байдужим. Риба виходить соковита і неймовірно смачна, а завдяки соєвого соусу в маринаді на ній утвориться рум’яна «ресторанна» корочка.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Стейк форелі – 4 шт.
- соєвий Соус – 100 мл
- Масло рослинне – 75 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Промиваємо рибні стейки, просушуємо їх паперовими рушниками.
2. Змішуємо маринад з решти інгредієнтів і ретельно розподіляємо його по всій поверхні стейків. Залишаємо форель маринуватися мінімум на півгодини.
3. Викладаємо стейки на решітку на готові вугілля.
4. Обсмажуємо стейки до готовності, при необхідності перевертаючи на інший бік.
5. Готову форель знімаємо з вогню і подаємо. Приємного апетиту!
Ніжна форель на мангалі в лимонному маринаді
Ніжні, соковиті і ароматні стейки з форелі. Блюдо виходить корисним, простим і швидким і прекрасно підійде до подачі як самостійно, так і з будь-яким гарніром.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Форель – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Приправа для риби – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо рибу, розморожуємо її при необхідності.
2. Також готуємо необхідні для маринаду спеції.
3. Очищаємо форель від луски, позбавляємося від готові.
4. Промиваємо рибу холодною водою.
5. Вирізаємо нутрощі, відрізаємо плавники і також промиваємо внутрішню частину риби.
6. Форель нарізаємо на стейки приблизно в 2 сантиметри товщиною.
7. Змішуємо інгредієнти для маринаду і залишаємо рибу маринуватися близько 15 хвилин.
8. Коли стейки замаринуются, викладаємо їх на решітку і обсмажуємо по 3 хвилини з кожного боку.
9. Знімаємо рибу з мангалу, як тільки почне виділятися сік.
10. Подаємо готові стейки до столу. Приємного апетиту!