Форель на мангалі – 5 рецептів приготування на решітці з фото

Форель – риба мало того, що корисна, але ще і неймовірно смачна. Однак мало хто знає, що порадувати себе цим делікатесом можна не тільки вдома, запікаючи або засмажуючи форель, але і на пікніку, готуючи її на мангалі. У цій статті ми розповімо 5 цікавих рецептів приготування форелі на мангалі.

Соковиті стейки форель на мангалі на решітці

Щоб форель на мангалі вийшла соковитою, її краще всього готувати стейками по 3-4 сантиметра завтовшки. У такому випадку вона не висохне і буде радувати вас своїм ніжним і яскравим смаком.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Форель 1 кг стейків
  • Апельсин 1 шт.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати форель на мангалі на решітці? Готуємо всі необхідні продукти.
  2. Промиваємо стейки під холодною водою і просушуємо за допомогою паперових рушників. Натираємо їх спеціями і сіллю.
  3. Вичавлюємо на форель сік апельсина і додаємо в маринад масло.
  4. Ретельно перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілити по поверхні стейків. Рибу ставимо маринуватися в прохолодному місці протягом години.
  5. Замариновану рибу викладаємо на решітку і обсмажуємо приблизно по 10 хвилин з кожного боку.
  6. Готову рибу подаємо з часточками лимона і зеленню. Приємного апетиту!