Смажений рис з яйцем – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Смажений рис з яйцем – це страви азіатської кухні, яке вражає своїми смаковими характеристиками і розсипчастою текстурою, з урахуванням того, що найчастіше готується без додавання м’яса. Однак якщо ви бажаєте зробити страву більш ситним, то можна запросто використовувати ніжне куряче філе. Крім птиці рис відмінно поєднується з креветками та іншими морепродуктами, а також з овочами і соєвим соусом. Готується блюдо дуже просто, тому вийде у кожного, хто тільки захоче урізноманітнити свій звичний раціон.

Смажений рис з яйцем по-китайськи

Смажений рис з яйцем по-китайськи – це ситна та поживна страва, на приготування якого вам не доведеться провести цілий вечір біля плити. Апетитна страва чудово підійде для подачі до столу в якості незвичайного гарнір або як самостійне блюдо.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рис білий 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 50 гр.
  • Морква 50 гр.
  • Горошок зелений 50 гр.
  • Бекон 120 гр.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Промитий в декількох водах рис відварюємо до готовності, випарівая всю рідину.
  2. Яйце збовтуємо виделкою і виливаємо на сковороду з маслом, як тільки схопиться – згортаємо в рулет, як показано на фото.
  3. Цибулину нарізаємо тонкими півкільцями, а моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи – пасеруємо на олії.
  4. До м’яких овочів висипаємо зелений горошок, перемішуємо і тушкуємо ще дві хвилини.
  5. Нарізаємо бекон смужками і додаємо до овочевого асорті, смажимо протягом 3-4 хвилин на помірному полум’я.
  6. Тепер викладаємо в сковороду рис, підливаємо соєвий соус, солимо і перчимо – перемішуємо і прогріваємо інгредієнти не менше трьох хвилин.
  7. Омлетный млинець ріжемо соломкою і відправляємо до основного складу, вмішуємо і через хвилину знімаємо з конфорки.
  8. Озброюємося паличками і знімаємо пробу. Приємного апетиту!