Смажений рис з яйцем – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Смажений рис з яйцем – це страви азіатської кухні, яке вражає своїми смаковими характеристиками і розсипчастою текстурою, з урахуванням того, що найчастіше готується без додавання м’яса. Однак якщо ви бажаєте зробити страву більш ситним, то можна запросто використовувати ніжне куряче філе. Крім птиці рис відмінно поєднується з креветками та іншими морепродуктами, а також з овочами і соєвим соусом. Готується блюдо дуже просто, тому вийде у кожного, хто тільки захоче урізноманітнити свій звичний раціон.

Смажений рис з яйцем по-китайськи

Смажений рис з яйцем по-китайськи – це ситна та поживна страва, на приготування якого вам не доведеться провести цілий вечір біля плити. Апетитна страва чудово підійде для подачі до столу в якості незвичайного гарнір або як самостійне блюдо.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Рис білий 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста 50 гр.
  • Морква 50 гр.
  • Горошок зелений 50 гр.
  • Бекон 120 гр.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Промитий в декількох водах рис відварюємо до готовності, випарівая всю рідину.
  2. Яйце збовтуємо виделкою і виливаємо на сковороду з маслом, як тільки схопиться – згортаємо в рулет, як показано на фото.
  3. Цибулину нарізаємо тонкими півкільцями, а моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи – пасеруємо на олії.
  4. До м’яких овочів висипаємо зелений горошок, перемішуємо і тушкуємо ще дві хвилини.
  5. Нарізаємо бекон смужками і додаємо до овочевого асорті, смажимо протягом 3-4 хвилин на помірному полум’я.
  6. Тепер викладаємо в сковороду рис, підливаємо соєвий соус, солимо і перчимо – перемішуємо і прогріваємо інгредієнти не менше трьох хвилин.
  7. Омлетный млинець ріжемо соломкою і відправляємо до основного складу, вмішуємо і через хвилину знімаємо з конфорки.
  8. Озброюємося паличками і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Смажений рис з овочами і яйцем

Смажений рис з овочами і яйцем – це просте у приготуванні, але в той же час неймовірно смачне блюдо, яке здивує вас своєю розсипчастою текстурою і щільністю овочевих шматочків, які залишаються відносно твердими, завдяки швидкому обсмажуванню.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Рис – 350 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Горошок зелений – 200 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Соус соєвий – 50 мл
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Масло кунжутне – 3 ст. л.
  • Перець чилі мелений – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо на двох столових ложках олії. Паралельно відварюємо рис в підсоленій воді до готовності, після крупу промиваємо під струменем холодної води.

Крок 2. До прозорого луку викладаємо дрібно нарізану моркву.

Крок 3. Так само додаємо горошок, перемішуємо і обсмажуємо овочі близько 10 хвилин на помірному полум’я, періодично помішуючи.

Крок 4. Приправляємо компоненти сіллю і чорним перцем.

Крок 5. Яйця збиваємо і виливаємо на дно сковорідки, зсунувши овочі в бік.

Крок 6. При постійному помішуванні доводимо яйця до готовності.

Крок 7. Продукти на сковорідці об’єднуємо.

Крок 8. Додаємо рис, кунжутне масло і соєвий соус.

Крок 9. Гарненько перемішуємо і вимикаємо нагрівання.

Крок 10. Страва присипаємо рубаними пір’ям зеленого лука і подаємо до столу прямо в жаровні. Приємного апетиту!

Смажений рис з яйцем і соєвим соусом

Смажений рис з яйцем і соєвим соусом готується настільки просто і легко, що вийде навіть у недосвідченого кулінара здивувати своїх домочадців яскравим і насиченим стравою, яке припаде до смаку кожному, хто покуштує хоча б ложечку – гарантовано!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Рис (відварений) – 100 гр.
  • Горошок зелений – 2-3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус соєвий – 1-1,5 ст. л.
  • Кінза – 2-3 гілочки.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У чавунній сковорідці розжарюємо необхідну кількість соняшникової олії.

Крок 2. Викладаємо розсипчасту крупу.

Крок 3. Через хвилину, до рису викладаємо свіжий або заморожений горошок – заважаємо.

Крок 4. Листочки кінзи дрібно шаткуємо і додаємо в основний склад.

Крок 5. Підливаємо трохи соєвого соусу, перемішуємо і тримаємо під кришкою протягом 5 хвилин.

Крок 6. Отриману масу розподіляємо по всьому діаметру сковороди і розбиваємо яйце.

Крок 7. На мінімальному полум’я активно перемішуємо компоненти, поки яйце не побіліє і не схопиться – вимикаємо вогонь.

Крок 8. Додаємо перець і сіль – подаємо до столу. Приємного апетиту!

Рис з куркою та яйцем на сковороді

Рис з куркою та яйцем на сковороді – це апетитне блюдо, яке готується виключно з простих і доступних продуктів, які найчастіше є під рукою у кожної господині. Урізноманітніть свій звичний раціон і приготуйте ситна страва з крупи і ніжного м’яса.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Рис – 200-250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Горошок зелений – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Моркву очищаємо і нарізаємо довгастої тонкою соломкою, викладаємо на сковорідку з олією.

Крок 2. Обсмажуємо до м’якості протягом 7-8 хвилин.

Крок 3. Куряче філе нарізаємо довільними шматочками і смажимо в іншій сковороді дочиста (близько 6 хвилин).

Крок 4. Практично готове м’ясо викладаємо до морквяної соломці.

Крок 5. Слідом додаємо горошок, свіжий або морозиво, і воду (50 мілілітрів), тушкуємо під кришкою 5-6 хвилин.

Крок 6. Яйця збиваємо і виливаємо на сковорідку з невеликою кількістю масла, смажимо при постійному помішуванні.

Крок 7. Яєчні скибочки перекладаємо до птиці і овочів.

Крок 8. Рис відварюємо в підсоленій воді.

Крок 9. До основного складу викладаємо крупу, наливаємо соєвий соус і видавлюємо через прес часник – перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 10. Страву прикрашаємо нарізаним зеленим цибулею і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Рис з яйцем і креветками на сковороді

Рис з яйцем і креветками на сковороді – це оригінальне страву східної кухні, яке давно набуло популярності і в наших широтах. Але тут немає нічого дивного, адже перед ароматом і апетитним виглядом встояти просто неможливо!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче (відварне) – 130 гр.
  • Креветки – 200 гр.
  • Рис (відварений) – 300 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Горошок зелений – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти в потрібних пропорціях.

Крок 2. З креветок знімаємо панцир, видаляємо кишкову вену і в залежності від розміру залишаємо цільними або розрізаємо на 2-3 частини. Рекомендуємо залишити парочку з хвостами і використовувати їх в якості декору.

Крок 3. Морепродукти для прикраси обсмажуємо на розпеченому олії по 1-2 хвилини з двох сторін.

Крок 4. Кубиком невеликого розміру куряче філе нарізаємо.

Крок 5. В піалі збовтуємо яйця з дрібкою солі.

Крок 6. На маслі після креветок швидко обсмажуємо яйця, постійно розбиваючи їх на дрібні шматочки лопаткою.

Крок 7. Готові яйця знімаємо зі сковороди.

Крок 8. Додаємо пару крапель олії і підрум’янюємо птицю.

Крок 9. Висипаємо розсипчастий рис.

Крок 10. Доповнюємо інгредієнти соєвим соусом.

Крок 11. Смажимо крупу з м’ясом на сильному полум’я близько 7-8 хвилин, потім додаємо морепродукти.

Крок 12. Підсипаємо трохи зеленого горошку, свіжого або замороженого.

Крок 13. Через 2-3 хвилинки викладаємо обсмажене яйце.

Крок 14. Пір’я зеленої цибулі промиваємо і стряхиваем надлишки вологи, дрібно рубаємо.

Крок 15. Розподіляємо рис по порційних тарілках і прикрашаємо креветками з хвостиками і цибулею. Приємного апетиту!

Смажений рис з яйцем і цибулею

Смажений рис з яйцем і цибулею – це дивовижне поєднання інгредієнтів, що привнесе у ваше звичайне меню щось нове і дуже смачне. Кільця зеленої цибулі і скибочки обсмаженого яйця роблять звичайний відварений рис шалено апетитним і ситним. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Рис – 100 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Цибуля зелена – 20 гр.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис відварюємо на повільному вогні під кришкою протягом 15-20 хвилин, після наполягаємо ще близько 20 хвилин, також під кришкою.

Крок 2. Збиваємо два яйця з невеликою кількістю солі і підсмажуємо омлет на вершковому маслі, розбиваємо лопаткою на шматочки. Виходять дві порції.

Крок 3. Зелень дрібно шаткуємо.

Крок 4. У сковорідці змішуємо крупу з цибулею і яйцями, перемішуємо і прогріваємо 3-4 хвилини.

Крок 5. Страву подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Смажений рис по-тайськи з яйцем

Смажений рис по-тайськи з яйцем – це неймовірно смачне і ситне блюдо, яке подарує вам справжнє гастрономічне задоволення. Завдяки використанню таких компонентів, як лайм і гострий перець «чилі», страва набуває шалено цікавий смак та яскравий аромат.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка
  • Яйця – 2 шт.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Соус рибний – 3 ст. л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець білий – за смаком.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Лайм – 1 шт.
  • Масло олію – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо крупу і відварюємо до м’якості. Також можна використовувати вчорашній рис або попередньо відварену.

Крок 2. В піалі збовтуємо яйця з двома столовими ложками соєвого і рибних соусами.

Крок 3. На розігріту сковороду з маслом виливаємо яйця, також додаємо нарізку з лука, часнику і стручкового перцю – перемішуємо.

Крок 4. Через кілька хвилин викладаємо рис, додаємо залишився соєвий соус і перець.

Крок 5. При часто помішуванні обсмажуємо компоненти протягом 10 хвилин. По закінченню термічної обробки, збризкуємо страва соком лайма.

Крок 6. Сервіруємо і трапезуєм. Приємного апетиту!

Рис з яйцем і кукурудзою на сковороді

Рис з яйцем і кукурудзою на сковороді, доповнений іншими овочами і соєвим соусом – це ідеальний гарнір до вареної або запеченої риби, який припаде до смаку кожному. Проте подавати таку страву можна і відокремлено від інших компонентів – смачно в будь-якому разі!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Рис – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Кукурудза – 100 гр.
  • Горошок зелений заморожений – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту крупу відварюємо до готовності в підсоленій воді.

Крок 2. На розігрітій оливковій олії пасеруємо дрібні шматочки цибулі.

Крок 3. До прозорого цибулі додаємо рис, кукурудзу і горошок – заважаємо і обсмажуємо 60 секунд.

Крок 4. Підливаємо трохи соєвого соусу.

Крок 5. Зрушуємо компоненти в бік сковороди і на вільне місце виливаємо збиті яйця, активно перемішуємо, поки омлет не схопиться.

Крок 6. Складові перемішуємо і тушкуємо під кришкою протягом 3-4 хвилин. Посипаємо подрібненою зеленню для насиченості аромату.

Крок 7. Смажений рис викладаємо на тарілку за допомогою сервіровки кільця і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Смажений рис з яйцем і беконом

Смажений рис з яйцем і беконом – це ідеальне блюдо для повноцінного сніданку або ситного обіду. Приготувавши таку страву, ви надовго позбудетеся від ненависного почуття голоду і зарядитесь енергією до самого вечора. Обов’язково спробуйте і ви не пошкодуєте!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Рис – 150 гр.
  • Бекон – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Оцет рисовий – 1,5 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Висипаємо В каструлю вимитий рис, заливаємо водою на 2 сантиметри вище крупи і варимо під кришкою на мінімальному полум’я 15-17 хвилин. Потім укладаємо паперове або бавовняний рушник між каструлею і кришкою, наполягаємо, рис ще 15 хвилин, а потім заправляємо сумішшю з цукрового піску і оцту.

Крок 2. Розігріваємо олію на сковорідці і смажимо збиті яйця, розбиваючи їх на скибочки за допомогою лопатки.

Крок 3. Омлет прибираємо зі сковороди на тарілку і на тій же сковороді обсмажуємо шматочки бекону до рум’яності.

Крок 4. Бекон відправляємо до омлету і приступаємо до пассеровке цибулі і часнику, смажимо до світло-коричневого відтінку.

Крок 5. До овочів викладаємо рис, наливаємо соєвий соус, перемішавши, прогріваємо пару хвилин.

Крок 6. До румяному рісу відправляємо яйця і бекон, при необхідності підсолюємо, перчимо.

Крок 7. Через 1-2 хвилини розкладаємо страву по піалах і подаємо до столу, присипавши зеленою цибулею. Приємного апетиту!

Смажений рис з морепродуктами і яйцем

Смажений рис з морепродуктами і яйцем – оригінальне і неймовірно смачне блюдо, яке здивує вас незвичайним поєднанням компонентів, які, на диво, чудово гармоніюють між собою. Як доповнення можна використовувати різноманітні морепродукти, які вам подобаються.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1-2.

Склад:

  • Рис – 100 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Креветки – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • соєвий Соус – 3-4 ст. л.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Корінь імбиру – 15-20 гр.
  • Цибуля зелена – 3-4 пера.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Петрушка/кінза – 2-4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис промиваємо і заливаємо 200 мл води, проварюємо на мінімальному нагріві під кришкою до випаровування рідини і м’якості.

Крок 2. М’якоть болгарського перцю ріжемо на невеликі шматочки, очищаємо зубчик часнику і тиснемо ножем.

Крок 3. В олії підсмажуємо часник до скориночки і прибираємо зі сковороди, на ароматній олії обсмажуємо солодкий перець.

Крок 4. Через 4-5 хвилин до перцю додаємо натертий імбир і дрібно нашатковану зелену цибулю.

Крок 5. Вбиваємо яйце і смажимо при постійному помішуванні ще 1-2 хвилини.

Крок 6. Доповнюємо овочеве асорті рисом і соєвим соусом.

Крок 7. Страва приправляємо червоним меленим перцем і сіллю, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 8. Викладаємо очищені креветки, перемішуємо рис і тушкуємо страву на вогні ще кілька хвилин.

Крок 9. Розподіляємо апетитний рис з морепродуктами по тарілках, прикрасивши листям петрушки або кінзи, і подаємо до столу з паличками. Приємного апетиту!