Смажений рис з яйцем – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рис з яйцем і креветками на сковороді

Рис з яйцем і креветками на сковороді – це оригінальне страву східної кухні, яке давно набуло популярності і в наших широтах. Але тут немає нічого дивного, адже перед ароматом і апетитним виглядом встояти просто неможливо!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче (відварне) – 130 гр.
  • Креветки – 200 гр.
  • Рис (відварений) – 300 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Горошок зелений – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • соєвий Соус – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти в потрібних пропорціях.

Крок 2. З креветок знімаємо панцир, видаляємо кишкову вену і в залежності від розміру залишаємо цільними або розрізаємо на 2-3 частини. Рекомендуємо залишити парочку з хвостами і використовувати їх в якості декору.

Крок 3. Морепродукти для прикраси обсмажуємо на розпеченому олії по 1-2 хвилини з двох сторін.

Крок 4. Кубиком невеликого розміру куряче філе нарізаємо.

Крок 5. В піалі збовтуємо яйця з дрібкою солі.

Крок 6. На маслі після креветок швидко обсмажуємо яйця, постійно розбиваючи їх на дрібні шматочки лопаткою.

Крок 7. Готові яйця знімаємо зі сковороди.

Крок 8. Додаємо пару крапель олії і підрум’янюємо птицю.

Крок 9. Висипаємо розсипчастий рис.

Крок 10. Доповнюємо інгредієнти соєвим соусом.

Крок 11. Смажимо крупу з м’ясом на сильному полум’я близько 7-8 хвилин, потім додаємо морепродукти.

Крок 12. Підсипаємо трохи зеленого горошку, свіжого або замороженого.

Крок 13. Через 2-3 хвилинки викладаємо обсмажене яйце.

Крок 14. Пір’я зеленої цибулі промиваємо і стряхиваем надлишки вологи, дрібно рубаємо.

Крок 15. Розподіляємо рис по порційних тарілках і прикрашаємо креветками з хвостиками і цибулею. Приємного апетиту!