Смажений рис з яйцем – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Смажений рис з яйцем і соєвим соусом

Смажений рис з яйцем і соєвим соусом готується настільки просто і легко, що вийде навіть у недосвідченого кулінара здивувати своїх домочадців яскравим і насиченим стравою, яке припаде до смаку кожному, хто покуштує хоча б ложечку – гарантовано!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Рис (відварений) – 100 гр.
  • Горошок зелений – 2-3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус соєвий – 1-1,5 ст. л.
  • Кінза – 2-3 гілочки.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У чавунній сковорідці розжарюємо необхідну кількість соняшникової олії.

Крок 2. Викладаємо розсипчасту крупу.

Крок 3. Через хвилину, до рису викладаємо свіжий або заморожений горошок – заважаємо.

Крок 4. Листочки кінзи дрібно шаткуємо і додаємо в основний склад.

Крок 5. Підливаємо трохи соєвого соусу, перемішуємо і тримаємо під кришкою протягом 5 хвилин.

Крок 6. Отриману масу розподіляємо по всьому діаметру сковороди і розбиваємо яйце.

Крок 7. На мінімальному полум’я активно перемішуємо компоненти, поки яйце не побіліє і не схопиться – вимикаємо вогонь.

Крок 8. Додаємо перець і сіль – подаємо до столу. Приємного апетиту!