Смажений рис з яйцем і соєвим соусом
Смажений рис з яйцем і соєвим соусом готується настільки просто і легко, що вийде навіть у недосвідченого кулінара здивувати своїх домочадців яскравим і насиченим стравою, яке припаде до смаку кожному, хто покуштує хоча б ложечку – гарантовано!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Рис (відварений) – 100 гр.
- Горошок зелений – 2-3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Соус соєвий – 1-1,5 ст. л.
- Кінза – 2-3 гілочки.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У чавунній сковорідці розжарюємо необхідну кількість соняшникової олії.
Крок 2. Викладаємо розсипчасту крупу.
Крок 3. Через хвилину, до рису викладаємо свіжий або заморожений горошок – заважаємо.
Крок 4. Листочки кінзи дрібно шаткуємо і додаємо в основний склад.
Крок 5. Підливаємо трохи соєвого соусу, перемішуємо і тримаємо під кришкою протягом 5 хвилин.
Крок 6. Отриману масу розподіляємо по всьому діаметру сковороди і розбиваємо яйце.
Крок 7. На мінімальному полум’я активно перемішуємо компоненти, поки яйце не побіліє і не схопиться – вимикаємо вогонь.
Крок 8. Додаємо перець і сіль – подаємо до столу. Приємного апетиту!