Локшинник – це варіант запіканки, приготовленої з вареної локшини або вермішелі і запечених з сумішшю молока і яєць, а смак страви знайомий багатьом з дитинства. Страва не святковий, але доповнене м’ясом або солодкими інгредієнтами, подобається багатьом і особливо дітям. Варіантів приготування багато і можна вибрати по своєму смаку із запропонованих рецептів.
локшин ник з вермішелі з яйцем і молоком в духовці
локшин ник з вермішелі з яйцем і молоком в духовці буде у вас швидким, смачним і ситним сніданком для всієї родини і особливо для дітей. Рецепт простий і вважається класичним варіантом лапшевника. Макарони для нього підходять будь-які, але з вермішеллю страва виходить ніжним.
Інгредієнти на
3 порц.
- Вермішель 200 гр.
- Молоко коров’яче 180 мл
- Яйце куряче 2 шт.
- Масло вершкове 20 гр.
- Сухарі панірувальні 1 ст. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Першим ділом підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.
- У окрему посуд розбити два курячих яйця і додати сіль з цукром, кількість якого можна збільшити, якщо готуєте локшин ник дітям.
- Виделкою або вінчиком яйця добре збити, щоб цукор розчинився.
- Налити до збитим яйця, молоко і все перемішати до однорідного стану, як для омлету.
- Відварити протягом 5-6 хвилин вермішель у воді з додаванням солі, відкинути на друшляк і обполоснути холодною водою, щоб макарони трохи охололи.
- До відвареної вермішелі перелити суміш яєць з молоком і ложкою все добре перемішати.
- Будь-яку форму для випічки змастити вершковим маслом і обсипати панірувальними сухарями. Духовку включити на 200°С.
- У форму перекласти вермішелеву масу і ложкою розрівняти поверхню.
- Запекти локшин ник в розігрітій духовці протягом 20 хвилин. За цей час вона покриється золотистою скоринкою.
- локшин ник дістати з духовки і трохи остудити.
- Приготований в духовці локшин ник з вермішелі з яйцем і молоком нарізати порційними шматочками і сервірувати до сніданку, доповнивши будь топпінгом. Приємного апетиту!