Локшинник – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Локшинник – це варіант  запіканки, приготовленої з вареної локшини або вермішелі і запечених з сумішшю молока і яєць, а смак страви знайомий багатьом з дитинства. Страва не святковий, але доповнене м’ясом або солодкими інгредієнтами, подобається багатьом і особливо дітям. Варіантів приготування багато і можна вибрати по своєму смаку із запропонованих рецептів.

локшин ник з вермішелі з яйцем і молоком в духовці

локшин ник з вермішелі з яйцем і молоком в духовці буде у вас швидким, смачним і ситним сніданком для всієї родини і особливо для дітей. Рецепт простий і вважається класичним варіантом лапшевника. Макарони для нього підходять будь-які, але з вермішеллю страва виходить ніжним.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Вермішель 200 гр.
  • Молоко коров’яче 180 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Сухарі панірувальні 1 ст. л.
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Сіль за смаком

 

Процес приготування:

  • Першим ділом підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.

  • У окрему посуд розбити два курячих яйця і додати сіль з цукром, кількість якого можна збільшити, якщо готуєте локшин ник дітям.

  • Виделкою або вінчиком яйця добре збити, щоб цукор розчинився.

  • Налити до збитим яйця, молоко і все перемішати до однорідного стану, як для омлету.

  • Відварити протягом 5-6 хвилин вермішель у воді з додаванням солі, відкинути на друшляк і обполоснути холодною водою, щоб макарони трохи охололи.

  • До відвареної вермішелі перелити суміш яєць з молоком і ложкою все добре перемішати.

  • Будь-яку форму для випічки змастити вершковим маслом і обсипати панірувальними сухарями. Духовку включити на 200°С.

  • У форму перекласти вермішелеву масу і ложкою розрівняти поверхню.

  • Запекти локшин ник в розігрітій духовці протягом 20 хвилин. За цей час вона покриється золотистою скоринкою.

  • локшин ник дістати з духовки і трохи остудити.

  • Приготований в духовці локшин ник з вермішелі з яйцем і молоком нарізати порційними шматочками і сервірувати до сніданку, доповнивши будь топпінгом. Приємного апетиту!

локшин ник з сиром в духовці

локшин ник з сиром в духовці буде у вас хорошим рішенням проблеми дитячої вибірковість в їжі, адже страва виходить не тільки солодким десертом, але і смачним сніданком, а мама з татом так само не відмовляться. У цьому рецепті готуємо локшин ник на основі вермішелі і сиру, а для заливки беремо яйце зі сметаною.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Вермішель – 250 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 70 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 25 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для лапшевника. Сир вибрати більш сухий і зернистий.

Крок 2. В окремий посуд перекласти сир, насипати до нього цукор і розбити одне яйце.

Крок 3. Ці інгредієнти виделкою добре перемішати, щоб цукор розчинився.

Крок 4. Перекласти В інший посуд сметану, додати ванілін і розбити друге яйце.

Крок 5. Віночком або вилкою ці інгредієнти перемішати до однорідної маси.

Крок 6. Вермішель відварити у воді з додаванням солі і відкинути на друшляк.

Крок 7. До відвареної вермішелі перекласти сирну масу і акуратно перемішати.

Крок 8. Форму для випічки змастити маслом, в неї рівним шаром перекласти сирно-макаронну масу і ложкою розрівняти поверхню.

Крок 9. Цю масу залити яєчно-сметанною сумішшю.

Крок 10. Духовку включити на 200°С. локшин ник рівномірно посипати панірувальними сухарями.

Крок 11. Випікати локшин ник з сиром протягом 25 хвилин. Потім його трохи остудити, нарізати порційно і сервірувати до сніданку, доповнивши будь топпінгом. Приємного апетиту!

локшин ник з крохмальних млинців — старовинний рецепт

локшин ник з крохмальних млинців є незвичайним за смаком і способом приготування варіантом класичного страви старовинної російської кухні, і в даний час незаслужено забутий. Для нього випікаються крохмальні млинці, які виходять дуже тонкими, прозорими, нарізати смужками і запікаються в молочно-яєчної суміші.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Крохмаль картопляний – 100 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Яйце – 5 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Цукор – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти, згідно з рецептом, всі інгредієнти для лапшевника.

Крок 2. У посуд для замішування тіста налити підігріте молоко, розбити два яйця, насипати сіль з цукром і міксером на середній швидкості збити в однорідну масу.

Крок 3. Не вимикаючи міксер в цю масу порційно насипати крохмаль і налити рослинне масло.

Крок 4. Замішане тісто має бути однорідним і рідким.

Крок 5. Добре розігріти сковорідку і перед першим млинцем змастити маслом. Наливати тісто ополоником, а розтікатися воно буде добре, і обсмажити млинці до золотистого кольору з обох сторін. Перед кожним млинцем перемішувати тісто, щоб крохмаль не осів на дно посуду.

Крок 6. Спечені крохмальні млинці скласти в стопку і трохи остудити.

Крок 7. Потім млинці згорнути в трубочку і нарізати тонкою локшиною.

Крок 8. Форму для випікання змастити вершковим маслом і в неї рівним шаром викласти крохмальну локшину з млинців.

Крок 9. Для заливки в іншому посуді збити сметану з 3 курячими яйцями і цією сумішшю залити нарізку млинців.

Крок 10. Включити духовку на 180°С. Форму з лапшевником кілька струсити для рівномірного розподілу заливки і на 15 хвилин поставити в гарячу духовку.

Крок 11. Форму з запеченим стравою дістати з духовки і трохи остудити.

Крок 12. Приготованого по старовинним рецептом локшин ник з крохмальних млинчиків розкласти по тарілках і сервірувати до столу з будь-яким топпінгом. Приємного апетиту!

локшин ник з фаршем

локшин ник з фаршем готується, як і класичний, а додавання до нього будь-якого обсмаженого фаршу робить страву більш поживним і ситним. У цьому рецепті запечемо локшин ник під сирною скоринкою. Макарони для лапшевника підходять будь-які, але краще взяти звичайну вермішель.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Вермішель – 400 гр.
  • М’ясний фарш – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 2 склянки
  • Вода – 2/3 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. На крупній тертці подрібнити шматок твердого сиру.

Крок 2. Очищені цибулини дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі. Додати до нього м’ясний фарш, розім’яти виделкою і протягом 5 хвилин обсмажити на великому вогні. Налити до фаршу воду, насипати сіль з приправою і згасити під кришкою до повного випаровування рідини.

Крок 3. Відварити локшину в підсоленій воді і відкинути на друшляк.

Крок 4. Для заливки віночком в окремому посуді збити два яйця з молоком.

Крок 5. Форму для запікання змастити олією. У неї укласти половину звареної вермішелі. Поверх макаронів рівним шаром викласти фарш і покрити його решті вермішеллю. Посипати локшин ник натертим сиром і рівномірно залити яєчно-молочною сумішшю. Духовку включити на 200°С.

Крок 6. Запекти локшин ник протягом 30 хвилин до рум’яної сирної скоринки. Приготований локшин ник з фаршем нарізати порційно і сервірувати до столу гарячим. Приємного апетиту!

Солодкий локшин ник з вермішелі, як у садку

Солодкий локшин ник з вермішелі, як у садку буде у вас і ситним сніданком, і в холодному вигляді, хорошим перекусом для дітей. Варіант «як у дитячому садку» трохи відрізняється приготуванням від лапшевника класичного. Вермішель в ньому не відварюється. Сир збивається з яйцем, змішується з вермішеллю і страва запікається в духовці.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Вермішель – 200 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Вермішель насипати в глибоку посуд, залити 300 мл окропу, перемішати і залишити для набухання.

Крок 2. В інший посуд розбити три курячих яйця, додати цукор з ваніліном і добре збити міксером у пишну масу. До неї перекласти сир і так само міксером на невеликій швидкості перемішати до однорідного стану.

Крок 3. Набряклі локшину відкинути на друшляк, перекласти до сирної маси і все добре перемішати ложкою.

Крок 4. Духовку включити на 180°С. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Потім у неї перекласти основу лапшевника і ложкою вирівняти поверхню.

Крок 5. Запекти страву в розігрітій духовці протягом 30 хвилин. Приготований, як у садку, солодкий локшин ник з вермішелі нарізати порційно і сервірувати до столу, доповнивши смачним топпінгом. Приємного апетиту!

локшин ник з м’ясом в духовці

локшин ник з м’ясом в духовці простий у приготуванні, але додавання до нього м’яса в будь-якому вигляді, робить страву дуже ситним та смачним. У цьому рецепті доповнимо локшин ник свининою. М’ясо наріжемо скибочками, як для відбивних, і обсмажимо. Запечемо страву під сирно-майонезній скоринкою.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Молоко – 400 мл
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промити, нарізати поперек волокон шматками товщиною не більше 1 см, відбити молоточком і посипати сіллю з чорним перцем.

Крок 2. Почистити і промити овочі. Цибулю нарізати невеликими кубиками, а моркву подрібнити на крупній тертці. Овочі обсмажити до м’якості на розігрітому рослинному маслі.

Крок 3. Для заливки в окремому посуді збити яйця з молоком, додавши до суміші сіль з чорним перцем.

Крок 4. Будь-які макарони відварити до напівготовності в підсоленій воді. Потім їх відкинути на друшляк.

Крок 5. Змастити вершковим маслом форму для запікання. У неї рівним шаром викласти макарони і покрити їх обсмаженими овочами.

Крок 6. Відбиті шматочки свинини обсмажити до легкого рум’яного кольору з обох сторін.

Крок 7. Обсмажене м’ясо укласти у форму поверх макаронів з овочами.

Крок 8. Ці інгредієнти залити приготовленою молочно-яєчної заливкою блюдо і зверху змастити майонезом.

Крок 9. Духовку включити на 220°С. локшин ник рівномірно посипати натертим сиром і поставити в духовку на 40 хвилин.

Крок 10. Приготований локшин ник з м’ясом сервірувати до столу гарячим, доповнивши його овочевим салатом. Приємного апетиту!

локшин ник з сиром в духовці

локшин ник з сиром в духовці добре підходить для дитячого меню, адже страва виходить ніжним, смачним і готується без цукру. Твердий сир для такого лапшевника вибираємо якісний і вершковим смаком. У цьому рецепті блюдо готуємо з вермішелі і перед запіканням посипаємо подрібненим сиром.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Вермішель – 100 гр.
  • Твердий сир – 30 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для лапшевника. Сир подрібнити на середній тертці.

Крок 2. Протягом пари хвилин відварити до готовності вермішель і відкинути на друшляк.

Крок 3. Невелику форму для випічки змастити розтопленим вершковим маслом і в неї рівним шаром викласти відварену вермішель.

Крок 4. Збити яйця з молоком і суміш трохи посолити. Потім цією сумішшю залити вермішель у формі і рівномірно посипати подрібненим сиром.

Крок 5. Духовку включити на 170 градусів. Запекти локшин ник протягом 25 хвилин і до повного розплавлення сиру.

Крок 6. Приготований в духовці локшин ник з сиром трохи остудити і сервірувати до дитячого столу. Приємного апетиту!

локшин ник в мультиварці

локшин ник в мультиварці готується просто, тільки в неї не виходить рум’яна кірочка. Для страви в мультиварці краще підходить широка локшина або ріжки, а доповнюють його і сиром і грибами, і м’ясними інгредієнтами. У цьому рецепті приготуємо локшин ник з шинкою і твердим сиром, що буде у вас смачним і ситним блюдом для сімейного меню.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Макарони (ріжки) – 300 гр.
  • Шинка/ковбаса – 250 гр.
  • Твердий сир – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Часник – 2 зубки.
  • Сіль – за смаком.
  • Прованські трави – за смаком.
  • масло – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для лапшевника. Ріжки пересипати в мультічашу, повністю залити холодною водою і на програмі «Варка» відварити їх рівно 8 хвилин.

Крок 2. Для заливки в окремому посуді збити яйця з молоком і будь-якими сухими приправами.

Крок 3. Шинку нарізати маленькими кубиками, сир подрібнити на дрібній тертці, часник подрібнити часникодавку. Ці інгредієнти перекласти в яєчно-молочну суміш і перемішати.

Крок 4. Відварені ріжки відкинути на друшляк, посипати їх сіллю, перелити приготовану суміш і перемішати ложкою.

Крок 5. Мультічашу змастити вершковим маслом і присипати сухарями чи манкою. Перелити в чашу основу лапшевника. Закрити кришку і ввімкнути програму «Випічка» на 30 хвилин, не більше. Для отримання хрусткої скоринки лапшевника, після завершення програми, перевернути його на іншу сторону і запекти ще 10 хвилин.

Крок 6. Приготований в мультиварці локшин ник акуратно перекласти з чаші на блюдо, посипати зеленню і сервірувати до столу гарячим. Приємного апетиту!

локшин ник з куркою

локшин ник з куркою готується або у вигляді супу з макаронів з курячим м’ясом, або у вигляді смачної та ситної запіканки з курячим фаршем, відварною або обсмаженим м’ясом. У цьому рецепті готуємо локшин ник з курячим філе і макаронами-ріжками, які в готовому блюді збережуть свою форму. Робимо Заливку на яйці і вершках.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Макарони (ріжки) – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Філе курки – 700 гр.
  • Часник – 3 зубки.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Італійські трави – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло – для змазування форми.

Для заливки:

  • Яйце – 3 шт.
  • Вершки – 400 мл
  • Мускатний горіх – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе промити, обсушити серветкою і нарізати невеликими шматочками.

Крок 2. Нарізку філе обсмажити до легкого золотистого кольору в розігрітій олії. Почистити цибулю з часником, дрібно нарізати, додати до філе. Посипати все сіллю з чорним перцем, сушеними травами і обсмажити до прозорості цибулі.

Крок 3. Відварити до готовності макарони в підсоленій воді. Форму для запікання змастити вершковим маслом і в неї рівним шаром викласти обсмажене філе з цибулею.

Крок 4. В окремому посуді добре віночком збити інгредієнти для заливки. Поверх філе у формі викласти відварені макарони і залити все приготовленою заливкою. Духовку включити на 180 градусів. Запекти локшин ник протягом 40 хвилин.

Крок 5. Потім форму вийняти з духовки, посипати локшин ник подрібненим на тертці сиром і продовжити запікання ще 10 хвилин, щоб вийшла рум’яна сирна скоринка.

Крок 6. Приготований в духовці локшин ник з куркою розкласти по тарілках і сервірувати до столу гарячим, доповнивши будь-яким соусом. Приємного апетиту!

локшин ник з ковбасою в духовці

Ковбаса і макарони особливу користь і цінність для організму не мають, але в тандемі у вигляді запеченого в духовці лапшевника, роблять страву дуже смачним, так і простим. У цьому рецепті, як варіант, готуємо локшин ник з сухими макаронами і запечемо під сирною скоринкою.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Макарони – 250 гр.
  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Твердий сир – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 300 мл
  • Вода – 300 мл
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Форму для запікання змастити будь-яким маслом.

Крок 2. У неї рівним шаром насипати сухі макарони і вибрати для лапшевника більш дрібні.

Крок 3. Варену ковбасу нарізати шматочками, схожі за формою на обрані макарони і укласти зверху основи. Ковбасу можна посипати зеленню.

Крок 4. У посуд для заливки розбити яйця і додати до нього сіль з приправою. Багато насипати приправи не треба, щоб не перебити смак основних інгредієнтів.

Крок 5. До збитим яйцям налити молоко з водою і все збити в однорідну масу.

Крок 6. Приготовленою заливкою акуратно залити макарони з сиром, щоб вони не перемішалися.

Крок 7. Потім локшин ник рівномірно посипати подрібненим на крупній тертці сиром.

Крок 8. Увімкніть Духовку на 200°С. Форму з лапшевником прикрийте фольгою, так як запікання з сирими макаронами буде довше, і поставте в духовку на 40 хвилин.

Крок 9. Після закінчення цього часу фольгу прибрати і продовжити запікання ще 10-15 хвилин до рум’яної скоринки. Приготований в духовці локшин ник з ковбасою сервірувати до столу гарячим, доповнивши гострим соусом. Приємного апетиту!