Як засолити сало в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Як засолити сало в домашніх умовах — питання, яке цікавить багатьох господинь. Найкращі і перевірені рецепти ви знайдете в нашій добірці. Готову закуску можна подавати разом з хлібом, овочами, зеленню або пікантними соусами. Вибирайте відповідну ідею для засолювання і приступайте до процесу.

М’яке сало з часником в домашніх умовах

Для любителів пікантних і ароматних домашніх закусок підійде простий рецепт засолки сала з часником. Впорається з таким способом кожен, а готовий продукт приємно здивує своїм смаком.

Інгредієнти на
0.2 кг.

  • Сало свиняче 200 гр.
  • Часник 1 голівка.
  • Сіль-1 склянка
  • Перець чорний горошок за смаком

Процес приготування:

  1. Як швидко і смачно засолити сало в домашніх умовах? Вибираємо підходящий шматок свіжого сала. Можна вибрати як з прошарком, так і без неї.
  2. Далі відміряємо потрібну кількість інших інгредієнтів.
  3. Для більшого аромату вибраний шматок сало можна розділити ще на дві або три частини.
  4. Подрібнюємо зубчики часнику будь-яким зручним способом. Викладаємо продукт в глибоку тарілку. Сюди ж додаємо сіль і горошини чорного перцю. Ретельно вимішуємо.
  5. Гарненько обмазуємо часниковою сумішшю з сіллю кожен шматочок сала.
  6. Викладаємо продукт у посуд, який можна накрити кришкою. Відправляємо в холодильник на 4-5 діб, після чого ароматне сало з часником можна діставати і подавати до столу!

М’яке і смачне сало, засолене в цибулинні

Домашнє сало, приготоване в лушпинні цибулі, виходить більш ароматним і насиченим смаком. Також продукт виходить м’яким і ніжним. Оцініть простий рецепт для яскравою закуски.

Час приготування: 25 годин

Час приготування: 24 години

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Сало свиняче – 0,5 кг
  • цибульна Лушпиння – за смаком.
  • Сіль – 6 ст. л.
  • Вода – 2,5 л
  • Часник – 2 шт.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо підходящий шматок свіжого свинячого сала для готування.

Крок 2. Поділяємо продукт на кілька частин. Нарізати дуже маленькими шматочками не слід.

Крок 3. Далі знімаємо лушпиння у ріпчастої цибулі. Не забувайте, що цей інгредієнт додасть відтінок готового салу, тому вибирайте більш яскраві цибулини.

Крок 4. У великій каструлі нагріваємо воду. Після кипіння закидаємо сіль і лушпиння. Розмішуємо і через 15 хвилин додаємо шматки сала. Проварюємо їх рівно 7 хвилин. Виймаємо й даємо охолонути.

Крок 5. В цей час подрібнюємо часник і розмішуємо його з сумішшю перців. Обсипаємо спеціями сало (можна зробити невеликі надрізи), потім загортаємо продукт в харчову плівку і кладемо в морозильник на добу.

Крок 6. Через выжданное час домашнє сало в цибулинні готове до дегустації. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування солоного сала сухим способом

Засолити сало сухим способом у домашніх умовах – легко. Такий варіант оцінять любителі пікантного та насиченого смаку. Подавайте готовий продукт в якості закуски, доповнивши чорним хлібом і зеленню.

Час готування: 3 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Сало свиняче – 0,5 кг
  • Сіль – 0,5 склянки
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Горіх мускатний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо підходящий шматок свіжого сала. Промиваємо його і обтираем паперовим рушником. Шкуру при необхідності проскребаем.

Крок 2. У глибоку миску кладемо сіль, чорний перець, паприку, мелений мускатний горіх і коріандр. Розмішуємо спеції.

Крок 3. Сало розрізаємо на два шматочки і гарненько їх обвалюємо в солоної та пряної суміші.

Крок 4. Викладаємо в миску з салом лаврові листки. Залишаємо заготовку на дві доби при кімнатній температурі.

Крок 5. Через деякий час сало обмиваємо під водою, витираємо паперовим рушником і натираємо подрібненими зубчиками часнику. Обгортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник ще на добу.

Крок 6. Солоне охолоджене сало готове до вживання. Зберігати його слід в морозильній камері. Приємного апетиту!

Як засолити сало в розсолі гарячим способом у банку?

Щоб отримати домашнє засолене сало як можна швидше, спробуйте простий спосіб у скляній банці з гарячим розсолом. Продукт вийде м’яким і в міру пряним.

Час готування: 26 годин

Час приготування: 24 години

Порцій – 600 гр.

Склад:

  • Сало свиняче – 0,6 кг
  • Сіль – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Свіже сало поділяємо на невеликі шматочки. Можна обдати водою і обсушити рушником.

Крок 2. У великій глибокій посуді змішуємо сіль з меленим перцем. Розмішуємо.

Крок 3. У пряної суміші гарненько обвалюємо кожен шматочок сала.

Крок 4. Далі викладаємо шматочки в чисту суху банку. Сюди ж додаємо подрібнений часник, горошини чорного перцю і лаврове листя.

Крок 5. Сало намагаємося укладати як можна щільніше, чергуючи зі спеціями.

Крок 6. Підготуємо розсіл. У каструлю вливаємо потрібну кількість води. Сюди ж додаємо сіль і суміш перців, що залишилися після обвалювання сала. Доводимо до кипіння.

Крок 7. Заливаємо гарячим розсолом шматочки в банку. Залишаємо до повного остигання, після чого відправляємо в холодильник на добу.

Крок 8. Через добу шматочки витягуємо з розсолу і обтираем їх паперовим рушником.

Крок 9. Продукт готовий до вживання. Для подальшого зберігання можна використовувати пергамент.

Крок 10. Загортаємо шматочки в папір і кладемо в морозильну камеру.

Крок 11. При подачі закуску варто нарізати тонкими скибочками. Приємного апетиту!

Як посолити сало холодним способом у каструлі з розсолом?

Засолювання сала холодним способом у розсолі дозволить отримати вам апетитний домашній продукт за короткий термін. Таку закуску можна подавати з чорним хлібом, соусами, овочами і зеленню.

Час готування: 2 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 1 кг
  • Часник – 3 зубчики.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Сіль – 200 гр.
  • Перець чорний горошок – 1 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Зубчики часнику слід заздалегідь очистити від лушпиння.

Крок 2. Сало нарізаємо на невеликі рівні за розміром шматочки.

Крок 3. Далі приготуємо розсіл. Для цього необхідно прокип’ятити воду з сіллю, лавровими листками і горошинами чорного перцю.

Крок 4. Даємо готовому розсолу повністю охолонути і після занурюємо в нього куски сала з часником.

Крок 5. Ставимо заготовку під гніт і накриваємо рушником. Залишаємо конструкцію на добу кімнатній температурі.

Крок 6. Після чого прибираємо гніт, переставляємо каструлю з вмістом в холодильник, де тримаємо ще добу. Можна накрити кришкою.

Крок 7. Після готовності шматочки сала витягуємо з розсолу і обтираем паперовим рушником.

Крок 8. Для тривалого зберігання загортаємо продукт в пакет і кладемо в морозильну камеру.

Крок 9. Подаємо сало до столу, порізавши його тонкими скибочками і доповнивши цибулею і зеленню. Готово!

Засолювання сала в тузлуці в домашніх умовах

Домашнє сало, приготоване в тузлуці, виходить м’яким і добре просоленным. Спробуйте простий рецепт апетитною закуски. Готовий продукт подавайте до столу з гірчицею або іншим соусом до смаку.

Час готування: 3 діб

Час приготування: 2 діб

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 1 кг
  • Вода – 1,3 л.
  • Сіль – 100 гр.
  • Часник – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тузлука вливаємо воду у велику каструлю і змішуємо її з сіллю. Ставимо на вогонь.

Крок 2. Підготовлений шматок сала занурюємо у воду. Як тільки почнуть з’являтися перші ознаки закипання, знімаємо каструлю з вогню.

Крок 3.Даємо вмісту повністю охолонути, потім переставляємо каструлю в холодильник на дві доби. Можна закрити кришкою.

Крок 4. Після витягаємо сало з води і обтираем паперовим рушником.

Крок 5. Далі можна надати салу, засоленному в тузлуці, пряний аромат. Підготуємо необхідні спеції.

Крок 6. Натираємо продукт спеціями і посипаємо подрібненим часником з лавровими листками.

Крок 7. Загортаємо пряне сало в пергамент.

Крок 8. Також можна обернути і в харчову плівку. Відправляємо заготовку в холодильник на 1-2 доби.

Крок 9. Готове сало нарізаємо на тонкі шматочки і подаємо до столу. Готово!

Простий і смачний спосіб засолювання сала з прошарками м’яса

Сало з м’ясним прошарком виходить ще більш апетитним і насиченим смаком. Спробуйте цікавий рецепт для домашньої засолювання. Порадуйте рідних пряної і живильної закускою.

Час готування: 5 діб

Час приготування: 4 діб

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Сало з прошарками м’яса – 0,7 кг
  • Сіль – 150 гр.
  • Часник – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо шматок свіжого сала з м’ясними прошарками. Нарізаємо його на невеликі частини.

Крок 2. Потім очищаємо часник від лушпиння. Зубчики ріжемо невеликими шматочками.

Крок 3. Шматки сала старанно обвалюють у солі. Бажано, щоб вона була великою.

Крок 4. Далі викладаємо шматочки в пластиковий контейнер. Зверху розкладаємо часник і спеції за смаком (перець, лавровий лист). Посипаємо продукти залишками солі, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 4-5 діб.

Крок 5. Через выжданное час витягаємо сало з контейнера і подаємо до столу. Зберігати готовий продукт можна в морозильній камері.

Як засолити сало з часником і перцем в домашніх умовах?

Якщо хочете зробити солоне сало більш пікантним і ароматним, візьміть на озброєння цікавий домашній рецепт з часником і перцем. Подавайте закуску до столу, доповнивши цибулею і чорним хлібом.

Час готування: 5 діб

Час приготування: 4 діб

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Сало свиняче – 0,7 кг
  • Сіль – 150 гр.
  • Часник – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Вибираємо підходящий шматок свіжого свинячого сала, відміряємо потрібну кількість солі і спецій.

Крок 2. Якщо використовуєте занадто великий шматок сала, то обов’язково розділіть його на декілька частин.

Крок 3. Далі в кожній частині робимо глибокі розрізи. Це дозволить спецій краще просочити продукт.

Крок 4. Гарненько натираємо підготовлені шматки сіллю.

Крок 5. Слідом щедро посипаємо чорним меленим перцем.

Крок 6. Очищаємо часник від лушпиння і нарізаємо зубчики тонкими шматочками.

Крок 7. Розміщуємо часник в розрізи, які раніше робили в салі.

Крок 8. Підготовлене викладаємо в пластиковий контейнер, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на 4-5 діб.

Крок 9. Через деякий час домашнє сало з часником і перцем буде повністю готове. Можна подавати до столу!

Як смачно засолити сало в целофановому пакеті?

Один з простих і смачних способів засолити домашнє сало – в целофановому пакеті. Ви не витратите багато часу на підготовку продукту, залишиться лише почекати необхідний час. Візьміть на замітку цікавий рецепт!

Час готування: 4 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Сало свиняче – 0,5 кг
  • Сіль – 0,5 склянки
  • Часник – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо шматок свіжого сала. Поділяємо його на довгасті шматочки, промиваємо і протираємо паперовим рушником.

Крок 2. У кожному з підготовлених шматочків робимо надрізи, майже дістають до шкурки. Це дозволить отримати максимально пряний продукт. Всередину вдавлюємо невеликі шматочки часнику за смаком.

Крок 3. У глибоку тарілку висипаємо сіль і гарненько обвалюємо в ній наші шматочки.

Крок 4. Далі сало обгортаємо целофаном і кладемо ще в один пакет. Зав’язуємо і кладемо в холодильник на три доби.

Крок 5. Потім витягуємо продукт, промиваємо, обтираем і обвалюють у спеції за смаком. Загортаємо у плівку або пергамент. Знову кладемо в пакет і залишаємо в морозильній камері на одну добу.

Крок 6. Домашнє сало, засолене в пакеті, готово. Нарізайте і подавайте до столу!

Ніжне і м’яке сало з аджикою в домашніх умовах

Оцініть оригінальний спосіб домашньої засолювання сала з додаванням аджики. Готова закуска виходить м’якою, але при цьому пікантною і неймовірно ароматною. Порадуйте домашніх або гостей!

Час готування: 3 діб

Час приготування: 1 добу

Порцій – 500 гр.

Склад:

  • Сало свиняче – 0,5 кг
  • Аджика – 150 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти за списком. Зубчики часнику очищаємо від шкірки. Сало можна обдати холодною водою і витерти.

Крок 2. Далі зубчики часнику ділимо на тонкі, але не дуже дрібні шматочки.

Крок 3. В салі ж робимо кілька розрізів не надто сильної глибини.

Крок 4. У ці розрізи рівномірно розкладаємо половину шматочків часнику.

Крок 5. Щільно обмазуємо продукт аджикою.

Крок 6. Зверху посипаємо сіллю.

Крок 7. Перекладаємо пряне сало в зручну глибоку посуд. Додаємо сюди часник і лаврові листочки. Залишаємо при кімнатній температурі на дві доби.

Крок 8. Далі сало кладемо на добу в морозильник і після повного застигання його можна нарізати і подавати до столу.