Курка з картоплею в горщиках в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Курка з картоплею в горщиках в духовці – це неймовірно соковита, яскрава за смаком і поживну частування для вашого столу. Таке блюдо підійде як для сімейних обідів, так і для свят. Для нескладного приготування в домашніх умовах скористайтесь кулінарної підбіркою з восьми рецептів з покроковими фотографіями.

Курка з картоплею в горщиках в духовці

Курка з картоплею в горщиках в духовці виходить неймовірно соковитою, живильної і апетитною. Яскраве гаряче блюдо різноманітить ваше меню і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Картопля 1 кг
  • Часник 1 головка
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
  2. Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо у велику миску, солимо і перемішуємо.
  3. Курку промиваємо під водою, розрізаємо на порційні шматки. Також солимо і перемішуємо.
  4. Очищаємо часник і ріжемо його на не дуже дрібні шматочки.
  5. Картоплю смажимо на олії до утворення рум’яної скоринки.
  6. Також обсмажуємо курячі шматочки на сильному вогні.
  7. Розкладаємо по горщикам обсмажену картоплю.
  8. На картоплю викладаємо шматки курки.
  9. Заливаємо вміст горщиків теплою кип’яченою водою. Відправляємо заготовки в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
  10. Курка з картоплею в горщиках в духовці готова. Можна подавати до столу!

Картопля з куркою і грибами в горщиках

Картопля з куркою і грибами в горщиках – це апетитне і просте у виконанні блюдо для вашого домашнього або святкового обіду. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 2 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гриби можна використовувати свіжі або заморожені. Обсмажуємо їх на рослинній олії, посоливши за смаком.

Крок 3. Промиваємо курячі грудки. Відокремлюємо філе від кісточки і нарізаємо невеликими шматочками. З кісточок відразу починаємо варити бульйон.

Крок 4. Шматочки курки обсмажуємо на рослинному маслі. Посипаємо сіллю м’ясо, каррі, перемішуємо.

Крок 5. Подрібнюємо очищений ріпчасту цибулю пропускаємо через тертку моркву.

Крок 6. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії, після перемішуємо з раніше також обсмаженими грибами.

Крок 7. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо його під водою і нарізаємо невеликими кубиками. Злегка солимо їх.

Крок 8. У кожен горщик вливаємо по півсклянки курячого бульйону. Викладаємо кубики картоплі.

Крок 9. Далі викладаємо обсмажену курку.

Крок 10. Закриваємо курячий шар грибами з обсмаженими овочами.

Крок 11. Доповнюємо заготовки сметаною. Прикриваємо кришкою або фольгою, після ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо близько 40-60 хвилин.

Крок 12. Картопля з куркою і грибами в горщиках готова. Подавайте до столу, доповнивши ароматною зеленню!

Курка в горщиках з картоплею і сиром

Курка в горщиках з картоплею і сиром – апетитне частування, яке нікого не залишить байдужим. Подавайте його до домашнього обіду або святкового столу. Можна подавати як самостійне блюдо або в доповненні з овочами, соліннями або ароматною зеленню.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Сир тертий – 4 ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Кубик курячого бульйону – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Окріп – 300 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Каррі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку. Овочі заздалегідь очищаємо і промиваємо. Куряче м’ясо відокремлюємо від кісточки і нарізаємо його дрібними шматочками.

Крок 2. Викладаємо курячі шматочки в глибоку миску. Посипаємо продукт сіллю, каррі, чорним меленим перцем і доповнюємо подрібненим часником.

Крок 3. Добре перемішуємо заготівлю і залишаємо маринуватися на 20-30 хвилин.

Крок 4. Очищаємо цибулю від лушпиння і дрібно нарізаємо його.

Крок 5. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді. Опускаємо в нього подрібнену ріпчасту цибулю.

Крок 6. Обсмажуємо цибулю на олії до легкого рум’янцю, постійно помішуючи.

Крок 7. Очищену картоплю ріжемо дрібними кубиками.

Крок 8. Починаємо формувати горщики. Першим шаром викладаємо обсмажені цибулю.

Крок 9. Далі викладаємо мариноване куряче м’ясо.

Крок 10. Курячий шар обмазуємо ложкою майонезу.

Крок 11. Викладаємо кубики сирої картоплі.

Крок 12. Посипаємо все це ложкою натертого сиру.

Крок 13. В окропі розводимо кубик курячого бульйону. Розливаємо заготовку по горщикам.

Крок 14. Закрити горщики кришками і відправляємо їх на одну годину в розігріту до 200 градусів духовку.

Крок 15. Курка в горщиках з картоплею і сиром готова. Подавайте апетитне частування до столу!

Курка в горщику в духовці з картоплею і овочами

Курка в горщику в духовці з картоплею і овочами виходить неймовірно соковитою, живильної і апетитною. Яскраве гаряче блюдо різноманітить ваше меню і нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування.
  • Окріп – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Курячі гомілки промиваємо під водою і обсушуємо. Після інгредієнт посипаємо сіллю і спеціями.

Крок 2. Очищену і промиту моркву натираємо на крупній тертці.

Крок 3. Дрібними кубиками нарізаємо болгарський перець, ріпчасту цибулю і селеру.

Крок 4. Нарізані овочі відправляємо в сковороду з олією. Обсмажуємо до легкого рум’янцю.

Крок 5. Очищену картоплю ріжемо невеликими кубиками.

Крок 6. Формочки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо в них половину картоплі і розміщуємо курячі гомілки.

Крок 7. Додаємо обсмажені овочі. Доповнюємо заготівлю часточками помідорів і подрібненим часником.

Крок 8. Додаємо решту картоплі. Заливаємо вміст окропом і прибираємо заготовки в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо страву 40-60 хвилин.

Крок 9. Курка в горщику в духовці з картоплею і овочами готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Курка з картоплею в сметанному соусі в горщиках

Курка з картоплею в сметанному соусі в горщиках – це апетитне і просте у виконанні блюдо для вашого домашнього святкового обіду або вечері. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Сметана – 1,5 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 1 гілка.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі крила промиваємо під водою і розрізаємо на частини, які зручно буде помістити в горщики.

Крок 2. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо його і ріжемо кубиками.

Крок 3. Натираємо моркву на крупній тертці. З’єднуємо її зі сметаною, подрібненим часником, сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 4. Вливаємо сюди воду і перемішуємо соус до однорідності.

Крок 5. В горщики викладаємо картоплю і шматочки курячих крил.

Крок 6. Заливаємо вміст сметанним соусом.

Крок 7. Запікаємо частування 45 хвилин при температурі 200 градусів. Після готовності посипаємо подрібненою зеленню.

Крок 8. Курка з картоплею в сметанному соусі в горщиках готова. Подавайте апетитне блюдо до столу!

Курка з картоплею в вершках, в горщиках в духовці

Курка з картоплею в вершках, в горщиках в духовці виходить неймовірно ніжною і цікавою за смаком. Яскраве гаряче блюдо різноманітить ваше домашнє або святкове меню. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Насіння кмину – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо куряче філе і нарізаємо його невеликими шматочками.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо картоплю й нарізаємо його так само, як і куряче філе.

Крок 3. Тепер приготуємо соус з вершків. У блендері подрібнюємо цибулю, вершки і плавлений сирок. Перемішуємо масу, солимо і доповнюємо кмином. Можна використовувати і інші спеції за смаком.

Крок 4. У кожен горщик кладемо по шматочку вершкового масла. Викладаємо сюди картоплю і дрібно порізане куряче філе.

Крок 5. Заливаємо продукти підготовленим соусом з вершків.

Крок 6. Закрити горщики кришками і прибираємо їх у розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо страву 50 хвилин.

Крок 7. Курка з картоплею в вершках, в горщиках, в духовці готова. Можна пробувати і оцінювати ніжний смак!

Жульєн в горщиках в духовці з картоплею і куркою

Жульєн в горщиках в духовці з картоплею і куркою – оригінальне блюдо для вашого домашнього столу або свята. Гаряче частування вийде неймовірно смачним, ніжним і поживним. Для приготування своїми руками використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 3 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Сметана – 150 гр.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Чистимо і промиваємо картопля, після нарізаємо його невеликими кубиками.

Крок 2. Картоплю розподіляємо по горщикам.

Крок 3. Печериці добре промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками.

Крок 4. Дрібно ріжемо цибулю.

Крок 5. Далі цибулю обсмажуємо на рослинному маслі з тертою морквою. Можна використовувати свіжий овоч або заморожений продукт.

Крок 6. В окремій сковороді обсмажуємо до готовності подрібнені гриби.

Крок 7. Куряче філе відокремлюємо від кісток і нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 8. Продовжуємо наповнювати горщики. Картоплю доповнюємо подрібненою зеленню, сіллю і спеціями.

Крок 9. До цибулі і моркви викладаємо куряче філе. Смажимо до готовності, солимо і посипаємо спеціями за смаком.

Крок 10. Сметану розчиняємо у воді, також додаємо спеції.

Крок 11. В горщики кладемо гриби, курку. Посипаємо тертим сиром і заливаємо соусом. Закриваємо заготовки кришками і запікаємо 30 хвилин при температурі 150 градусів.

Крок 12. Жульєн в горщиках в духовці з картоплею і куркою готовий. Подавайте яскраве страву до столу!

Печеня з куркою та картоплею в духовці

Печеня з куркою та картоплею в духовці – це ситне, яскраве і нескладний у виконанні блюдо для вашого сімейного обіду. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то скористайтеся нашою ідеєю. Таке спекотне порадує швидким та простим кулінарним процесом.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кубик курячого бульйону – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 350 мл
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Звільняємо картоплю від шкірки, промиваємо та нарізаємо його невеликими акуратними кубиками.

Крок 2. Розкладаємо картоплю по горщикам. Зручно використовувати два середніх горщика.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі на сковороді з рослинною олією до м’якого стану.

Крок 4. Викладаємо обсмажені овочі на картоплю.

Крок 5. Промиваємо куряче філе і ріжемо його дрібними шматочками.

Крок 6. Викладаємо курку на овочі.

Крок 7. Посипаємо заготовки подрібненим кубиком курячого бульйону.

Крок 8. Доповнюємо подрібненим кропом.

Крок 9. Посипаємо заготовки сіллю, доповнюємо лавровими листками і горошинами чорного перцю. Заливаємо водою.

Крок 10. Закриваємо наповнені горщики кришками і прибираємо їх у розігріту до 180 градусів духовку. Час готування – 45-50 хвилин.

Крок 11. Печеня з куркою та картоплею в духовці готово. Ставте соковите і ароматне блюдо на стіл!