Курка з картоплею в горщиках в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Курка з картоплею в горщиках в духовці – це неймовірно соковита, яскрава за смаком і поживну частування для вашого столу. Таке блюдо підійде як для сімейних обідів, так і для свят. Для нескладного приготування в домашніх умовах скористайтесь кулінарної підбіркою з восьми рецептів з покроковими фотографіями.

Курка з картоплею в горщиках в духовці

Курка з картоплею в горщиках в духовці виходить неймовірно соковитою, живильної і апетитною. Яскраве гаряче блюдо різноманітить ваше меню і нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Картопля 1 кг
  • Часник 1 головка
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
  2. Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо у велику миску, солимо і перемішуємо.
  3. Курку промиваємо під водою, розрізаємо на порційні шматки. Також солимо і перемішуємо.
  4. Очищаємо часник і ріжемо його на не дуже дрібні шматочки.
  5. Картоплю смажимо на олії до утворення рум’яної скоринки.
  6. Також обсмажуємо курячі шматочки на сильному вогні.
  7. Розкладаємо по горщикам обсмажену картоплю.
  8. На картоплю викладаємо шматки курки.
  9. Заливаємо вміст горщиків теплою кип’яченою водою. Відправляємо заготовки в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
  10. Курка з картоплею в горщиках в духовці готова. Можна подавати до столу!