Курка з картоплею в горщиках в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Картопля з куркою і грибами в горщиках

Картопля з куркою і грибами в горщиках – це апетитне і просте у виконанні блюдо для вашого домашнього або святкового обіду. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 2 шт.
  • Картопля – 8 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гриби можна використовувати свіжі або заморожені. Обсмажуємо їх на рослинній олії, посоливши за смаком.

Крок 3. Промиваємо курячі грудки. Відокремлюємо філе від кісточки і нарізаємо невеликими шматочками. З кісточок відразу починаємо варити бульйон.

Крок 4. Шматочки курки обсмажуємо на рослинному маслі. Посипаємо сіллю м’ясо, каррі, перемішуємо.

Крок 5. Подрібнюємо очищений ріпчасту цибулю пропускаємо через тертку моркву.

Крок 6. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії, після перемішуємо з раніше також обсмаженими грибами.

Крок 7. Очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо його під водою і нарізаємо невеликими кубиками. Злегка солимо їх.

Крок 8. У кожен горщик вливаємо по півсклянки курячого бульйону. Викладаємо кубики картоплі.

Крок 9. Далі викладаємо обсмажену курку.

Крок 10. Закриваємо курячий шар грибами з обсмаженими овочами.

Крок 11. Доповнюємо заготовки сметаною. Прикриваємо кришкою або фольгою, після ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо близько 40-60 хвилин.

Крок 12. Картопля з куркою і грибами в горщиках готова. Подавайте до столу, доповнивши ароматною зеленню!