Гарнір до риби – 10 рецептів відповідних до риби гарнірів з покроковими фото

Якщо просто відварити рис до риби — нудно, а для чого-то цікавіше фантазія закінчилася, пропонуємо поглянути цю добірку рецептів. Готуємо різні варіанти гарнірів до риби – овочеві, круп’яні, змішані, смажені, запечені та інші.

Гарнір з рису до смаженої риби

Такий гарнір добре підходить до будь-якої смаженої риби. По суті — це ароматний рис зі спеціями. Виходить не просто смачно, але і дуже ситно. Ідеальне доповнення – свіжі овочі та зелень.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Часник 4 зуб.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Коріандр 1 щіпка
  • Перець духмяний 1 щіпка
  • Каррі 2 щіпки
  • Імбир 1 щіпки
  • Рис басматі 200 гр.
  • Кріп 2 гілки
  • Петрушка 2 гілки
  • Масло рослинне 15 мл
  • Сіль за смаком
  • Вода 400 мл
  • Цибуля ріпчаста 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний гарнір до риби? Рослинне масло розігріваємо на сковороді.
  2. В гаряче масло викладаємо подрібнені зубки часнику, трохи обсмажуємо, додаємо лаврове листя, коріандр, запашний перець, імбир і карі. Спеції обсмажуємо пару хвилин при помішуванні.
  3. Поверх спецій висипаємо сухий рис.
  4. рис за смаком Солимо і перемішуємо. Тримаємо рис зі спеціями пару хвилин на плиті, щоб крупа ввібрала всі аромати. Вливаємо 200 мілілітрів води.
  5. Закриваємо кришкою і готуємо на середньому вогні до тих пір, поки рис не вбере в себе всю рідину. Потім відкриваємо кришку і додаємо ще 200 мілілітрів води.
  6. Рис перемішуємо, пробуємо, потрібно досолити. Закриваємо кришкою і готуємо на маленькому вогні до готовності. Зелень і цибулю подрібнюємо. Коли рис знову вбере всю рідину і буде вже готовий, відкриваємо кришку і посипаємо його зеленню і цибулею.
  7. Закриваємо рис кришкою і даємо настоятися п’ять-сім хвилин.
  8. Подаємо рис до смаженої риби в гарячому вигляді.