Лінгвіні – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Лінгвіні – це вид італійської пасти, нагадує спагетті, але має злегка приплюснутий вигляд. З такого виду виходять неймовірно смачні і апетитні страви для сімейного обіду або вечері. Беріть на замітку нашу кулінарну збірку, в якій ми зібрали вісім кращих рецептів приготування з покроковими фотографіями.

Лінгвіні з креветками у вершковому соусі

Лінгвіні з креветками у вершковому соусі – це неймовірно смачне і привабливу страву для вашого яскравого обіду або вечері. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Паста Лінгвіні 400 гр.
  • Креветки заморожені 1 кг
  • кукурудза Консервована 100 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Вершки 200 мл (10% жирності)
  • Прованські трави 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Сіль-2 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати лінгвіні? Підготуємо необхідні інгредієнти. Креветки попередньо очищаємо, якщо це необхідно.
  2. Розігріваємо сковороду з оливковою і вершковим маслом. Відправляємо сюди подрібнений часник і обсмажуємо його протягом однієї хвилини.
  3. Викладаємо до часнику креветки. Смажимо близько трьох хвилин і посипаємо сумішшю сушених трав і чорним меленим перцем.
  4. Доповнюємо заготівлю кукурудзою.
  5. Поливаємо вершками і кип’ятимо заготівлю близько 5 хвилин.
  6. Відварюємо лінгвіні і викладаємо в соус з креветками. Акуратно перемішуємо.
  7. Лінгвіні з креветками у вершковому соусі готово. Подавайте до столу!

Лінгвіні з беконом

Лінгвіні з беконом – це апетитне блюдо для вашого домашнього столу за мотивами колоритною італійської кухні. Якщо ви хочете приємно здивувати рідних і урізноманітнити звичне меню, то обов’язково беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Паста лінгвіні – 300 гр.
  • Бекон – 180 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сир пармезан – 60 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – 3 гр.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо лінгвіні до готовності близько 10 хвилин.

Крок 2. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску. Доповнюємо їх сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 3. Гарненько вимішуємо яйця і доповнюємо їх пармезаном, який натираємо на дрібній тертці.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо на ньому зубчики часнику до появи яскравого аромату.

Крок 5. Дрібно ріжемо і обсмажуємо бекон його на маслі з часником до яскравого рум’янцю.

Крок 6. Викладаємо бекон в яєчну суміш, перемішуємо.

Крок 7. Лінгвіні викладаємо в сковороду і поливаємо соусом з беконом. Перемішуємо і готуємо на слабкому вогні близько однієї хвилини.

Крок 8. Лінгвіні з беконом можна подавати до столу. Пригощайтеся!

Лінгвіні з морепродуктів

Лінгвіні з морепродуктів – це яскраве і дуже смачне блюдо для вашого особливого обіду або вечері. Таке частування порадує апетитним виглядом і поживними властивостями. Обов’язково беріть на замітку цікавий покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Паста лінгвіні – 200 гр.
  • Морепродукти – 0,5 кг
  • Помідори черрі – 300 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Вино біле сухе – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений гострий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Морепродукти добре промиваємо під водою.

Крок 2. Якщо використовуємо продукти в раковинах (вонголе), то їх слід занурити в чашу з холодною водою і чайною ложкою морської солі. Залишаємо інгредієнт на 30 хвилин і знову промиваємо.

Крок 3. Помідори ділимо на четвертинки. Очищаємо подрібнюємо часник і петрушку.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з двома столовими ложками оливкової олії. Обсмажимо на ньому часточку часнику до появи яскравого аромату. Прибираємо часник і викладаємо в сковороду морепродукти. Вливаємо вино, додаємо петрушку. Закриваємо кришкою і готуємо, поки раковини не розкриються.

Крок 5. В іншій сковороді також розігріваємо одну столову ложку оливкової олії з часточкою часнику. Занурюємо сюди помідори. Солимо, перчимо і тушкуємо під кришкою близько 5 хвилин. Прибираємо часник.

Крок 6. Очищаємо морепродукти від раковин. Кілька штук залишаємо неочищеними для подачі.

Крок 7. До повної готовності відварюємо пасту лінгвіні.

Крок 8. Соус, що залишився після морепродуктів, уварюють так, щоб залишилося тільки півсклянки рідини. Проціджуємо через марлю, з’єднайте з помідорами і підготовленими морепродуктів. Прогріваємо пару хвилин, після подаємо з пастою лінгвіні.

Крок 9. Лінгвіні з морепродуктів можна викладати на порційні тарілки. Приємного апетиту!

Лінгвіні з соусом болоньєзе

Лінгвіні з соусом болоньєзе – це апетитне і дуже смачне блюдо для домашнього столу. Приготувати яскраву пасту за нашим рецептом зовсім не складно. Кулінарний процес не забере багато часу, а результат нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Паста лінгвіні – 250 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 0,6 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори у власному соку – 0,5 кг
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • сушені Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю з часником і дрібно рубаємо їх ножем.

Крок 2. Розігріваємо оливкову олію в сковороді. Викладаємо на масло цибулю з часником і смажимо на невеликому вогні до легкого рум’янцю.

Крок 3. Викладаємо сюди м’ясний фарш і обсмажуємо близько 10 хвилин на помірному вогні, постійно помішуючи.

Крок 4. Додаємо у фарш подрібнені болгарські перці. Перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

Крок 5. Подрібнюємо томати в соку в блендері і перелити їх в сковороду з вмістом. Солимо, посипаємо спеціями і тушкуємо на маленькому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 6. Відварюємо лінгвіні в киплячій підсоленій воді близько 10 хвилин (читайте на упаковці пасти).

Крок 7. Відкидаємо лінгвіні на друшляк, даємо повністю стекти воді.

Крок 8. Занурюємо пасту в м’ясний соус. Перемішуємо, прибираємо з вогню і посипаємо тертим сиром.

Крок 9. Лінгвіні з соусом болоньєзе готові. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу, прикрасивши зеленню.

Паста лінгвіні з куркою

Паста лінгвіні з куркою – це неймовірно смачне і яскраве частування для вашого домашнього столу. Готовий продукт в італійському стилі вийде дуже соковитим і ароматним. Для приготування обов’язково скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Паста лінгвіні – 150 гр.
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Куряче філе промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.

Крок 3. Подрібнюємо часник і петрушку.

Крок 4. Пропускаємо через тертку сир.

Крок 5. З половини лимона віджимаємо сік. Також знімаємо з цитруса цедру будь-яким зручним способом.

Крок 6. Варимо лінгвіні до готовності в підсоленій воді.

Крок 7. Розтоплюємо шматочок вершкового масла в сковороді. Викладаємо сюди курку. Обсмажуємо близько 5 хвилин до рум’янцю, солимо і перчимо за смаком.

Крок 8. Додаємо до курки часник, вершки, лимонний сік, цедру і тертий сир. Перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.

Крок 9. Опускаємо в заготовку відварену пасту. Перемішуємо і через хвилину вимикаємо плиту.

Крок 10. Додаємо мелений перець і подрібнену петрушку.

Крок 11. Паста лінгвіні з куркою готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши.

Лінгвіні з крабом

Лінгвіні з крабом – це оригінальна кулінарна рішення, яке точно варто взяти на замітку. Готуйте перевіреним покрокового рецептом з нашої збірки. Відмінна ідея для вашого сімейного обіду або вечері. Також частування підійде і для яскравого святкового меню.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Паста лінгвіні – 400 гр.
  • Краб аляскинська відварену – 350 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сир м’який – 200 гр.
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Каперси – 2 ст. л.
  • Сир пармезан тертий – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Базилік – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо лінгвіні в злегка підсоленій воді близько 8 хвилин (читайте на упаковці).

Крок 2. У сковороді розтоплюємо вершкове масло і злегка обсмажуємо подрібнений перець чилі близько 2 хвилин, поки він не стане м’яким.

Крок 3. Додаємо до чилі м’який сир і молоко. Трохи нагріваємо, постійно помішуючи, поки сир повністю не розплавиться, і маса не стане однорідною. Прибираємо з вогню і періодично помішуємо.

Крок 4. Зливаємо воду з готової пасти. Викладаємо продукт назад у каструлю.

Крок 5. Додаємо до пасти крабове м’ясо, каперси і сирний соус. Краба використовуємо попередньо відвареного і розділеного на пластівці.

Крок 6. Прогріваємо вміст кілька секунд, акуратно помішуючи. Доповнюємо меленим чорним перцем за смаком.

Крок 7. Лінгвіні з крабом можна подавати до столу, доповнивши листочками базиліку і тертим пармезаном. Пригощайтеся!

Лінгвіні з грибами

Лінгвіні з грибами на сковорідці – це проста у виконанні і неймовірно смачна кулінарна рішення для вашого столу. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений. Готове блюдо підійде для обіду або вечері. Урізноманітніть звичне меню яскравою ідеєю.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Паста лінгвіні – 200 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Вершки 10-15% – 250 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 3. Промиваємо печериці і ріжемо їх на невеликі частини.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Смажимо на ній цибулю близько трьох хвилин.

Крок 5. Викладаємо до цибулі гриби.

Крок 6. Перемішуємо і смажимо гриби з цибулею близько 10 хвилин. Солимо і перчимо.

Крок 7. Готуємо гриби до випаровування всієї рідини.

Крок 8. Вливаємо в заготовку вершки.

Крок 9. Перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Крок 10. У каструлі відварюємо лінгвіні до повної готовності, після відкидаємо на друшляк.

Крок 11. Лінгвіні з грибами сковороді викладаємо на тарілку і пробуємо!

Паста лінгвіні в томатному соусі

Паста лінгвіні в томатному соусі – це цікава і дуже смачне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері. Таке частування порадує апетитним виглядом і поживними властивостями. Обов’язково беріть на замітку яскравий покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Ваші близькі не зможуть встояти!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1

Склад:

  • Паста лінгвіні – 250 гр.
  • Томати – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • М’ята – 2 гілки.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо томати і подрібнюємо їх у блендері до отримання рідкої однорідної маси.

Крок 2. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

Крок 3. Обсмажуємо цибулю до легкого рум’янцю на рослинному маслі.

Крок 4. Очищаємо зубчики часнику, подрібнюємо їх будь-яким зручним способом і відправляємо до цибулі.

Крок 5. Подрібнюємо м’яту і також відправляємо її в сковороду. Вливаємо томатну масу, солимо, кип’ятимо і після варимо пару хвилин.

Крок 6. Відварюємо До готовності лінгвіні і з’єднуємо її з соусом.

Крок 7. Паста лінгвіні в томатному соусі готова. Подавайте до столу і пробуйте!