Човники з баклажанів з фаршем та сиром в духовці – 5 рецептів з покроковими фото

Багатьом господиням добре відомо, яке різноманітність страв можна приготувати з баклажанів. Це може бути овочеве або м’ясне рагу, запіканка або «човники» з начинкою. Повірте, таке блюдо незвично виглядає на святковому столі і дивує чудовим смаком.

Соковиті човники з баклажанів з фаршем та сиром у духовці

Щоб приготувати смачний і ситний гарнір з баклажанів, потрібен лише невеликий набір продуктів. Баклажани краще вибирати не дуже великого розміру, щоб човники швидше запеклися.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Кріп ½ пучка
  • Сир 100 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Фарш м’ясний 250 гр.
  • Помідор 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Баклажан 2 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати човники з баклажанів з фаршем та сиром у духовці? Готуємо всі інгредієнти і приступаємо до приготування баклажанів. Обидва плода розрізаємо на дві половини. Тепер потрібно вирізати м’якоть. Ні в якому разі не викидаємо її, так як будемо додавати в блюдо. Підсолюємо «човники» всередині і залишаємо на 10 хвилин, щоб пішла гіркота.
  2. за 10 хвилин вимиваємо і обсушуємо баклажани. Викладаємо їх на деко. Нарізаємо цибулю і часник, попередньо позбавивши його від лушпиння. Обидва інгредієнта обсмажуємо до стану прозорості.
  3. Перед тим, як нарізати м’якоть помідорів, слід спочатку звільнити від шкірки томати. Заливаємо помідори окропом, попередньо надрізавши верхівки (надріз повинен бути у формі хреста). Через 1-2 хвилини воду слід вилити і замінити її холодною.
  4. Викладаємо в сковороду до цибулі і часнику м’ясний фарш. Обсмажуємо його до білого кольору, потім додаємо м’якоть помідорів і баклажанів, нарізану кубиками. Коли рідина повністю випарується, висипаємо в масу кріп, заздалегідь вимитий і нарізаний. Солимо і перчимо.
  5. Перемішавши начинку, наповнюємо нею «човники». Випікаємо блюдо в заздалегідь розігрітій духовці 50 хвилин. Температура повинна становити 180 градусів. За 10 хвилин до повної готовності баклажанів натираємо сир і посипаємо їм «човники». Готовність гарніру перевіряємо виделкою, якій протикаємо баклажани: вони повинні стати м’якими.

Приємного апетиту!

Як запекти човники з баклажанів з фаршем, сиром і грибами?

Пропонуємо приготувати дуже смачне і соковите блюдо з баклажанами і грибами. Найважча робота полягає у формуванні «човників» з баклажанів і приготуванні начинки. Якщо часто готувати ласощі, процес приготування реально прискориться.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Фарш свинячий – 200 гр.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир – 100 гр.

Процес приготування:

1. Приступимо до формування «човників» з баклажанів. Вимиваємо обидва плода і розрізаємо їх навпіл. Тепер позбавляємося від м’якоті. Вийшли цілком собі схожі на човники заготовки. Втираємо сіль всередині баклажанів і залишаємо на 15 хвилин.

2. Приступимо до переробки грибів. Спочатку їх необхідно перебрати, а потім промити. Очищений від лушпиння цибулю дрібно нарізаємо, те ж саме проробляємо з м’якоттю баклажанів.

3. Обсмажуємо цибулю на сковороді. Коли він розм’якшиться, викладаємо м’якоть баклажанів і гриби. Через кілька хвилин висипаємо фарш. Солимо і перчимо начинку по своєму смаку.

4. Промиваємо баклажани. Коли вони обсохнуть, викладаємо начинку. Потім переміщаємо їх на деко. Коли духовка нагріється при температурі 220 градусів, ставимо деко з баклажанами всередину і запікаємо півгодини.

5. Тепер слід натерти на тертці скибку сиру і посипати ним страву за 10 хвилин до його повної готовності.

Приємного апетиту!

Човники з баклажанів з фаршем, сиром і помідорами в духовці

Кількість інгредієнтів можна регулювати залежно від смакових уподобань. При бажанні, кількість овочів можна збільшити, а зменшити порцію м’яса. У будь-якому випадку страва вийде дуже смачним і соковитим.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Баклажан – 3 шт.
  • Перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Фарш свинячий – 300 гр.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Суміш перців мелених – 2 щіпки.

Процес приготування:

1. Всі баклажани потрібно спочатку гарненько промити, а потім розрізати на половинки. Тепер потрібно зробити так, щоб баклажани стали схожі на «човники». Допомагаючи собі ножем або ложкою, видаляємо м’якоть з половинок. У баклажанах міститься гіркота, яку необхідно вивести. З цим добре впорається сіль, якою ми покриваємо внутрішню частину «човників». Залишаємо заготовки на 10 хвилин.

2. Баклажанну м’якоть нарізаємо. Знімаємо лушпиння з однієї цибулини і зубчики часнику. Їх потрібно дуже дрібно нарізати і обсмажити до м’якості.

3. Коли цибуля і часник будуть готові, можна сміливо додавати фарш. Через 4-5 хвилин він буде в змозі напівготовності. У цей момент можна додавати м’якоть баклажанів. Продовжуємо обсмажувати масу ще 5 хвилин.

4. У процесі смаження промиваємо баклажани. Залишаємо на час, щоб вони обсохнули. Вимиваємо інші овочі – помідори і перець. Позбавляємо перець від плодоніжки і серцевини. Нарізаємо овочі невеликими кубиками. Додаємо їх до решти інгредієнтів начинки. Приправляємо масу сіллю і перцем. Перемішуємо.

5. Через 3 хвилини, коли начинка буде повністю готова, викладаємо її в «човники». Переносимо заготовки на деко. Натираємо на тертці сир. Посипаємо їм баклажани. Коли духовка розігріється до температури 180 градусів, ставимо деко всередину на 30 хвилин.

Приємного апетиту!

Смачні і соковиті човники з баклажанів з фаршем, сиром і часником

Пропонуємо вам поласувати ароматним стравою з курячим фаршем, приправленим з дрібно нарізаним часником, який додасть трохи пікантної гостроти «лодочкам», і золотистої сирною скоринкою.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Аджика грузинська – ½ ч. л.
  • Трави італійські – за бажанням.
  • Перець мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 7 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Кріп – 1-2 гілки.

Процес приготування:

1. Баклажани мають бути досить великими. Розрізаємо їх на дві частини, попередньо вимивши водою. Видаляємо м’якоть звичайною ложкою і посипаємо баклажани сіллю з внутрішньої сторони. Через 20 хвилин з плодів піде гіркоту.

2. Витягнуту з баклажанів м’якоть не викидаємо, а нарізаємо кубиками. Її ми будемо обсмажують з цибулею, який спочатку очистимо від лушпиння, а потім дрібно наріжемо. Процес займе не більше 10 хвилин.

3. Тепер викладаємо до м’якоті і луку м’ясний фарш. Обсмажуємо заготівлю близько семи хвилин. Вимитий помідор нарізаємо шматочками у вигляді кубиків і додаємо в сковороду. Інгредієнти потрібно перемішати і обсмажувати 2 хвилини.

4. Для начинки нам знадобиться пара зубчиків часнику. Очищаємо їх, подрібнюємо і додаємо в начинку. Промиту зелень вимиваємо і нарізаємо. Висипаємо її в начинку разом з аджикою, італійськими травами, сіллю і перцем. Перемішуємо інгредієнти. Начинка готова.

Приємного апетиту!

Як приготувати човники з баклажанів з куркою і сиром?

Баклажани вважаються сезонним стравою, рецептів з якими набереться на дуже велику кулінарну книгу. Пропонуємо вам приготувати баклажани по одному з таких рецептів – з курячим філе, овочами і сиром. Філе для начинки необхідно спочатку нарізати, а потім обсмажити з цибулею.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Кількість порцій – 16.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Баклажан – 8 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Сформуємо «човники» з баклажанів. Для цього потрібно спочатку промити всі плоди. Потім, обтерши, баклажани розрізаємо на дві частини. Тепер потрібно видалити м’якоть з кожної частини, щоб вийшли човники. Плодоніжку можна видалити або залишити. М’якоть вирізаємо з допомогою ножа або выскребаем ложкою. «Човники» посипаємо сіллю і залишаємо на півгодини.

2. Займемося начинкою для баклажанів. Вимиваємо куряче філе. Після того, як курка обсохне, філе нарізаємо кубиками. Позбавляємо цибулину від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками.

3. Вимиваємо томати. Вирізаємо тільки плодоніжку. Шкірку залишаємо. Нарізаємо помідори невеликими кубиками.

4. Часник позбавляємо від лушпиння і видавлюємо пару зубчиків з допомогою землянки В окрему ємність викладаємо сметану і додаємо в неї часник.

5. Тепер необхідно обсмажити цибулю і куряче філе на сковороді. Для цього спочатку розігріваємо олію, а потім висипаємо в нього лук. Коли він розм’якшиться, викладаємо куряче філе. Обсмажуємо до готовності 15 хвилин. Приправляємо сіллю і перцем. Перемішавши масу, додаємо в неї нарізані помідори. Постійно помішуючи тушкуємо начинку близько 15 хвилин.

6. Гіркоту з баклажанів вийшла. Зливаємо сік в раковину і вимиваємо баклажани. Коли вони обсохнуть, викладаємо в «човники» начинку і відразу переміщаємо на деко. Поливаємо начинку соусом із сметани і часнику.

7. Подрібнюємо сир крупно на тертці і посипаємо їм начинку. Почекаємо, поки розігріється духова шафа (виставляємо температуру 180 градусів). Потім ставимо деко в духовку і випікаємо баклажани 40 хвилин.

Приємного апетиту!