Зубатка в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Зубатка в духовці – це корисна і дуже смачна риба, яка відрізняється своєю м’якою і ніжною текстурою, яка практично не містить кісточок. М’ясо цієї риби легко засвоюватися, а відповідно, ідеально підходить для пізнього поживного вечері, після якого ви не будете відчувати важкості в шлунку, а лише позбудетеся від почуття голоду. Готувати цю рибу можна різними способами, але запікання – найбільш вдалий з них, так як м’ясо досить пухке і при смаженні може втратити свою форму і припинитися в «кашу». Урізноманітніть своє меню ароматним і корисним стравою з зубатки!

Зубатка, запечена у фользі

Зубатка, запечена у фользі – це самий простий і швидкий спосіб приготування м’якою і соковитою риби за мінімальну кількість часу, проведений біля плити. При томлінні у фользі, зубатка зберігає свою форму і як би гаситься у власному соку, за рахунок чого, виходить неймовірно смачною.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Зубатка 3 стейка
  • Коріандр мелений 1 ч. л.
  • Спеції для риби 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. За ніч до початку готування виймаємо рибу з морозильної камери і залишаємо на полиці холодильника. Розморожені стейки обполіскуємо водою і витираємо паперовими рушниками, кладемо на лист фольги.
  2. З двох сторін натираємо шматки меленим насінням коріандру і сіллю.
  3. Аналогічно чинимо зі спеціями для риби і меленим перцем.
  4. Підверніть краї фольги, як показано на фото.
  5. Формуємо конвертик, щоб в процесі запікання, соки не витекли.
  6. Поміщаємо заготовки на деко і відправляємо в духовку, прогрітий до 180 градусів на 25-30 хвилин.
  7. До столу подаємо прямо у фользі, розгорнувши краю. Приємного апетиту!

Стейк зубатки в духовці

Стейк зубатки в духовці, доповнений соком лимона і спеціями – це легкий і дуже смачний варіант обіду або вечері, який допоможе вам з легкістю нагодувати всю сім’ю, витративши на підготовку не більше 30 хвилин. Подавайте рибку до столу з білим рисом і овочами.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Стейки зубатки – 2 шт.
  • Сік лимона – 10 мл
  • Спеції – 5 гр.
  • Сіль – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розморожені шматки розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку.

Крок 2. Присмачую зубатку сіллю і чорним перцем, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 3. Заготовки скроплюємо соком лимона і загорнути у фольгу, залишаючи невеликий отвір для виходу пари.

Крок 4. Запікаємо страву протягом 20 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.

Крок 5. Ароматну рибу викладаємо на листя зеленого салату і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Зубатка, запечена з картоплею

Зубатка, запечена з картоплею під «шапочкою» з сирно-сметанного соусу – це блюдо, яке різноманітить ваш звичний раціон, а також запросто прикрасить будь-який святковий стіл. Пропонуємо вам доповнити рибку такими овочами, ріпчаста цибуля і морква.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Зубатка (стейки) – 5 шт.
  • Картопля – 7 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир твердих сортів – 300 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Майонез – 200 мл
  • Зелень – 50 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті і обсушені стейки зубатки поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і спеціями, і натираємо. Залишаємо на півгодини для просочення.

Крок 2. З листів фольги формуємо невеликі човники, для порційного запікання риби.

Крок 3. З морквини чистимо шкірку, подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 4. Очищену цибулю нарізаємо кільцями.

Крок 5. Для соусу змішуємо рубану зелень зі сметаною і майонезом.

Крок 6. Натираємо на тертці шматочок твердого сиру.

Крок 7. Чистимо і нарізаємо слайсами картоплю.

Крок 8. На дно кожної формочки викладаємо шар картоплі і трохи підсолюємо.

Крок 9. Слідом викладаємо морквяну стружку і цибульні кільця.

Крок 10. Знову картопля + соус.

Крок 11. На овочі кладемо рибу і доповнюємо її жменею лука.

Крок 12. Завершуємо збірку подрібненим сиром.

Крок 13. Накриваємо заготовки фольгою і випікаємо близько 20-30 хвилин при 180 градусах.

Крок 14. Після закінчення часу, знімаємо фольгу і підрум’янюємо: готуємо ще 10-15 хвилин.

Крок 15. Апетитна страва розкладаємо по тарілках прямо у формах і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Як смачно приготувати зубатку з овочами в духовці?

Як смачно приготувати зубатку з овочами в духовці? Напевно, цим питанням задавалися багато, однак, відповідь дуже проста. Так як риба володіє м’якою і ніжною текстурою, для смаження її використовують рідко, а ось в процесі запікання, для більшої соковитості додаються цибулю, солодкий перець і помідори.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Зубатка – 500 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Масло олію – 2-3 ст. л.
  • Сік лимона – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Лук «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо довільно.

Крок 2. Моркву чистимо і натираємо на бурачной тертці.

Крок 3. На розігрітій олії пасеруємо цибулю і моркву, паралельно нарізаємо кубиком м’якоть солодкого перцю.

Крок 4. На дольки ріжемо помідори. Перець і томати викладаємо до пассеровке, перемішуємо і тушкуємо ще 5-7 хвилин.

Крок 5. Зубатку збризкуємо лимонним соком і натираємо сіллю з перцем – кладемо в жароміцний посуд з високими бортиками.

Крок 6. Поверх розподіляємо томлені овочі і підсолюємо.

Крок 7. Запікаємо протягом 25-30 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. Страва сервіруємо і дегустуємо. Приємного апетиту!

Філе зубатки в духовці

Філе зубатки в духовці – легке і дуже поживна страва, вживши який, ви зарядитесь енергією на весь день і надовго забудете про ненависному почутті голоду. В залежності від своїх уподобань, ви можете готувати цілісні шматочки або розділити їх на дві частини і видалити центральну кісточку.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Зубатка – 400 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Масло рослинне – 25 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для риби – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо зубатку, готуємо інші складові.

Крок 2. Старанно натираємо рибку спеціями.

Крок 3. Форму, придатну для духовки, промазуємо маслом і викладаємо рибу.

Крок 4. Зверху розкладаємо цибульні півкільця і запікаємо протягом 40-60 хвилин при температурі 180-190 градусів.

Крок 5. Ніжну зубатку викладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Зубатка з рисом в духовці

Зубатка з рисом в духовці – це поживне і корисне блюдо, яке приємно здивує вас своїми смаковими характеристиками. Завдяки тому, що риба досить жирна, крупа і овочі, в процесі термічної обробки, повністю просочуються жирком – пальчики оближеш!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Стейки зубатки – 600 гр.
  • Рис – 1 склянка
  • Горошок зелений – 3 ст. л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу розморожуємо, овочі чистимо і обполіскуємо під струменем води.

Крок 2. Зубатку посипаємо меленим перцем і сіллю з усіх боків, поливаємо лимонним соком – даємо трохи часу просочитися.

Крок 3. До м’якості та легкого золотавості обсмажуємо нарізку з цибулі і моркви.

Крок 4. Доповнюємо пасеровку зеленим горошком і подрібненим часником, перемішуємо і знімаємо з конфорки через 2-3 хвилини.

Крок 5. У форму насипаємо промитий рис і об’єднуємо крупу з овочами, солимо і перчимо.

Крок 6. Зверху кладемо зубатку і заливаємо компоненти водою так, щоб рідина практично повністю покрила стейки.

Крок 7. Накриваємо блюдо фольгою й запікаємо при 190 градусах 40-50 хвилин, після виймаємо з духовки і наполягаємо під фольгою ще хвилин 15.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Пиріг з синьою зубаткой

Пиріг з синьою зубаткой – це ситна і дуже ароматна випічка, яка запросто замінить вам повноцінний прийом їжі. Доповнимо і м’яку білу рибу картопляними слайсами, тісто готується з додаванням дріжджів і в результаті виходить повітряним. Для змазування рекомендуємо використовувати курячі жовтки.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Зубатка (в очищеному вигляді) – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Молоко – 300 мл + 1 ст. л.
  • Борошно – 350 гр.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Вершки 33% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Дріжджі свіжі – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – 2-3 гр.
  • Жовток курячий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю і ріпчасту цибулю чистимо і промиваємо, готуємо і всі інші інгредієнти.

Крок 2. Для тесту в глибоку миску наливаємо тепле молоко і змішуємо його з дріжджами, сіллю, цукровим піском і рослинним маслом.

Крок 3. Поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо гладке і м’яке тісто.

Крок 4. Прикриваємо пшеничне масу рушником і ставимо в тепло на 90 хвилин, протягом цього часу, двічі обминаємо.

Крок 5. Паралельно готуємо начинку: рибу чистимо і нарізаємо м’якоть невеликими скибочками, викладаємо в друшляк і чекаємо, поки надлишки води стечуть.

Крок 6. Дрібно нарізану цибулю припускаємо в вершках до м’якості на сковороді, солимо.

Крок 7. Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружальцями.

Крок 8. «Свіже» тісто розділяємо на три сегменти: великий, середній та малий.

Крок 9. Великий шматок розгортаємо в пласт товщиною близько 5 міліметрів.

Крок 10. Заготівлю викладаємо на лист пекарської папери. Зверху викладаємо картоплю, підсолюємо, потім на картоплю викладаємо томлений цибулю в вершках і посипаємо меленим перцем.

Крок 11. На овочі кладемо рибну нарізку і також трохи підсолюємо.

Крок 12. Середній шматок тесту також розкачуємо і викладаємо на начинку, вологими пальцями щільно скріплюємо.

Крок 13. Із залишків тіста робимо прикраси по своєму смаку.

Крок 14. Верхівку декоруємо, а також робимо 1-2 отвори для вільного виходу пари.

Крок 15. В піалі расколачиваем жовток з молоком.

Крок 16. Отриманою сумішшю змащуємо пиріг і випікаємо 45-60 хвилин при температурної позначки в 180-200 градусів.

Крок 17. Випічку злегка остуджуємо, нарізаємо порційними шматками і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Зубатка, запечена з цибулею і морквою

Зубатка, запечена з цибулею і морквою – це класичне поєднання компонентів, яке припаде до смаку будь-кому, хто спробує хоча б трохи. Овочі, приготовлені разом з рибою, насичуються її смаком і ароматом, а значить, вони прекрасно доповнять зубатку (як гарнір).

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Зубатка – 600 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Соус теріякі» – 3 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибку чистимо і розрізаємо на шматочки, присмачую сіллю і лимонним соком – залишаємо при кімнатній температурі для маринування.

Крок 2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.

Крок 3. На тертці для моркви по-корейськи трьом оранжевий овоч.

Крок 4. На дно форми для запікання викладаємо шар цибулі і моркви, промазуємо сметаною і трохи солимо.

Крок 5. На овочеву подушку «кладемо» зубатку, змащуємо соком теріякі і також підсолюємо.

Крок 6. Запікаємо протягом півгодини при 180 градусах.

Крок 7. Страва готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!