Картопляна бабка – 8 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Картопляна бабка – це всіма улюблене блюдо, яке знайоме кожному з нас ще з дитинства. Напевно багатьом таку страву готували бабусі ще в печах, і це завжди було неймовірно смачно! Так чому б нам не побалувати себе даними страв, приготованих своїми руками, та ще й на власній кухні? Для додаткової яскравості і балансу смаку можна використовувати такі добавки, як свиняче сало, перекручене м’ясо і цибулю.

Картопляна бабка по-білоруськи в духовці

Картопляна бабка по-білоруськи в духовці – це старослов’янське блюдо, яке включає в себе овочі, так і м’ясну складову. Пропонуємо вам приготувати страву з картоплі в глиняних горщиках. При такому способі готування, компоненти максимально просочуються соками і ароматами один одного.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 160 гр.
  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно ½ ст. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Очищений цибулю нарізаємо чверть кільцями, дрібно рубаємо часник.
  2. Промите м’ясо розрізаємо на довільні шматки.
  3. На розігрітому вершковому маслі пасеруємо цибулю.
  4. До прозорих цибульним скибочкам закидаємо м’ясо.
  5. Перемішуємо і смажимо близько 10 хвилин, остуджуємо.
  6. Картоплю чистимо і промиваємо, подрібнюємо на тертці з дрібними отворами і віджимаємо надлишки соку.
  7. Змішуємо картопляне «пюре» з часником, обсмаженими компонентами, яйцем, борошном і сіллю.
  8. Добиваємося однорідної консистенції.
  9. Розподіляємо масу по горщикам і ставимо посуд в холодну духовку, включаємо нагрів до 180 градусів і засікаємо 60 хвилин.
  10. За 7-10 хвилин до готовності присипаємо страва натертим сиром.
  11. До столу подаємо прямо в горщиках, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!