Картопляна бабка в горщиках
Картопляна бабка в горщиках – це поживне і ситна страва, яка стане для вас смачним обідом або вечерею, який без сумніву оцінять всі члени сім’ї. Для гармонійного смаку рекомендуємо доповнювати картопляну масу копченим свинячим салом і грудинкою, а подавати до столу з охолодженої сметаною.
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Сало копчене – за смаком.
- Грудинка копчена – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля велика – 1 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Озброюємося овочечисткою і очищаємо картоплю, промиваємо.
Крок 2. Головний компонент подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Крок 3. До однорідної маси додаємо приправи і сіль, яйце і борошно, а також натерту на дрібній тертці цибулю.
Крок 4. На невеликі скибочки ріжемо м’ясні складові.
Крок 5. На дно горщиків викладаємо копчене сало.
Крок 6. Шматочки грудинки вмішуємо в основний склад.
Крок 7. Також не забуваємо доповнити «тісто» меленим перцем.
Крок 8. Заповнюємо вогнетривкий посуд картопляною масою.
Крок 9. Запікаємо страву близько 90 хвилин при температурної позначки в 170 градусів.
Крок 10. Розкладаємо по порційних тарілках і посипаємо кропом. Приємного апетиту!