Картопляна бабка – 8 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Картопляна бабка в горщиках

Картопляна бабка в горщиках – це поживне і ситна страва, яка стане для вас смачним обідом або вечерею, який без сумніву оцінять всі члени сім’ї. Для гармонійного смаку рекомендуємо доповнювати картопляну масу копченим свинячим салом і грудинкою, а подавати до столу з охолодженої сметаною.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля – 1 кг
  • Сало копчене – за смаком.
  • Грудинка копчена – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося овочечисткою і очищаємо картоплю, промиваємо.

Крок 2. Головний компонент подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 3. До однорідної маси додаємо приправи і сіль, яйце і борошно, а також натерту на дрібній тертці цибулю.

Крок 4. На невеликі скибочки ріжемо м’ясні складові.

Крок 5. На дно горщиків викладаємо копчене сало.

Крок 6. Шматочки грудинки вмішуємо в основний склад.

Крок 7. Також не забуваємо доповнити «тісто» меленим перцем.

Крок 8. Заповнюємо вогнетривкий посуд картопляною масою.

Крок 9. Запікаємо страву близько 90 хвилин при температурної позначки в 170 градусів.

Крок 10. Розкладаємо по порційних тарілках і посипаємо кропом. Приємного апетиту!