Картопляна бабка – 8 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Бабка з картоплі з куркою

Баба з картоплі з куркою – це традиційне блюдо білоруської кухні, яка користується величезною популярністю в усьому світі. Проте в цьому немає нічого дивного, тому як складно знайти таку людину, яка відмовиться від порції ситної картоплі, доповненої м’ясної складової, цибулею і спеціями.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Борошно – 3,5 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для птиці – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо філе від плівок і промиваємо під струменем води, очищаємо і обполіскуємо овочі.

Крок 2. На кубики середнього розміру куряче філе ріжемо і укладаємо в чашу, посипаємо приправами і сіллю – перемішуємо і залишаємо для просочення.

Крок 3. Половинку цибулини дрібно нарізаємо і пасеруємо на чотирьох столових ложках олії до коричневого відтінку.

Крок 4. До золотистої цибулі закидаємо м’ясо, перемішуємо і готуємо на помірному вогні близько 5 хвилин.

Крок 5. Картоплю подрібнюємо на дрібній тертці і злегка віджимаємо від соку. Залишки лука також трьом на тертці і об’єднуємо з картоплею.

Крок 6. Тепер змішуємо картопляну масу з куркою, двома столовими ложками борошна і двома ложками сметани. Пробуємо і при необхідності досолює.

Крок 7. Форму для запікання промазуємо шаром вершкового масла і обсипаємо залишилася борошном, викладаємо склад і переміщаємо в духову шафу: 180 градусів 50 хвилин.

Крок 8. Приблизно за 10-15 хвилин до готовності, присмачую верхівку залишилася сметаною.

Крок 9. Не чекаючи охолодження, розкладаємо по тарілках і знімаємо пробу. Приємного апетиту!