Бабка з картоплі з куркою
Баба з картоплі з куркою – це традиційне блюдо білоруської кухні, яка користується величезною популярністю в усьому світі. Проте в цьому немає нічого дивного, тому як складно знайти таку людину, яка відмовиться від порції ситної картоплі, доповненої м’ясної складової, цибулею і спеціями.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Борошно – 3,5 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для птиці – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо філе від плівок і промиваємо під струменем води, очищаємо і обполіскуємо овочі.
Крок 2. На кубики середнього розміру куряче філе ріжемо і укладаємо в чашу, посипаємо приправами і сіллю – перемішуємо і залишаємо для просочення.
Крок 3. Половинку цибулини дрібно нарізаємо і пасеруємо на чотирьох столових ложках олії до коричневого відтінку.
Крок 4. До золотистої цибулі закидаємо м’ясо, перемішуємо і готуємо на помірному вогні близько 5 хвилин.
Крок 5. Картоплю подрібнюємо на дрібній тертці і злегка віджимаємо від соку. Залишки лука також трьом на тертці і об’єднуємо з картоплею.
Крок 6. Тепер змішуємо картопляну масу з куркою, двома столовими ложками борошна і двома ложками сметани. Пробуємо і при необхідності досолює.
Крок 7. Форму для запікання промазуємо шаром вершкового масла і обсипаємо залишилася борошном, викладаємо склад і переміщаємо в духову шафу: 180 градусів 50 хвилин.
Крок 8. Приблизно за 10-15 хвилин до готовності, присмачую верхівку залишилася сметаною.
Крок 9. Не чекаючи охолодження, розкладаємо по тарілках і знімаємо пробу. Приємного апетиту!