Картопляна бабка – 8 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Бабка з картоплі з фаршем в духовці

Баба з картоплі з фаршем і цибулею в духовці за своїм складовим дуже нагадує класичну запіканку з картоплі. Проте до складу цієї страви входять такі компоненти, як курячі яйця і пшеничне борошно, виходячи з цього, бабця виходить щільною і дуже ситною.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2,5 ст. ложки
  • Картопля – 6 шт.
  • Фарш курячий – 200 гр.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю чистимо і обполіскуємо під струменем води, натираємо на крупній тертці і змішуємо з яйцями, борошном, сіллю і меленим перцем.

Крок 2. В окремій ємності доповнюємо фарш рубаною зеленню, сіллю і перцем.

Крок 3. Вогнетривку форму промазуємо рослинним маслом і розподіляємо по дну половину картоплі, зверху викладаємо м’ясну складову.

Крок 4. «Закриваємо» начинку, що залишилася картопляною масою і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів на 50-60 хвилин.

Крок 5. Якщо верх активно золотиться, рекомендуємо прикрити листом фольги. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!