Бабка з картоплі з фаршем в духовці
Баба з картоплі з фаршем і цибулею в духовці за своїм складовим дуже нагадує класичну запіканку з картоплі. Проте до складу цієї страви входять такі компоненти, як курячі яйця і пшеничне борошно, виходячи з цього, бабця виходить щільною і дуже ситною.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 2,5 ст. ложки
- Картопля – 6 шт.
- Фарш курячий – 200 гр.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю чистимо і обполіскуємо під струменем води, натираємо на крупній тертці і змішуємо з яйцями, борошном, сіллю і меленим перцем.
Крок 2. В окремій ємності доповнюємо фарш рубаною зеленню, сіллю і перцем.
Крок 3. Вогнетривку форму промазуємо рослинним маслом і розподіляємо по дну половину картоплі, зверху викладаємо м’ясну складову.
Крок 4. «Закриваємо» начинку, що залишилася картопляною масою і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів на 50-60 хвилин.
Крок 5. Якщо верх активно золотиться, рекомендуємо прикрити листом фольги. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!