Картопляна бабка з молоком в духовці
Картопляна бабка з молоком в духовці приємно здивує вас своїм ніжним смаком і приємною вершковою текстурою, яка в буквальному сенсі тане в роті. Таке блюдо можна запросто подати до святкового столу, а також просто побалувати сім’ю та «спекти» бабку до вечері.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Картопля – 2 кг
- Свинина жирна – 200 гр.
- Сало – за смаком.
- Цибулини – 2 шт.
- Молоко/вершки – 100 мл
- Сухарі панірувальні – 2-3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шар за шаром видаляємо лушпиння з цибулі, ріжемо на невеликі кубики.
Крок 2. Сало нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо разом з цибулею до рум’яності (близько 10 хвилин).
Крок 3. Паралельно чистимо і натираємо картоплю за допомогою дрібної терки або в чаші кухонного комбайна.
Крок 4. Свинину ріжемо на кубики і підсмажуємо в окремій сковороді.
Крок 5. До картопляної маси додаємо куряче яйце, підігріте молоко або вершки, сіль, приправи – ретельно перемішуємо.
Крок 6. Доповнюємо основу шкварками з цибулею, а також золотистими кубиками свинини.
Крок 7. Деко змащуємо олією і обсипаємо сухарями, розподіляємо «тісто». Готуємо бабку близько години при 180 градусах.
Крок 8. Бабку готуємо та подаємо з охолодженої сметаною. Приємного апетиту!