Картопляна бабка – 8 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Картопляна бабка з молоком в духовці

Картопляна бабка з молоком в духовці приємно здивує вас своїм ніжним смаком і приємною вершковою текстурою, яка в буквальному сенсі тане в роті. Таке блюдо можна запросто подати до святкового столу, а також просто побалувати сім’ю та «спекти» бабку до вечері.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Картопля – 2 кг
  • Свинина жирна – 200 гр.
  • Сало – за смаком.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Молоко/вершки – 100 мл
  • Сухарі панірувальні – 2-3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шар за шаром видаляємо лушпиння з цибулі, ріжемо на невеликі кубики.

Крок 2. Сало нарізаємо дрібними шматочками і обсмажуємо разом з цибулею до рум’яності (близько 10 хвилин).

Крок 3. Паралельно чистимо і натираємо картоплю за допомогою дрібної терки або в чаші кухонного комбайна.

Крок 4. Свинину ріжемо на кубики і підсмажуємо в окремій сковороді.

Крок 5. До картопляної маси додаємо куряче яйце, підігріте молоко або вершки, сіль, приправи – ретельно перемішуємо.

Крок 6. Доповнюємо основу шкварками з цибулею, а також золотистими кубиками свинини.

Крок 7. Деко змащуємо олією і обсипаємо сухарями, розподіляємо «тісто». Готуємо бабку близько години при 180 градусах.

Крок 8. Бабку готуємо та подаємо з охолодженої сметаною. Приємного апетиту!