Рибний пиріг – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Рибний пиріг — це неймовірно смачне і поживне блюдо, яке замінить повноцінний прийом їжі. Є багато варіантів його приготування: з картоплею, рисом, капустою, з дріжджового або листкового тіста. Спробуйте яскраву підбірку з 10-і покрокових рецептів з докладним описом процесу.

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами

Смачний заливний пиріг на кефирном тесті можна приготувати з начинкою з рибної консерви. Подавайте страву до домашнього обіду або в якості ситного перекусу. Оцініть простий рецепт.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 200 гр.
  • Кефір 350 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль 2 гр.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Для начинки:
  • Консервована риба 250 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кріп 10 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти рибний пиріг в духовці? Гарненько збиваємо яйця з сіллю і заливаємо їх кефіром. Розмішуємо. Сюди ж просіваємо борошно з содою. Вимішуємо до однорідної жидковатого тесту.
  2. Рибну консерву викладаємо в глибоку миску і розминаємо її виделкою.
  3. Відварні курячі яйця натираємо на тертці.
  4. Також чинимо і з сиром.
  5. Подрібнюємо промитий кріп. Всі інгредієнти для начинки з’єднуємо і розмішуємо.
  6. У форму для випікання виливаємо половину тіста.
  7. За верху розподіляємо начинку.
  8. Заливаємо її рештою тестом. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  9. Живильний заливний рибний пиріг готовий, ділите на порції і пригощайтеся!