Рибний пиріг – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Рибний пиріг — це неймовірно смачне і поживне блюдо, яке замінить повноцінний прийом їжі. Є багато варіантів його приготування: з картоплею, рисом, капустою, з дріжджового або листкового тіста. Спробуйте яскраву підбірку з 10-і покрокових рецептів з докладним описом процесу.

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами

Смачний заливний пиріг на кефирном тесті можна приготувати з начинкою з рибної консерви. Подавайте страву до домашнього обіду або в якості ситного перекусу. Оцініть простий рецепт.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 200 гр.
  • Кефір 350 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль 2 гр.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Для начинки:
  • Консервована риба 250 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кріп 10 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти рибний пиріг в духовці? Гарненько збиваємо яйця з сіллю і заливаємо їх кефіром. Розмішуємо. Сюди ж просіваємо борошно з содою. Вимішуємо до однорідної жидковатого тесту.
  2. Рибну консерву викладаємо в глибоку миску і розминаємо її виделкою.
  3. Відварні курячі яйця натираємо на тертці.
  4. Також чинимо і з сиром.
  5. Подрібнюємо промитий кріп. Всі інгредієнти для начинки з’єднуємо і розмішуємо.
  6. У форму для випікання виливаємо половину тіста.
  7. За верху розподіляємо начинку.
  8. Заливаємо її рештою тестом. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  9. Живильний заливний рибний пиріг готовий, ділите на порції і пригощайтеся!

Простий і смачний рибний пиріг з картоплею

Одна з яскравих начинок для домашнього пирога – картопля і риба. Таке частування вийде неймовірно поживним і смачним. Порадуйте своїх рідних або осіб, використовуючи простий кулінарний рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Філе білої риби – 700 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез — 6 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти за списком

2. Подрібнюємо цибулю з рибою. Тонкими колами ріжемо картоплю і заливаємо її водою. Це допоможе прибрати зайвий крохмаль.

3. Для тіста вимішуємо яйця з содою, сіллю, майонезом, олією і борошном.

4. Половину тіста вливаємо у форму для випікання.

5. Рівномірно розподіляємо по ньому картоплю.

6. Далі кладемо цибулю.

7. Закриваємо шари шматочками риби.

8. Поливаємо рештою тестом.

9. Випікаємо частування 40 хвилин при температурі 180 градусів.

10. Рум’яний пиріг з рибою і картоплею готовий. Можна пробувати!

Покроковий рецепт приготування рибного пирога з рисом

Часто рибні пироги готують з додаванням рису. Так начинка вийде ще більш ситної і яскравою за смаком. Подавати його можна як самостійну страву. Порадуйте себе і домашніх!

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Риба консервована – 1 банку.
  • Рис – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Масло вершкове – 0,5 пачки.
  • Маргарин – 1 пачка.
  • Сметана – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно – 1 склянка
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 щіпка.
  • Сода – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Відварюємо рис до готовності.

2. Для тіста з’єднуємо розтоплений і охолоджений маргарин зі сметаною.

3. Сюди відправляємо сіль, соду, дріжджі і борошно.

4. Вимішуємо продукти до однорідного тесту.

5. Подрібнюємо цибулю, солимо його і розмішуємо. Так він пустить сік.

6. Рибну консерву розминаємо виделкою.

7. Тісто ділимо на дві частини: одну маленьку й велику.

8. Більшу частину розкачуємо і викладаємо у форму для випікання. Бортики закриваємо.

. По тесту рівномірно розподіляємо рис.

10. Далі кладемо цибулю.

11. На нього – невеликі шматочки вершкового масла.

12. Викладаємо рибу і ще трохи олії.

13. Акуратно обхоплюємо начинку тістом.

14. Закриваємо заготівлю залишилися шматочком тесту.

15. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

16. Пиріг з рибою і рисом готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

Як спекти рибний пиріг з дріжджового тіста в духовці?

Пухкий і рум’яний рибний пиріг виходить на дріжджовому тісті. Приготуйте яскраве блюдо для вашого ситного обіду або перекусу. Таке частування приємно здивує своїм смаком і ароматом.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Риба консервована – 1 банку.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 400 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 5 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. З’єднуємо цукор, сіль і дріжджі.

2. Вливаємо сюди теплу воду, оливкова олія і поступово просіваємо борошно.

3. Вимішуємо тісто до однорідності.

4. Залишаємо його під рушником в теплому місці на 1-1,5 години.

5. Розминаємо готовий продукт руками. Можна відщипнути невеликий шматок для прикраси.

6. З консерви зливаємо рідину. Очищаємо овочі.

7. Ділимо тісто на дві частини. Розкачуємо їх в тонкі пласти.

8. Одну частину викладаємо у форму для випікання.

9. Далі подрібнюємо цибулю.

10. Ріжемо Тонкими брусочками картоплю.

11. Розмішуємо рибу з цибулею.

12. На тісто викладаємо картоплю.

13. Далі кладемо рибу з цибулею.

14. Закриваємо начинку другим пластом тіста. З решти шматочків робимо прикраса.

15. Випікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

16. Обмазуємо рум’яний продукт вершковим маслом.

17. Яскравий пиріг з рибою готовий. Пригощайтеся!

Смачний рибний пиріг з листкового тіста

Смачний рибний пиріг виходить на листковому тісті. Так випічка виходить хрусткою і рум’яної. Соковита начинка додасть їй яскравий смак і аромат. Подавайте як ситної закуски.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Риба консервована – 2 банки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 2 ст. л.
  • Цибуля порей – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Листкове тісто ділимо на дві рівні частини.

2. Подрібнюємо цибулю і смажимо його на рослинному маслі.

3. В цей час приступаємо до розкочування листкового тіста.

4. Обмазуємо рослинним маслом деко.

5. Викладаємо сюди першу частину тіста.

6. З консерви зливаємо рідину. Рибу кладемо в загальну миску.

7. Відварюємо рис і обсмажуємо його трохи разом з цибулею.

8. На тісто викладаємо подрібнену рибу.

9. Далі кладемо рис з цибулею.

10. Цибуля порей подрібнюємо.

11. Посипаємо їм начинку.

12. Щільно закриваємо частування другою частиною тіста. Робимо невеликі проколи вилкою.

13. Готуємо страву 30 хвилин при температурі 200 градусів.

14. Рум’яну випічку обмазуємо вершковим маслом.

15. Рибний пиріг з листкового тіста готовий. Пробуйте!

Заливний пиріг з рибними консервами на майонезі

Ідея для живильної домашньої випічки – заливний пиріг на майонезі з начинкою з рибної консерви. Щоб частування вийшло пишним, рум’яним і соковитим всередині, використовуйте перевірений кулінарний рецепт.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Майонез – 150 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 6 шт.
  • Сода – 1,5 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Риба консервована – 240 гр.
  • Масло рослинне для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти.

2. Три яйця відварюємо для начинки.

3. Для тіста змішуємо кефір з майонезом в глибокій мисці.

4. Сюди ж відправляємо три яйця.

5. Збиваємо і поступово просіваємо борошно, додаємо соду, гашену оцтом.

6. Вимішуємо заготовку до однорідності.

7. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його до м’якості.

8. Розминаємо виделкою вміст консерви.

9. Очищаємо варені яйця і нарізаємо невеликими кубиками.

10. З’єднуємо всі продукти для начинки і розмішуємо їх.

11. Частина рідкого тіста вливаємо у форму для випікання.

12. Присипаємо невеликою кількістю борошна.

13. Викладаємо начинку.

14. Заливаємо її рештою тестом.

15. Випікаємо пиріг 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готово!

Ніжний рибний пиріг на сметані

Ніжний і апетитний рибний пиріг можна приготувати на сметанному тесті. Такий варіант порадує простим виконанням. Готове блюдо вийде ситним, ароматним і яскравим за смаком.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Тунець консервований – 1 банка.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Три яйця збиваємо разом з дрібкою солі.

3. Додаємо сюди кефір і сметану. Продовжуємо вимішувати.

4. Вливаємо розтоплене і злегка остигле масло.

5. Просіваємо борошно разом з розпушувачем.

6. Розмішуємо рідке тісто до однорідності.

7. Тунець відкидаємо на сито, щоб стекла зайва рідина. Також продукт подрібнюємо.

8. Залишилися яйця відварюємо і дрібно нарізаємо. Ріжемо і зелений лук.

9. З’єднуємо продукти для начинки і перемішуємо їх.

10. Половину тіста вливаємо у форму для випікання.

11. Далі викладаємо начинку.

12. Виливаємо тісто.

13. Готуємо страву 50 хвилин при температурі 180 градусів.

14. Домашній рибний пиріг готовий. Діліть його на порції і пригощайтеся!

Пиріг зі свіжої риби в домашніх умовах

Яскравий за смаком рибний пиріг виходить з додаванням свіжої риби. Таке частування прекрасно різноманітить ваше домашнє меню. Скористайтеся простим рецептом, щоб порадувати своїх рідних.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Риба – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Вода – 750 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Борошно житнє – 2 склянки
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Вливаємо в зручну миску теплу воду.

2. Додаємо сюди півтори ложки солі.

3. Після додаємо цукор.

4. Приєднуємо сухі дріжджі.

5. Слідом вливаємо олію.

6. Просіваємо спочатку пшеничне борошно.

7. Потім житнє.

8. Починаємо вимішувати тісто.

9. Замішуємо довгий час, поки не доб’ємося однорідності.

10. Залишаємо тісто на час для расслойки.

11. Готове тісто розминаємо руками і ділимо на дві частини.

12. Першу частину розкачуємо і кладемо у форму для випікання, вистелену пергаментом.

13. Гарненько промиваємо рибу.

14. Зрізаємо з неї плавники і видаляємо кістку.

15. Підготовлений продукт ріжемо невеликими шматочками.

16. Розподіляємо рибу по заготівлі з тіста.

17. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.

18. Кладемо цибулю на рибу.

19. Посипаємо залишилася сіллю.

20. Також додаємо і мелений перець.

21. Закриваємо начинку другою половиною тіста.

22. Поверхню можна змастити рослинним маслом.

23. Робимо невеликі надрізи, щоб начинка швидше пропеклась.

24. Готуємо страву 40-50 хвилин при температурі 200 градусів.

25. Рум’яний пиріг витягаємо з форми і даємо йому трохи охолонути.

26. Готово! Діліть на порції і подавайте до столу.

Швидкий і простий рецепт пирога з рибним фаршем

Поживна страва для вашого столу – пиріг з фаршем з риби. Готовий продукт підійде для повноцінного прийому їжі. Оцініть простий кулінарний рецепт смачного домашнього частування.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Філе риби – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Йогурт натуральний – 3 ст. л.
  • Помідор черрі – для прикраси.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Спочатку приготуємо тісто. Для цього збиваємо яйце з сіллю і цукром.

2. Сюди ж занурюємо борошно, столову ложку рослинної олії і соду, гашену оцтом. Вимішуємо продукти до отримання щільного тіста.

3. Розкачуємо заготовку в тонкий пласт і кладемо його на деко з пергаментом.

4. Цибулю з рибою прокручуємо в м’ясорубці і обсмажуємо продукти в олії близько 5 хвилин на помірному вогні.

5. Натираємо сир і розмішуємо його з натуральним йогуртом.

6. Рівномірно розподіляємо рибний фарш по тесту.

7. Обмазуємо сиром з йогуртом.

8. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 190 градусів.

9. Готовий пиріг ділимо на порції, доповнюємо помідорами, зеленню і подаємо до столу.

Дуже смачний пиріг з рибною консервою і капустою

Простий спосіб порадувати близьких смачним блюдом – приготувати пиріг з начинкою з рибної консерви і білокачанної капусти. Частування вийде неймовірно ситним, соковитим і ароматним.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Склад:

  • Тісто дріжджове – 500 гр.
  • Риба консервована – 1 банку.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Ріжемо цибулю тонкими півкільцями і обсмажуємо її на рослинній олії.

2. Сюди ж кладемо моркву, оброблену тонкою соломкою.

3. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту. Додаємо її до інших овочів.

4. Тушкуємо овочі до зміни кольору і кладемо до них консерву з риби.

5. В цей час розкачуємо тісто і ділимо його на дві частини. Одну кладемо у форму для випікання.

6. Кладемо на нього начинку.

7. Закриваємо заготівлю другою частиною тіста.

8. Акуратно скріплюємо.

9. Обмазуємо пиріг збитим яєчним жовтком.

10. Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

11. Соковитий пиріг з капустою і рибною консервою готовий. Діліть на порції і пригощайтеся!