Картопляні деруни в духовці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Картопляні деруни в духовці — це незамінна страва для любителів картоплі, які стежать за споживаними жирами. Деруни виходять шалено смачними. Традиційна версія знайома багатьом, а скільки є різновидів, знають не всі. Звичні всім деруни смажать на сковороді. Але сьогоднішня добірка найбільш корисна. Блюдо запікають у духовці, що значно скорочує споживання масла. У збірці зібрані найпопулярніші рецепти, які сподобаються абсолютно всім!

Картопляні деруни з фаршем в духовці

Картопляні деруни з фаршем в духовці готуються простіше простого. Найскладніше, це натерти картоплю. Але в сучасному світі цю проблему можна вирішити за лічені хвилини. Якщо у вас є комбайн або м’ясорубка з насадками – ви щасливчик! І пальці цілі, і деруни готові!

Інгредієнти на
3 порц.

  • Картопля 400 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Фарш мясний 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Зберіть інгредієнти для чудового частування. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки.
  2. Коренеплоди пропустіть через тертку і перекладіть в підходящу ємність.
  3. Заготівлю посоліть і поперчіть. Вбийте яйце і додайте борошно.
  4. Перемішуючими рухами об’єднайте компоненти. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на датчику 180 градусів.
  5. Деко вистелити силіконізованого пекарської папером або алюмінієвою фольгою. Якщо потрібно, промажте маслом. Розкладіть картопляні заготовки, формуючи округлі деруни. М’ясний фарш посоліть і поперчіть. Розмішайте. На картоплю покладіть начинку.
  6. Зверху закрийте картопляним шаром. Помістіть в гарячу духовку і запікайте півгодини.
  7. Розгорніть деруни рум’яної стороною вниз і подрумянивайте 15 хвилин.
  8. Запечене страва зніміть з дека і викладіть на блюдо, доповніть свіжими овочами або улюбленим соусом. Сметана підійде ідеально. Приємного апетиту!