Картопляні деруни в духовці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Картопляні деруни в духовці — це незамінна страва для любителів картоплі, які стежать за споживаними жирами. Деруни виходять шалено смачними. Традиційна версія знайома багатьом, а скільки є різновидів, знають не всі. Звичні всім деруни смажать на сковороді. Але сьогоднішня добірка найбільш корисна. Блюдо запікають у духовці, що значно скорочує споживання масла. У збірці зібрані найпопулярніші рецепти, які сподобаються абсолютно всім!

Картопляні деруни з фаршем в духовці

Картопляні деруни з фаршем в духовці готуються простіше простого. Найскладніше, це натерти картоплю. Але в сучасному світі цю проблему можна вирішити за лічені хвилини. Якщо у вас є комбайн або м’ясорубка з насадками – ви щасливчик! І пальці цілі, і деруни готові!

Інгредієнти на
3 порц.

  • Картопля 400 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Фарш мясний 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Зберіть інгредієнти для чудового частування. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки.
  2. Коренеплоди пропустіть через тертку і перекладіть в підходящу ємність.
  3. Заготівлю посоліть і поперчіть. Вбийте яйце і додайте борошно.
  4. Перемішуючими рухами об’єднайте компоненти. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на датчику 180 градусів.
  5. Деко вистелити силіконізованого пекарської папером або алюмінієвою фольгою. Якщо потрібно, промажте маслом. Розкладіть картопляні заготовки, формуючи округлі деруни. М’ясний фарш посоліть і поперчіть. Розмішайте. На картоплю покладіть начинку.
  6. Зверху закрийте картопляним шаром. Помістіть в гарячу духовку і запікайте півгодини.
  7. Розгорніть деруни рум’яної стороною вниз і подрумянивайте 15 хвилин.
  8. Запечене страва зніміть з дека і викладіть на блюдо, доповніть свіжими овочами або улюбленим соусом. Сметана підійде ідеально. Приємного апетиту!

Картопляні деруни з сиром в духовці

Картопляні деруни з сиром в духовці виходять дуже смачними. Успіх цього заходу залежить від сорту картоплі. Приготувати страву зможе будь – який-від професіонала до новачка. Деруни, запечені в духовці, подають в основному, в гарячому вигляді, але допускається і в охолодженому вигляді. Але полежавши, страва втрачає свою хрусткость. А взагалі така їжа не залежується.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сир Пармезан – 1 склянка
  • Часниковий порошок – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для дивовижною їжі. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки. Коренеплоди пропустіть через тертку і перекладіть в підходящу ємність. Залийте холодною водою, а потім злийте через сито, просушіть серветками. Зелену цибулю промити і подрібніть.

Крок 2. Форму промажте маслом. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на датчику 180 градусів.

Крок 3. Сир пропустити через тертку, відправте до картоплі разом з цибулею. Заготівлю посоліть і поперчіть. Насипте часниковий порошок і додайте оливкову олію. Перемішуючими рухами об’єднайте компоненти.

Крок 4. Розкладіть картопляні заготовки, заповнивши формочки. Помістіть в гарячу духовку і запікайте 40 хвилин.

Крок 5. Запечене золотисте страву трохи охолодіть, вийміть з форми і викладіть у посуд для подавання, доповніть улюбленим соусом. Сметана підійде ідеально. Приємного апетиту!

Деруни з картоплі з грибами в духовці

Деруни з картоплі з грибами, на мою думку, саме гармонійне поєднання. Запашні гриби надають страві неймовірний смак. Розкішне частування не соромно поставити на стіл дорогим гостям. Страва не обтяжить вас і не змусить довго чекати. Божественну їжу відзначать всі без винятку.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Картопля – 4-5 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Зелень – пучок.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки. З печериць зніміть шкірку, з цибулі – лушпиння.

Крок 2. Гриби настругайте скибочками, цибулю – півкільцями. Прогрійте сковорідку, змастіть маслом і обсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте гриби і смажте до рум’яності. Посоліть і поперчіть. Зніміть з конфорки.

Крок 3. Зелень промийте і подрібніть.

Крок 4. У ємності об’єднайте яйце зі сметаною, посоліть і поперчіть.

Крок 5. Коренеплоди пропустіть через крупну тертку і перекладіть в підходящу ємність. Змішайте з яєчно-сметанною сумішшю і зеленню, додайте борошно. З’єднайте складові.

Крок 6. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на датчику 180 градусів. Деко вистелити силіконізованого пекарської папером або алюмінієвою фольгою. Якщо потрібно, промажте маслом. Розкладіть картопля, формуючи однакові заготовки. На картоплю покладіть грибну начинку. Зверху закрийте картопляним шаром.

Крок 7. Акуратні заготовки помістіть в гарячу духовку і готуйте 20-25 хвилин. Або печемо до рум’яного кольору 15 хвилин, а після розгорніть деруни рум’яної стороною вниз і подрумянивайте ще 10 хвилин.

Крок 8. Запечене духмяне страву зніміть з дека і викладіть на блюдо, доповніть улюбленим соусом. Сметана підійде ідеально. Любителі картоплі не пройдуть повз цього шедевра. Приємного апетиту!

Деруни в горщику в духовці

Деруни в горщику в духовці готуються без зусиль, але все-таки приділити увагу їм доведеться. Їсти таку смакоту суцільне задоволення. Оригінальна подача сподобається вашим гостям. Їжа виглядає автентично, створює тепло і домашню атмосферу. Шикарне блюдо доречно для будь-якого заходу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Печериці – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти.

Крок 2. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки. Цибуля і часник – від лушпиння. Овочі порізати і подрібніть за допомогою блендера, м’ясорубки або комбайна.

Крок 3. Протерту масу перекладіть в підходящу ємність. Масу посоліть і поперчіть. Вбийте яйце і всипте борошно. Змішайте складові.

Крок 4. Прожарити промазану маслом сковороду. Розподіліть картопляне тісто, формуючи деруни.

Крок 5. Розгорніть деруни золотистої стороною вниз і підрум’яньте.

Крок 6. З печериць зніміть шкірку. Гриби настругайте скибочками, цибулю – як подобається.

Крок 7. Прогрійте іншу сковороду, змастіть маслом і обсмажте цибулю до прозорості. Потім додайте гриби і смажте до рум’яності. Посоліть і поперчіть. Зніміть з конфорки.

Крок 8. Дно горщиків закрийте обсмаженими дерунами. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на важелі 200 градусів.

Крок 9. Прослоите сметаною і грибами з цибулею.

Крок 10. Наповніть формочки, чергуючи складові.

Крок 11. Горщики помістіть в гарячу духовку і запікайте 20 хвилин. Ароматне подавайте страву прямо в горщиках. Цікаву подачу відзначать все. Приємного апетиту!

Картопляні деруни з м’ясом в духовці

Картопляні деруни з м’ясом в духовці – чудове ситне блюдо, від якого неможливо відірватися. Рум’яні деруни виглядають чудово і стануть прикрасою будь-якого застілля. Картопляне страва не залишає байдужих. А готуються в рази швидше, ніж смажені побратими.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 11

Склад:

  • Картопля – 700 гр.
  • М’ясний фарш – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Кефір – 50 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для запаморочливого страви.

Крок 2. Зелень прополощіть і подрібніть. Очищену цибулю порубаєте.

Крок 3. Прожарити промазану маслом сковороду. Надішліть цибулину пассероваться до прозорості. Потім додайте фарш і смажте до блідого стану. Додайте половину подрібненої зелені. Посоліть і поперчіть. Зніміть з конфорки.

Крок 4. Окремо змішайте кефір, яйце і борошно. Посоліть і приправте спеціями.

Крок 5. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки. Коренеплоди пропустіть через тертку і перекладіть до раніше підготовленого тіста разом із зеленню. Змішайте складові. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на важелі 180 градусів.

Крок 6. Деко промажте маслом. Розкладіть картопляні заготовки, формуючи округлі деруни. На картоплю покладіть начинку. Зверху закрийте картопляним шаром. Помістіть в гарячу духовку і запікайте 20 хвилин. Розгорніть золотистої стороною вниз і подрумянивайте ще 15 хвилин.

Крок 7. Апетитна страва зніміть з дека, викладіть і подавайте зі сметаною. Вона підійде ідеально. Приємного апетиту!

Картопляні деруни в духовці без масла

Картопляні деруни в духовці без додавання олії, це максимально просте у приготуванні блюдо, яке значно економить ваш час. Для мене смажити деруни – це велике випробування. Поки я готую, домочадці пробують. А таке відчуття, що картопляне тісто не закінчується, хоч і смажу завжди на двох сковорідках. Тепер же немає такого, все їдять одночасно, і стояти біля плити немає необхідності.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Картопля – 550 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти.

Крок 2. Картоплю ретельно промийте і звільніть від шкірки, пропустити через тертку і перекладіть в підходящу ємність.

Крок 3. Відіжміть масу від зайвої вологи.

Крок 4. Масу посоліть і поперчіть. Вбийте яйця.

Крок 5. Змішайте інгредієнти. Увімкніть духовку для розігріву, вибравши на важелі 210 градусів.

Крок 6. Деко вистелити силіконізованого пекарської папером. Розкладіть картопляні заготовки, формуючи округлі деруни. Помістіть в гарячу духовку і запікайте 20 хвилин.

Крок 7. Запікати страву зніміть з дека і викладіть на блюдо, доповніть свіжими овочами або улюбленим соусом. Я люблю зі сметаною, а домочадці з кетчупом. Приємного апетиту!