Риба з овочами, запечена в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Для приготування цього простого блюда ви можете вибирати будь-яку рибу і ті овочі, які любите. На деку, в фользі, на рукаві – всіма цими способами ви можете зобразити один з найбільш ароматних, смачних дієтичних кулінарних шедеврів.

Риба з овочами у фользі в духовці

Спробуйте приготувати дивно смачне блюдо з хека, запеченого з овочами, і почастуєте їм ваших гостей. Прикрашене зеленню, ласощі буде відмінно виглядати на вашому святковому столі.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Хек 600 гр.
  • Кабачок 800 гр.
  • Морква 150 гр.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Прованські трави за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Вода ½ склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати рибу з овочами, запечену в духовці? Рибу очищаємо, промиваємо проточною водою і розрізаємо навпіл уздовж тіла, щоб було простіше позбавлятися від кісток.
  2. Солимо шматки хека з обох сторін. Вимиваємо лимон, розрізаємо його навпіл і з однієї його частини видавлюємо лимонний сік. Збризкуємо їм рибу. Посипаємо філе прованськими травами і накриваємо харчовою плівкою.
  3. Очищаємо моркву (зрізаємо ножем верхній шар) і гарненько промиваємо її. Нарізаємо коренеплоди кружечками.
  4. Солодкий перець також слід промити і позбавити від плодоніжки. Розрізаємо його навпіл і прибираємо насіння. Нарізаємо соломкою.
  5. Томати вибираємо не дуже великого розміру. Промиваємо та нарізаємо їх шматочками невеликого розміру. Щільну шкірку в місці, де кріпилася плодоніжка, вирізаємо.
  6. Кабачки промиваємо водою і позбавляє від шкірки. Якщо кабачки молоді, шкірку можна не видаляти. Нарізаємо інгредієнт великими шматочками.
  7. Пучок петрушки споліскують у воді і струшуємо, поки не піде зайва волога, а потім дрібно нарізаємо ножем.
  8. В каструлю вливаємо половину склянки очищеної води. Ставимо посуд на плиту, яку потім включаємо. Викладаємо моркву, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо продукт 3 хвилини.
  9. Слідом додаємо болгарський перець і кабачок. Знову накриваємо ємність кришкою і тушкуємо овочі до тих пір, поки кабачок не стане м’яким (близько 10 хвилин). Викладаємо овочі помідори, все ретельно перемішуємо і тушкуємо 2 хвилини. Прибираємо вогонь, солимо блюдо і додаємо в нього зелень (петрушку). Ретельно перемішуємо овочі.
  10. Рибу, просочену приправами і лимонним соком, нарізаємо великими шматочками.
  11. Відриваємо шматок фольги, розкладаємо його і змащуємо олією. Викладаємо на лист половину овочів і їх теж злегка скроплюємо маслом.
  12. Поверх овочів розкладаємо шматочки риби і також збризкуємо їх олією.
  13. Накриваємо блюдо краями фольги. Такі ж маніпуляції робимо з іншою частиною овочів і половиною риби.
  14. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів пару хвилин, а потім ставимо всередину нього лист із заготовками. Тушкуємо 15 хвилин, а потім виймаємо деко, розкриваємо фольгу і знову відправляємо блюдо всередину на 10 хвилин.

Приємного апетиту!

Червона риба з овочами в духовці

Для більш пікантного смаку додайте томатну пасту до цибулі і моркви під час обсмажування. Щоб скоринка на блюді була більш ніжною, можна замінити частину майонезу сметаною або зовсім використовувати тільки її.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Риба червона – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищаємо моркву від верхнього шару бруду, а потім ретельно вимиваємо її водою з-під крана. Натираємо коренеплід на тертці (на тій стороні, де отвори найбільші).

2. Прибираємо цибульне лушпиння. Ріжемо цибулину навпіл і подрібнюємо півкільцями.

3. Обсмажуємо цибулю і моркву на сковороді: вливаємо в ємність рослинне масло, ставимо сковороду на вогонь і через пару хвилин засипаємо овочі в гаряче масло. Перемішуємо і обсмажуємо овочі протягом 10 хвилин. Поки вони остигають, займемося іншими інгредієнтами.

4. Перед тим, як розрізати рибу навпіл уздовж хребта, відрізаємо голову і хвіст. Потім прибираємо всі кістки з м’якоті. Нарізаємо обидві половини риби рівними шматками по 5-6 сантиметрів шириною. Солимо і перчимо шматочки за смаком.

5. Змащуємо дно і борти форми для запікання олією. Викладаємо рибу шкіркою на дно форми. Поверх кожного шматочка розподіляємо обсмажені овочі.

6. Подрібнюємо сир на тертці з боку великих отворів. Посипаємо кожен шматок риби. Кладемо зверху шматочки вершкового масла. Поливаємо рибу майонезом.

7. Розігріваємо духовку (200 градусів). Ставимо всередину нього форму з рибою і овочами на 30-35 хвилин, а потім подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти скумбрію з овочами?

Риба містить різні корисні сполуки, які потрібні організму людини. Вони не тільки покращують роботу головного мозку, але і підтримують в тонусі шкіру, зміцнюють імунітет і позитивно впливають на обмін речовин.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Риба (скумбрія) – 1 шт.
  • Картопля великий – 5 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Спеції для риби – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Майонез – 150-200 гр.
  • Сир – 150 гр.

Процес приготування:

1. Скумбрію вимиваємо і вирізаємо нутрощі. Обтираем рибу паперовими рушниками і присмачую м’якоть сіллю і спеціями для риби. Голову скумбрії залишаємо.

2. Зрізаємо шкірку коренеплодів, ретельно промиваємо картопляні бульби і моркву нарізаємо обидва коренеплоду великими шматочками.

3. Ставимо сковороду на плиту і вливаємо в неї рослинне масло. На включеному вогні прогріваємо масло, а потім додаємо в нього картоплю і моркву. Обсмажуємо інгредієнти до утворення золотистої скоринки, не перестаючи помішувати.

4. Розкладаємо лист харчової фольги і укладаємо на нього спочатку суміш овочів, а потім скумбрію. Посипаємо рибу сіллю, перцем і спеціями за смаком. Щедро поливаємо блюдо майонезом, щоб воно вийшло більш соковитим.

5. Натираємо сир на тертці з великими отворами і закладаємо одну його частину всередину скумбрії, а другу розподіляємо по всій поверхні страви. Накриваємо наш кулінарний шедевр фольгою.

6. Ставимо духовий шафа на розігрів. Встановлюємо температуру 180 градусів. Через пару хвилин переносимо рибу з овочами у фользі на деко. Ставимо його в духовку і випікаємо блюдо 20 хвилин. Потім відкриваємо фольгу і тушкуємо рибу з овочами ще 20 хвилин. Подаємо на стіл у фользі, щоб зберегти зовнішній вигляд ласощі.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування минтая з овочами

Ніжне, корисне і смачне блюдо з риби, моркви та цибулі у великій кількості сметани оцінять ваші рідні та гості. Досить простий, але в той же час самий смачний рецепт складається з бюджетних продуктів і підійде як для легкого вечері, так і для святкового обіду.

Час готування – 50 хв. – 1 ч.

Час приготування – 30-40 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Філе минтая – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 250 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Нарізаємо очищений від лушпиння цибулю півкільцями і відразу викладаємо його, рівномірно розподіляючи, на дно форми для запікання. Філе минтая промиваємо і обтираем паперовими рушниками, щоб вбралася зайва волога. Викладаємо шматочки філе поверх «подушки» з лука.

2. Вибираємо одну велику моркву і очищаємо її. Натираємо коренеплід на тертці в глибоку ємність (подрібнюємо з боку великих отворів). Додаємо до моркви сметану. Посипаємо продукти сіллю і перцем за смаком. Ретельно перемішуємо.

3. Викладаємо отриману масу поверх риби і розподіляємо рівномірно, допомагаючи собі ложкою.

4. Встановлюємо температуру 180 градусів і розігріваємо духовку кілька хвилин. Ставимо форму всередину і закрийте дверцята. Запікаємо 20-30 хвилин.

5. Ніжне і соковите блюдо з риби з овочами готово. Його можна подавати на стіл разом з картоплею та іншими тушкованими овочами, а також з рисом чи гречкою. Порада: для більшої пікантності в суміш сметани і моркви можна додати трохи гірчиці.

Приємного апетиту!

Риба з овочами і картоплею в духовці

Відчуйте пряність страви за рахунок додавання трав і овочів. Томати черрі і селеру додадуть ласощів особливий аромат і приємний гострий і в той же час солодкий смак.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • Риба морська – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера черешкова – 5-6 стебел.
  • Томати черрі – 250 гр.
  • сухі Трави – за смаком.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – ¼ склянки

Процес приготування:

1. Вибираємо будь-яку свіжу морську рибу. Це може бути сібас, дорада, голець та інші нежирні сорти. Вимиваємо її проточною водою і видаляємо луску. Відрізаємо голову, хвіст і плавники. Рибу розрізаємо вздовж черевця і потрошимо.

2. Нарізаємо рибу поперек тулуба великими шматками. Натираємо кожен шматочок сіллю.

3. Вимиваємо томати черрі проточною водою і обтираем насухо рушником. Викладаємо їх в окрему ємність.

4. Вимиваємо селера, картопля і морква. Коренеплоди очищаємо і знову вимиваємо проточною водою.

5. Нарізаємо всі овочі шматочками середнього розміру (морква подрібнюємо на кружечки середньої товщини).

6. Сухі трави – базилік, чебрець, петрушку, орегано, чабер, естрагон – всипаємо в окрему глибоку тарілку в тій кількості, яке вам потрібно. Додаємо до них майонез і перемішуємо.

7. Викладаємо дно форми для запікання шматочками риби. Поверх неї викладаємо овочі – морква, картопля і селеру. Прикрашаємо блюдо цілими помідорами черрі.

8. Вливаємо в форму воду. Викладаємо суміш з трав і майонезу. Солимо масу і перемішуємо. Залишаємо на 15-20 хвилин, а потім ставимо на розігрів духова шафа (встановлюємо температуру 190 градусів).

9. Поміщаємо блюдо в духовку на 50-60 хвилин. Через годину подаємо ласощі до столу.

Приємного апетиту!

Як простий і смачно запекти рибу з овочами і рисом?

Пропонуємо вам приготувати дуже смачну страву з риби в сметані з овочами та рисом. Ніжне і апетитне ласощі стане гідною прикрасою вашого обіднього або святкового столу.

Час готування – 1 ч. 25 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • Риба (хек) – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Спеції – ½ ч. л.
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

1. Почнемо приготування зі стандартною засмажки з цибулі і моркви. Для цього очищаємо обидва інгредієнта, а потім промиваємо водою. Намагаємося дрібно нарізати цибулю. Моркву натираємо на тертці з боку великих отворів.

2. Обсмажуємо овочі. Ставимо сковороду на плиту разом з рослинним маслом. Через кілька хвилин викладаємо в гаряче масло цибулю. Пасеруємо його. Коли цибуля стане м’яким, висипаємо до нього моркву. Постійно помішуємо овочі і готуємо до м’якості і золотистого відтінку.

3. Висипаємо склянку рису в глибоку миску. Його необхідно промити водою 7-10 разів (після кожного разу зливаємо рідину в раковину). Викладаємо в сковороду з овочами і перемішуємо. Обсмажуємо масу близько трьох хвилин.

4. Вимикаємо плиту. Викладаємо масу з овочів і рису у форму для запікання. Розподіляємо її по дну ємності ложкою. Вливаємо воду, солимо і перчимо страву. В окрему ємність викладаємо сметану і обвалюємо в ній шматочки хека (його заздалегідь слід промити, почистити, розрізати на великі шматочки). Потім розміщуємо їх поверх овочів з рисом.

5. Накриваємо форму фольгою. Ставимо за духовку на розігрів при температурі 180 градусів. Через кілька хвилин кладемо всередину духової шафи форму з стравою. Через півгодини дістаємо ласощі і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Риба з овочами, сиром і сметаною в духовці

Минтай – риба на любителя. Далеко не всі господині готують з неї якісь страви. Однак ми радимо вам «зобразити» дуже смачне і ароматне блюдо з цієї риби з овочами, приправлене сиром і сметаною.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій – 10-12.

Склад:

  • Минтай – 3 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки або сметана 20% – 150 мл
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Минтай очищають ножем від лусочок і промиваємо водою. Обтираем тушки риби паперовим рушником. Розрізаємо на великі шматочки. Викладаємо рибу у велику широку миску, солимо й додаємо спеції за смаком. Перемішуємо масу руками, щоб всі шматочки рівномірно просочилися спеціями.

2. Обидві цибулини позбавляємо від лушпиння. Одну цибулину нарізаємо як можна дрібніше кубиками, а іншу – півкільцями. В на плиті сковороду наливаємо олію. Через кілька хвилин, коли воно прогріється, додаємо цибулю, нарізану дрібними кубиками, і обсмажуємо його до прозорості. Другу цибулину, нарізану півкільцями, не чіпаємо.

3. Зрізаємо тонкий шар моркви, позбавляючи її від бруду. Знову споліскують водою, натираємо на тертці з великими отворами і додаємо до цибулі. Присмачую двома ложками томатної пасти і перемішуємо. Тушкуємо 5-7 хвилин, а потім вимикаємо плиту.

4. В окрему миску викладаємо майонез і сметану. Перемішуємо їх віночком. Включаємо на розігрів духову шафу, відразу встановлюємо потрібну температуру – 200 градусів.

5. Змащуємо дно і краї форми рослинним маслом. Викладаємо цибулю півкільцями. Укладаємо поверх шару з лука шматочки минтая. Покриваємо рибу масою з лука, моркви і томатної пасти.

6. Крупно натираємо шматок сиру на тертці. Поливаємо блюдо майонезно-сметанним соусом і посипаємо сиром. Відправляємо ласощі в духовку. Через 10 хвилин зменшуємо температуру до 180 градусів. Готуємо страву 30 хвилин.

Приємного апетиту!

Ніжна тріска в духовці з овочами

Блюдо вважається дієтичним, так як містить невелику кількість калорій на 100 грамів продукту. Крім того, м’ясо тріски стає сухуватим при запіканні, тому радимо вам використовувати соуси і маринади, щоб цього не допустити.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Філе тріски – 650 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • знежирена Сметана – 100 гр.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Кріп – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Беремо одну з цибулин і позбавляє її від лушпиння. Розрізаємо навпіл і подрібнюємо шматочками у вигляді півкілець. Викладаємо цибулю рівномірно на дно форми для запікання. Солимо і перчимо шар за смаком. Робимо цей крок після укладання кожного шару.

2. Філе тріски промиваємо холодною водою і обтираем паперовим рушником, вбираючи зайву вологу. Нарізаємо рибу шматочками середнього розміру. Підсолюємо і присмачую перцем. Викладаємо тріску поверх лука.

3. Підготуємо соус для риби. Для цього викладаємо сметану в глибоку ємність, а потім додаємо до неї часник і зелень. Зубчики часнику потрібно очистити від лушпиння і подрібнити, а петрушку і кріп промити і нарізати. Перемішуємо інгредієнти. Розподіляємо соус по всій поверхні рибних шматочків.

4. Промиваємо свіжі помідори. Обтираем їх кухонним рушником насухо і нарізаємо тонкими кружальцями. Перед нарізкою видаляємо всі щільні місця (місця кріплення плодоніжок). Викладаємо з них наступний шар страви.

5. Тепер очищаємо від лушпиння другу цибулину і також нарізаємо її півкільцями або кільцями. Розподіляємо цибулю по поверхні томатів.

6. І останній, завершальний шар – сир. Його натираємо на крупній тертці. Посипаємо блюдо.

7. Встановлюємо температуру 180 (190) градусів при розігріві духової шафи. Ставимо страву всередину через кілька хвилин і запікаємо рибу з овочами і соусом 25 хвилин.

Приємного апетиту!

М’яких і соковитий хек з овочами в духовці

Страва з хека ідеально підійде для тих, хто дотримується здорового харчування і змушений вести активний спосіб життя. У рибі міститься дуже мало жирів, багато білка і корисних мікроелементів.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Філе хека – 500 гр.
  • Цукіні – 500 гр.
  • Морква – 120 гр.
  • Перець болгарський солодкий – 250 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Прованські трави – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.

Процес приготування:

1. Займемося обробкою риби. Зрізаємо плавники, чистимо і потрошимо хека. Прибираємо кістки. Відрізаємо голову. Промиваємо філе проточною водою і обтираем паперовим рушником.

2. Обидві половинки риби солимо і посипаємо перцем. Споліскуємо лимон і розрізаємо його на дві частини. Вичавлюємо з однієї половинки сік і збризкуємо їм рибу з двох сторін. Те ж саме проробляємо з оливковою олією. Накриваємо рибу харчовою плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин.

3. Моркву очищаємо і ретельно промиваємо. Шаткуємо смужками товщиною 2-3 міліметра. При бажанні можна натерти моркву на крупній тертці.

4. Солодкий перець також промиваємо і вирізаємо серцевини з плодів. Нарізаємо перець тонкої крупною соломкою.

5. Помідори також промиваємо та нарізаємо часточками. При обробці томатів не забуваємо вирізати місця, до яких кріпилася плодоніжка.

6. Вимиваємо наступний інгредієнт – цукіні. Зрізаємо тонко гострим ножем шкірку і нарізаємо кубиками середнього розміру.

7. Промиваємо необхідну кількість петрушки і змахуємо вологу. Нарізаємо зелень не дуже крупно.

8. У сковороду вливаємо олію. Його необхідно розігріти перед тим, як почати обсмажування овочів. Через кілька хвилин висипаємо в ємність морква, цукіні і перець. Обсмажуємо інгредієнти до напівготовності. Постійно помішуємо їх. Після виділення соку з овочів накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо овочі 5-7 хвилин.

9. Додаємо до овочів помідори, прованські трави, сіль і перець за смаком. Тушкуємо овочі ще 4 хвилини. Зливаємо зайву рідину. Висипаємо петрушку і перемішуємо масу. Вимикаємо плиту. Змащуємо лист фольги рослинним маслом і викладаємо на нього частину овочів. Скроплюємо маслом.

10. Викладаємо рибу поверх овочів. Накриваємо фольгою. Аналогічно поступаємо з другою частиною овочів і риби. Розігріваємо духовку (при 180 градусах). Запікаємо рибу з овочами 15 хвилин, а потім розгортаємо фольгу і тушкуємо страву ще 15 хвилин.

Приємного апетиту!

Як запекти соковиту горбушу з овочами в духовці?

Чудове ласощі з пікантним чарівним смаком. Ніжне і розсипчасте в готовому вигляді завдяки вершкового соусу. Його можна подавати на стіл як самостійне блюдо або разом з гарніром.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 8-10.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 кг
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Борошно – ½ склянки
  • Вершки 20% – 300 мл
  • Сіль – 20 гр.
  • Куркума – 2,5 гр.
  • Суміш гострих перців – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Зчищаємо лусочки горбуші ножем. Видаляємо плавники, голову, потрошимо, промиваємо рибу і нарізаємо стейками. Робимо суміш приправ і спецій – солі, куркуми і гострих перців – в окремій ємності. Обвалюємо кожен стейк в суміші і викладаємо на тарілку. Накриваємо харчовою плівкою і даємо насититися добавками близько 10 хвилин.

2. Насипати борошно на тарілку з дрібним дном. У сковороду вливаємо олію і нагріваємо його на середньому вогні. Потім обвалюємо стейки зі всіх сторін у борошні і викладаємо їх в сковороду з олією. Обсмажуємо 3-4 хвилини спочатку з однієї, а потім з іншого боку.

3. Займемося овочами. Цибуля звільняємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Зчищають верхній шар моркви, зрізаємо шкірку з картоплин тонким шаром. Натираємо моркву на тертці по-корейськи або звичайною великої. Нарізаємо картоплю слайсами.

4. Готуємо зажарку з цибулі і моркви. Розігріваємо олію на плиті. Потім обсмажуємо цибулю близько 4 хвилин. Викладаємо моркву і перемішуємо з цибулею, обсмажуємо інгредієнти ще 4 хвилини. Вливаємо вершки. Перемішуємо і знімаємо сковороду з овочами та вершками з вогню. Вимикаємо Плиту.

5. Змащуємо форму для запікання олією. Викладаємо шар картоплі, потім шар риби. Поверх горбуші викладаємо масу з лука, моркви і вершків.

6. Включаємо духовку і встановлюємо температуру 180 градусів. Після розігріву всередину духовки ставимо форму з рибою і овочами. Запікаємо 20 хвилин.

Приємного апетиту!