Риба з овочами, запечена в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Для приготування цього простого блюда ви можете вибирати будь-яку рибу і ті овочі, які любите. На деку, в фользі, на рукаві – всіма цими способами ви можете зобразити один з найбільш ароматних, смачних дієтичних кулінарних шедеврів.

Риба з овочами у фользі в духовці

Спробуйте приготувати дивно смачне блюдо з хека, запеченого з овочами, і почастуєте їм ваших гостей. Прикрашене зеленню, ласощі буде відмінно виглядати на вашому святковому столі.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Хек 600 гр.
  • Кабачок 800 гр.
  • Морква 150 гр.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Прованські трави за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Вода ½ склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати рибу з овочами, запечену в духовці? Рибу очищаємо, промиваємо проточною водою і розрізаємо навпіл уздовж тіла, щоб було простіше позбавлятися від кісток.
  2. Солимо шматки хека з обох сторін. Вимиваємо лимон, розрізаємо його навпіл і з однієї його частини видавлюємо лимонний сік. Збризкуємо їм рибу. Посипаємо філе прованськими травами і накриваємо харчовою плівкою.
  3. Очищаємо моркву (зрізаємо ножем верхній шар) і гарненько промиваємо її. Нарізаємо коренеплоди кружечками.
  4. Солодкий перець також слід промити і позбавити від плодоніжки. Розрізаємо його навпіл і прибираємо насіння. Нарізаємо соломкою.
  5. Томати вибираємо не дуже великого розміру. Промиваємо та нарізаємо їх шматочками невеликого розміру. Щільну шкірку в місці, де кріпилася плодоніжка, вирізаємо.
  6. Кабачки промиваємо водою і позбавляє від шкірки. Якщо кабачки молоді, шкірку можна не видаляти. Нарізаємо інгредієнт великими шматочками.
  7. Пучок петрушки споліскують у воді і струшуємо, поки не піде зайва волога, а потім дрібно нарізаємо ножем.
  8. В каструлю вливаємо половину склянки очищеної води. Ставимо посуд на плиту, яку потім включаємо. Викладаємо моркву, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо продукт 3 хвилини.
  9. Слідом додаємо болгарський перець і кабачок. Знову накриваємо ємність кришкою і тушкуємо овочі до тих пір, поки кабачок не стане м’яким (близько 10 хвилин). Викладаємо овочі помідори, все ретельно перемішуємо і тушкуємо 2 хвилини. Прибираємо вогонь, солимо блюдо і додаємо в нього зелень (петрушку). Ретельно перемішуємо овочі.
  10. Рибу, просочену приправами і лимонним соком, нарізаємо великими шматочками.
  11. Відриваємо шматок фольги, розкладаємо його і змащуємо олією. Викладаємо на лист половину овочів і їх теж злегка скроплюємо маслом.
  12. Поверх овочів розкладаємо шматочки риби і також збризкуємо їх олією.
  13. Накриваємо блюдо краями фольги. Такі ж маніпуляції робимо з іншою частиною овочів і половиною риби.
  14. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів пару хвилин, а потім ставимо всередину нього лист із заготовками. Тушкуємо 15 хвилин, а потім виймаємо деко, розкриваємо фольгу і знову відправляємо блюдо всередину на 10 хвилин.

Приємного апетиту!