Пад тай – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Пад тай – традиційне тайське блюдо, в якому поєднуються всі смаки: солодкий, солоний, кислий, гострий. Варіацій страви багато, але воно завжди готується швидко, на сильному вогні з пряними спеціями і соусом. Також для пад тай ідеально підійде спеціальна широка ємність для приготування на вогні – вок.

Пад тай – класичний рецепт

Пад тай – класичний рецепт чудового східного блюда, який ви легко можете повторити вдома самостійно. Його можна подати на вечерю в будні серед тижня або приготувати спеціально для урочистої події. Безсумнівно, воно порадує гостей незвичайним смаком.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Локшина рисова 250 гр.
  • Куряче філе 300 гр.
  • Креветки заморожені 150 гр.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Цибуля зелена 3 шт.
  • Паста тамариндовая 1 ч. л.
  • Соус соєвий 1 ст. л.
  • Вустерський соус 1 ст. л.
  • Тростинний цукор 1 ч. л.
  • Паста креветочная 1 ст. л.
  • Сир тофу 100 гр.
  • соєві Паростки 30 гр.
  • Арахіс 30 гр. (смаженого)
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Вода-2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Щоб у вас вийшов класичний пад тай, вам знадобляться всі інгредієнти, вказані в списку.
  2. Дольки часнику, стручок перцю чилі і пір’я зеленої цибулі наріжте соломкою.
  3. Куряче філе наріжте смужками, тофу – кубиками. А креветки очистити від панцирів і голів.
  4. Рисову локшину викладіть в миску і залийте гарячою водою на 5 хвилин.
  5. Потім приготуйте соус для пад тай. В мисочці змішати коричневий цукор, тамариндовую і креветочную пасти, рибний і соєвий соус, додайте пару столових ложок води. Добре розмішайте інгредієнти, спробуйте на смак, має бути баланс кислого, солодкого і гострого.
  6. Поставте вок на вогонь, прогрійте. Влийте рослинне масло і обсмажте часник разом з перцем чилі протягом 1-2 хвилин. Далі викладіть тофу і продовжуйте смажити до рум’яних бочков ще пару хвилин. Слідом викладіть куряче м’ясо і креветки, смажте помішуючи до готовності м’яса 5-7 хвилин. Викладіть вміст вока на тарілку.
  7. З рисової локшини злийте воду. Потім викладіть її в вок і розбийте курячі яйця. Коли яйця трохи схопиться, перемішайте їх з локшиною.
  8. Вилийте до локшині підготовлений пряний соус, добре перемішайте.
  9. Викладіть в сковороду суміш м’яса, креветок і овочів, перемішайте і прогрійте.
  10. Подавайте пад тай в гарячому вигляді, посипавши арахісом, зеленою цибулею і додавши паростки сої. Приємного апетиту!