Пад тай з овочами
Пад тай з овочами – вегетаріанський варіант страви, але від цього воно не стає менш смачним і апетитним. Підійде для рецепта рисова або яєчна локшина, а також можна додавати будь-які овочі: болгарський перець, міні-кукурудзу, паростки сої, помідори та інші за вашим смаком.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Локшина рисова – 100 гр.
- Тофу – 150 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста червоний – 0,5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Цибуля зелена – 2 пера.
- Арахіс смажений – 1 ст. л.
- арахісова Паста – 1 ст. л.
- Соус теріякі – 2 ст. л.
- Вода – 3 ст. л.
- Перець червоний мелений – 0,25 ч. л.
- Лайм – 0,25 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Всі необхідні продукти повинні бути під рукою, так як страва готується досить швидко.
Крок 2. Рисову локшину залийте холодною водою і залиште на 20-30 хвилин.
Крок 3. Тофу наріжте пластинками товщиною 1-1,5 сантиметра і злегка обсмажте на рослинному маслі до хрусткої золотистої скоринки.
Крок 4. Моркву натріть на тертці для моркви по-корейськи, часник дрібно порубаєте ножем, червоний ріпчаста цибуля наріжте півкільцями, а білу частину зеленої цибулі – кружечками. Подрібнені овочі обсмажте протягом пари хвилин.
Крок 5. Локшину промийте проточною водою і відкиньте на сито.
Крок 6. Приготуйте соус. У мисочці змішайте воду, арахісову пасту, теріякі і гострий мелений перець.
Крок 7. На сковорідку до обсмаженою овочам додайте рисову локшину і полийте все приготованим соусом, перемішайте.
Крок 8. Обсмажений тофу наріжте кубиками і викладіть на сковорідку.
Крок 9. Пір’я зеленої цибулі крупно порубаєте ножем і розсипте поверх страви. Пад тай акуратно перемішайте і готуйте ще пару хвилин, поки локшина не стане м’якою, при необхідності підливайте воду.
Крок 10. Подавайте пад тай з овочами в гарячому вигляді, посипавши його арахісом і додавши часточку лайма. Приємного апетиту!