Пад тай з куркою
Пад тай з куркою – дуже смачне, легке і поживне блюдо. За цим рецептом вийде частування нітрохи не гірше, ніж в азіатському ресторані. Так як пад тай готується по техніці стир-фрай, то необхідно заздалегідь підготувати всі інгредієнти, подрібнити їх, щоб у потрібний час додати в сковороду.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 2-4.
Склад:
- Локшина рисова – 220 гр.
- Грудка куряча – 2-3 шт.
- стручковий Перець чилі – 1-2 шт.
- Цибуля зелена – 3 пера.
- Масло рослинне – для смаження.
- Перець білий мелений – 1 щіпка.
- Проростки квасолі – 2 склянки
- Кінза рубана – 0,5 склянки
- Арахіс – 1/3 склянки
- Бульйон курячий – 100 мл
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Помело – 3 часточки без білих плівок.
- Соус пад тай – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Рисову локшину залийте окропом і поставте на вогонь. Тим часом займіться іншими інгредієнтами. Варіть локшину 7-10 хвилин, вона повинна стати м’якою, але залишитися пружною. Промийте готову рисову локшину холодною водою.
Крок 2. Курячу грудку обмийте прохолодною водою, потім наріжте м’ясо тонкими шматочками упоперек волокон. У невеликій мисці соєвий соус і дрібно нарізаний часник. Отриманим маринадом залийте куряче м’ясо, добре перемішайте і відставте в бік.
Крок 3. Добре прогрійте вок або звичайну об’ємну сковорідку. Влийте 1-2 столові ложки рослинної олії. Спочатку протягом 30 секунд обсмажте нарізаний соломкою перець чилі. Далі викладіть курку і смажте ще півхвилини або трохи більше. Якщо вся рідина випарується, додайте курячий бульйон, щоб м’ясо не вийшло сухим. Смажте курку 5-8 хвилин до готовності, доливаючи при необхідності бульйон.
Крок 4. До курки додати локшину, полийте соусом пад тай, акуратно перемішайте двома лопатками або дерев’яними ложками, продовжуйте смажити 1-2 хвилини. Намагайтеся не поламати локшину, якщо сковорода суха, то відсуньте пад тай в бік і влийте трохи рослинного масла.
Крок 5. Додайте В блюдо проростки квасолі, шматочки помело і приправити меленим перцем, перемішайте і готуйте ще хвилину.
Крок 6. Готовий пад тай з куркою розкладіть порційно, посипте арахісом, кінзою і зеленою цибулею, збризніть соком лайма при бажанні. Приємного апетиту!