Макарони по-флотськи з фаршем класичні – 10 смачних рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Макарони по-флотськи з фаршем – це страва, яка стане для вас і вашої родини повноцінним прийомом їжі, який надовго позбавить голоду і подарує справжню гастрономічну насолоду. Незважаючи на елементарність приготування, така гаряча страва справить приємне враження на всіх, хто спробує хоча б вилочку. Для насиченості смаку, такі макарони можна додавати різні інгредієнти, наприклад, соковиті помідори, пікантний сир або ароматні гриби.

Класичні макарони по-флотськи з фаршем на сковороді

Класичні макарони по-флотськи з фаршем на сковороді – це страва на швидку руку, яка «прийде на допомогу» кулінару, якому потрібно за мінімальний час смачно і ситно нагодувати всіх своїх домочадців. Для гармонії смаку також додамо трохи овочів і томатної пасти.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Макарони – 150 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 80 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода питна – 100 мл.

Процес приготування:

Класичні макарони по-флотськи з фаршем на сковороді готуються дуже просто. Цибулю очищаємо і дрібно рубаємо, протягом 3-4 хвилин пасеруємо на олії, часто працюючи лопаткою.

Додаємо моркву, подрібнену за допомогою терки з великими отворами, розм’якшуємо близько 5 хвилин.

Потім вводимо в засмажку м’ясний фарш та часник, пропущений через прес.

Лопаткою розбиваємо м’ясні грудочки, смажимо до випаровування рідини та зміни кольору.

Присмачуємо вміст сковороди пастою з протертих томатів, заважаємо і томимо ще 1-2 хвилини. Виливаємо воду і доводимо до кипіння, зменшуємо нагрівання і гасимо масу ще 5-10 хвилин, посипаємо чорним перцем і сіллю.

Не гаючи часу, відварюємо макарони в підсоленій воді, згідно з інструкцією. Відкидаємо на друшляк і даємо час стекти воді.

Викладаємо макаронні вироби до фаршу з овочами, перемішуємо та прогріваємо ще кілька хвилин.

Макарони по-флотськи з фаршем на сковороді готові! Розкладаємо ароматну страву по порційним тарілкам і присипаємо сирною стружкою – дегустуємо. Смачного!