Макарони по-флотськи з фаршем класичні – 10 смачних рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Макарони по-флотськи з фаршем – це страва, яка стане для вас і вашої родини повноцінним прийомом їжі, який надовго позбавить голоду і подарує справжню гастрономічну насолоду. Незважаючи на елементарність приготування, така гаряча страва справить приємне враження на всіх, хто спробує хоча б вилочку. Для насиченості смаку, такі макарони можна додавати різні інгредієнти, наприклад, соковиті помідори, пікантний сир або ароматні гриби.

Класичні макарони по-флотськи з фаршем на сковороді

Класичні макарони по-флотськи з фаршем на сковороді – це страва на швидку руку, яка «прийде на допомогу» кулінару, якому потрібно за мінімальний час смачно і ситно нагодувати всіх своїх домочадців. Для гармонії смаку також додамо трохи овочів і томатної пасти.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Макарони – 150 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 80 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода питна – 100 мл.

Процес приготування:

Класичні макарони по-флотськи з фаршем на сковороді готуються дуже просто. Цибулю очищаємо і дрібно рубаємо, протягом 3-4 хвилин пасеруємо на олії, часто працюючи лопаткою.

Додаємо моркву, подрібнену за допомогою терки з великими отворами, розм’якшуємо близько 5 хвилин.

Потім вводимо в засмажку м’ясний фарш та часник, пропущений через прес.

Лопаткою розбиваємо м’ясні грудочки, смажимо до випаровування рідини та зміни кольору.

Присмачуємо вміст сковороди пастою з протертих томатів, заважаємо і томимо ще 1-2 хвилини. Виливаємо воду і доводимо до кипіння, зменшуємо нагрівання і гасимо масу ще 5-10 хвилин, посипаємо чорним перцем і сіллю.

Не гаючи часу, відварюємо макарони в підсоленій воді, згідно з інструкцією. Відкидаємо на друшляк і даємо час стекти воді.

Викладаємо макаронні вироби до фаршу з овочами, перемішуємо та прогріваємо ще кілька хвилин.

Макарони по-флотськи з фаршем на сковороді готові! Розкладаємо ароматну страву по порційним тарілкам і присипаємо сирною стружкою – дегустуємо. Смачного!

Макарони по-флотськи з фаршем та томатною пастою

Макарони по-флотськи з фаршем і томатною пастою – це страва, що має яскравий аромат і насичений смак. Приготувавши таку страву, ви позбавите себе окремого готування м’яса і гарніру, відповідно, ви витратите вдвічі менше часу і зменшите кількість брудного посуду!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Макарони – 250 гр.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – ​​2-3 ст.л.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо та промиваємо овочі.

Крок 2. Макарони відварюємо до готовності та перекладаємо у сито.

Крок 3. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і смажимо на олії до прозорості.

Крок 4. Засипаємо натерту моркву на тертці, перемішуємо і готуємо ще близько 5 хвилин.

Крок 5. До пасерованих овочів викладаємо фарш, вводимо приправи та сіль.

Крок 6. За допомогою лопатки розбиваємо грудки м’яса, мучимо на помірному полум’ї до готовності всіх компонентів.

Крок 7. Присмачуємо склад пастою з томатів та дрібнорубленим часником.

Крок 8. Інгредієнти добре перемішуємо і гасимо протягом 5 хвилин.

Крок 9. Додаємо відварені макарони, заважаємо і через 2-3 хвилини прибираємо сковорідку з конфорки.

Крок 10. Страву сервіруємо та негайно знімаємо пробу. Смачного!

Макарони з фаршем та грибами по-флотськи

Макарони з фаршем і грибами по-флотськи – це страва, яку зможе приготувати навіть кулінар-початківець. І незважаючи на простоту процесу, така страва припаде до смаку кожному, хто її спробує, оскільки поєднання компонентів неймовірно вдале та ароматне.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • Печериці – 250 гр.
  • Фарш м’ясний – 250 грн.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо цибулину та ополіскуємо гриби, даємо їм час обсохнути.

Крок 2. У киплячій підсоленій воді відварюємо макарони до готовності.

Крок 3. На розігрітій рослинній олії протягом 2-3 хвилин пасеруємо дрібно нарізану цибулю.

Крок 4. До цибулі додаємо слайси печериць, перемішуємо та обсмажуємо інгредієнти близько 5 хвилин.

Крок 5. До засмаження викладаємо фарш, солимо і перчимо.

Крок 6. Розбиваючи м’ясні шматочки лопаткою, смажимо масу приблизно 10 хвилин на помірному полум’ї.

Крок 7. Злив воду з макаронів, перекладаємо їх до вмісту сковороди. Ретельно перемішуємо та прогріваємо все разом під кришкою 5 хвилин.

Крок 8. Гаряча страва подаємо до столу і знімаємо пробу. Смачного!

Макарони по-флотськи з курячим фаршем на сковороді

Макарони по-флотськи з курячим фаршем на сковороді – це ситна і водночас легка страва, яка надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією. Особливу пікантність та яскравий аромат страві надає невелика кількість часнику та цибулі.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 200 гр.
  • Макарони – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно нарізаний часник і цибуля обсмажуємо на олії до прозорості, додаємо фарш і томимо до готовності кожного компонента. Не гаючи часу, відварюємо макарони згідно з інструкцією.

Крок 2. До готової засмажки висипаємо улюблені спеції, мелений перець та сіль – заважаємо до рівномірного розподілу.

Крок 3. До фаршу з овочами викладаємо відварені макарони.

Крок 4. Компоненти перемішуємо та переходимо до сервірування.

Крок 5. Розкладаємо по порційних тарілках та подаємо до столу. Смачного!

Макарони з фаршем та сиром по-флотськи

Макарони з фаршем та сиром по-флотськи – це паста «на швидку руку», яка приємно здивує вас своїми смаковими характеристиками та неперевершеним ароматом, перед яким неможливо встояти. Страва готується в ніжному сирному соусі з додаванням таких трав, як орегано та базилік.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Макарони – 300 гр.
  • Молоко – 500мл.
  • Вода – 500 мл.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Орегано сушений – 1 год.
  • Базилік сушений – 1 год.
  • Суміш перців мелена – 1/2 ч.л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 250 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо лушпиння з цибулини та зубців часнику, дрібно рубаємо.

Крок 2. У сковороду наливаємо олію і прогріваємо, смажимо фарш, розбиваючи грудочки лопаткою.

Крок 3. До м’ясної складової висипаємо овочі, перемішуємо та обсмажуємо протягом 5 хвилин.

Крок 4. Вводимо сіль та спеції, заважаємо і засікаємо ще 60 секунд.

Крок 5. У сковороду відправляємо м’якоті кубики болгарського перцю.

Крок 6. Вливаємо півлітра води.

Крок 7. Потім заливаємо молоко і при необхідності досолюємо.

Крок 8. Засипаємо сухі макарони.

Крок 9. Склад перемішуємо і зменшуємо полум’я до мінімального, закриваємо кришкою і томимо близько 20 хвилин.

Крок 10. До готових макаронів додаємо натертий сир, знову розмішуємо і за 2 хвилини прибираємо з конфорки.

Крок 11. Гаряча страва подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

Макарони по-флотськи з помідорами на сковороді

Макарони по-флотськи з помідорами на сковороді – швидка і проста в приготуванні страва, яка порадує вас своєю соковитістю та пікантністю. Для ситості нам знадобиться якісний яловичий фарш і дрібні томати черрі – обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 200 гр.
  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У гарячу сковорідку наливаємо олію і прогріваємо, кладемо фарш.

Крок 2. Знімаємо лушпиння з цибулі і довільно подрібнюємо головку.

Крок 3. До злегка обсмаженого фаршу висипаємо цибулю і добре перемішуємо.

Крок 4. Через 3-4 хвилини додаємо четвертинки дрібних томатів.

Крок 5. Помішуємо вміст сковороди і присмачуємо сіллю з приправами, залишаємо на повільному вогні нудитися.

Крок 6. До готового фаршу висипаємо відварені макарони, розмішуємо та прогріваємо ще 5 хвилин.

Крок 7. Розкладаємо апетитну страву по тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!

Макарони по-флотськи з фаршем з індички

Макарони по-флотськи з фаршем з індички – це смачна і ароматна страва, з приготуванням якої впорається навіть школяр! Для того, щоб страва була гармонійною, до її складу входять такі овочі, як цибуля і морква, за бажанням вводяться спеції.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Фарш індича – 250 гр.
  • Макарони – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.
  • Суміш перців мелена – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо все необхідне на робочу поверхню: овочі очищаємо та ополіскуємо.

Крок 2. У чаші блендера пробиваємо моркву та цибулю.

Крок 3. Паралельно на розігрітій рослинній олії смажимо фарш із птиці.

Крок 4. Додаємо овочі, перемішуємо і томимо до готовності.

Крок 5. Готові компоненти доповнюємо пастою з томатів, чорним перцем та сіллю – через 2-3 хвилини вимикаємо нагрівання.

Крок 6. Паралельно відварюємо макарони до аль-денте.

Крок 7. Зливаємо воду і змішуємо пасту із засмажкою.

Крок 8. Страву сервіруємо та подаємо до столу. Смачного!

Макарони по-флотськи в мультиварці

Макарони по-флотськи в мультиварці – це страва, яка не вимагає від вас абсолютно ніяких кулінарних навичок, тому що весь процес готування полягає в закладанні сирих компонентів у чашу сучасної техніки. Найскладніше – дочекатися звукового сигналу та продегустувати!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 350 грн.
  • Макарони – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Олія – ​​2-3 ст.л.
  • Лечо – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір: фарш розморожуємо, цибулину очищаємо та подрібнюємо.

Крок 2. Фарш поєднуємо з цибульною нарізкою, сіллю та спеціями – викладаємо в чашу мультиварки, попередньо змащену олією.

Крок 3. Запускаємо програму “гасіння” на півгодини, додавши лечо. Склад періодично помішуємо.

Крок 4. Після звукового сигналу до м’ясної складової висипаємо макарони і ще трохи приправ – заливаємо окропом так, щоб рідина покривала інгредієнти лише злегка. Готуємо в режимі “випікання” близько 10 хвилин, зрідка помішуючи.

Крок 5. Розклавши страву по тарілках, посипаємо зеленню та дегустуємо. Смачного!

Макарони з фаршем та морквою по-флотськи

Макарони з фаршем та морквою по-флотськи – це барвиста страва, яка готується з тих продуктів, які завжди є під рукою. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете замінити фарш із птиці свинячим або яловичим фаршем – смачно буде у будь-якому випадку!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Макарони – 300 гр.
  • Фарш курячий – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу очищаємо та промиваємо овочі, попередньо дістаємо вершкове масло з холодильної камери.

Крок 2. Моркву подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, дрібно подрібнюємо цибулю.

Крок 3. У сковороду з розігрітою олією викладаємо цибулю і шматочок вершкового масла.

Крок 4. Додаємо морквину, перемішуємо та готуємо до розм’якшення.

Крок 5. До овочів викладаємо фарш, смажимо до напівготовності. Засипаємо макарони та заливаємо вміст сковороди гарячою водою.

Крок 6. Посипаємо сіллю та меленим перцем, тримаємо на конфорці до випаровування рідини та готовності пасти.

Крок 7. Розкладаємо по порційних тарілках та подаємо до столу, прикрасивши зеленню. Готуйте та отримуйте задоволення!

Макарони по-флотськи з яловичим фаршем

Макарони по-флотськи з яловичим фаршем – це спрощена варіація приготування знаменитої пасти з м’ясним соусом «Болоньєзе». Однак у цьому рецепті виключені такі інгредієнти, як стебло селери та паста з перетертих томатів, але смакові якості, як і раніше, залишаються на висоті!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • М’якуш яловичини – 350 гр.
  • Макарони – 150 гр.
  • Вода – 400 мл.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Олія – ​​1,5 ст.л.
  • Сіль – ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину очищаємо, яловичину зачищаємо від плівок, обполіскуємо та насухо промокуємо паперовими рушниками.

Крок 2. Макарони варимо у підсоленій воді до готовності. М’ясо пропускаємо через ґрати м’ясорубки.

Крок 3. Половину цибулини подрібнюємо аналогічно яловичині, вмішуємо у фарш разом із сіллю та чорним перцем.

Крок 4. Другу частину цибулі нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії близько 3-4 хвилин.

Крок 5. До рум’яної цибулі викладаємо фарш, розбиваючи грудочки, обсмажуємо ще 8-10 хвилин.

Крок 6. З макаронів зливаємо воду, акуратно втручаємося в апетитний фарш з цибулею.

Крок 7. Масу прогріваємо ще кілька хвилин і знімаємо з плити.

Крок 8. Приємного апетиту!