Макарони по-флотськи з фаршем – це страва, яка стане для вас і вашої родини повноцінним прийомом їжі, який надовго позбавить голоду і подарує справжню гастрономічну насолоду. Незважаючи на елементарність приготування, така гаряча страва справить приємне враження на всіх, хто спробує хоча б вилочку. Для насиченості смаку, такі макарони можна додавати різні інгредієнти, наприклад, соковиті помідори, пікантний сир або ароматні гриби.
Класичні макарони по-флотськи з фаршем на сковороді
Класичні макарони по-флотськи з фаршем на сковороді – це страва на швидку руку, яка «прийде на допомогу» кулінару, якому потрібно за мінімальний час смачно і ситно нагодувати всіх своїх домочадців. Для гармонії смаку також додамо трохи овочів і томатної пасти.
Інгредієнти:
на – 3 порції
- Макарони – 150 гр.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 80 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода питна – 100 мл.
Процес приготування:
Класичні макарони по-флотськи з фаршем на сковороді готуються дуже просто. Цибулю очищаємо і дрібно рубаємо, протягом 3-4 хвилин пасеруємо на олії, часто працюючи лопаткою.
Додаємо моркву, подрібнену за допомогою терки з великими отворами, розм’якшуємо близько 5 хвилин.
Потім вводимо в засмажку м’ясний фарш та часник, пропущений через прес.
Лопаткою розбиваємо м’ясні грудочки, смажимо до випаровування рідини та зміни кольору.
Присмачуємо вміст сковороди пастою з протертих томатів, заважаємо і томимо ще 1-2 хвилини. Виливаємо воду і доводимо до кипіння, зменшуємо нагрівання і гасимо масу ще 5-10 хвилин, посипаємо чорним перцем і сіллю.
Не гаючи часу, відварюємо макарони в підсоленій воді, згідно з інструкцією. Відкидаємо на друшляк і даємо час стекти воді.
Викладаємо макаронні вироби до фаршу з овочами, перемішуємо та прогріваємо ще кілька хвилин.
Макарони по-флотськи з фаршем на сковороді готові! Розкладаємо ароматну страву по порційним тарілкам і присипаємо сирною стружкою – дегустуємо. Смачного!