Салати з яблуком – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салати з яблуком – це поєднання, здавалося б, не поєднуваних компонентів, проте, це так тільки на перший погляд. Закуски, приготовлені з додаванням солодких або кислих фруктів, відрізняються своєю свіжістю, соковитістю і яскравим насиченим ароматом, перед яким неможливо встояти. Яблука чудово гармонують навіть з рибою, і неважливо, буде це солона оселедець або консервований тунець – буде неймовірно смачно в будь-якому випадку, обов’язково спробуйте і ви не пошкодуєте про своє рішення!

Салат з яблуками і крабовими паличками

Салат з яблуками і крабовими паличками має говорящее назву «Ніжність» і це неспроста. Поєднання натертих відварених яєць з кисло-солодким фруктом і сурімі припаде до смаку кожному, хто покуштує хоча б ложечку цієї страви. Закуска готується блискавично, особливо, якщо зварити яйця заздалегідь.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Крабові палички 5 шт.
  • 1 шт. Яблука
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 30 гр.
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Майонез столовий молочний за смаком

Процес приготування:

  1. яйця Очищаємо і поділяємо на білки і жовтки. Натираємо білки на тертці з дрібними отворами і першим шаром викладаємо на плоске блюдо для сервірування, злегка змащуємо майонезом.
  2. Підморожену сурімі подрібнюємо аналогічним способом і кладемо зверху.
  3. Очищаємо від шкірки яблуко, м’якоть натираємо на крупній тертці і змішуємо з лимонним соком.
  4. Поверх паличок формуємо фруктовий шар, присмачую майонезом.
  5. Закриваємо яблука сирної стружкою.
  6. Останнім шаром викладаємо подрібнені жовтки.
  7. За бажанням декоруємо закуску свіжою зеленню, і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Салат з яблук, свіжої капусти та моркви

Салат з яблук, свіжої капусти та моркви – це справжня вітамінна бомба», яка наситить ваш організм корисними макро – і мікроелементами, які так потрібні, особливо в холодний період року. А для оригінальності смаку додамо зерна солодкого граната і сушену м’яту.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 шт.
  • Гранат – ½ шт.
  • Дайкон – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • М’ята сушена – 1 ч. л.
  • Масло соняшникове – 30 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту тонко шаткуємо і укладаємо в миску, зручну для перемішування.

Крок 2. Додаємо очищену моркву, натерту на бурачной тертці.

Крок 3. Також натираємо яблучну м’якоть і відправляємо до інших компонентів.

Крок 4. Слідом доповнюємо салат стружкою дайкона.

Крок 5. Посипаємо складові м’ятою і сіллю, вливаємо олію і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Заправлений салат прикрашаємо гранатом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат з яблуками, куркою та горіхами

Салат з яблуками, куркою та горіхами – це неймовірне поєднання текстур і смаків, зібраних в єдине ціле в одній тарілці. Горішки надають закуски хрусткость, курка – ніжність, а яблуко найтоншу нотку кислинки. Спробувавши цей салат одного разу, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Яблука – 100 гр.
  • Сир – 80 гр.
  • Ядра волоського горіха – 70 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Птицю відварюємо в підсоленій воді (20 хвилин з моменту закипання), остуджуємо і ріжемо на довільні шматочки або розбираємо по волокнах.

Крок 2. Чверть кільця цибулі маринуємо в суміші води і оцту близько 15 хвилин, після зливаємо надлишки рідини.

Крок 3. Шматочок сиру подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.

Крок 4. Вирізаємо насінну коробочку яблука і нарізаємо кубиками середнього розміру.

Крок 5. Викладаємо В салатник яблучні шматочки і сир.

Крок 6. Доповнюємо маринованою цибулею.

Крок 7. І відварною філе.

Крок 8. Присмачую закуску майонезом, а також меленим перцем і сіллю.

Крок 9. Розкладаємо салат по піалах і присипаємо горіхами – насолоджуємося. Приємного апетиту!

Салат «Мімоза» з яблуками

Салат «Мімоза» з яблуками – це не зовсім класична закуска, однак, не менш смачна. Замінюючи відварної і натертий картоплю кисло-солодким фруктом, ми значно «полегшуємо» страву і знижуємо калорійність. Листковий салат чудово підійде для подачі до обіду або святкового столу.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Сардини консервовані – 1 банку.
  • Яблука – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Морква (варена) – 1 шт.
  • Яйця (варені) – 4 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Окремо один від одного натираємо жовтки і білки.

Крок 2. З консервів зливаємо заливку і розминаємо вміст виделкою, твердий сир тремо на дрібній тертці.

Крок 3. Аналогічно сиру подрібнюємо морквину.

Крок 4. Приступаємо до збірки закуски: першим шаром викладаємо білки, солимо і перчимо, змащуємо майонезом. Соус рекомендуємо додавати на кожен шар, виключаючи яблука і жовтки.

Крок 5. Розподіляємо сардини.

Крок 6. Яблучну м’якоть натираємо на тертці з середніми отворами, віджимаємо сік і кладемо на рибу.

Крок 7. Тепер викладаємо моркву і не забуваємо про майонезі.

Крок 8. Посипаємо багатошарове блюдо твердим сиром.

Крок 9. І завершуємо «збірку» жовтками, прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу відразу ж або витримуємо кілька годин в холодильній камері для просочення. Приємного апетиту!

Салат «Французький» з яблуками

Салат «Французький» з яблуками – легка і проста в приготуванні закуска, до складу якої входять сирі овочі і фрукти, а використовується для заправки майонез. Така страва стане для вас поживним і корисним перекусом, на приготування якого вам не доведеться витрачати більше 15 хвилин.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 мні.

Порції – 3.

Склад:

  • Яблука – 2 шт.
  • Яйця (варені) – 4 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину «звільняємо» від лушпиння, дрібно нарізаємо і заливаємо окропом буквально 30 секунд, зливаємо воду.

Крок 2. ½ Лука викладаємо на дно салатниці.

Крок 3. Покриваємо шматочки майонезній сіточкою.

Крок 4. Одну моркву очищаємо, натираємо на бурачной тертці і викладаємо на цибулю, присмачую майонезом.

Крок 5. М’якоть одного яблука подрібнюємо на тертці і кладемо поверх морквини, змащуємо майонезом.

Крок 6. На викладаємо яблука натерті яйця + майонез.

Крок 7. Верхівку салату формуємо з сиру, подрібненого на тертці.

Крок 8. Аналогічним чином повторюємо всі верстви ще раз. Приємного апетиту!

Салат з яблуками і селерою

Салат з яблуками і селерою – це корисний перекус, який крім величезної кількості вітамінів, містить в собі мінімальну кількість калорій. Виходячи з вищесказаного, вживати в їжу такий салат можна навіть на вечерю і не переживати про тяжкості в шлунку або зайвих кілограмах.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Селера (стебла) – 2 шт.
  • Йогурт натуральний – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 1 жменя.
  • Яблука – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування ретельно промиваємо зелені складові.

Крок 2. Яблуко і стебла селери ріжемо на шматочки потрібного розміру.

Крок 3. Горіхи подрібнюємо в кавомолці або блендері.

Крок 4. В тарілці змішуємо селера з яблуком.

Крок 5. На порціонні блюдця викладаємо жменю салату, поливаємо йогуртом і посипаємо горішками. Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і яблуком

Салат з кальмарами і яблуком – це поєднання ніжності й легкості в одній закусці, яка припаде до смаку кожному. Відварені і нарізані соломкою морепродукти ідеально гармонують з кислим яблуком, твердим сиром і майонезній заправкою. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Кальмари очищені – 300 гр.
  • Яблука – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Сир твердих сортів – 50 гр.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Занурюємо тушки кальмара на 2-3 хвилини в киплячу воду, після остуджуємо.

Крок 2. Нарізаємо морепродукти тонкою соломкою.

Крок 3. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.

Крок 4. Заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, потім промиваємо під струменем прохолодної води.

Крок 5. Сир тремо на бурачной тертці.

Крок 6. Аналогічним способом подрібнюємо відварені і очищені яйця.

Крок 7. З яблук зрізаємо шкірку і виймаємо насінну частину, м’якоть натираємо на бурачной тертці.

Крок 8. У мисці об’єднуємо цибулю, кальмари, яйця, сир і яблука.

Крок 9. Заправляємо закуску майонезом.

Крок 10. Викладаємо закуску в сервірувальну чашу і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Оселедець під шубою з яблуком

Оселедець під шубою з яблуком – це ситний рибний салат, який можна приготувати всього лише за 25 хвилин, якщо виключити з основного складу інгредієнтів відварну моркву і яйця. Замінимо ці продукти смачним і соковитим яблуком, і страва заграє новими фарбами!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Оселедець солона – 1 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Буряк (варений) – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Картопля (відварна) – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Варену картоплю ріжемо кубиком і викладаємо на дно скляного посуду, утрамбовуємо виделкою і наносимо сіточку з майонезу.

Крок 2. Зверху розподіляємо натерте яблуко і дрібно нарізану цибулю.

Крок 3. Змащуємо шар майонезом і викладаємо філе солоної оселедця, нарізане невеликим кубиком.

Крок 4. Бурак натираємо на тертці з великими отворами і викладаємо на оселедець.

Крок 5. Поливаємо майонезом і повторюємо верстви до тих пір, поки не закінчаться компоненти.

Крок 6. Верхівку рибного салату присмачую соусом і бажано прибираємо на кілька годин на холод. Приємного апетиту!

Салат «Олів’є» з яблуком

Салат «Олів’є» з яблуком – це оновлена класика, яка подарує вашим смаковим рецепторам справжню насолоду. Доповнивши звичний склад закуски кислим яблуком і сурімі, салат придбає абсолютно новий смак, яскравий і насичений аромат, а також ефектний зовнішній вигляд.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • крабові Палички – 200 гр.
  • Картопля варена – 3 шт.
  • Яйця (варені) – 3 шт.
  • Огірки солоні/мариновані – 3 шт.
  • Морква варена – 2 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Горошок зелений – 200 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Майонез – 180 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо оболонку з сурімі, нарізаємо довільними шматочками.

Крок 2. Хаотично рубаємо очищені варені яйця.

Крок 3. Картоплю очищаємо і ріжемо на кубики середньої величини.

Крок 4. Також невеликими кубиками нарізаємо моркву.

Крок 5. З’єднуємо в салатнику яйця, крабові палички, картоплю і моркву, додаємо нарізку з солоних або маринованих огірків.

Крок 6. Акуратно піднімаємо банку з горошком, зливаємо рідину, вміст висипаємо до овочів.

Крок 7. Доповнюємо компоненти яблучної м’якоттю, натертої на бурачной тертці.

Крок 8. Цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно подрібнюємо і додаємо до вже нарізаним інгредієнтів.

Крок 9. Додаємо рубаний кріп.

Крок 10. Приправляємо страву сіллю і чорним перцем, додаємо майонез.

Крок 11. Ретельно перемішуємо і знімаємо пробу, при необхідності підсолюємо.

Крок 12. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Салат з тунцем, яблуком і квасолею

Салат з тунцем, яблуком і квасолею – це апетитна закуска, яка насичена насиченими жирами і білками. На приготування доведеться витратити не більше 10 хвилин, проте заряд енергії вам буде забезпечений на весь день. Салат виходить дуже ситним, тому рекомендуємо подавати його до обіду в якості основного блюда.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Квасоля консервована – 250 гр.
  • Тунець консервований – 120 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Цибуля червоний – ½ шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 3 гілочки.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розкриваємо банку з квасолею, відкидаємо вміст на сито і промиваємо, даємо трохи часу стекти і викладаємо в миску. Додаємо очищений і нарізаний солодкий цибуля.

Крок 2. Очищаємо зубки часнику і пропускаємо через прес, висипаємо до квасолі.

Крок 3. Видаляємо насіннєву коробочку і шкірку біля яблука, м’якоть нарізаємо скибочками і пересипаємо до решти інгредієнтів.

Крок 4. Вимиту і обсушену петрушку дрібно рубаємо і викладаємо в салатницю.

Крок 5. Зливаємо заливку з риби, переміщаємо тунця в салат.

Крок 6. Закуску заправляємо майонезом, а також доповнюємо сіллю і перцем, орієнтуючись на свої уподобання.

Крок 7. Страву подаємо до столу і дегустуємо. Приємного апетиту!