Салат з кальмарами і яблуком
Салат з кальмарами і яблуком – це поєднання ніжності й легкості в одній закусці, яка припаде до смаку кожному. Відварені і нарізані соломкою морепродукти ідеально гармонують з кислим яблуком, твердим сиром і майонезній заправкою. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-6.
Склад:
- Кальмари очищені – 300 гр.
- Яблука – 300 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля – 100 гр.
- Сир твердих сортів – 50 гр.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Занурюємо тушки кальмара на 2-3 хвилини в киплячу воду, після остуджуємо.
Крок 2. Нарізаємо морепродукти тонкою соломкою.
Крок 3. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.
Крок 4. Заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин, потім промиваємо під струменем прохолодної води.
Крок 5. Сир тремо на бурачной тертці.
Крок 6. Аналогічним способом подрібнюємо відварені і очищені яйця.
Крок 7. З яблук зрізаємо шкірку і виймаємо насінну частину, м’якоть натираємо на бурачной тертці.
Крок 8. У мисці об’єднуємо цибулю, кальмари, яйця, сир і яблука.
Крок 9. Заправляємо закуску майонезом.
Крок 10. Викладаємо закуску в сервірувальну чашу і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!