Салат з кіноа – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з кіноа — це оригінальна закуска, яку можна приготувати без всяких складнощів. Крупа багата клітковиною і сприяє гарному травленню. Кіноа особливо подобається тим, хто стежить за своєю фігурою. У збірці зібрані різні варіанти. Приготування салатів не займе багато часу.

Салат з кіноа, авокадо і помідорами

Салат з кіноа, авокадо і помідорами – добре збалансована і ситна закуска. Реалізація рецепта займе не більш півгодини. Якщо відварити куряче м’ясо заздалегідь, можна значно заощадити час на складання салату. Салат підходить для перекусу і повноцінного прийому їжі.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Помідори черрі 6 шт.
  • Кіноа 80 гр.
  • Авокадо 1 шт.
  • Куряче філе 200 гр.
  • Листовий салат 6 шт.
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Салат з кіноа готується дуже просто. Готуємо необхідні продукти.
  2. Промивши кіноа, заливаємо фільтрованою водою. Води має бути вдвічі більше. Закипятив, варимо при середній температурі згідно інструкції. Крупа вбере рідину і збільшиться в об’ємі.
  3. Поки вариться крупа, розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і смажимо куряче філе не більше 4-х хвилин з обох сторін. М’ясо не повинно бути сухим.
  4. Даємо охолонути крупі і м’яса. Філе ріжемо шматочками. Об’єднуємо компоненти в загальному салатнику.
  5. Промивши авокадо, ріжемо вздовж, видаляємо кісточку і виймаємо м’якоть. Тонко нарізавши, відправляємо до попередніх складових і поливаємо соком лимона.
  6. Промивши томати, ділимо на шматочки і кладемо в ємність. Сполоснувши салат, стряхиваем воду і рвемо руками. Закидаємо в салатник. Солимо і перчимо. Поливаємо лимонним соком і олією.
  7. Акуратно перемішуємо.
  8. Презентуємо оригінальну закуску.
  9. Смачно, ситно і корисно! Приємного апетиту!

Салат з кіноа з креветками

Салат з кіноа з креветками виглядає дивовижно і готується практично без зусиль. Збалансована закуска добре насичує і може бути чудовим варіантом для зустрічі друзів. Для реалізації рецепта беремо вже очищені креветки, щоб не витрачати час на їх обробку.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Кіноа – 2 ст. л.
  • Креветки – 10 шт.
  • Салат Айсберг – 2 листа.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо інгредієнти для дивовижною закуски. Варимо кіноа за інструкцією, яку вказує виробник на зворотному боці упаковки. Зазвичай варіння займає не більше 20 хвилин. Води використовуємо вдвічі більше крупи. Кіноа повинна бути розсипчастою. Охолоджуємо крупу.

Крок 2. На прогріту з рослинною олією сковороду кладемо очищені креветки. Швидко обсмажуємо. Якщо є неочищені морепродукти, попередньо знімаємо панцир, видаляємо кишкову вену і обполіскуємо. Після чого обсушуємо вологу паперовими рушниками, щоб при смаженні не стріляло масло.

Крок 3. Промивши і висушивши листя айсберга, ламаємо руками і викладаємо в салатницю. При нарізці салат втрачає свою свіжість і презентабельний вигляд. Замість айсберга можна використовувати мікс салатного листя.

Крок 4. Далі кладемо обсмажені креветки і поливаємо лимонним соком.

Крок 5. Черрі промиваємо і ріжемо навпіл, кладемо в салатник. Якщо не знайшлося томатів черрі, використовуємо звичайні помідори, нарізавши скибочками, як зазвичай на салат.

Крок 6. Викладаємо остиглу крупу.

Крок 7. Приправте спеціями, поливаємо оливковою олією.

Крок 8. Розмішавши, викладаємо в посуд для подавання. Приємного апетиту!

Салат з кіноа з куркою

Салат з кіноа з куркою виглядає яскраво і презентабельно. Підходить не тільки для щоденного вживання, але і для зустрічі гостей. Всі складові ідеально гармоніюють між собою. Апетитна заправка вносить неповторну родзинку і не обтяжує закуску.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Кіноа – 70 гр.
  • Сир “Фета” – 50 гр.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Вода – 140 мл
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Маслини – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для незвичайного салату.

Крок 2. Промивши кіноа, перекладаємо в каструльку і вливаємо 140 мілілітрів води. Вскипятив при середній температурі, мінімізуємо нагрівання. Прикривши, готуємо, поки вода не вбереться в крупу. Переклавши кіноа в ємність, охолоджуємо.

Крок 3. Сполоснувши філе курки, обсушуємо і підсолюємо. Промазану рослинною олією сковорідку прожарюємо. Обсмажуємо з двох сторін. Підрум’янену курку охолодити.

Крок 4. Очищену цибулю промиваємо та нарізаємо тонкими четвертинками. Цибуля поливаємо лимонним соком, перемішавши, даємо промаринуватися.

Крок 5. Вимиті черрі ділимо навпіл або на четвертинки. Перекладаємо до остиглої крупі.

Крок 6. Висипаємо промаринований цибулю.

Крок 7. З маслин зливаємо розсіл і ділимо навпіл. Кладемо в салатник.

Крок 8. Охолодивши куряче м’ясо, ріжемо кубиком і вивантажуємо до інших продуктів.

Крок 9. Промивши кріп, подрібнюємо і висипаємо в салат.

Крок 10. Поливаємо олією, солимо і акуратно перемішуємо.

Крок 11. Розклавши по порціях закуску, кладемо сир фета, поламаний руками. Подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат з кіноа і тунцем

Салат з кіноа і тунцем готується елементарно. Приготування закуски зажадає не більш півгодини. З рецептом впорається навіть новачок. Всі дії описані більш ніж докладно. Страва виглядає гідно не тільки як повсякденна їжа, але і прикрасить собою будь-яке святкове застілля.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 шт.
  • Кіноа – 3 ст. л.
  • Авокадо – 0,5 шт.
  • Тунець – 80 гр.
  • Мікс салатного листя – 80 гр.
  • Лимон – 2 скибочки.
  • Оливки – жменя.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Фета – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо овочі, крупу і компоненти для заправки.

Крок 2. Відварюємо кіноа, як зазначено на зворотному боці упаковки. Крупа практично вбере воду і стане розсипчастим. Проціджуємо крізь сито залишки рідини і охолоджуємо. Тим часом вода зіллється.

Крок 3. Зливаємо розсіл з оливок, ріжемо кільцями. Фету ріжемо або просто кришимо руками.

Крок 4. Промивши томати, нарізаємо кубиками.

Крок 5. Сполоснувши салатні листя, обсушуємо. Промивши авокадо, видаляємо кісточку, м’якоть ріжемо шматочками. Подрібнюємо тунець виделкою. Об’єднуємо компоненти, поливаємо соком, видавленим з двох часточок цитруса.

Крок 6. Вивантажуємо кіноа. Заливаємо олією, що залишився у банці з тунцем. Підсолюємо, обережно перемішуємо.

Крок 7. Розкладаємо по тарілках для подачі і презентуємо. Приємного апетиту!

Теплий салат з кіноа і баклажанами

Теплий салат з кіноа і баклажанами являє собою повноцінний прийом їжі, підходить як для щоденного вживання, так і для святкової події. Доступний рецепт під силу кожному. Немає нічого складного, якщо діяти строго по інструкції.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 шт.
  • Кіноа – 100 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Баклажани – 2 шт.
  • Яйця перепелині – 8 шт.
  • Каперси – 1 ст. л.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Гірчиця в зернах – 10 гр.
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Сіль морська – щіпка.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • вустерський Соус – 10 мл

Процес приготування:

Крок 1. Насипаємо 100 грамів кіноа в сотейник і наливаємо 200 мілілітрів води. Встановивши на конфорці і, довівши до кипіння, варимо у відповідності з вказівками на упаковці. Розсипчасту крупу злегка остуджуємо.

Крок 2. Яйця відварюємо до стану круто.

Крок 3. Промивши баклажан, чистимо шкірку і ріжемо брусками. Сполоснувши болгарський перець і розділивши навпіл, вичищаємо нутрощі.

Крок 4. Уклавши в чашу мультиварки або аерогриль, готуємо при 200 градусах 15 хвилин.

Крок 5. З болгарського перцю чистимо шкірку після завершення програми. Нарізаємо смужками. Об’єднуємо компоненти.

Крок 6. Готуємо заливку, змішавши вустерський соус, оливкова олія, зерна гірчиці і морську сіль. Повинна вийти однорідна емульсія.

Крок 7. Обполіскуємо зелень і рвемо руками. посипаємо тарілку для подачі.

Крок 8. Блюдо наповнюємо інгредієнтами. Посипаємо каперсами. Укладаємо очищені і нарізані вздовж яйця. Присипаємо зеленню і поливаємо соусом. Приємного апетиту!

Салат з кіноа і руколою

Салат з кіноа і руколою максимально простий у виконанні. Пікантна заправка чудово поєднується з інгредієнтами. Приготування страви не вимагає професійних навичок. Привабливий зовнішній вигляд і приємний аромат приведе в захват усіх, кому вдасться спробувати закуску.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Кіноа варена – 100 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Рукола – 100 гр.
  • Гірчиця без гірки – 1 ч. л.
  • Соєвий соус 30 мл
  • Мед – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Напередодні відварюємо кіноа, як зазначено на упаковці. Крупа повинна бути розсипчастою, а не перетворитися на кашу.

Крок 2. Промиваємо і обсушуємо рукколу. Висипаємо листя в ємність для складання салату.

Крок 3. Промитий авокадо звільняємо від шкірки і кісточки. Ріжемо шматочками.

Крок 4. Вимиті черрі ділимо на дві або чотири частини. До руколі висипаємо авокадо, томати і крупу.

Крок 5. Змішавши мед, гірчицю і соєвий соус, поливаємо салат і розмішуємо.

Крок 6. Презентуємо салат порційно, прикрасивши часточкою лимона або лайма.

Крок 7. За бажанням можна полити оливковою олією.

Крок 8. Дегустуємо закуску. Приємного апетиту!

Салат з кіноа, буряком і сиром фета

Салат з кіноа, буряком і сиром фета перетворить будь-який захід у свято. Прості інгредієнти в сукупності перетворюються в гастрономічний шедевр. Страва виглядає по-багатому і приваблює своїм зовнішнім виглядом. Встояти від закуски не вийде навіть у самих вибагливих.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Сир фета – 50 гр.
  • Кіноа відварна – 170 гр.
  • Родзинки – 10 гр.
  • Волоський горіх – 20 гр.
  • Салат латук – 170 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Оцет бальзамічний – 10 мл
  • Буряк варена – 170 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Орегано сушений – за смаком.
  • Часник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь готуємо буряк – варимо або запікаємо. Для зайнятих господинь продукт продається в готовому вигляді. Ріжемо так, як подобається. Кладемо в ємність, посипаємо орегано і меленим перцем. Присмачую оливковою олією і бальзамічним оцтом. На розсуд приправляємо часником. Перемішавши, даємо замаринуватися.

Крок 2. Відварюємо кіноа, як написано на упаковці, попередньо обсмаживши в невеликій кількості олії з часточкою часнику, доданої для аромату. Коли крупа звариться, часник виймаємо і викидаємо.

Крок 3. Промиваємо салат латук або беремо мікс салатного листя. Рвемо руками і кладемо в ємність для складання салату. Перекладаємо промаринованную буряк і остиглу крупу.

Крок 4. Очищаємо волоський горіх розрізаємо і посипаємо інгредієнти. Додаємо родзинки.

Крок 5. Беремо сир фета, нарізаємо або кришимо руками.

Крок 6. Присмачую лимонним соком і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Салат з кіноа і лососем

Салат з кіноа і лососем стане прекрасним варіантом для святкового столу. Закуска, на відміну від попередніх варіантів, вийде дорожче і готувати її на постійній основі вийде не у всіх. Але для особливої події це розкішне частування. Гості прийдуть в захват.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Кіноа – 70 гр.
  • Стейк лосося – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Шпинат – 50 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Маслини – за смаком.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Гранатовий соус – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти. Промивши кіноа, готуємо, як зазначено на пачці з крупою. Зазвичай потрібно 15-20 хвилин.

Крок 2. Змішавши по столовій ложці оливкової олії, соку лимона, гранатового і соєвого соусу, вивантажуємо в отриману емульсію стейк лосося. Искупав в маринаді рибу, запікаємо при 200 градусах на 15 хвилин або обсмажуємо на сухій сковороді-гриль.

Крок 3. Остуджуємо зварену крупу. Промиваємо шпинат і рвемо руками. Сполоснувши томати, ріжемо навпіл. Очистивши цибулину, нарізаємо тонкими півкільцями або четвертинками. Складаємо нарізку в ємність. Присмачую столовою ложкою оливкової олії. Солимо і перчимо. Розмішуємо.

Крок 4. Остиглу кіноа поливаємо столовою ложкою оливкової олії і перемішуємо.

Крок 5. Крупу відправляємо до овочевої нарізці.

Крок 6. Укладаємо лосось, відокремлений від кісточки і шкірки.

Крок 7. Декоруємо маслинами і шматочками лимона. Поливаємо гранатовим соусом.

Крок 8. Перед дегустацією видавлюємо лимон на рибу.

Крок 9. Смачно, просто і без особливих зусиль! Приємного апетиту!