Салат з кіноа – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з кіноа з куркою

Салат з кіноа з куркою виглядає яскраво і презентабельно. Підходить не тільки для щоденного вживання, але і для зустрічі гостей. Всі складові ідеально гармоніюють між собою. Апетитна заправка вносить неповторну родзинку і не обтяжує закуску.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Кіноа – 70 гр.
  • Сир “Фета” – 50 гр.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Вода – 140 мл
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Маслини – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для незвичайного салату.

Крок 2. Промивши кіноа, перекладаємо в каструльку і вливаємо 140 мілілітрів води. Вскипятив при середній температурі, мінімізуємо нагрівання. Прикривши, готуємо, поки вода не вбереться в крупу. Переклавши кіноа в ємність, охолоджуємо.

Крок 3. Сполоснувши філе курки, обсушуємо і підсолюємо. Промазану рослинною олією сковорідку прожарюємо. Обсмажуємо з двох сторін. Підрум’янену курку охолодити.

Крок 4. Очищену цибулю промиваємо та нарізаємо тонкими четвертинками. Цибуля поливаємо лимонним соком, перемішавши, даємо промаринуватися.

Крок 5. Вимиті черрі ділимо навпіл або на четвертинки. Перекладаємо до остиглої крупі.

Крок 6. Висипаємо промаринований цибулю.

Крок 7. З маслин зливаємо розсіл і ділимо навпіл. Кладемо в салатник.

Крок 8. Охолодивши куряче м’ясо, ріжемо кубиком і вивантажуємо до інших продуктів.

Крок 9. Промивши кріп, подрібнюємо і висипаємо в салат.

Крок 10. Поливаємо олією, солимо і акуратно перемішуємо.

Крок 11. Розклавши по порціях закуску, кладемо сир фета, поламаний руками. Подаємо до столу. Приємного апетиту!