Цей дивовижний салат стане фаворитом на будь-якому столі. Завдяки унікальному поєднанню креветок з ананасами, а також сиром, куркою, крабовими паличками, авокадо, гранатом та ін. він виходить незвичайним, але дуже смачним. Тому пропонуємо вам 6 варіантів приготування цього салату.
Салат з креветками, ананасом, сиром і яйцями
В салатницю відправляються очищені відварені креветки. До них додаються варені яйця, ананас, натертий на тертці твердий сир та петрушка. Салат солиться, заправляється майонезом, лимонним соком, ретельно перемішується і подається до столу.
Інгредієнти на
3 порц.
- Креветки свіжі 250 гр.
- Ананас консервований 150 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сік лимонний за смаком
- Петрушка 1 пучок
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати салат з креветками і ананасом? В середню каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь, додаємо сіль і доводимо до кипіння. У цей час ретельно промиваємо креветки під теплою проточною водою і відправляємо їх у киплячу воду. Знову доводимо до кипіння, прикриваємо каструлю кришкою і варимо креветки протягом 6-7 хвилин. Якщо вони великі, то – 10. Головне їх не переварити, щоб вони не стали гумовими.
- Готові креветки перекладаємо в друшляк, даємо їм трохи охолонути, після чого очищаємо їх, забираючи голову, хвіст і панцир. Потім відправляємо в тарілку. Якщо креветки великі, то можна розрізати на 2-3 частини.
- В невелику каструлю кладемо яйця, заливаємо їх холодною водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 7-10 хвилин. Далі зливаємо окріп і наливаємо в каструлю з яйцями крижану воду.
- Після того як яйця охолонуть, очистити їх і нарізаємо соломкою або невеликими кубиками.
- з банки з консервованими ананасами зливаємо сироп і нарізаємо фрукт невеликими кубиками.
- Твердий сир натираємо на крупній тертці або нарізаємо невеликими кубиками до 1 сантиметра.
- Пучок свіжої петрушки промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і подрібнюємо ножем.
- В салатницю до креветок відправляємо нарізані яйця, ананаси, натертий сир і петрушку. Додаємо сіль і заправляємо все майонезом і лимонним соком.
- Ретельно перемішуємо і подаємо салат до столу, попередньо прикрасивши його свіжою петрушкою і часточкою лимона. Приємного апетиту!
Як приготувати салат з креветками, ананасом і куркою?
Куряче філе обсмажується до готовності і дрібно нарізати. Далі до нього додаються варені яйця, креветки, твердий сир, консервовані ананаси. Потім салат заправляється майонезом, добре перемішується, зверху посипається зеленню і подається до столу.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Сир вершковий – 200 гр.
- Сир пармезан – 100 гр.
- Ананаси консервовані – 1 банку.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Майонез – 1 пачка.
- Креветки консервовані – 1 банку.
- Зелень петрушки – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Масло олію – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо шматочками середнього розміру.
Крок 2. На сковороді розігріваємо необхідну кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому курку протягом 10 хвилин з одного боку. Далі перевертаємо її і смажимо ще 10 хвилин. Потім знімаємо сковороду з вогню і даємо філе охолонути.
Крок 3. Остиглу обсмажену курку нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в глибоку ємність.
Крок 4. Курячі яйця можемо відварити в той же час, коли смажиться філе. Кладемо їх у невелику каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 20-30 хвилин. Далі зливаємо всю воду і промиваємо яйця під струменем крижаної води. Потім очищаємо їх, дрібно нарізаємо і відправляємо в ємність до курки.
Крок 5. Банку з креветками відкриваємо і відправляємо їх до решти інгредієнтів. Можна також купити свіжі або заморожені креветки і самостійно відварити їх.
Крок 6. Сир пармезан нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в салат.
Крок 7. Потім натираємо на крупній тертці вершковий сир і відправляємо його в ємність з креветками.
Крок 8. В кінці відкриваємо банку з ананасами, бажано різаних, щоб самому не різати, зливаємо сироп і додаємо шматочки ананасів в салат. Потім заправляємо його майонезом і ретельно все перемішуємо.
Крок 9. Зверху посипаємо все свіжою петрушкою з кропом, і подаємо салат до столу в якості закуски або гарніру. Приємного апетиту!
Салат з креветками, крабовими паличками і ананасом
В салатницю відправляються нарізані варені яйця, крабові палички, консервовані ананаси, креветки і натертий на тертці сир. Далі салат заправляється майонезом, туди додається часник, все добре перемішується і подається до столу.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Яйця курячі варені – 2 шт.
- крабові Палички – 200 гр.
- Ананаси консервовані – 200 гр.
- Креветки – 140 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Майонез – 2.5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Якщо немає заздалегідь відварених яєць, то поміщаємо їх у невелику каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо до готовності близько 10 хвилин. Далі тримаємо їх під струменем холодної води, очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо в салатницю.
Крок 2. Крабові палички дістаємо з упаковки, нарізаємо шматочками середнього розміру і відправляємо їх в ємність до яєць.
Крок 3. Відкриваємо банку з консервованими ананасами, зливаємо сироп, нарізаємо фрукт кубиками і додаємо до решти інгредієнтів.
Крок 4. Креветки відварюємо до готовності, очищаємо їх від панцира, голови, хвоста і відправляємо їх у салатницю.
Крок 5. Твердий сир натираємо на крупній тертці і додаємо його до яєць, крабовим паличкам, креветок і ананасам.
Крок 6. Заправляємо салат майонезом, додаємо пропущений через прес зубчик часнику, ретельно перемішуємо і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з креветками, ананасом і пекінською капустою
До нашаткованої пекінській капусті додається консервований ананас, зерна граната, відварені і очищені креветки, майонез і сіль. Далі все ретельно перемішується, розкладається по тарілках, прикрашається свіжою зеленню і подається до столу.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Капуста пекінська – 250 гр.
- Креветки відварені – 100 гр.
- Зерна граната – 2 ст. л.
- Ананаси консервовані – 100 гр.
- Сік лимонний – 2 ч. л.
- Майонез – 1-2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком приготування відварюємо креветки до готовності. Далі остуджуємо їх і очищаємо від голови, хвоста, панцира.
Крок 2. Пекінську капусту ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і тонко шаткуємо ножем. Потім перекладаємо все в салатник.
Крок 3. Відкриваємо банку з консервованими ананасами, зливаємо весь сироп, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо до пекінській капусті.
Крок 4. Гранат очистити, дістаємо насіння і додаємо їх до решти інгредієнтів.
Крок 5. Слідом відправляємо очищені і відварені креветки.
Крок 6. Тепер заправляємо салат майонезом, додаємо дрібку солі, лимонний сік і ретельно все перемішуємо.
Крок 7. Розкладаємо готову страву по тарілках, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!
Салат з креветками, ананасами і авокадо на святковий стіл
До нарізання авокадо додаються консервовані ананаси і очищені і відварені креветки. Далі салат заправляється майонезом, добре перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачна і легка закуска з цікавим смаком.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Креветки сирі – 300 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Ананас консервований – 200 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Креветки перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом, відправляємо на вогонь і варимо в підсоленій воді до готовності. Головне їх не переварити, інакше вони будуть гумовими. При бажанні, можна додати пару горошин перцю для пікантності.
Крок 2. Авокадо ретельно промиваємо під проточною водою, розрізаємо навпіл, дістаємо кісточку і за допомогою ложки виймаємо м’якоть. Нарізаємо її кубиками середнього розміру і перекладаємо в глибоку ємність.
Крок 3. Відкриваємо банку з консервованими ананасами, зливаємо сироп, нарізаємо їх невеликими кубиками і додаємо до авокадо. Відварені й охолоджені креветки очистити від панцира, видаляємо голову і відправляємо їх до решти інгредієнтів.
Крок 4. Додаємо в салат сіль по смаку, заправляємо його майонезом і ретельно все перемішуємо.
Крок 5. Даємо салату трохи охолодитися в холодильнику, після чого розкладаємо його по тарілках, прикрашаємо зверху креветками і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!
Смачний салат з креветками, ананасом і гранатом
До відварених креветок додаються крабові палички, нашаткована пекінська капуста, консервовані ананаси і зерна граната. Потім салат солиться, заправляється майонезом, добре перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачна і насичена закуска.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Капуста пекінська – 0.5 шт.
- Креветки – 300 гр.
- крабові Палички – 200 гр.
- Ананаси консервовані – 1 банку.
- Гранат – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. В підходящу каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до закипання. Потім додаємо сіль, опускаємо туди креветки і відварюємо їх протягом трьох хвилин. Потім даємо їм повністю охолонути, після чого очищаємо їх від панцира, голови та хвостів.
Крок 2. Крабові палички дістаємо з плівок і дуже дрібно нарізаємо їх за допомогою ножа.
Крок 3. Пекінську капусту для початку ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо її на паперовому рушнику і нарізаємо її шматочками середнього розміру.
Крок 4. Відкриваємо банку з консервованими ананасами, зливаємо з них весь сироп і нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 5. У відповідний за розміром салатник відправляємо очищені креветки, пекінську капусту, нарізані ананаси і крабові палички. Потім додаємо туди зерна граната.
Крок 6. В кінці додаємо сіль, заправляємо все майонезом і ретельно перемішуємо.
Крок 7. Розкладаємо готовий салат з креветками, ананасами і гранатом по тарілках і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!