Салат із зеленої редьки – ідеальне блюдо для тих, що худнуть. У сирому вигляді редька не насичує організм зайвими калоріями і легко засвоюється. Вона швидко втамовує голод, покращує роботу шлунку і зміцнює імунітет. Салати з редьки будуть більш ароматними, якщо додавати в блюдо свіжу зелень.
Салат із зеленої редьки з морквою
Пропонуємо вам простий рецепт салату із зеленої редьки і моркви. Його можна їсти відразу після приготування або поставити в холодильник на кілька годин, щоб інгредієнти краще взаємодіяли один з одним.
Інгредієнти на
6 порц.
- Редька зелена 2 шт.
- Морква 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 70 гр.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Коріандр 2 ч. л.
- Приправи ¼ ст. л.
- Часник сушений ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати простий і смачний салат із зеленої редьки? Продукти для салату підготуємо заздалегідь. Промиваємо овочі – редьку і моркву. Очищаємо їх разом з цибулею, а потім змішуємо в окремій піалі сухі приправи – часник, приправи для салатів, коріандр і сіль. Редьку натираємо на тертці з дрібними отворами.
- Натираємо на тертці очищену і промиту моркву в окрему ємність.
- Позбавлений від лушпиння цибулю нарізаємо півкільцями і викладаємо в окремий посуд. Злегка розбираємо його руками, щоб відокремити цибульні шматочки один від одного.
- Викладаємо овочі в загальний салатник і ретельно перемішуємо. Всипаємо суху суміш спецій, поливаємо оливковою олією і перемішуємо ще раз.
- Перед подачею до столу даємо салату настоятися не менше шести годин, щоб інгредієнти дали сік і увійшли у взаємодію один з одним, просочилися спеціями.

Приємного апетиту!
Простий і смачний салат із зеленої редьки і огірка
Простий і смачний салат з овочів з додаванням оливкової олії, оцту і гірчиці включає в себе все саме корисне і низькокалорійне. Таке блюдо підійде не тільки для звичайного щоденного вжитку, але й святкового столу.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Редька зелена – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Кріп – 3 гілки.
- Масло оливкова – 30 мл
- Гірчиця – ½ ч. л.
- Оцет винний – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Зрізаємо шкірку зеленої редьки. Промиваємо її проточною водою і нарізаємо тонкою соломкою. Викладаємо редьку в заздалегідь підготовлений для страви салатник.
2. Очищаємо моркву і ретельно промиваємо її водою. Нарізаємо соломкою або натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Викладаємо овочеву масу в салатник.
3. Огірки ретельно промиваємо проточною водою і нарізаємо соломкою, не зрізуючи шкірки. Відправляємо огірки до моркви і редьки.
4. Промиваємо і струшуємо гілки кропу. Дрібно нарізаємо зелень ножем і відправляємо в салатник з подрібненими овочами.
5. В окремій піалі змішуємо оливкова масло, гірчицю і винний оцет. Перемішуємо заправку і поливаємо нею салат. Солимо масу і знову перемішуємо.
6. Подаємо овочевий салат до столу в загальному салатнику або порціями в піалах.
Приємного апетиту!
Як приготувати салат із зеленої редьки з м’ясом?
Спробуйте приготувати салат з овочів і м’яса з оригінальним смаком і насиченим ароматом. Блюдо швидко і просто готується. Головне – заздалегідь відварити яловичину.
Час готування – 2 ч. 40 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 1.
Інгредієнти:
- Редька зелена – 2 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Яловичина відварна – 200 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оцет – за смаком.
- Вода холодна – 150-200 мл
Процес приготування:
1. Зелену редьку промиваємо і обрізаємо шкірку. Знову споліскують інгредієнт і натираємо на крупній тертці. Розбавляємо оцет в холодній воді і заливаємо сумішшю редьку. Це необхідно для того, щоб пішли гіркоту і запах. Також, після даної процедури, редька виділяє менше соку.
2. Відварюємо яловичину до повної готовності (1,5-2 години). Нарізаємо м’ясо невеликими шматочками. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями невеликої товщини. Вливаємо олію в сковороду і розігріваємо. Викладаємо цибулю в ємність з маслом і обсмажуємо до золотистого відтінку.
3. Відварюємо яйця в заздалегідь доведеної до кипіння воді близько 7-8 хвилин. Очищаємо продукт від лушпиння і натираємо на дрібній тертці.
4. Віджимаємо редьку і відправляємо в салатник. Додаємо до неї цибулю, м’ясо і яйця. Солимо і перчимо страву. Заправляємо його майонезом і перемішуємо.
5. Розкладаємо салат з піали або залишаємо в загальному салатнику. За бажанням, салатик можна прикрасити невеликими помідорами, зеленню й іншими продуктами.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий салат із зеленої редьки з яблуками
Салат з редькою і яблуком універсальний, тому що підходить для людей з будь-яким раціоном харчування. Він відмінно поєднується з м’ясними стравами, корисний для організму і володіє незвичайним смаком.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 1.
Інгредієнти:
- Редька – 0,5 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Масло оливкове – для заправки.
Процес приготування:
1. Промиваємо редьку проточною водою і відразу відрізаємо, необхідна її кількість, ножем. Беремо одну половинку інгредієнта і очищаємо його від шкірки. Другу половинку можна загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник. Знову промиваємо редьку і обтираем паперовим рушником.
2. Натираємо на тертці редьку з великими дірочками або гострим ножем нарізаємо соломкою.
3. Промиваємо яблуко і обтираем кухонним рушником. Обрізаємо шкірку і видаляємо «хвостик». Розрізаємо яблуко і виймаємо серцевину. Натираємо яблуко на терці або нарізаємо соломкою (подрібнюйте яблуко таким же чином, як і редьку).
4. Промиваємо лимон і відрізаємо від нього невеликий шматочок. Викладаємо яблука в салатник з редькою. Вичавлюємо з лимона сік у кількості однієї чайної ложки. Збризкуємо їм салат.
5. Поливаємо готовий салат з яблука і зеленої редьки оливковою олією. Перемішуємо блюдо і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт салату із зеленої редьки з майонезом
Зелена редька – найбільш м’яка і соковита, на відміну від інших сортів. Тому для приготування салатів радимо використовувати саме її. Вітамінний салатик необхідний організму, особливо в зимовий час, так як він зміцнює імунітет і допомагає боротися з вірусами.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Редька зелена – 100 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Сир – 100 гр.
- Морква – 80 гр.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – 3-4 гілки.
Процес приготування:
1. Для того щоб позбутися гіркоти, радимо замочити редьку в холодній воді на 15 хвилин. Перед вимочуванням обов’язково потрібно промити коренеплід і очистити від шкірки.
2. Очищаємо моркву від верхнього шару і ретельно промиваємо проточною водою. Натираємо овоч на крупній тертці або нарізаємо соломкою. Викладаємо моркву в салатник.
3. Натираємо сир на тертці з великими отворами. Зубчики часнику звільняємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою землянки
4. Обтираем редьку паперовим рушником і нарізаємо великими брусками. Промиваємо кріп і струшуємо кілька разів. Нарізаємо зелень.
5. До моркви додаємо зелену редьку, часник і сир. Заправляємо салат майонезом, солимо і ретельно перемішуємо. Прикрашаємо блюдо нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!